bir ortamda dışlanan kişi olmak, bundan etkilenmeme yöntemleri nedir

ankagibi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2025
60
23
3
biliyorum liseli gibi yazdım halbuki 34 yaşında bir kurumda memurum. sene başında gecici görevle gelen bir kızla sohbetimiz iyiydi,kahve içtik birkac kez, yeni atanan kız da geliyordu 3ümüz kahve içmeye gidiyorduk. çok derin sohbetlerimiz olmadı ama kötü birseyimiz de olmadı. ta kii ben birkaç görev alana kadar.

birisi görevli olmamasına ragmen kendini göstermek ister gibi sunu yapalım bunu yapalim vs dedi ben de bütceyi kontrollü kullanmalıyiz diye itiraz ettim. o günden sonra bana selam vermedi, sözlü tartışma yasadigim icin aramın iyi olmadigi baska bir kadınla samimi kanka oldular. bu yeni gelen kizi da yanlarina almislar sürekli cafelere gidiyorlar, takılıyorlar. o kızın benim arkamdan konustuguna eminim.

ben masadayim beni süzüp digerlerine fısır fısır bisiler diyor. toplu foto cekilcez bu yeni gelen kiz hemen yanimdan kacti o iki kadinin yanina gitti. buna çok bozuldum. noluyor anlamadim. bu foto cekiminde ben sunucuydum, görevliydim. acaba cekememezlik mi dicem ama bu da mantikli gelmiyor utaniyorum ama acaba kiskaniyorlar mi. ben bir ortamda sohbet ederken ortama girip bagira bagira konuşup sesimi bastiriyorlar,

bu arada benim tartıstıgım kişi müdür yardimcisinin eşi, hakimiyetine izin vermedim ve itiraz ettim ona, bu ortalığı karistıran kadın da gecici biri yani idare isterse seneye deval eder göreve.
o kiz inanilmaz manipülatif biri. beni evine cagirip calistigim kurum hakkinda bir ton bilgi alip ertesi gün kafa selami verip yanimdan gecti ben de artık güvenmedigim için ona selam vermiyorum görmezden geliyorum ama maalesef bunu yaparken öyle kendine güvenli falan hissetmiyorum icten ice çok üzülüyorum.

bu konuda taktik, gururlu duruş için ne yapmalıyım, bundan etkilenmemek için nasıl davranmalıyım, hayatta beni en çok etkileyen sey bir ortamda dışlanmaktır yine bu dönhüye girdim, yorumlarinizi merak ediyorum.

Son düzenleme:
Oda arkadaşımla 1 sene hiç muhattap olmadım. 2 kişilik odada tek başıma gibi davrandim, görmedim duymadım kendisini. Bu biraz kişilik meselesi, siz takıyorsunuz. Gerçekten takmamayi öğrenmeniz gerekiyor, bugün kurumdan ayrilsaniz bir daha görmeyeceginiz insanlara fazla anlam yüklemeyin.

Bu insanlardan kendini tamamen izole etmelisin bence. İnsani değerleri olan kişiler değiller belli ki. İş yerinde kendi işini yapacaksın, sohbet etmeye değecek insanlarla sohbetini et, geri kalan insanları görmezden gel. Senden istediklerini alamadıkları, istedikleri gibi yönlendiremedikleri için kendilerince seni dışlamaya çalışıyorlar. İnan kendine dert etmeye değmez.

Bu dışlanmak değil enerjiler uyuşmamış. İşiniz gücünüz var, belli bir yaştasınız gerçekten bunları umursuyor musunuz? Ya ikiyüzlü olmayı öğreneceksin ya da umursamayacaksınız. Rahat batıyor olabilir : )

yani siz onlara sizi "dışlama" gücünü verirseniz (kafanızda) dışlanmış hissedersiniz
hiç kimse siz istemeden size bir şey yapamaz, her şey kişilerin kendisiyle ilgili
kişilere biçtiğiniz rolü düşünün

çünkü gayet sohbet sırasında o da gozlemlerini anlattı ben de daha once yasanmis seylerden bahsettim tutup da sırları falan anlatmadım ama o kadar samimi bir sohbetti ki inanın o akışta farketmedim bile

ben bir ortamda sohbet etmeyi, zaman geçirmeyi çok severim, birden bunun dışında kendimi buldum ve etkilendim maalesef

