bir oğlum olacak ve kış bebeği olacak deneyimli anneler bi bakabilirmiii:)

apolet

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2012
69
2
0
İstanbul
dedigim gibi oglum olacak ve neler alacagimi bilmiyorum uyku tulumu, zibin, yatagi vs bunlar gibi onerecekleriniz neler sunu kesin al su kadar aldedikleriniz neler? ayrica int alisveris yaptiginiz siteler neler... ayrica oda yapma konusunda cok kararsizim 6 aylik oldugunda sozlesmemiz bitiyo ve tasinmamiz gerekiyo sizceboda yapmalimiyim .

bebeğinizi sağlıklı mutlu bi şekilde kucağınıza almayı nasip etsin güzel RABBİM :nazar:
benimde bir oğlum olacak inşallah ve kış bebeği sanırım zamanlar yakın bende benzer şeyleri düşünmekten alamıyorum kendimi :1:
çoğu kişi kış bebeği daha iyi oluyor diyor ALLAH yardımcımız olsun :nazar:

dedigim gibi oglum olacak ve neler alacagimi bilmiyorum uyku tulumu, zibin, yatagi vs bunlar gibi onerecekleriniz neler sunu kesin al su kadar aldedikleriniz neler? ayrica int alisveris yaptiginiz siteler neler... ayrica oda yapma konusunda cok kararsizim 6 aylik oldugunda sozlesmemiz bitiyo ve tasinmamiz gerekiyo sizceboda yapmalimiyim .

merhaba canım bende oğluş bekliyorum nasipse yani benim oğlan erken davranacak gibi duruyo ama zamanında gelirse ekim başı alıcam kucağıma inşallah, kış bebişi yani benimkide... benim 36 da erken doğum riskim var oyüzden korkudan herbişeyini aldım bitirdim - korkudan dediğime bakma o mağazalara bi girdiğinde otomatik olarak bitiyo zaten alacakların dayanamıyo insan:1:

neyse konumuza dönelim; bir kere alacağın giysiler kesinlikle pamuklu olucak mümkünse organik pamukluları tercih et yumuşacık oluyolar... ben şimdiden 1 küçük valizi doldurdum oğlumun kıyafetleriyle :1: valizi açtım aldıklarımı içine atıyorum yıkanmayı bekliyolar dolaplarımız gelince de yerleşmeyi:32:

giyim konusu göreceli; şöyle ki kimisi alt üst takımla rahat ettiğini söylerken kimisi de tulumlarla rahat oluyo diyor. ben her 3 bedenden de çünkü bebekler çok çabuk büyüyolar hangi bedenin ne zaman olacağı belli değil... (0 ay 56, 3 ay 62, 6 ay 68) 3-5 tane aldım. şöyle; tulum 62 beden 3-5 tane alt üst takım 62 beden 3-5 tane pijama yine aynı şekilde vs vs... yeni doğan (50-56 beden) 1 tulum 3-4 tane alt üst 1 pijama ve ayrıca 5-6 tane patikli alt aldım benim 20li ve 10lu 2 tanede hastane çıkışım var o yüzden yeni doğanı çok almadım sonra lazım olursa alırım diye...

alt-üst takım (penye olanlardan, birde kış bebeği olduğu için bir-iki tane içi yünlü olanlardan aldım)
tulum
pijama
patikli ve patiksiz tek alt
tek üst
yelek hırka
mont (ben bunu tulum şeklinde olanlardan kapişonlu yine polar aldım)
eldiven şapka
çorap patik
mama önlüğü
alttan çıtçıtlı body (ben bunlardan bol aldım sıfır kollu yarım kollu ve uzun kollu. uzun kollulardan çok almadım 3 tane 56 3 tanede 62 aldım.)
giysi olarak aklıma gelenler bunlar şimdilik

bir polar bir triko bebek battaniyesi aldım. bir tane de hani bizimde örttüğümüz kalın polar battaniyeler varya yumuşak olanlar, onların çocuk-bebek boyu olanından aldım. hastane çıkışlarının 2 penye battaniyesi var birde alt açmamızın penye battaniyesi var toplamda 3 tane yeter diye düşünüyorum belki 1 tane daha alabilirim...

