bir plan yaptım gidicem

marpu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2014
183
4
33
İstanbul
bir konu açmıltım hatırlarsanız tekrar hatırlamak için kopyalıyorum

6 aylık evliyim eşimle ailesi yüzünden sürekli tartışıyoruz , bi iki kez dayanamadım babamın evine gittim en son kavgamızda bana hak verdi bi daha bunları yaşatmıycağım dedi. ama döndüğümden beri ailesi benle konuşmuyor surat asıyorlar ve onların her istediklerini yaptığım halde bunları yapıyorlar.
evde bunalıma girdim sürekli uyuyorum bakkala bile çıkamıyorum onlardan birinii göreceğim diye.benim hergün onlara gidip iş yapmamı ve eve dönüp kendi işimi yapmamı bekliyorlar ve bende buna rest çektiğim için beni gelinleri gibi görmekten vazgeçtiler. işin en acınası durumu eşim yüzde yüz onlara hak veriyor .küçük 12 yaşında görümcem var o bile benim suratıma bakmıyor. ve ben artık dayanamıyorum yakın oturmakta istemiyorum artık çünkü hasta ettim kendimi.bu yüzden ayrılacağız gibi duruyor

geçen gün bir mektup yazdım eşime dedimki taşınalım bu evden dayanamıyorum hiç önemsemedi hiç bişey demedi.ve artık bu umursuzluğu beni çıldırtıyor bi kaç gün evden kaçıcam aklı başına gelsin aileme de gitmicem .

Çocukça hareketler yapma bence, ailenin evine gideceksen git
Çünkü bunlar değişmeyecek, beklentileri bitmeyecek
O yüzden kesin kararını ver, katlanamıyacam diyorsan ayrıl daha fazla çekme

Son düzenleme:
ailemin yanına gidersem dönüşü yok belki böylede yok ama bu evde huzursuz olmaktan çok sıkıldım sırf ailesinden korkusuna taşınamıyor kiradayız. ve kaynanamlar böyle davrandıkça çıldırıcam artık onların isimlerini bile duymak istemiyorum

Tekrar ailenizin yanına gidin gidiyorsaniz ama başka türlü işi daha çok cikmaza sokarsinz.

Kuzum aklini başına al. Ailem duyarsa dönüşü yok diyorsun. E zaten arayacağı ilk yer ailen. Hoppp orada olmadığını öğrenince bu işin sonu sevgili buldulara kadar gider. Tercih senin. Mantikli ol biraz!

Hiç çözüm yolu gibi değil bu ama,daha da yıkıcı,gitmek kaçmak bunlar ayrılığa giden yollar. Bi gün güzel yemekler yapıp onları misafir edip konuşmayı denedin mi ?

ne yani planınız evden kaçmak mı? ee sonra ne olacak? sizi arayıp bulamayınca ah-vah mı edecek sanıyorsunuz? birkaç gün sonra dönünce sana nerede veya kiminle olduğunuzu sorduğunda ne cevap vereceksiniz? kadına şiddetin, cinayetin top yaptığı, "erkeklik gururunun" bir cinayet sebebi sayıldığı bir ülkede naçizane tavsiyem gidecekseniz ailenizin yanına gidin.. onun burnunu sürtmek için geri dönülmez işler açmayın başınıza :34:

Kaçıp ailenin evine gitmezsen olay daha da büyür.
Gideceksen ailene git. Ama hiçbir şey değişmeyecek.

gidersen ailenin evine git arkadaşım , yada kardeşin akraban varsa onlara git ... evden kaçma sen zararlı çıkarsın ... türkiyede yaşıyoruz bunu unutma olur mu ben açıkça söyleyeyim plan kurdum kaçıyorum dediğinde gidip bi oteldede kalsan senin adın çıkar , başkasına kaçtı gitti derler buna engel olamazsın ... öylede böylede bitecek diyorsan akraba yada ailenin yanına git derim ben ... çünkü önünde sonunda ailenin yanına yerleşeceksin ....

Yakınlarımda bir tanıdığım aile var yakın mesafedede gelin ve kaynana oturuyor gelin hergün kaynanaya gitmek zorunda ve her gittiğindede kaynananın evini temizler yemek pişirir ve bu çocuk doğduktan sonrada devam etti kaynana telefon açıp gelmesi gerektiğini söylüyormuş yani kızcağız evin keyfini çıkartamıyor bende o kaynanayı ne zaman görsem nefretle bakıyorum şanssıiıkya kaynanamın arkadadışı oluyor o diğer kaynana mecburen görmek zorunda kalıyorum kadının 1 oğlu ve bir kızı daha var ama sanırım en çok ezilen o ilk evlenen gelin olacak kaynana ölene kadar 2 aldığı gelin kendini ezdireceğini sanman bunlar konyalı orada bunlar öyleymiş ben o genç kıza çok üzülüyorum özellikle ezik bir kız almış güzelce istediği gibi ezebilmek için , her gün kaynanayamı gidilir resmen eziyet bence eşinde nasılsa hanım alışır ayaklarında mutlaka yapman gerekenler var hergün üzüntüden yatman doğru değil çünkü seni kimse umursamıyorsa umursatacaksın ,bence harekete geç

Kacacaksan bir daha geri donmeyeceksin, geri doneceksen kacmayacaksin. Bu isler cocuk oyuncagi degil. Laf olsun diye terkedilmez ev oyle. Esinle iletisim kurmanin yolu bu degil. Evden kacacak kadar ileri gitmis bir kadinin artik hicbir blofu ciddiye alinmaz, guvenilmez de. Yolun sonudur kacmak.

