Bir rahat bıraksan Kaynana?

Bifdd ekleyeyim eşim tek erkek çocuk

Ben senin yerinde olsam bir defter edinirim, şöyle gösterişli olanlarından :) çünkü baktıkça için soğuyacak :) o deftere kayinvalideme edeceğim sözleri yazarım .aklımda kalmıyosa ezber yaparım ..içinden illa duruma uygun bir cümle çıkar

Şaka yapmıyorum hee ..madem hazir cevap değilsin ve bunun farkındasın ...sen de çabala ..luagatini, tarzını değiştir (hakedenı gömmek icin)..nasıl dayanıyorsun yaa?ben kafayı yerim ..muhakkak buna bir çözüm bul ..kısasa kısas muhabbetini bir düşün sen yine de:)

Cok teşekkür ederim ya gerçekten bana sunduğun fikirler güzel ve kesinlikle uygulamaya geçeceğim. Yapım itibariyle alttan alan,kimseyi kırmamaya özen gösteren,huzuru seven bir fedakar biriyim. Annesi,babas tarafından El Alem ne der diye baskısıyla büyüyen biriyim. Belkide bu yüzden bu haldeyim. Tüm bunlara rağmen ,kendi ayaklarının üzerinde durabilen,hayatında birşeyler başaran ve devam başarmayı hedefleyen biriyim.. ama bazı huylarimi değistirmeliyim.. mesela daha net daha direk gibi..

Kv Bizim evler arasinda 2 sokak var bazen 1 ay bile gormem kendisi bize gelirse anca gorurum oda 10 dk oturu evine gider.Hic arama huyum yoktur aylarca arayipta nasilsin demem.Cunku basta samimiydik 2 gunde bir gorusurdk kv artik esimle arami bozmaya basladi ne zaman mesafe koydumnsukur huzurluyuz .Hep soyluyorum yine soylicem iyi gelin olcaz diye cabalamayin ne yapsanizda gozlerine gorunmez her gin ara bir gun arama srnden kotusu olmaz...

Tsk ederim güzel yorumunuz için

Hergün arayıp 3 günde bir giderseniz tabii böyle olur. Çok şımartmışsınız. Hemen mesafe koymaya başlayın. Haftada bir gidin, neyinize yetmiyor? İstediği kadar homurdansın. Zamanla alışacaktır. Kocaman kadınsınız, bir hayatınız, düzeniniz var. Hergün hergün niye arıyorsunuz çocuk gibi? Arayıp da ne konuşuyorsunuz hergün? Yanlış yapmışsınız.

Ama sen de bu kadar çok ararsan daha da fazlasını bekler. Zaten 3 gübde bif görüşüyormuşsunuz. Ben olsam hiç aramazdım bir şey haber vermek haricinde.

İşin sırrı bu, evet. "İyi gelin olcaz diye cabalamamak". Yukarda okudum çok begendim bu yorumu. Kendiniz olun yahu, canınızin istediği gibi arayın sorun.
Yeri geliyor insan kendi annesiyle bile konuşmuyor, eşimin annesi diye kendi anneme gostermedigim ilgiyi ona gösterecek değilim ya! Eşiniz sizin kendi annenizi arıyor mu her daim? Babanızın hal hatrini soruyor mu? Niye bu arama sorma görevi sadece gelinlere özel? Aramayın kardeşim, mesafe iyidir. Yeri zamanı gelince üstünüze düşeni yapın yeter. Evinize karıştırmayın, her yaptığınızı söylemeyin, ozeliniz olsun biraz. Oğlunu evlendirdi diye herşeyin içinde olmak zorunda değil.

suç sizde
aramayın. mesafe koyun.

Sizin aileniz de böyle sürekli görüşmek istiyor mu?
Benim kardeşim evime desturla girerken, kocamın ailesi de aynen desturla girer evime.
Bu duruma kolay gelmedim, o yüzden kestirme yolu sana söyleyivereyim.
Uzaklaşacaksın, arama aralarını açacaksın, kocan seni sevsin diye anasını ondan çok düşünmeyeceksin. Laf soktukça mesafeni arttırıp soğuk davranacaksın ki terbiye olsun.
Eşin sıkıştırırsa bu konuda, kesin ve net olacaksın, bir problemim yok, müsait değilim, seninle olmak istiyorum, çok muhabbet tez ayrılık getirsin istemiyorum diyeceksin saygısızlık etmeden. Hayat senin hayatın kadın sizinle ikinci bir evlilik yaşama derdinde.
Bu arada eşin senden soğur diye korkma. Ortalama iyilikte bir insansa ne senden ne çocuğundan kopar. Kocan da terbiye olacaktır.

Sakın ha Eşiniz görür çok daha kötü olur. Hepsini söylemekten beter olursunuz.

Haklısınız ama mesafeyide korudum herzaman çok içli dışlı hiç olmadik. Fazla mesafe koymadigim halde kadin böyle davraniyorsa, tam mesafeyi koydugumda ne yapar? ...

