Bir öyle bir böle olmak

Zomzom3535

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2017
761
518
103
40
Kizlar ben bir asiri mutluyum. Ama resmen enerji küpü....
ama nasil bir enerji sanki dünyayi kurtaricam. Agirlik sporu icin spor salonuna giderim, gece öylesine araba sürerim, hicbir seyden korkmam. Cok konusurum binbir fikir gelir aklima. Uyku bana zaman kaybi gibi gelir cümkü yapmak istedigim o kadar cok sey var ki.Müthis bir özgüven patlamasi. En iyisi benim en güzeli benim benden iyisi yok. Kendimi gösterme cabasi sanki podyumdayim...Benden iyisi yok süperim havalarindayim. Mesela Tv acik Manken var reklamda. Kendimi söylenirken buldum ben bundan güzelim tipe bakkkk diye🤦🏼‍♀️ Oyun havasi acip deli gibi oynarim sürekli gülerim....

Sonra bir an gelir. Basit bir sey olur yanlis anlasilma vs herhangi bir sey aklima kötü bir sey düsürür veya görürüm yani saniyelik. Bir anda söylenir, sayar, sonra aglarim ama nasil bir aci dipteyim resmen. Kendi kendime konusurum. Ama dikkat ediyorum baska kimsenin görmeyecegi bir yer, kendimi zor tutarim. Ne boktan bir hayat be derim motivasyon sifir. Kaderime isyan etmeye baslarim... AMa nasil bir isyan...Acarim arabeski acimi dibine kadar yasarim hemde aglarken. Icime iyice kapanirim. Müthis resimler yaparim bu dönemlerde. Bircok sanatci bipolarmis okudugum kadariyla. Mesela Van Gogh...Bu rahatsizligini sanata cevirmis. Resim yetenegim kurtariyor biraz.

Bir de baglandigim bir insana asiri baglanirim...kopamam ondan beklentilerim cok büyük olur.

Ve sonra o yanlis anlasilma aciga kavusur. O sahisla konusurken zaten belli etmemye calisirm cok kötü oldugumu. Tekrar ani bir enerji gelir baslarim aktivitelere🤦🏼‍♀️

Ben psikologa gittim. Psikolog bipolar oldugumdan süphelendigini söyledi Ve psiyatra yöneltti...maalesef yasadigim ülkede en az 9 ay beklemem gerekiyor terapi icin...ve sadece ilk görüsme yapip bekletiyorlar. Ya Allahaaskina o zamana kadar ben yne yapacagim? Bu son aylarda iyice artti bu rahatsizlik. Bunun cözümü var mi? Yasayan var mi? Korkuyorum aciga cikacak diye ailem bilmyior kimseye de denmiyor ki...Yakin arkadaslarim herkes beni dengesiz diye bilyior aslinda rahatsizim. Ne ictin sen yine derler bunda alkol mu vardi derler ki asla agzima koymam 🤦🏼‍♀️Bu rahatsizligi bile eden var mi? Nelere dikkat etmek gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de bipolar yazacaktım ki zaten şüphe edilmiş.
Korkmayın bilakis ailenizden ve yakınlarınızdan durumu gizlemek, her şeyi zorlaştırır.
Söyleyin, yaşadıklarınızı paylaşın.
Bipolar ya da değil, ruhsal bir olumsuz durum söz konusu.
Size yardımcı olmak onların görevi zaten, neden çekiyorsunuz ki...

Yakın arkadaşımın ablası manik-depresif...Depresif dönemleri kolay atlatıyor ama manik dönemlerinde ailesinin desteği olmadan yapamıyor. Çünkü hayatını tehlikeye atacak durumlara sebep oluyor hastalığı. Bence ailenize de söylemelisiniz. Yaşadığınız ülkede çok yakın olduğunuz biri varsa onunla da paylaşın.

Mesajlari okudumda bende demi bipolar var acaba ayni senin gibi dengesiz duygu durum bozuukluklarim bir mutlu bir huzunlu
Simdi ise bir huzunlu bir depresif

ama nasil bir enerji sanki dünyayi kurtaricam. Agirlik sporu icin spor salonuna giderim, gece öylesine araba sürerim, hicbir seyden korkmam. Cok konusurum binbir fikir gelir aklima. Uyku bana zaman kaybi gibi gelir cümkü yapmak istedigim o kadar cok sey var ki.Müthis bir özgüven patlamasi. En iyisi benim en güzeli benim benden iyisi yok. Tv acik Manken görünür. Kendimi söylenirken buldum ben bundan güzelim tipe bakkkk diye🤦🏼‍♀️ Oyun havasi acip deli gibi oynarim sürekli gülerim....