Ayrica nereye gittigin, ne yaptigin belli degil. Kayiplara karisip, birkac gun sonra eve donunce esin "ah karicigim, iyi ki dondun geri, ben meger senin degerini bilememisim" deyip boynuna mi atlayacak saniyorsun? "Nerdeydin, kime gittin, ne oldu da simdi geri geldin" diyecek? Ne imalarda bulunacak. Sonunda kimbilir neler olacak, artik dover mi sover mi... Bu tur seylere kalkismadan once en az 2 kere dusunun.
Kacmayi degil, dogru duzgun iletisim yollarini arastirin bence.

bu olay fake inandırıcılığı yok cevap verme ihtiyacı bile duymadı konuyu açan kişi

ailemin yanına gidersem dönüşü yok belki böylede yok ama bu evde huzursuz olmaktan çok sıkıldım sırf ailesinden korkusuna taşınamıyor kiradayız. ve kaynanamlar böyle davrandıkça çıldırıcam artık onların isimlerini bile duymak istemiyorum

eğer ailenizin yanına değil de başka bir yere giderseniz. Eşiniz yada aile size kimleydin sorusunu sorucaklar haklı olarak.
Kafalarında acaba hep birisiyle mi gitti, ne oldu da geri döndü sorusu olabilir.
Bence olmuyorsa zorlamayın, siz de eşinizde mutsuzken yürümez

gitmedim kızlar ama hastalandım hem psikolojik olarak hemde vücut olarak hastayım. Allah nasip etse uzaklaşşak karı koca şu evden

başlığı görünce liseli ergen sanmıştım bir an :20:

Yakınlarımda bir tanıdığım aile var yakın mesafedede gelin ve kaynana oturuyor gelin hergün kaynanaya gitmek zorunda ve her gittiğindede kaynananın evini temizler yemek pişirir ve bu çocuk doğduktan sonrada devam etti kaynana telefon açıp gelmesi gerektiğini söylüyormuş yani kızcağız evin keyfini çıkartamıyor bende o kaynanayı ne zaman görsem nefretle bakıyorum şanssıiıkya kaynanamın arkadadışı oluyor o diğer kaynana mecburen görmek zorunda kalıyorum kadının 1 oğlu ve bir kızı daha var ama sanırım en çok ezilen o ilk evlenen gelin olacak kaynana ölene kadar 2 aldığı gelin kendini ezdireceğini sanman bunlar konyalı orada bunlar öyleymiş ben o genç kıza çok üzülüyorum özellikle ezik bir kız almış güzelce istediği gibi ezebilmek için , her gün kaynanayamı gidilir resmen eziyet bence eşinde nasılsa hanım alışır ayaklarında mutlaka yapman gerekenler var hergün üzüntüden yatman doğru değil çünkü seni kimse umursamıyorsa umursatacaksın ,bence harekete geç

ben de konyalıyım ve maalesef tıpkı anlattığın gibidir burda kayınvalideler.
Arkadaşım evlendi kv ile aynı apartmanda oturuyor kız 5 senelik filan evli 1 çocuğu var sabah uyanır uyanmaz kv ye gider kahvaltı orda yapılır akşama kadar oranın temizliği yemeği, akşam kocası da oraya gelir akşam yemeği orda yenir çay kahve içilir kv ile kp nin uykusu ne zaman gelirse bunlar evlerine o zaman gidiyor. Kv gelinin buzdolabını doldurmuyor evlerinde yemek yemesinler diye....Misafir çağıracak olsa önce ky den izin alıyor kendi ayrı evi olsa bile. Konyalı erkekler de maalesef aynı zihniyette tuhaf bi annecilik anlayışları var. Evi kv ler yönetir.

Burda bi laf vardır konyalıya kız verme ama konyadan kız al diye...
Ben de öyle yaptım.

öncelikle şunu söyliyim kayınvalidelerle durumun hiç değişmecek senelerce aynı durumda olacak emin olabilirsin zamana yay biraz sessiz kal ve herşeyi ortaya dök düşün bir yuva kolay kurulmuyor ve ne yazık ki boşandığında çokta mutlu bir kadın olmayabilirsin o sebepten al eline bir kağıt eşinin artı ve eksilerini aynı şekilde ailesinin de artı ve eksilerini yaz ve mantıklı geleni mutlaka ailenle paylaş büyükler bilir çünkü ....

Back
X