dedigim gibi oglum olacak ve neler alacagimi bilmiyorum uyku tulumu, zibin, yatagi vs bunlar gibi onerecekleriniz neler sunu kesin al su kadar aldedikleriniz neler? ayrica int alisveris yaptiginiz siteler neler... ayrica oda yapma konusunda cok kararsizim 6 aylik oldugunda sozlesmemiz bitiyo ve tasinmamiz gerekiyo sizceboda yapmalimiyim .
merhaba canım bende oğluş bekliyorum nasipse yani benim oğlan erken davranacak gibi duruyo ama zamanında gelirse ekim başı alıcam kucağıma inşallah, kış bebişi yani benimkide... benim 36 da erken doğum riskim var oyüzden korkudan herbişeyini aldım bitirdim - korkudan dediğime bakma o mağazalara bi girdiğinde otomatik olarak bitiyo zaten alacakların dayanamıyo insan
neyse konumuza dönelim; bir kere alacağın giysiler kesinlikle pamuklu olucak mümkünse organik pamukluları tercih et yumuşacık oluyolar... ben şimdiden 1 küçük valizi doldurdum oğlumun kıyafetleriyle

valizi açtım aldıklarımı içine atıyorum yıkanmayı bekliyolar dolaplarımız gelince de yerleşmeyi
giyim konusu göreceli; şöyle ki kimisi alt üst takımla rahat ettiğini söylerken kimisi de tulumlarla rahat oluyo diyor. ben her 3 bedenden de çünkü bebekler çok çabuk büyüyolar hangi bedenin ne zaman olacağı belli değil... (0 ay 56, 3 ay 62, 6 ay 68) 3-5 tane aldım. şöyle; tulum 62 beden 3-5 tane alt üst takım 62 beden 3-5 tane pijama yine aynı şekilde vs vs... yeni doğan (50-56 beden) 1 tulum 3-4 tane alt üst 1 pijama ve ayrıca 5-6 tane patikli alt aldım benim 20li ve 10lu 2 tanede hastane çıkışım var o yüzden yeni doğanı çok almadım sonra lazım olursa alırım diye...
alt-üst takım (penye olanlardan, birde kış bebeği olduğu için bir-iki tane içi yünlü olanlardan aldım)
tulum
pijama
patikli ve patiksiz tek alt
tek üst
yelek hırka
mont (ben bunu tulum şeklinde olanlardan kapişonlu yine polar aldım)
eldiven şapka
çorap patik
mama önlüğü
alttan çıtçıtlı body (ben bunlardan bol aldım sıfır kollu yarım kollu ve uzun kollu. uzun kollulardan çok almadım 3 tane 56 3 tanede 62 aldım.)
giysi olarak aklıma gelenler bunlar şimdilik
bir polar bir triko bebek battaniyesi aldım. bir tane de hani bizimde örttüğümüz kalın polar battaniyeler varya yumuşak olanlar, onların çocuk-bebek boyu olanından aldım. hastane çıkışlarının 2 penye battaniyesi var birde alt açmamızın penye battaniyesi var toplamda 3 tane yeter diye düşünüyorum belki 1 tane daha alabilirim...
yorganı ben almadım uyku setinde geldi zaten. yatağını yarı ortopedik alıcam beşiğimle gelen yatak visko (galiba) ona pek sağlıklı değil diyolar bebeğin boğulma riski falan varmış galiba tam bilemiyorum...
uyku tulumunu kundak şeklinde olanlardan aldım dışı polar içinin penye olmasına dikkat ettim, çoğu yerde içi de dışıda polar...
internetten bebefix, bebeto, civilim, ve ünlü çocuk-bebe markalarının siteleri, e-bebek.... bu liste uzar canım. ben alışverişimi mağazalardan yaptığımdan netten yapmadım netten sadece baktım fikir edinmek amacıyla, dokunarak almak istedim netten sadece bakım çantasını hepsiburada dan aldım...
birde 6 ay sonra taşınacağını söylemişsin. bak canım ben bebeğimi 6 aylıkken kendi odasına yatırıcam odaları ayırıcam. 6 ay-1yaşına kadar ayırmak gerekiyomuş korkuyu öğrenmeden yoksa hep senle yatmak istiyo alışmasın diye ayırıcam. sende öyle yapabilirsin. 6 ay kadar zaten yanında odanda olucak taşınırkende ona da mobilya alırsınız evini yerleştirirken odasınıda yerleştirirsin sonra istediğin zaman ayırırsın yanından. mesela yeni ev temizlenir mobilyalar gelir odaya sonra taşınırsın yerleştirirsin. yalnız bebek mobilyaları 1-2 aydan önce teslim etmiyolar ona göre hareket edersin aklında olsun
şimdilik aklıma gelenler bunlar başka soracağın bişey olursa seve seve yardımcı olurum canım. hayırlı olsun bebişin
birazcık uzun mu olmuş ne