yorganı ben almadım uyku setinde geldi zaten. yatağını yarı ortopedik alıcam beşiğimle gelen yatak visko (galiba) ona pek sağlıklı değil diyolar bebeğin boğulma riski falan varmış galiba tam bilemiyorum...

uyku tulumunu kundak şeklinde olanlardan aldım dışı polar içinin penye olmasına dikkat ettim, çoğu yerde içi de dışıda polar...

internetten bebefix, bebeto, civilim, ve ünlü çocuk-bebe markalarının siteleri, e-bebek.... bu liste uzar canım. ben alışverişimi mağazalardan yaptığımdan netten yapmadım netten sadece baktım fikir edinmek amacıyla, dokunarak almak istedim netten sadece bakım çantasını hepsiburada dan aldım...

birde 6 ay sonra taşınacağını söylemişsin. bak canım ben bebeğimi 6 aylıkken kendi odasına yatırıcam odaları ayırıcam. 6 ay-1yaşına kadar ayırmak gerekiyomuş korkuyu öğrenmeden yoksa hep senle yatmak istiyo alışmasın diye ayırıcam. sende öyle yapabilirsin. 6 ay kadar zaten yanında odanda olucak taşınırkende ona da mobilya alırsınız evini yerleştirirken odasınıda yerleştirirsin sonra istediğin zaman ayırırsın yanından. mesela yeni ev temizlenir mobilyalar gelir odaya sonra taşınırsın yerleştirirsin. yalnız bebek mobilyaları 1-2 aydan önce teslim etmiyolar ona göre hareket edersin aklında olsun :34:

şimdilik aklıma gelenler bunlar başka soracağın bişey olursa seve seve yardımcı olurum canım. hayırlı olsun bebişin :3:

birazcık uzun mu olmuş ne :1:

Hanımlar bu sene erkek yılı diyorlar, sizlerin de oğluşu olacağına göre demekki bu doğru :) görümcem de hamile o da şu an 17. haftasında onun da oğluşu olacağını öğrendik bu hafta :) acaba benim de mi oğluşum olur çok merak ediyorum :)

Hanımlar bu sene erkek yılı diyorlar, sizlerin de oğluşu olacağına göre demekki bu doğru :) görümcem de hamile o da şu an 17. haftasında onun da oğluşu olacağını öğrendik bu hafta :) acaba benim de mi oğluşum olur çok merak ediyorum :)

evet doğru yaa geçen sene de kız yılıydı her doğuranın kızdı etrafımda bu senede kimi görsem erkek diyo- ki benimde öyle :32:

hayırlı olsun:) benim de oğluşum olcak kısmetse ama tam net öğrenemedik onun için cicilere saldıramadım daha:) ama fikir lsun diye bakıyorum, kışın doğcağı için ilk aklıma gelen battaniye falan oldu. 2 modele bayıldım. biri iki yandan fermuarlı alttan da çıtçıtlı, uyku tulumu gibi oluyor, üstünü açma riski yok.
diğeri de normal bi pike tarzı (biraz kalını)amayanında özel kalemi var. battaniyede boy ..... cm, kilo.....gr, tarih .../.../..... gibi şeyler yazıyor. hatıra-anı battaniyesi imiş adı. pembe-mavi diye bi marka yazıyordu kutuda... ama emin olmadan almadım.

kıyafet olaraksa kesinlikle ilk aylara önden/yandan çıtçıtlı/düğmeli takımlar rahat olur diye düşünüyorum.
iç çamaşırı zaten saçma oluyor alttan çıtçtlı body alın bol bol. yeğenimde çok kulllandık biz. bbebiş 2 yaşına geldi iç çamaşırına yeni yeni geçiliyo en ahatı çıtçıtlılar.

