Hay Allahım bu kadar mı değişti işler?Öğretmeniniz için üzülmek dışında ne yaptınız? Oda size üzülüyor tamam evet ama ne yapsın ki? Tekrar bütün sınıfa cephe mi alsın? Öğretmenin görevi öğrencilere sırt dönmek değil, topluma kazandırmak. Ahlaki özellikleriyle de öğrencilerine örnek olmak.
Olayın birde ihtiyaç bölümü var. Kendine yapılan saygısızlığa bile susan, susmak zorunda olan bir öğretmenin geçerli sebepleri vardır diye düşünüyorum. Atılmaktan, tehditten, soruşturmadan vs. korkuyordur belkide. Mevzu hep öğretmene patlar çünkü.
E ne olacak? Geçen bir haber çıktı ya, çocuk öğretmeni kucağına alıyor derste. Erkek öğretmen, koca adam. Sıfır otorite, kravatıyla oynuyorlar, bağırış çağırış sınıfta. He ben diyorum ki böyle olacaksam, istifa ederim. Ama ekmek parası işin içine girince o kadar kolay olmuyor rest çekmek. Bi tokat atsa, ağzından bir şey kaçırsa öğretmen, hemen bi dilekçe bi tutanak. Bu şımarık gençliğe bi çözüm bulmak lazım.Hay Allahım bu kadar mı değişti işler?
Onlar.cocuk drken?Onlar çocuk öğretmenin kin tutmasını bekleyemeyiz amacı topluma kazandırmak dışlamak değil sen bunun hesabını yapacak yere değilsin gerçekten bütün konularında yaptığın hareketler fazla gereksiz öğretmenine destek olabilirsin ama nedenini nasılını arkadaş edasında soramazsın biraz büyü lütfen dershane müdürleri için de önemli olan ne yazık ki öğrenciler ve parası kimse kaçırmak istemez öğrencinin terbiyesizliği yüzden azar işiten çok değerli hocalar var dershane ortamı böyle adaletsiz yeter ki öğrenci kalsın kaçmasın ayrıca sen zaten dershaneyi bırakıyorsun bunları kafana takma artık
Bizim zamanımızda böyle değildi. Aptal bir şey için cetvelle eline vuran öğretmen mi ararsın, çocuğun kafasını kıran mı ararsın. Haliyle çekinirdik bizde. Yalnız şunu da unutmamak lazım korkudan duyulan saygı kadar berbat bir şey yoktur. Medeni bir seviyeye ulaşmak lazım, orta yol bulmak..E ne olacak? Geçen bir haber çıktı ya, çocuk öğretmeni kucağına alıyor derste. Erkek öğretmen, koca adam. Sıfır otorite, kravatıyla oynuyorlar, bağırış çağırış sınıfta. He ben diyorum ki böyle olacaksam, istifa ederim. Ama ekmek parası işin içine girince o kadar kolay olmuyor rest çekmek. Bi tokat atsa, ağzından bir şey kaçırsa öğretmen, hemen bi dilekçe bi tutanak. Bu şımarık gençliğe bi çözüm bulmak lazım.
Ben de bundan bahsettim. Öğretmen öğrenci ilişkisini geç, insansın değil mi?Onlar.cocuk drken?
Hanimefendi iyimisiniz?
Benden yasca kucuk birisi benim karsima gececek.bana hakaret. Edecek ve ben suscam? Neden cunku cocukboyle bisey yok. Baskasinin yetistirmedigi cocuklardan hakaret isitmek degil bnm gorevim onlara ders vermek! Ana baba yetistiremicek salacak okula! Sonra.ogretmen i ugrassin dursun. Oldu zaten ogretmenlerde bu yuzden bu meslegi secmisti. Ne kadar sacma ve gereksiz bir yorum bu
Eğitim gerçekten evde başlıyor. O medeniyeti aileler verecek ki çocuklarda topluma uyum sağlayabilsinler. Her dediği olmuş yada hiçbir isteği yerine getirilmemiş o çocuklar, yönetme ihtiyacını böyle ses çıkaramayacak insanlara yönlendiriyorlar işte.Bizim zamanımızda böyle değildi. Aptal bir şey için cetvelle eline vuran öğretmen mi ararsın, çocuğun kafasını kıran mı ararsın. Haliyle çekinirdik bizde. Yalnız şunu da unutmamak lazım korkudan duyulan saygı kadar berbat bir şey yoktur. Medeni bir seviyeye ulaşmak lazım, orta yol bulmak..
