• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir ökuzle evliyim

Doğum günün kutlu olsun..Belki daha özel sürprizler bekliyordun en azından baton pasta yerine bir çiçek daha mutlu ederdi seni eminim. Ama sende yok efendım tiramisu 11 tl kıyamadım diyosun e daha ucuzunuda beğenmiyosun. Bırak ne kıyamıicaksın ye gitsin hergün mü d.günü ve ayrıca çok da aşırı pahalı değilmiş gerçi bilemem ama maddi durumunuzu:43: Ben de normalde dikket ederim pahalıya ucuza ama bu günlerde hiç takmam bile en güzel yemeği , pastayı isterim. Ne olacak yılda bir -iki.
Sen takma kafanı boşver kocan anlamadı senin ne beklediğini belliki, önemli olan pastası , cafesi değildi senin için belki ama erkekler öyle duygusal bakamıyorlar maalesef daha ne istiyorki yapıyorum işte moduna girdi.
Küfürlerin bi özrü olamaz ama çoğu erkek de hemen küfüre sarılıyor karşındakinin kim olduğunu düşünmeden sanırım böyle bir huyu var.,
neyse bırak sakin sakin takılın bi müddet zaten sinirler geçince düzelir.(umarım)

Adam sana pasta almış gelmiş, baton olmasını sorun ediyorsun.
Yemek yapmış, değerini bilmiyorsun.
Seni dışarı çıkarmış, gittiğiniz kafede yer yokmuş, başka bir yere gidelim demiş buna da laf etmişsin.
Tüm bunlardan sonra adamın sana ettiği laflar normaldir, haktır...

Kesinlikle sen bir öküzle değil, değeri bilinmesi gereken bir pırlanta ile evlisin..
Ama bilirsen.....

Valla esim benim dogum gunumde varsin pasta cicek bocek almasin tutup luks bir yerede goturmeskn gidelim sahilde yuruyelim bir bankta oturup birseyler atistiralim ekmek arasi vs bile olur hic olmadi bes lira bile olsa cigkofteyi ne kadar sevdigimi bilir onu tutup alsa getirse seni cok seviyorum dese bu bile yeter emin ol. Belki maddi durumu uygun degildi ama ona ragmen size pasta aldi cafeye goturmek istedi ama siz burun kivirmissiniz herseye. Elimizdeki lerle yetinmeyi bilmeli ve hatirladigi icin bile sukretmelisiniz. Hatirlamayan onlarcainsan var. Tabi bu demek degilki esinizin ettigi kufurler hos. Tabiki hos degil. Saygili olabilirdi. Ama anlasilan o ki o da zivanadan cikmis.

Bence düşündüğün gibi öküz değil en azından senin için bi şeyler yapmış, hatırlamış sana yemek yapmış pasta almış.. bence olayı fazla büyütmüşsün :31:

Kufuru onaylamiyorum ve o konuda esin haksiz tabii ki.
Ama kusura bakma onun disinda herseyde esin hakliymis. Adam evine pastayla geliyor (nerden aldigini onemli degil, onemli olan hatirlamak), esi sirtini donup uyuyor, sonra adam yemegi hazirlayip esini kaldiriyor, olmadi hadii disarda pasta yiyecek yer ariyor, ama es herseye burun kiviriyor... Bu dogum gunu esinle cok guzel bir ani olarak da kalabilirdi, esin buna altyapi hazirlamis yani. Herkesin sabrinin bir siniri vardir, her seye memnuniyetsizlik, herseye laf ettikten sonra karsinizdakinden insan ustu bir nese, sabir beklemeyin. O da insan sonucta, baska birsey degil. Adam sinirlenmekte hakli, ama sinirini gosterme sekli yanlis olmus. Bir an once konusarak bu sorunu halledin bence, karsilikli ozur dileyin hatta.

Bu arada bu dogumgunleri bir arkadasin dedigi gibi cidden hayatta mayin gibi galiba. Benim de 4 gun once dogum gunumdu, bir beklentim gerceklesmedi, onu hazmetmeye calisiyorum hala. Dogum gunum olmasaydi hic sorun olmayacakti. Bu gunlerde beklentileri biraz dusuk tutmak gerekiyor.

hani kadınlar ne ister diyorlar ya, bence kadınların ne istediğini biz kadınlar bile bilmiyoruz.. pastanın baton olmasına, kafede yer olmamasına, öteki kafenin dandik olmasına takmak ve o yemek yaparken uyumak da eşin için küfür niteliği taşıyor zaten.. biz kadınlar küfür etmeyiz, onun yerine burun kıvırarak şımarıklık yaparız.. kendinizi neden k.validenizle kıyaslıyorsunuz ki? biz de k.valideme doğum gününde kocamaaan bir pasta alırız, ama evlilik yıldönümünde kendimize küçük bir pasta alırız.. önemli olan siz haber vermeden hatırlamış olması değil mi? empati yaparak kendinizi eşinizin yerine koyun, siz de bir daha hiçbir özel günü kutlamazdınız :34:

erkeklerde biraz öküzlük biraz da odunluk vardır ama sen de çok abartmışsın.

pasta almış beğenmemişsin bir yere gitmişsiniz pahalı diye çıkmışsın diğer yere gitmek istememişsin..bazen biz kadınları anlamak çok zor oluyor.