çorap mendil şapka(kışın doğacakları için kafanın arkasını da rahatça kapatcak bol miktarda almayı düşünüyorum) gibi ufak şeyleri yıkamak için de ç.makinelerine özel file torbalar var, birmilyoncu denen yerlerde bulabilirsiniz.

Merhaba, bebisiniz icin almaniz gerekenler bana gore hastane cikislari 2 -3 set baska tulum alt ust takim almayacaksamiz-genelde tulum alt-ust takim ve bereden olusanlardan bahsediyorum, kisa kollu ve uzun kollu bodyler 3 erli paketlerde oluyor, bebeginiz kis bebegi olacagi icin polar uyku tulumlari ve polar pijama iyi olur, yorgan falan bebekken kullanamazsiniz benim kizim eylulde 4 yasinda olacak gecen yila kadar hep uyku tulumu giydirdim ve cok rahat ettim,(bende onden 2 yorgan almistim, ilk defa gecen kis yorgan ortmeyi denedim ama hic uzerinde tutmadi gece kirk sefer kalkip uzerini orttum ama uzeri hep acikti kalktigimda), minik coraplar almayi unutmayin, 2-3 battamiye, giyim haricinde biberon -ben cok kullandim- biberon steril aleti ve sut pompasi, benim simdilik aklima gelenler bunlar, alacaginiz giysileri boy boy almanizda fayda var zira cok hizli buyuyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:

merhaba canım bebegini allah bagıslasın sag salim kucagına alırsın inş...

odayı hiç önermem ben dogmadan yaptım odası o kdar özendim 1 kere uyumadı odasında .odamıza bitane parkyatak a aldık bizim odada uyuyor odası süs olarak kaldı...

gögüs pompası kesinlikle al cok işe yarıyor
uyku tulumu al biz kozmont tarzı almıştık evimizin önü deniz cok soguk oluyor hemde kullanımı rahat normal tulum gibi zıbının üstüne giydir tamam süper kaliteli ve kullanışlı puf puf(idil babyden almıştık)
yatak olarakta kesinlikle parkyatak cok kullanışlı oluyor (kraft )
bol bol alt üst al cok kullanılıyor cıt cıtlı badi ne kadar cok olursa o kadar ii oluyor...bide battaniye bi kaç tane olsun ince peluş örgü polar cok kullanılıyor
bebek bezindede organik pamuklu huggies öneririm
puset cok işini görür
biberon olarakta kulanmayı düşünürseniz avent önerimim ben emzigede biberonada emzirmeyede hepsine alıştımıştım.bu tür ürünlerde avent süper
ben bi dünya sey aldım cok gereksiz ...kimseye sormadım aklıma gelmedi güzel konu acmısın canım

öncelikle bebeğin hayırlı olsun.bende ocakta doğum yaptım.kış bebeği kesinlike daha iyi sıcaklarda pişik olma riski yok.bebeğe 2-3 tane hastane seti ve bol bol çıtçıtlı badi ile ayaklı pantolon almalısın.0-3 aylık tulum kıyafet almana gerek yok bunlar zaten idare edecektir.ayrıca 3-4 tane penye battaniye 2-3 tane yün battaniye olsun.yün battaniyelerden birini beşiğinin içinede serersin.ayrıca eldiven,şapka ,yelek en çok ihtiyaç duyacağın şeyler.bunların haricinde mutlaka bir bakım seti (şampuan,pudra,sabun,bebek yağı,pişik kremi) al ,o sana epey gider.ayrıca puset şart.bebek arbası vs sonrada alabilirsin. 6 ay sonra taşınacaksan bile bence 6 ay az zaman değil odasını hazırla...

merhaba canım bebegini allah bagıslasın sag salim kucagına alırsın inş...

odayı hiç önermem ben dogmadan yaptım odası o kdar özendim 1 kere uyumadı odasında .odamıza bitane parkyatak a aldık bizim odada uyuyor odası süs olarak kaldı...