Siz buna mesafe mi diyorsunuz Allah aşkına. Konu sahibi siz çok yanlış anlamışsınız bence bu mesafe olayını. Bildiğiniz vıcık vıcık bir ilişki sizinki. Bu kadar sık arar görüşürseniz daha çok çekersiniz. Kadın size zamk gibi yapışmış kendini aileden sayıyor herşeyde beraber olalım beraber yapalım. Sizin artık ayrı bir ev ayrı bir aile olduğunuzun farkında değil. Bunun suçlusuda eşinizle beraber sizsiniz. Böyle alıştırmışsınız. Her konuda bir açıklama yapmak zorunda değilsiniz vazgeçin bu davranıştan. Her şeyi beraber yapmayın. Fazla yüz göz olmayın. Kısa ve net cümlelerle konuşun. Aramayı kesin görüşmeyi azaltın. Uzak durun. Zamanla alışır.

Arkadaşlara katılıyorum, gerçekten mesafe önemli, burda konum da vardı kayınvalidem günde 5 kez arar, sürekli gelmemizi beklerdi vs , en son kandilde eşim yüzünden gidemediğimiz halde beni fırçalayınca artık laf söyledim o gündür beni aramıyor, küstü sanırım ama ne yapayım benimki de can.

3 senelık evlıyım
2 senedır gorusmuyorum
ne sesımı duyurdum ne yuzumu gosterdım

saygıyı bılmeyen ınsanlarla asla muhattap olmamak gerek
aynı ortamda olmamız gerekırse nezaketen bı merhaba der baska yere gecer otururum

Açıkçası ben burada çokta canına tak edecek bir durum görmedim.
Tamam laf sokmaları falan belki sizi rahatsız edebilir, ama geniş çaplı baktığımda; kayınvalidenizin sizinle sürekli birlikte olmak istediğini, sizinle vakit geçirmek istediğini çıkardım yazdıklarınızdan. Bunu laf sokarak yapamaz tabiki ama bazı insanlar huy olarak, güzelce bir şeyler teklif etmek yerine, iğneleyerek, sitem ederek yaptırmaya çalışıyorlar bazı şeyleri. Anneniz sonuçta, yaşı büyük, olabilir. İnsanlar yaşlandıkça alınganlaşır. Bu kayınvalidenizin kötü olduğu anlamı gelmez. Sizi hiç önemsemese daha mı iyi? Eminim bir şeye ihtiyacınız olsa, kayınvalideniz yardımcı olmak için can atar. Bunu düşündürdü bana yazdıklarınız. Torununa düşkün, ilgili bir babaanneymişte aynı zamanda. Oğlunuz da ona gitmek istediğine göre, demek ki iyi anlaşıyorlar daha ne. Yaşlı insanlar bunlar, biraz anlayışlı olmak, alttan almakta fayda var. Bugün varız, yarın yokuz çünkü. Belli ki birşeyler yapmak istiyor, bir pikniğe falan götürün onları, gönlünü hoş edin ne var sanki. Ne kayınvalideler görüyoruz burda. Sitem sevgiden doğar, bunu unutmayın. Eminim çok iyi niyetlisinizdir ama biraz daha iyi niyetli olsanız bir şey kaybetmezsiniz. Alıştırmışsınız diyenler olmuş, alıştırın yahu. Kadın sizin onu aramanıza, ilgilenmenize alışsın çok görmeyin bunu ona. Farkında değilsiniz belki ama aslında sizde ona çok alışmışsınız. Kayınvalide-gelin olmak hepimizin kafasında kalıplaşmış, onun yerine anne-kız olmayı denesek eminim tüm sorunlar çözülecek :)​

Sonuçta yoldan gelmişler siz evden çıkmadan arayabilirdiniz geldikleri akşam geç olmuş tamam ama giyinip evden çıkasıya kadar hiç mi vaktiniz olmadı bir hoşgeldiniz ne yaptınız demeye tüm gün boyunca. Eşiniz neden haber vermedi mesela davetli olduklarını bilmiyor muydu ayrı ayrı gitmek hoş değil aynı yere gidiyorsunuz sonuçta. Çocuğunuz telefonda konuşurken kulağınızı mı dayıyorsunuz konuşurken anlamadım o kadar duyacak kadar. Biraz fazla zaman geçirmek istiyor kavgaa gürültü çıkaran huzursuzluk veren biri değilse haftada 1-2 görüşülebilir yakınsa ve anlaşmazlık yoksa arada. Hem ben geleyim dememiş ki sizde gelebilirdiniz yemeğe demiş sonuçta zaten 3 gün başka yerdelermiş gelince de o ortam dışında gitmemişsiniz. Hem orada da gayet normal davranmış zaten kötü biri olduğuna kanaat getiremedim

Bu kadarina sukredin her gun her gun birlikte olan biz gelincikler ne yapalim....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…