Sonra bir an gelir. Basit bir sey olur yanlis anlasilma vs herhangi bir sey aklima kötü bir sey düsürür. Bir anda söylenir, sayar, sonra aglarim ama nasil bir aci dipteyim resmen. Kendi kendime konusurum. Ama dikkat ediyorum baska kimsenin görmeyecegi bir yer, kendimi zor tutarim. Ne boktan bir hayat be derim motivasyon sifir. Kaderime isyan etmeye baslarim... AMa nasil bir isyan...Acarim arabeski acimi dibine kadar yasarim hemde aglarken. Icime iyice kapanirim. Müthis resimler yaparim bu dönemlerde. Bircok sanatci bipolarmis okudugum kadariyla. Mesela Van Gogh...Bu rahatsizligini sanata cevirmis. Resim yetenegim kurtariyor biraz.

Bir de baglandigim bir insana asiri baglanirim...kopamam ondan beklentilerim cok büyük olur.

Ve sonra o yanlis anlasilma aciga kavusur. O sahisla konusurken zaten belli etmemye calisirm cok kötü oldugumu. Tekrar ani bir enerji gelir baslarim aktivitelere🤦🏼‍♀️

Ben psikologa gittim. Psikolog bipolar oldugumdan süphelendigini söyledi Ve psiyatra yöneltti...maalesef yasadigim ülkede en az 9 ay beklemem gerekiyor terapi icin...ve sadece ilk görüsme yapip bekletiyorlar. Ya Allahaaskina o zamana kadar ben yne yapacagim? Bu son aylarda iyice artti bu rahatsizlik. Bunun cözümü var mi? Yasayan var mi? Korkuyorum aciga cikacak diye ailem bilmyior kimseye de denmiyor ki...Yakin arkadaslarim herkes beni dengesiz diye bilyior aslinda rahatsizim. Ne ictin sen yine derler bunda alkol mu vardi derler ki asla agzima koymam 🤦🏼‍♀️Bu rahatsizligi bile eden var mi? Nelere dikkat etmek gerekir?
Ne yapmanız gerektiğini bilmiyorum ama enerjinizin %1'ini istiyorum. Günün yarısını kendimi kalkmaya motive ederek geçiriyorum

Mesajlari okudumda bende demi bipolar var acaba ayni senin gibi dengesiz duygu durum bozuukluklarim bir mutlu bir huzunlu
Sadece şüphe edilmiş, teşhis için yönlendirilmiş.
Bir öyleyim bir böyleyim diyerek hastalık tanısı koymayın lütfen.
Buradan hiçbirimiz de koyamayız zaten.

Bunlar çok ciddi meseleler.

Yakın arkadaşımın ablası manik-depresif...Depresif dönemleri kolay atlatıyor ama manik dönemlerinde ailesinin desteği olmadan yapamıyor. Çünkü hayatını tehlikeye atacak durumlara sebep oluyor hastalığı. Bence ailenize de söylemelisiniz. Yaşadığınız ülkede çok yakın olduğunuz biri varsa onunla da paylaşın.
Aynen doktor eskiden bu hastaliga manik depresif denildigini dedi. Yeni isim bipolar dedi ayni Hastalikmis. Ve inanin bunu duyuyordum ama benim byöle bir hastaliktan muzdarip oldugumu bilmiyordum. Piskologla ilk görüsmem bunu pekistirdi. Sen bipolarsin dedi hayatimda düsünmedim ilgilenmedim sadece bu dalgalanmalara sasiriyordum...Insan bu benim basima gelmez dememeli

Ben de bipolar yazacaktım ki zaten şüphe edilmiş.
Korkmayın bilakis ailenizden ve yakınlarınızdan durumu gizlemek, her şeyi zorlaştırır.
Söyleyin, yaşadıklarınızı paylaşın.
Bipolar ya da değil, ruhsal bir olumsuz durum söz konusu.
Size yardımcı olmak onların görevi zaten, neden çekiyorsunuz ki...
En iyisi söylemek sanirim :( Onlarin destegi olmadan zor gibi bir de dengesiz yakistirmasi yedim :( en azindan güclerine gitmez sasirmazlar manik dönemimde

Ya bir günde binbir duygu yasiyorum resmen ve bu beni öyle yoruyor ki. Keske stabil kalip yorulmasam tek dilegim bu. Psikologa da öyle dedim ama iste insallah tedaviye tam baslayinca kötülesmis olmam...