Arkadaş edasında neden soramayacakmış? Öğrencinin teki kafayı takıyor, eziyor aşağılıyor ses çıkaramıyor kendileri. Sınıftan bir öğrenci yanında olmaya çalışıyor konuşuyorlar muhabbet ediyorlar. Daha sonra öğrencinin sınıfla arası bozuluyor, öğretmenle iyi oluyor. Ama bu sefer “öğretmen” oluyor öyle mi? Hanımefendi öğretmenlik kutsal bir meslektir. Ama yapılan değil öğretmenliğe insanlığa sığmaz.Onlar çocuk öğretmenin kin tutmasını bekleyemeyiz amacı topluma kazandırmak dışlamak değil sen bunun hesabını yapacak yere değilsin gerçekten bütün konularında yaptığın hareketler fazla gereksiz öğretmenine destek olabilirsin ama nedenini nasılını arkadaş edasında soramazsın biraz büyü lütfen dershane müdürleri için de önemli olan ne yazık ki öğrenciler ve parası kimse kaçırmak istemez öğrencinin terbiyesizliği yüzden azar işiten çok değerli hocalar var dershane ortamı böyle adaletsiz yeter ki öğrenci kalsın kaçmasın ayrıca sen zaten dershaneyi bırakıyorsun bunları kafana takma artık
Hanimefendi insanlik meslek vs. Farkeder mi? Olayi nasil insanliga getirdiniz? Anlamadim ama cok merak ettiniz soyliyim insanim! Vicdanliyim!Ben de bundan bahsettim. Öğretmen öğrenci ilişkisini geç, insansın değil mi?
Ne demek nasıl insanlığa getirdiniz? Şu an öğretmen olanlar öğretmen olarak mı doğdu? Bu insanların çabaları sonrasında kendilerine eklenen bir sıfat. Mesleği, zanaatı. İnsanlığın gereği büyük sevgili küçük saygılı olmak zorunda. Bu nedenledir insanlığa geldi. Saçma yükseldiniz, bilginiz olsun :)Hanimefendi insanlik meslek vs. Farkeder mi? Olayi nasil insanliga getirdiniz? Anlamadim ama cok merak ettiniz soyliyim insanim! Vicdanliyim!
Biz ogrenciyken, ogretmen ailemize sikayet edecek diye cevap veremezdik cunku sen ogretmenine nasil oyle davranirsin olayi vardi. Ogretmen bizi sikayet ettigi zaman oturur birde evde azar isitirdik biz. Simdi diyorum ki iyikide boyle yetistirilmisim. Kendinden yasca buyuk inssana hakaret eden bir COCUGU topluma kazandirmamak bence daha dogrum
Galiba sacma yukseldim bende farkettim k.bakmaNe demek nasıl insanlığa getirdiniz? Şu an öğretmen olanlar öğretmen olarak mı doğdu? Bu insanların çabaları sonrasında kendilerine eklenen bir sıfat. Mesleği, zanaatı. İnsanlığın gereği büyük sevgili küçük saygılı olmak zorunda. Bu nedenledir insanlığa geldi. Saçma yükseldiniz, bilginiz olsun :)
Şey siz yanlış kişiye yazdınız sanırım,alıntı yaptığınız kişi de sizinle aynı fikirdeHanimefendi insanlik meslek vs. Farkeder mi? Olayi nasil insanliga getirdiniz? Anlamadim ama cok merak ettiniz soyliyim insanim! Vicdanliyim!
Biz ogrenciyken, ogretmen ailemize sikayet edecek diye cevap veremezdik cunku sen ogretmenine nasil oyle davranirsin olayi vardi. Ogretmen bizi sikayet ettigi zaman oturur birde evde azar isitirdik biz. Simdi diyorum ki iyikide boyle yetistirilmisim. Kendinden yasca buyuk inssana hakaret eden bir COCUGU topluma kazandirmamak bence daha dogrum
Allahim nolur sadece nikotin eksikliginden olsun bumlarŞey siz yanlış kişiye yazdınız sanırım,alıntı yaptığınız kişi de sizinle aynı fikirde
Ne yapacağına öğretmen karar verir gidip kankası gibi kimse soramaz yine birbirlerine ders dışında manevi destek olsunlar öğretmen tercih ederse bu kıza yardım da edebilir ama öğrenci gidip hani onlar size kötü davrandı derse bu boş muhabbetir öğretmen balık hafızalı değil ya oda biliyor kötü davrandığını ben öğretmene yapılanı onaylamış miyim? Ne yazık ki ülkemizdeki çoğu dershane böyle öğrenci gidip sikayet edince yönetim öğrenciye nasihat vermez öğretmenin üstüne gider kadının ne şartlarda çalıştığını bilmiyoruz belki ataması yapılamıyor ihtiyacı var kimse zaten ihtiyacı olmadan bunları çekmez ne yapsın sınıfa trip mi atsın?Arkadaş edasında neden soramayacakmış? Öğrencinin teki kafayı takıyor, eziyor aşağılıyor ses çıkaramıyor kendileri. Sınıftan bir öğrenci yanında olmaya çalışıyor konuşuyorlar muhabbet ediyorlar. Daha sonra öğrencinin sınıfla arası bozuluyor, öğretmenle iyi oluyor. Ama bu sefer “öğretmen” oluyor öyle mi? Hanımefendi öğretmenlik kutsal bir meslektir. Ama yapılan değil öğretmenliğe insanlığa sığmaz.