gögüs pompası kesinlikle al cok işe yarıyor
uyku tulumu al biz kozmont tarzı almıştık evimizin önü deniz cok soguk oluyor hemde kullanımı rahat normal tulum gibi zıbının üstüne giydir tamam süper kaliteli ve kullanışlı puf puf(idil babyden almıştık)
yatak olarakta kesinlikle parkyatak cok kullanışlı oluyor (kraft )
bol bol alt üst al cok kullanılıyor cıt cıtlı badi ne kadar cok olursa o kadar ii oluyor...bide battaniye bi kaç tane olsun ince peluş örgü polar cok kullanılıyor
bebek bezindede organik pamuklu huggies öneririm
puset cok işini görür
biberon olarakta kulanmayı düşünürseniz avent önerimim ben emzigede biberonada emzirmeyede hepsine alıştımıştım.bu tür ürünlerde avent süper
ben bi dünya sey aldım cok gereksiz ...kimseye sormadım aklıma gelmedi güzel konu acmısın canım

uyku tulumunu ne kadarlıkken kullandınız

Ekim dogumlu bir kiz anasi olarak;

Birincisi uyku tulumuna gerek yok cunku bebegin hareketsiz olacagindan ustunu acamayacak. Battaniye ile cozersin. Seneye bebisinin ustunu acma durumuna gore alirsin,bosa para verme.
Sonra odaya gelince,sakin ozenip de oda yapma. Portatif sallanan her yere tasinan besiklerden al, bambu sepet falan degil besik. Bebegin dogunca nerede rahat ediyorsan orada yatar ve mutfaga vb tasirsin besigi. Bebegin 6 aylik olana ve tasinana kadar idare eder seni,cok isini gorur. Sonra bebekler genelde 6aydan sonra saga sola donup uzerlerini acmaya basliyorlar. O zaman yaza gelecek rahat edeceksin.Bebegini belki sallayarak uyutacaksin,bekli yatip kendi uyuyacak,belki deli yatacak bilemezsin. Benim kizim o kadar deli yatiyor ki besiginde yatiramiyorum. Bebeginin durununa gore yeni evine alirsin besigi odayi vb. acele etme.
Giysilere gelince ilk uc ay bebege giysi giydirip cikarmak ölüm. Bir kac tane zıbin bir kac tulum bir kac penye yelek isini gorur. Fazladan aldigin herseyi sadece bir kere giydirisin hemen kuculecek cunku bebekler ilk uc ay cok hizli buyur unutma. Zaten bir suru hediye gelecek. Gelen hediyleri boyutlarina gore sirala canim. Ve bebegin 2aylikken 3-6 ay hatta 6-9 giysileri giyebilir, ben bu yuzden bir kere bile giydiremeden bir suru seyi kuculttum ben. Elinin altinda olsun aldiklarin. Yani bebekler 4 aylikken 6-9ay kiyafet giyerler mesela. 4aylik bebege 3-6 ay alirsan 1 kere giydirip kucultursun.
Kıs bebegi ya yaz gelene kadar dısarıya doktor kontrolleri ve aşılar dısinda pek cikamayacaksin, diyorum ya ilk 3ay kiyafet giydirmek cok zor o yuzden cicili bicili seyleri alma.zaten yakin akrabalar alacak sen de alirsan giydiremeden kalir. Dugun bayram olursa gitmek cok zor gidecek olursan ozaman ne lazimsa alirsin. Tulum tercih et. Biraz buyuk olsun. Citcitli atletlerin mumkunsr iki omzu da citcitli olsun. Q
Bol onden dugmeli tulumlar cok isine yarar. Aldigin cicilere her zaman kusulma riski olacagini unutma;)) budukce de leke yapip boncuklarini iplerini yiyorlar;)))
Bez alayim simdiden diyorsan 2 paket 1 numara, 2paket 2 numara alarak basla. Cok uzun sure 4 numara kullanacaksin. Bolca 4 numara da depolayabilirsin.
Banyo icin bayagi buyuk ve yumusak bir havlu al. Kucukler ise yaramiyor. Olmazsa olmaz mustelanin köpuk yeni dogan sampuani konak vb yapmiyor,25tl civarinda ama cok uzun sure kullanirsin. Dalinn sakin alma.
Pisik kremleri ve pudraya bosa para verme. Pudrayi temizlemek cok zor. Bebek sabunu da alma goz yakiyor. Hametan pisik kremi al eczaneden poposu kizarinca sur gecirsin ve konu acilmisken poposunu pamuklu suyla siler ve kurilarsan pisik olmaz. İslak mendil sakin kullanma 3 aydan sonra kullanirsin
Aklima geldikce daha yazarim.;))
Bir de ilk 3-4ay orgu pek giydirme, yunler gozlerine ve agizlarina kaciyor.
En onemlisi astronot mont al. Onceleri biraz buyuk gelir ama kis cikana kadar cok rahat edersin.Lcw den eldiven ve patikli 3-6 ay astronot mont almistim 50tl civariydi ama yagmur kar hic usumedi kizim.