Aynen doktor eskiden bu hastaliga manik depresif denildigini dedi. Yeni isim bipolar dedi ayni Hastalikmis. Ve inanin bunu duyuyordum ama benim byöle bir hastaliktan muzdarip oldugumu bilmiyordum. Piskologla ilk görüsmem bunu pekistirdi. Sen bipolarsin dedi hayatimda düsünmedim ilgilenmedim sadece bu dalgalanmalara sasiriyordum...Insan bu benim basima gelmez dememeli

Tabii ki...Hastalık bu sonuçta. Kimyasal bir dengesizlik. İlaçlarınızı ihmal etmeyin. Ailenizde de olma ihtimali var. Bence ailenizle konuşun.

Ne yapmanız gerektiğini bilmiyorum ama enerjinizin %1'ini istiyorum. Günün yarısını kendimi kalkmaya motive ederek geçiriyorum
Aslinda bu enerji patlamasi yasadigim dönemden cok memnunum :) Ev tertemiz on seyi bir anda yaparim....Bir calisma teslim etmem gerekiyordu inanin 3 defa yapmisim ya insan yazdigi yaziyi unutup 3 defa yapar mi hic🤦🏼‍♀️ Bir de bilimsel calisma...Iste o enerjiden kaynaklaniyor bunlar hep...Ama asil kötü olan o depresif anin gelmesi:KK43: Bana kalsa manik süreci güzel :) TEhlikeli bir sey yapmadigim sürece...Ama kötü bir yani var para harcama konusunda dikkat edilmesi lazim enerjik dönemde böyle riskli islere kalkisiyor insan cok hevesli oluyor. Bir de cok konusuyorum insanlari skmak istemiyoru veya onlarin uykulari geliyor ben hala sabaha kadar oturur cay icerim...Etraf icin yorucu olabiliyor.

Tabii ki...Hastalık bu sonuçta. Kimyasal bir dengesizlik. İlaçlarınızı ihmal etmeyin. Ailenizde de olma ihtimali var. Bence ailenizle konuşun.
Cok güzel bir noktaya degindiniz...Annemde olduguna eminim. O da aynen öyle. Bi seye heveslenir sonra nefret eder...Bambaska biri olur. Onda kesin var ayni benim gibi

ama nasil bir enerji sanki dünyayi kurtaricam. Agirlik sporu icin spor salonuna giderim, gece öylesine araba sürerim, hicbir seyden korkmam. Cok konusurum binbir fikir gelir aklima. Uyku bana zaman kaybi gibi gelir cümkü yapmak istedigim o kadar cok sey var ki.Müthis bir özgüven patlamasi. En iyisi benim en güzeli benim benden iyisi yok. Kendimi gösterme cabasi sanki podyumdayim...Benden iyisi yok süperim havalarindayim. Mesela Tv acik Manken var reklamda. Kendimi söylenirken buldum ben bundan güzelim tipe bakkkk diye🤦🏼‍♀️ Oyun havasi acip deli gibi oynarim sürekli gülerim....

Sonra bir an gelir. Basit bir sey olur yanlis anlasilma vs herhangi bir sey aklima kötü bir sey düsürür veya görürüm yani saniyelik. Bir anda söylenir, sayar, sonra aglarim ama nasil bir aci dipteyim resmen. Kendi kendime konusurum. Ama dikkat ediyorum baska kimsenin görmeyecegi bir yer, kendimi zor tutarim. Ne boktan bir hayat be derim motivasyon sifir. Kaderime isyan etmeye baslarim... AMa nasil bir isyan...Acarim arabeski acimi dibine kadar yasarim hemde aglarken. Icime iyice kapanirim. Müthis resimler yaparim bu dönemlerde. Bircok sanatci bipolarmis okudugum kadariyla. Mesela Van Gogh...Bu rahatsizligini sanata cevirmis. Resim yetenegim kurtariyor biraz.

Valla tam bipolar yada bordurline olabilirsiniz diyecektim

Suan yazarken bile yine asiri heyecanli ve sevincliyim...Ne tuhaf bir rahatsizlik bu ya...Ikisinin acaba farki nedir arastirmam lazim
Duyguda tutarsızlık diyeyim
Şimdi ben anlatırsam kafanız karışabilir siz okuyun Google'dan.
Bu bende var bu yok diye kıyaslayın bakalım.

Duyguda tutarsızlık diyeyim
Şimdi ben anlatırsam kafanız karışabilir siz okuyun Google'dan.
Bu bende var bu yok diye kıyaslayın bakalım.
Tamam. Sagolun en iyisi. Evet tutarsizlik...Ama etrafa tuhaf geliyor en kötüsü bu..yansitmak istemezdim ama ne yapalim :(

Back
X