En az sizin yaptığınız kadar gereksiz 16-17 yaşında çocuk bunlar öğretmen ne yapsın çocukla bir olup oda çocukları mi dışlasın ?Orası okul değil dershane ve müdüre biri şikayet etse öğretmeni tutmaz öğretmenin üstüne gider çünkü çocuk =para malesef bu çoğu dershanede böyledirOnlar.cocuk drken?
Hanimefendi iyimisiniz?
Benden yasca kucuk birisi benim karsima gececek.bana hakaret. Edecek ve ben suscam? Neden cunku cocukboyle bisey yok. Baskasinin yetistirmedigi cocuklardan hakaret isitmek degil bnm gorevim onlara ders vermek! Ana baba yetistiremicek salacak okula! Sonra.ogretmen i ugrassin dursun. Oldu zaten ogretmenlerde bu yuzden bu meslegi secmisti. Ne kadar sacma ve gereksiz bir yorum bu
Trip atmak nalaka yav? Bir duruşu olsun yeter. Öğretmene yapılanı aklı başında hiçbir insan onaylamaz ancak popüler bir ergenin yaşıtına yapılan da onaylanmamalı. Öğretmen bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetinde ve bu tiyniyet ülkemizde sıkça rastlanan bir şey. Çekirdek oluşumdan en kalabalık meclise kadar bu böyle...Ne yapacağına öğretmen karar verir gidip kankası gibi kimse soramaz yine birbirlerine ders dışında manevi destek olsunlar öğretmen tercih ederse bu kıza yardım da edebilir ama öğrenci gidip hani onlar size kötü davrandı derse bu boş muhabbetir öğretmen balık hafızalı değil ya oda biliyor kötü davrandığını ben öğretmene yapılanı onaylamış miyim? Ne yazık ki ülkemizdeki çoğu dershane böyle öğrenci gidip sikayet edince yönetim öğrenciye nasihat vermez öğretmenin üstüne gider kadının ne şartlarda çalıştığını bilmiyoruz belki ataması yapılamıyor ihtiyacı var kimse zaten ihtiyacı olmadan bunları çekmez ne yapsın sınıfa trip mi atsın?
Öğretmen, üyenin yaşındaki çocuğa susuyor amaVhalla ogretmeninden akranınmiş gibi bahsetmek ve ayni seyleri ondan beklemek cok komik....
Neymiş acımışmış hahaaahha
Farkında mısınız bilmiyorum ama ben öğretmene veya arkadaşa yapılanı zaten onaylamıyorum benim yorum yaptığım yerler farklı öğretmenin bir duruşu olmalı diyorsunuz ya işte o en başta olmalı malesef sonradan kimseye işlemiyor o bizimde okulda dershanede çoğu öğretmenimiz vardı çıt çıkaracak cesaret bulamadık çoğu öğretmen vardı resmen bizimle çocuk gibi ağız dalaşına girerdi sadece öğretmenlik mesleğinde değil bir çok meslekte ilk duruş ilk intiba önemlidir e şimdi bu kadın bunu yapamamış nedenini bilemem bir şekilde de öğrenciyle arayı bulmuş yapacak başka bir şeyi yok dershane ortamındaTrip atmak nalaka yav? Bir duruşu olsun yeter. Öğretmene yapılanı aklı başında hiçbir insan onaylamaz ancak popüler bir ergenin yaşıtına yapılan da onaylanmamalı. Öğretmen bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetinde ve bu tiyniyet ülkemizde sıkça rastlanan bir şey. Çekirdek oluşumdan en kalabalık meclise kadar bu böyle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?