Bak bunu ben de yapamazdım işte. Ama yapabilenlere özeniyorum..tebrik ederim sanırım üstesinden gelemeyeceginiz hiçbir şey yok

Bak bunu ben de yapamazdım işte. Ama yapabilenlere özeniyorum..tebrik ederim sanırım üstesinden gelemeyeceginiz hiçbir şey yok
Normalde bende asla yapamazdım ama dedemin öldüğü gün beni çok üzdü. Insan olmadığına kanaat getirince zorlanmadım. Yıl sonunda odadan taşınanda o oldu

birincisi dışlandım fikrini kafanızdan atın zira ilkokul sıralarında yapılıyordu böyle işler, sizinle samimiyet kurmak istemeyen insanları dert edinmek kendinize attığınız en büyük kazık olur,
çünkü yetişkin insanlarız bir süre görüşüp vakit geçirdiğimiz insanlarla belli bir noktadan sonra vakit geçirmek istememekte normal, hayatınıza artı eksi hiç bir katkısı olmayan, başınızı soldan sağa sağdan sola çevirdiğinizde yok olmuş olacak ya da varlığı anlam ifade etmeyen insanlar için modunuzu düşürmeyin, sizin çok yorucu bir hassasiyet çünkü bu. Baktınız size bakarak gülüşüp konuşuyorlar siz de bulunduğunuz yerden onlara bir kahkaha patlatın gitsin, siz düşüneceğinize bırakın onlar düşünsün amaaannn.

hayatta beni en çok etkileyen sey bir ortamda dışlanmaktır yine bu dönhüye girdim,
Bu nasıl oluyor, hiç mi derin üzüntü yaşamadınız, sevdiklerinizin başına bir şey gelmedi? Daha dün bir bugün iki olan kişiler nasıl bu kadar etkiliyor sizi? Birinizin bugün tayini çıksa yarın birbiriniz için yoksunuz. Sosyal hayatınız işyerindeki kadınlar üzerine mi kurulu? İsteyen istediğini söylesin hakkımda, umurumda bile olmaz. Sizi evine çağırdığında gitmenizin, sorularına cevap vermenizin nedeni bu mu, dışlanmamak için mi yaptınız? Gitmeseydiniz ve iş yerinin kurallarına göre iş arkadaşlığı seviyesinde olsaydınız bunları yaşamazdınız. Herkesle arkadaş olamazsınız, iş yerinde olan biteni yeni gelene anlatmanızın fayda getirmediğini görmüşsünüz. Yeni mezun toy da değilsiniz, aile ilişkileriniz nasıl? Aman beni dışlamasınlar korkunuzun başka nedeni mi var?

haklısınız ben de şaşırıyorum bu halime düzeltemiyorum bi türlü, bir ortamda arkadaş olmayı seviyorum ama neden böyle oldu diue dertlenip duruyorum aşamıyorum işte

haklısınız ben de şaşırıyorum bu halime düzeltemiyorum bi türlü, bir ortamda arkadaş olmayı seviyorum ama neden böyle oldu diue dertlenip duruyorum aşamıyorum işte
İş yerinden biri sorular sormak için sizi evine çağırınca bu arkadaşlık olmuyor yalnız, bari bunu yapmayın. Bu hassasiyetinizi çözmüşler ve kullanmışlar. İnsanlara zayıf tarafınızı göstermemeniz gerek. Neden böyle oldu diye dertlenmek yerine bir deftere ya da telefonun not kısmına yazın. Şunlar bunlar oldu ve şu-bu kişiler bana böyle davrandı gibi mesela. Benim yapmam söylemem gerekenler bunlardı ve ben bir daha aynı şeyi yaşarsam ne cevap vereceğimi biliyorum şeklinde düşünün. Sadece işinize odaklanın ve mesai bitimi hemen ayrılın iş yerinden. Toplu fotoğraf çekimi falan hemen atlamayın, o an başka bir şeyle meşgul olun, bir dahakine gelirim diyin.