Yapmayın allah aşkına..Erkeklerin kendimiz gibi düşünmesini bekliyerek en büyük hatayı yapıyoruz..Üstelik bu kadar kırılmanızın nedeni de beklentinizi çok yüksek tutmuş olmanızdır..Ben evliliğim boyunca ne doğum günü gördüm ne kutlama ne pasta..İyiki doğdun canım demesi için neler vermezdim.Tabiki bu da çok abartılı bir alakasızlık ama,dünyada tek sıkıntı bumudur? Yiyecek ekmek bulamayan,kurşuna dizilen çocukların varolduğu bir dünyada bunlara kafa takarak üzülmek bence çok gereksiz ve kendinize haksızlık..Ayrıca size pasta alan eşinize öküz diye yazmanızı hoş bulmadım doğrusu..Bilmiyorum bu benim şahsi fikrim.Yinede iyi yönünden bakmayı deneseydiniz mutlu olurdunuz..

Ben yazdıklarında,eşin de bir öküzlük görmedim.Sen ondan öküz sıfatıyla bahsederken nasıl ayıp ediyorsan,o da sana küfretmekle ayıp etmiş.
Kürtaj olmuşsun,geçmiş olsun,Allah yeniden hayırlı bir evlat nasibetsin.Doğum gününde kutlu olsun,nice yıllarda,eşinle evladınla daha güzel kutlamayı nasibetsin.

Erkeklerden romantizmin doruklarında,dizilerdeki senaryo hareketlerini beklemeyin.Fazla romantizme gerek yok,insan olsun.Kendi çapında birşeyler yapmaya çalışmış size.Elinde pastayla gelmiş.Annesine daha büyük pasta almıştır.Daha kalabalık olacağınız için veya öyle denk gelmiştir.Senin için yemek hazırlamış.Sen kafayı vurup uyumayı tercih etmişsin.Dolayısıyla suratında sık olduğu için onun da içinden gülmek,iyi ki doğdun demek gelmemiş.Yine de kalkmış seni dışarı çıkarmış.Orası kalabalık,tiramisu pahalı (hem kaliteli yer,iyi pasta istiyorsun hem de burda kendinle çelişiyorsun)Sana güzel bir akşam geöirtmeye çalışmış,senin hiç birşeyi beğenmemen onu da germiş.Küfür yanlış.Ama küfre daha önce de müsade ettiysen,alışkanlık olur.

İsteklerini,beklentilerini,ona üslubuyla belirtsen,ya da onun doğum günün de yapacağın sürprizlerde ben de böyle istiyorum hoşlanıyorum diye dile getirsen ikinize de o gün zehir olmaz.

Doğum gününüz kutlu olsun, nice mutlu senelere.

Ben farklı bir konuya değinmek istiyorum lütfen yanlış anmalayın.

Ben ağzımla doğum günümü kutlamasını istersem, ben kendim dışarı çıkmayı teklif edersem, ben hediye beklediğimi dile getirirsem ve karşımdakide bunları yaparsa inan hiç mutlu olmam çünkü benim için bir önemi olmaz.

İstedim aldı gibi düşünürüm.

Önemli olan onun düşünerek, içinde gelerek bişeyler yapmas ve yapmışta size pasta almış, siz uyurken yemek hazırlamış, dışarı çıkalım mı demişsiniz sizi kırmamış ama siz hiç birinden memnun olmamışsınız.

Eşinize gelince ne kadar çirkin kelimeler bundan sonra evlilik yıldönümü yok, doğum günü yok.

Sanki onlar olmayınca çok mu büyük kayıp? evet olması güzel hemde çok güzel ama karşındakini tehdit edecek kadar büyük bir eksiklikte değil.

doğum günün kutlu olsun öncelikle..
bence adam elinden geleni yapmış bunları yapmayalarda var..
senin memnuyetsizliğin sinirlendirmiş olabilir...
tabi bu küfür etmesini haklı çıkarmaz...