ben bu konuyu yeni gördüm...kesinlikle bende neler alacağımı bilmiyorum çok acemiyim:)ve benimde oğlum olacak inş.bizimde ev arayışımız var.yeni bi eve taşınmadan oğluşumun odasını yapamıyacam..ama ya erken gelirse diye düşünmeden edemiyorum...Allah bebişlerimize kavuşmayı nasip etsin inş. sağlıcakla...:nazar:

iyi ki bu konuyu açmışsın...

Kızlar çok gebiş var burda :))) hepiniz sağ salim kucagınıza alırsınız inşallah... Ekimde dogum yapmış 2yasında bir erkek çocuk annesi olarak size şunları önermek isterim...

Tabiiki bol bol çıtçıtlı bodylet ve tulumlar .. Ama bence kış diye uzun kolluları doldurmayın kısa kollu veya kolsuz tavsiye ederşm ben çünkü çok küçük oluyorlar ve uzun kolluları giydirmek çok zor oluyor :)) marka olarak da tabiiki mothercare... evler zaten sıcak!!
Gömlek pant.vs gibi kıyafetlete şnsan cok ozeniyor ama ozellikle 0 3 ay cok begendıklerınız dışında onlardan almayın cunku gıyılmıyor...hep body tulum. Zaten kış bebekleri oldu için çok aman aman çıkamıcaklar dışarı...
Ben telsiz yerine görüntülü kamera tercih etmiştim hala onu kullanıyorum tavsiye ederim kesinlikle ozellikle kucuk bebekken gormek farklı rahatlatıyor insanı!!
Kanguru hiç kullanmadım alan arklarım da pek kullanamadılar..
Ev puseti almadım çok pişmanım bence alın:)

Hepinize kolay gelsinnn...

Oncelikle saglikla kucagina almani dilerim.
İlk bebegimi kasimda dogurdum.Kis bebegi sayilabilir. İkincisi eylul..
Yun urunleri pek cok doktor tavsiye etmiyor.Biz de kullanamadik. Zaten yeni bebeler pek alerjik oldu artik.
Bebegi ne kadar sicaga alistirirsan o kadar spguktan etkilenecektir. Evin sicakligini ayarlayip uzerini serin tut. Benim kizim 22 derecede buyudu..4 yasina kadar ( anaokulana baslayana kadar) hastalik gormedi. Tabi genetik de onemlidir ama oyle 25-26 derecelerde, 5 kat gydirerek cocuk buyutmek zok zararli. kar yaginca soguk diye evden cikamayan oglu olan bir komsum vardi. evleri hep 25 derecede, cocuk esofman uzeri uyku tulumuyla buyudu.
kisin cok sogukta tulumunu giydirdim, icine hafif pijamayla.Uzrine de kendini rahat edeceksen penye bir battaniye ort.