Ben siz olsam eve dönerken dinlemek için podcast indiririm, yol boyu dinlerim. Çok faydalı ilginç yayınlar var. Bu boş beleş insanlara harcayacağım dakikama acırım.

güçlü bir benlik algınız yok. kendi gücünüzü hiç keşfetmemişsiniz. kendinizle daha çok vakit geçirin mesela tek başınıza gezin, özellikle yabancı olduğunuz yerlere gidin, yeni bir spor dalı öğrenin mesela uzak doğu sporları olabilir felsefesi de olan şeyler, ayrıca defter edinin ve kendinizden bahsedin o defterde, yazdıklarınızı dışarıdan biri gibi okuyup bir de o gözle bakın kendinize ve huzursuzluk duyduğunuz her şeyi kendinizi değiştirmek için bir şaret olarak görün

çünkü gayet sohbet sırasında o da gozlemlerini anlattı ben de daha once yasanmis seylerden bahsettim tutup da sırları falan anlatmadım ama o kadar samimi bir sohbetti ki inanın o akışta farketmedim bile
Neyse bundan sonrası için profesyonel sekılde işinize odaklanın

ergenken cantama taktigim bir rozetim vardi "küçümseyenı kıçımsa" yazardı.
o zamanlar da hayat mottomdu hala da öyle
seni seven sevsin, sevmeyen sevmesin. sen sanki bayiliyor musun ele?
ki bunlar senin sectigin arkadaslarin degil. calistigin kurumda ise girmis insanlar senle hic alakasi yok.
bizim ulkemizde böyle salak bir tabir var "is arkadasi / sinif arkadasi"
ne alaka yani sadece kendi tercihimiz disinda ayni ortamda bulunuyoruz diye o kisiler neden bizim arkadasimiz olsun ki? ne sacma bir beklenti. baska ulkelerde co - worker diyorlar geciyorlar - ayni isi paylastigin kimseler . kimse de kimseden minimum nezaket ve saygi disinda bir sey beklemiyor.
siz de bakisacinizi degistirin. gercek arkadasliklariniza - sizin bulup sizin emek verdiğiniz kisilerle olan baglariniza ozenin. size ne istekilerden?
kimse kimseyi sevmek zorunda degil. demek eskiden kimse yok diye mecburen sizle konusuyordu simdi yeni kankasi var sizi sallamiyorlar . dünyanın sonu mu?
herkes sizi sevmek zorunda mi? Ataturku bile sevmeyenler var ulkede yani gereksiz bir beklenti eger herkes sizi sevsin istiyorsaniz.
bence ben on numara yüz yildiz bir insanım. Olabilecek en harika arkadasim beni bile sevmeyenler var
sor hic umrumda mi?
vallahi degil. nasil ki ben herkese bayilmiyorsam herkes de beni sevmek zorunda degil.
once bu gercekle yuzles.
sonra da sal gitsin iplerini kimseyle dostluk kurmaj zorunda degilsin is yerinde

geçici görevle gelen kız gerçekten çok sinsiymiş belki sen iyi niyetli olarak konuştun nereye gideceğini bilemedin kendin gibi sandın onu takmamaya çalış bende sende onları gördüğünde yada biriyle konuşurken sana bakıyorlarsa kahkaha filan at çatlasınlar aynı durumu bende yaşadım bir grup arkadaştık iki kızın arası bozuldu biri grubumuzdan çıktı konuşmadı bizle ben aralarını yapmaya çalıştım daha sonra barıştılar birbirlerinni arkasından söyledikleri kalmadığı halde ben bize küsen kızla daha önce barıştım diye diğer ark. bana tavır aldı kıskandı ben inanamadım çok seviyordum kendisini ben şok bende gruplarına gitmedim iletişimi kestim bazı ortamlarda beni dışlıcam diye öldü canı çıktı resmen o küstüğü kıza resmen yapıştı ay ne omurgasız insanmış meğer bende o zamanlar çok üzülmüştüm sonra unuttum gitti

Tavsiye iş ortamı arkadaşları işte kalsın. İş sonrası tek başına bir şeyler yap işe yaradığına şahit olacaksın emin ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…