:49:
Redsonic mutlu yaşlar seninle olsun:16:

Nedense başlığı okuyup merak ettim, ilk cümleleri okuyunca kendimi gördüm. Sen bir öküzle evlenmişsin, ben bir öküzle evlenmek üzereydim. Evlenmekten mi vazgeçtim, hayır. Tavrımı koydum ve huyunu değiştirdim. :1: Doğum günümü nişanlım resmen burnumdan getirdi, hemde ailesi yüzünden. Bu benim birlikteliğimizdeki ilk doğum günümdü ve annesi benim için pasta yapmış, iyi hoş. Akşam dışarı çıkarken, annem pasta yaptı dedi. İyi ne güzel hadi gidip üfleyelim dedim. Yok dışarı çıkıp gelelim öyle gideriz dedi:47: Akşam saat olmuş 8, dışarıya taa fizana gideceğiz, birde erken dönüp annesinin pastasını keseceğiz. İyi de çok geç olur dediğimde ipler koptu. Haa hediye falan hak getire zaten. Ben ne yaptım, sonraki günler burnundan getirdim. Bir nişanlına bile organizasyon yapamadın, ne işim var doğum gününde senin ailenle, bir hediye bile almadın diye milyon kez başına kaktım, ki haklıyım:40: Yıl dönümümüzde kendini affettirdi :16: Bundan sonra yıldönümü, doğum günü, sevgililer günü vs. başbaşa kutlayacağız ve hepsinde bana değerli hediyeler alacaksın dedim. Eğer bir plan yapmazsan burnundan getiririm dedim ki, bir şeyi uylayınca uyluyorum :1:

Eşinin küfür etmesini asla tasvip etmiyorum, ama zıtlaşarak bir yere varamazsınız. Kaleyi içten fethetmek lazım. Duygusallığınızı kullanın, ona ihtiyacınız olduğunu ama onun sizi anlamadığını resmen duygu sömürüsü yapın, kendinizi naza çekin ve vicdanen onun kötü hissetmesini sağlayın. Mesela "Benim için yemek yaptın pasta aldın ama herşey bunlar değil, senin sımsıcak gülüşüne ihtiyacım vardı, hele ki bebeğimi yeni kaybetmişken. İçimdeki yangını anlayamazsın, yarama sen merhem olmayacaksında kim olacak? Ama neyse hayatım canın sağolsun" diyin ve derinden bir iç çekin. Ben evli değilim ama burdaki evli hanımlardan daha çok sorun yaşadım belkide. Yazsam roman olur. Nacizhane (kendi uyguladığım) tavsiyelerim bunlar. Umarım eşinizle sorununuz biran önce çözülür. Bebeğiniz içinde çok üzüldüm, acınız en yakın zamanda azalır inşallah...
Sivaslı mısın? :40:

Bugün benim doğum günüm.ama eşim yüzünden burnumdan geldi.bugün izin günüydü evdeydi abisi aradı gelde anneneme çamaşır makinesi alalım diye. Kalktı gitti. Akşam 6.30 da geldi bi tane baton pasta almış gelmiş. Bende vurdum kafayı yattım iftar vakti ezan okunurken uyandırdı çorba yapmış makarna yapmış yedik.dışarı çıkalım dedim iyi dedi. Suslendim güzelce hadi gidelim dedim. Çıktık pasta yiyecegimiz pastane tıklım tıklım yer bulamadık başka cafeye gittik orda da küçücük tiramusu 11 liraydı kiyamadim çay içtik çıktık. Başka yere gidelim dedim.annemlere gidelim dedi.ne yapacam annende dedim.bana en dandik cafeyi söyledi bende biraz iyi bi yere gidelim dedim kut diye arabayı durdurdu saydı sovdu bi daha doğum günü evlilik yıldönümü vsyokk benim için bunu bole bil dedi eve geldik.ama ole küfürler etti ki cnm aciyor. Benim varlığım onun için hiç önemli değil. Yazarak pek ifade edemedim.sadece biraz rahatlamak için yazdım :(

kusura bakmada eşin ne güzel pastasıyla gelmiş beyenmemeişsin çorba yapmış beyenmemişsin pastaneye götürmüş beyenmemişsin pardonda bu adamın neresi öküz ..asıl sorun sende yaptığın resmen şımarıklık eşinede öküz demekle ne kadar saygılı olduğun anlaşılıyo o pasta sana çok bile..milletin ne dertleri var siz nelerle uğraşıyosunuz.şöyle kafanızı kaldırıpta bir bakın allah aşkına..

Canım o "baton pastayı"bulamayan kadınlar var..Batonlu yada Batonsuz mutlu olmaya bak:ssz: nice mutlu senelere,iyiki doğdun arkadaşım:112:

Ben şahsen bir öküzlük durum göremedim.sonuçta pasta alıp gelmiş kutlamış doğum gününüzü abartmaya gerek yok ufak tefek şeyler bunlarr.küfür etmesi hoş değil tabii anlık sinirle etmiştir.

