Bir öyle bir böle olmak

Ilac kullanmaniz gerekiyor bipolarsaniz. Bipolar hastalari kimyasal denge bozuldugu icin mutlaka ilac kullanir. Asla doktoru ihmal etmeyin kontrollere gidin her zaman. Gecmis olsun.

Ilac kullanmaniz gerekiyor bipolarsaniz. Bipolar hastalari kimyasal denge bozuldugu icin mutlaka ilac kullanir. Asla doktoru ihmal etmeyin kontrollere gidin her zaman. Gecmis olsun.
Tesekkür ederim...Evet ilac kullanmam gerekiyor maalesef kilo aldiriyoer bu seyler ama sagligima kavusmak benim icin daha önemli

Aynen doktor eskiden bu hastaliga manik depresif denildigini dedi. Yeni isim bipolar dedi ayni Hastalikmis. Ve inanin bunu duyuyordum ama benim byöle bir hastaliktan muzdarip oldugumu bilmiyordum. Piskologla ilk görüsmem bunu pekistirdi. Sen bipolarsin dedi hayatimda düsünmedim ilgilenmedim sadece bu dalgalanmalara sasiriyordum...Insan bu benim basima gelmez dememeli
Yooo ben bipolar olduğunu düşünmedim hepimizin duygu durum geçişleri bazen çok dipte bazen çok yüksek olabiliyor...Bipolar öyle tanısı kolay sizin anlattiginiz gibi bı hastalık değil kafanıza takmayın ama destek almanız gerektiğini dusunuyorsaniz da alın tabi

Yooo ben bipolar olduğunu düşünmedim hepimizin duygu durum geçişleri bazen çok dipte bazen çok yüksek olabiliyor...Bipolar öyle tanısı kolay sizin anlattiginiz gibi bı hastalık değil kafanıza takmayın ama destek almanız gerektiğini dusunuyorsaniz da alın tabi
Sagolun. Yo benim aklima gelmedi bile psikolog süpheleniyor. Ama insallah hasta degilimdir de...Pekte normal de sayilmam acikcasi...

Tesekkür ederim...Evet ilac kullanmam gerekiyor maalesef kilo aldiriyoer bu seyler ama sagligima kavusmak benim icin daha önemli
Tatlim kilo almaktan önemli olay bu. Senin ilaclar sakinlestirici olmayabilir. Zaten hepsi kilo aldirmiyor. Ama tani kesinlesmemis ki yas kac

Yaa bu saydığınız duygu durumlarının hepsi bende yıllardır var. Ve bence ülkenin yarıdan fazlası da böyle. Herşeyi hastalığa bağlamayın bence.
Eğer bu saydıklarınızın sonucu hastalığa falan çıkıyorsa ülkece tedaviye ihtiyacımız var demektir. :) ben mesela merak ediyorum beni tedavi edecek doktor var mı ? Çünkü bende daha fazlası da oluyor da:P:deli:

9 ay gibi bir süre bununla kendi başınıza mücadele etmeniz zor gibi..
Çoğu yoruma katılarak bence de aileniz yada yakın bir dostumuzdan bahsedin..insallah yardımları dokunur..
Geçmiş olsunn

Anlattıklarınız bipoları anımsatıyor çok doğru. Ancak kesin bir şey denemez o yüzden psikiyatra yönlendirilmişsiniz zaten. Ayrıca bazı üyelerin burdaki ruhsal değişikliklerin ve dengesizliğin boyutunu, içeriğini ve kişinin nasıl hayatını mahvedebilrcek ölçüde tehlikeli olabileceğini tam anladıklarını düşünmüyorum. Burdaki duygusal dengesizliği bi mutluyum bi mutsuzum şeklinde tanımlamak çok çok hafife almak demetir.

Ben psikoloğum ve okulda pek çok vaka örneği gördük/okuduk ancak birebir şahit olmadan ben dahi ciddiyetini anlayamamışım. Örneğin bir arkadaşımın ablasına bipolar teşhisi kondu. Manik dönemlerinde gece 2-3te evden kaçar otostop ile başka şehirlere gezmeye giderdi. Kendini çok sever her şeyi yapabileceğine inanır hiçbir şeyden korkmazdı. aşırı neşeli ve konuşkan olurdu. Bir gün manik döneminde ailesinin birikmiş 80 bin tllik altınlarını çalıp gitmiş bozdurmuş ve iş kuracağım çok başarılı olacağım tüm dünya beni tanıyacak vs diye saçma sapan şeylere harcamıştı. Hastalık öncesinde çok sakin utangaç kendi halinde bir kızdı. Hastalık sonrası manik dönemlerinde yoldan geçen insanlarla tanışır saatlerce konuşur evine çağırırdı. Önceden çok dindar bir kızdı, başı örtülüydü genelde kapalı ve bol giysiler giyerdi. Manik döneminde başını açtı, mini etek giymeye başladı, piercing taktırdı sigaraya başladı makyaj yapmaya başladı (bunları eleştiri vs anlamında asla söylemiyorum, başı kapalı bir kadın başını açma kararı alabilir veya başı açık bir kadın başını kapatma kararı alabilir. sadece ne kadar farklı uçlarda ve ani olduğu anlaşılsın diye örnek verdim).

Depresif dönemlerinde ise günlerce asla yataktan çıkmaz sürekli ağlar, günlerce yıkanmaz yataktan çıkmaz kimse ile görüşmezdi. Bir gün depresif döneminde intihar etmeye çalıştığı için apar topar haataneye kaldırıldı. Bi süre hastanede tedavi gördü sonra ayaktan görmeye devam etti.

Bu hastalığın tek tek olumlu olabilecek tarafı ilaçlara güzel yanıt vermesi. Yani ilaçlardan baya fayda görüyorlar. Genetik geçişli, fizyolojik özellikleri ön planda olan bir hastalık çünkü. Yani beyin kimyasındaki bazı anormalilerden kaynaklanıyor ve uygun ilaç verilerek tedavisi mümkün oluyor. Ancak ne yazık ki genelde bipolar hastalar tedavi görmeyi pek istemezler. Kendilerini normal görürler. bunun da dışında ilaç kullandığı zaman manik hallerini özlerler. Zor ama bu hastalıkla senelerce yaşayan ilaçlarını kullandığı sürece normal hayatına devam eden çok insan var.

Bu arada genetik geçişli bir hastalıktır yani ailenizde başkasında da olması ihtimali var. Normalde bipolar hastalık toplumda %1-2 civarında görülür. Ama bipolar olan birisinin çocuğunun da bipolar olması ihtimali %20 civarıdır. Hatta hem anne hem baba bipolar ise çocuğun bipolar olma ihtimali %50dir.

Back
X