• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir rüya olsa sabah olunca her şey normale dönse.

Arkadaşlar iki gün önce annemi kandırarak psikiyatri polikliniğine götürdüm. Benim için gidicez dedim onu götürmüş oldum. Doktor dedi çok hafif bir ilaç vericem kalp hastası olduğunu, kan sulandırıcı kullandığını da söyledik. Özellikle ilaçla ilgili ekstra bilgi almak için doktora sorular da sordum. Herhangi bir uyarıda bulunmadı. Prospektüsü de standart her ilaçta yazan yan etkilerdi. Normalde asla bu ilacı kullanmam diyen annem kendi isteğiyle getir bakayım yutayım bir tane dedi kendisi kullanmak istedi.

O gece bir küt sesi ve annemin banyodan bağırmasıyla açtım gözümü. Koştum baktım düşmüş sırtüstü yere. Ambulansla götürdük hastaneye beyin kanaması geçirmiş. Yoğun bakımda yatıyor iki gündür.

O kadar pişmanım ki niye psikiyatriste götürdüm. Neden farklı bir doktora götürmedim. Neden o gece yanında uyumadım diye içim içimi yiyor. Allak bullak oldum. Dün gece yoğun bakımı katmış birbirine çıkarın beni diye. Çağırdılar beni belki ikna edersiniz diye. Girdim odasına çıldırdı beni götür diye. Üstünden çarşafları falan attı. Hemşire de tamam kıyafetlerini getirin diye çıkardı beni odadan. Ben sakinleştiririm, siz gidin dedi. Kıyafetlerini getirip çıkarıcam seni diye yalan söyleyip çıkıp gitmiş oldum. Şimdi ne halde acaba kızgın mı acaba. Çok üzgünüm. Gerçek değilmiş gibi geliyor ama uyuyup uyanıyorum hiç bir şey değişmiyor.

Çok dağınık yazdım. Kusura bakmayın. Umarım anlayabilirsiniz. Dualarınızi iyi dileklerinizi iyi enerjinizi ne varsa bana ve anneme gönderin lütfen. Bitsin bu kabus.

İki gün yoğun bakımın ardından servise çıktık şükür. Annemi de doğru dürüst görme imkanım oldu. İlla çıkıcam illa çıkıcam. Başka bir şey söylemiyor. Doktor da bir hafta on günden önce çıkmaz diyor. Kadının durumuna ayrı üzülüyorum zaten sağlam aldım hasta ettim diye. Bir de o böyle gitcem gitcem dedikçe ayrı üzülüyorum.
Çok geçmiş olsun suçlamayın kendinizi bir sürü insan birdenbire beyin kanaması geçiriyor zaten bunun önceden bir işareti yok. İlaçtan olduğunu hiç zannetmiyorum denk gelmiş sadece .Psikiyatr a götürdüğünüz için niye pişman olasınız ki alanlarında gayet eğitimli donanımlı insanlar sonuçta götürdüğünüz mahalle arası koca karı ilacı yapan biri değil ki.

Mayıs gibi arkadaşımın annesi de beyin kanaması geçirdi küt diye o da hastaneyi birbirine kattı çıkıcam diye sonuçta kandırıp tuttular tekrarlama riski vardı ,nitekim tekrarladı da hastahaneden hastahaneye sevk edildi uzun süre sürdü tedavisi bir operasyon geçirdi ama şimdi çok sağlıklı. Süreç uzayabilir yani ama önemli olan sonuç yüksek tutun moralinizi.Tez zamanda kavuşsun inşallah anneciğiniz de sağlığına.

Back
X