Ayakli altlar en basta cok rahat oluyor. 1 tane hastane cikisiyla, 1 tane daha az parcasi olan bir set alabilirsin. Ozel hastanede dogum yapacaksan pek cok hastane,cikana kadar giydiriyor.Mothercare da 3 lu tulumlar var. onlarin 3-6 ay olanlarini ilk gunler haric, bayaga giydirebilirsin. Ama kucuklerini alma. 1. ay hemen bosa cikar. bi ton para yazik.
Odasini kesinlikle hemen al. Mobilya ise kokusu anca cikiyor. Badanani erken yaptir. Hava da soguyor zor cikar koku.
Buyuk kizimi 6 ay yanimda yatirmistim. Hala anne gunumuz var. 5,5 yasinda.
Kucugu hep odasinda, yataginda yatirdim. Yanimda uyumuyor simdi. Zaten yatirsam buyuk de isteyecek. En guzeli yataklarinda uyumalari. Kucuk bir besik dersen de sonra bazi bebekler buyuk besige gecince adapte olamiyor. Odasini seven cocuk iyidir, rahat edersin. en basta yaninda rahat gibine geliyor ama kokuna alistimi gitmiyorlar, zirt pirt uyaniyolar. Sen yatirirsin o kalkar. 3,5 sene nerdeyse saat basi kalktim.
kucuk iyi ama onun da disler zor geliyor, uyuyamiyor. Yanimda olsa gece uyansa kalkip duser, ruhum duymaz cigliga kadar. zamane bebelerii erken ayaklaniyor.
Cok kucuk tulumlar vs. alma. 1 kere giyer hevesini alamadan kuculur. en basta genelde uyuyolar zaten. penye tulumlarin uzerine, penye yelekler var heryerde bulabilirsin pek rahat. sıkılmıyo bebişler. disardada kadife takimlari giydirebilirsin. zaten canta gibi tasiniyolar. oturduklari anakucaginda usumeleri mumkun degil :) gerci alacakmisiniz bilmiyorum ama tasirken rahat oluyo. Oto koltugu gibi de kullanildiklarindan, cikarip bebek arabasina koy vs. kolay oluyor. uyuyorsa uyanmiyor.

Cok uzattim galiba :)
Saglikla kalin

Kızlar çok gebiş var burda :))) hepiniz sağ salim kucagınıza alırsınız inşallah... Ekimde dogum yapmış 2yasında bir erkek çocuk annesi olarak size şunları önermek isterim...

Tabiiki bol bol çıtçıtlı bodylet ve tulumlar .. Ama bence kış diye uzun kolluları doldurmayın kısa kollu veya kolsuz tavsiye ederşm ben çünkü çok küçük oluyorlar ve uzun kolluları giydirmek çok zor oluyor :)) marka olarak da tabiiki mothercare... evler zaten sıcak!!
Gömlek pant.vs gibi kıyafetlete şnsan cok ozeniyor ama ozellikle 0 3 ay cok begendıklerınız dışında onlardan almayın cunku gıyılmıyor...hep body tulum. Zaten kış bebekleri oldu için çok aman aman çıkamıcaklar dışarı...
Ben telsiz yerine görüntülü kamera tercih etmiştim hala onu kullanıyorum tavsiye ederim kesinlikle ozellikle kucuk bebekken gormek farklı rahatlatıyor insanı!!
Kanguru hiç kullanmadım alan arklarım da pek kullanamadılar..
Ev puseti almadım çok pişmanım bence alın:)

Hepinize kolay gelsinnn...

Ben de hep kolsuz giydirdim ya da kisa kol. Hem rahat oluyor. Kola 2 kat giydirmenin anlami yok. Tulumlar, ustler uzun kollu zaten. Yazik bebelere.Kisa kolu da 1 yasinda biraktim. Kolsuz alisti hep. Bahar da onu da cikarir buyuk kizim. Okula basladi. zor giydiriyorum atleti simdi. Sinif-tenefus ne olur ne olmaz :)

Back
X