Bugün benim doğum günüm.ama eşim yüzünden burnumdan geldi.bugün izin günüydü evdeydi abisi aradı gelde anneneme çamaşır makinesi alalım diye. Kalktı gitti. Akşam 6.30 da geldi bi tane baton pasta almış gelmiş. Bende vurdum kafayı yattım iftar vakti ezan okunurken uyandırdı çorba yapmış makarna yapmış yedik.dışarı çıkalım dedim iyi dedi. Suslendim güzelce hadi gidelim dedim. Çıktık pasta yiyecegimiz pastane tıklım tıklım yer bulamadık başka cafeye gittik orda da küçücük tiramusu 11 liraydı kiyamadim çay içtik çıktık. Başka yere gidelim dedim.annemlere gidelim dedi.ne yapacam annende dedim.bana en dandik cafeyi söyledi bende biraz iyi bi yere gidelim dedim kut diye arabayı durdurdu saydı sovdu bi daha doğum günü evlilik yıldönümü vsyokk benim için bunu bole bil dedi eve geldik.ama ole küfürler etti ki cnm aciyor. Benim varlığım onun için hiç önemli değil. Yazarak pek ifade edemedim.sadece biraz rahatlamak için yazdım :(

Kırılmayın gücenmeyin ama baştan hatayı siz yapmışsınız.eşiniz sizi düşünüp pasta almış beğenmemişsiniz.iftar vakti çorba ,makarna yapmış buda size değer verdiğini gösteriyor.yemeğinizi bile önüne getirmiş.dışarı çıkmışsınız keşke gösterdiği cafede otursaymışsınız dandik mandik sizde eşinizi rencide etmişsiniz hiçbirşeyi beğenmiyerek .insan eşinin yanında olduktan sonra en kötü yer gözüne saray gibi görünür.eşiniz sabrının zorlayıp küfür etmemesi gerekiyordu ama olmuş birkere bundan sonrada birbirinize anlayışlı olun.

Kırılmayın gücenmeyin ama baştan hatayı siz yapmışsınız.eşiniz sizi düşünüp pasta almış beğenmemişsiniz.iftar vakti çorba ,makarna yapmış buda size değer verdiğini gösteriyor.yemeğinizi bile önüne getirmiş.dışarı çıkmışsınız keşke gösterdiği cafede otursaymışsınız dandik mandik sizde eşinizi rencide etmişsiniz hiçbirşeyi beğenmiyerek .insan eşinin yanında olduktan sonra en kötü yer gözüne saray gibi görünür.eşiniz sabrının zorlayıp küfür etmemesi gerekiyordu ama olmuş birkere bundan sonrada birbirinize anlayıışlı olun.

doğumgünü pastası almakla öküzlük arasında bir ilişki kuramadım...

düşünmesi, uğraşması bile güzelken siz pastanın baton olmasına kafenin dandik olmasına bakıyorsunuz. makarna ve çorba yapmasını ayrıca takdir ediyorum. sizi en lüks restorana götürdükten sonra, ex sevgilisiyle buluşsa daha mı iyi?

demem o ki, içeriğe bakmayınız. eşiniz son derece duyarlı bir insanmış. bütün bu tatlı çabalarını takdir etmek ve başbaşa baton pastanızı yemek yerine naz yaptığınız için, elinizdekini de kaybetmekle karşı karşıyasınız. eşinizi takdir ediniz ve kıymetini biliniz...

not: eşim bir tıp doçenti. yeryüzünde hakedebileceğim en duyarlı en efendi en sorumlu erkektir ama hediye almak ve plan yapmak konusunda sıfır diyebilirim. bir türlü beceremez işte. ben de ufacık hediye için tüm yorganı yakmak istemediğimden, kendi hediyemi kendim alırım :9: gönüller bir olduktan ve eşlerimizi yuvalarımıza sadık olduktan sonra baton değil baston bile yer insan :34:

Ben konuyu okumaya başlarken doğum gününüzü unuttu sandım
Öyle bişey yok
Düşünmüş pasta almış
Siz uyumuşsunuz
O da iftara bişeyler hazırlamış
Buraya kadar gayet hoş ? Siz nesini beğenmediniz ben anlamadım

Dışarı çıkalım demişsiniz
Ona da tamam demiş
Kafenin kalitesini beğenmemişsiniz bu sefer de

Ben bu kısma kadar bi öküzlük görmedim ( başlığa istinaden )
Ama siz de bi teşekkür etmek yerine hep memnuniyetsiz davranmışsınız
O da sonrasında fazlasıyla öküzleşmiş

Back
X