• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir rüya olsa sabah olunca her şey normale dönse.

Annem 8 Temmuz’da beyin kanaması geçirdi. Kanama çok büyüktü ve bilinci hala gidip geliyoru, konuşamıyor, yürüyemiyor.. hatta yemek Bile yiyemiyor.
Hastaneden ne zaman çıkacağı belli değil.
Her geçen gün ufacık bir adım ilerleme olduğunda şükredip şükür namazları kılıyorum. Demem o ki, içinizi ferah tutun. Allahın izniyle anneniz atlatacak hem küçükmüş kanama hem de kendindeymiş.
Doktor değilim elbette yanlış bilgilendirmek istemem ama 1 gün alınan bir ilacın beyin kanaması yapacağını hiç duymamıştım. Annem de kalp hastası, ve kan sulandırıcı da kullanıyordu. Doktorun bize söylediği yüksek tansiyondan beyin kanaması gerçekleşmiş ve kan sulandırıcıdan dolayı da kanamanın şiddeti artmış.
Allah tüm hastalara annenize ve ve benim de anneme şifa versin🤲🏻☘️
Beklemekten başka çareniz yok 😔
Allah sizin de yardımcınız olsun. Acil şifalar dilerim.

Az kanamali beyin kanamasimi oluyor da? Neticede beyin kanamasi, insanin mecali kalmiyor. Sakinlestirici vermek ile "kendinde olmak ile bakmaya" alakasi yokki. Bu standart bir uygulamadir agresiv hastalarda. Her hastanin sanki cocugumu var? Onu geçtim, onu sakinlestirecek biri olacak bide. Evladi olmayan hastalara ne oluyor?

Ve banyoda düsmek ile hemen beyin kanamasi olmuyor ki? Bayilmak ile öyle küt diye kafa gitmiyor ki.

Nasil yani? Tani olmadan rastgele hapmi veriliyormus?

Kusura bakma ama konu bana hiç inandirici gelmiyor artik. Baska bir üyenin annesi beyin kanamasi geçirip, herkesin o konuyu yorum yapilmasindan sonra açilmis bir konu gibi duruyor.
Konu sahibini bilemiycem ama kayınvalidem de banyoda düşüp beyin kanaması geçirdi, Yüksek tansiyona bağlı olmuş, o sırada bayılmış hastanede kendine getirdiler, bir süre yoğun bakımda kaldı ve kendindeydi. Herhangi bir hasar bırakmadı, MR çekildiğinde orda bölge görünüyormuş sadece o kadar. Mesela benim ananem beyin kanaması sonucu kalıcı felç oldu, yıllardır felç olarak yaşıyor. Hepsinin ağırlığı, etkilediği bölgeler farklı oluyor

Konu sahibini bilemiycem ama kayınvalidem de banyoda düşüp beyin kanaması geçirdi, Yüksek tansiyona bağlı olmuş, o sırada bayılmış hastanede kendine getirdiler, bir süre yoğun bakımda kaldı ve kendindeydi. Herhangi bir hasar bırakmadı, MR çekildiğinde orda bölge görünüyormuş sadece o kadar. Mesela benim ananem beyin kanaması sonucu kalıcı felç oldu, yıllardır felç olarak yaşıyor. Hepsinin ağırlığı, etkilediği bölgeler farklı oluyor
Pozitif vakalar da olduğunu duymak içimi rahatlatıyor. Internette nereye baksam ölüm yazıyor felç yazıyor. Tabi böyle şeylere internetten bakılmaz ama insan merak edip bakınca karamsarlıktan başka bir şey düşünmüyor.

Pozitif vakalar da olduğunu duymak içimi rahatlatıyor. Internette nereye baksam ölüm yazıyor felç yazıyor. Tabi böyle şeylere internetten bakılmaz ama insan merak edip bakınca karamsarlıktan başka bir şey düşünmüyor.
Kendinizi üzmeyin, kendinde olması çok önemli, zaten doktorlar tüm testlerini yaparlar, inşallah sapasağlam çıkacak hastaneden. Biz anneannemde en ağırını yaşadık ,evde düşmüş ve saatlerce o şekilde kalmış, ertesi gün kuzenim eve gidince yerde hareketsiz yatarken bulmuş.bu tarz durumlarda erken müdahale çok önemli, aylarca fizik tedavi gördü ve yaklaşık 20 yıldır bir tarafı felçli ama yatalak değil çok şükür, WC olayını kendi halleder, tek elle çamaşır katlar, ufak tefek bir şeyler yapıp anneme yardımcı olmaya çalışır, yemeğini kendi yer vs.

Allah şifa versin çok üzüldüm. Siz üzerinize düşeni yapmışsınız. İçinizi ferah tutun, kendinize yüklenmeyin.
Ben de haptan kaynaklandığını düşünmüyorum. Tansiyon yükselmesi ardından düşüp kanama geçirmiş olabilir.
Geçmiş olsun 💐

Annem 8 Temmuz’da beyin kanaması geçirdi. Kanama çok büyüktü ve bilinci hala gidip geliyoru, konuşamıyor, yürüyemiyor.. hatta yemek Bile yiyemiyor.
Hastaneden ne zaman çıkacağı belli değil.
Her geçen gün ufacık bir adım ilerleme olduğunda şükredip şükür namazları kılıyorum. Demem o ki, içinizi ferah tutun. Allahın izniyle anneniz atlatacak hem küçükmüş kanama hem de kendindeymiş.
Doktor değilim elbette yanlış bilgilendirmek istemem ama 1 gün alınan bir ilacın beyin kanaması yapacağını hiç duymamıştım. Annem de kalp hastası, ve kan sulandırıcı da kullanıyordu. Doktorun bize söylediği yüksek tansiyondan beyin kanaması gerçekleşmiş ve kan sulandırıcıdan dolayı da kanamanın şiddeti artmış.
Allah tüm hastalara annenize ve ve benim de anneme şifa versin🤲🏻☘️
Beklemekten başka çareniz yok 😔
Çok geçmiş olsun. Anneciğiniz inşallah en kısa sürede iyileşsin, aranıza dönsün 🙏 Allah inşallah şifa versin.

Kendinizi üzmeyin, kendinde olması çok önemli, zaten doktorlar tüm testlerini yaparlar, inşallah sapasağlam çıkacak hastaneden. Biz anneannemde en ağırını yaşadık ,evde düşmüş ve saatlerce o şekilde kalmış, ertesi gün kuzenim eve gidince yerde hareketsiz yatarken bulmuş.bu tarz durumlarda erken müdahale çok önemli, aylarca fizik tedavi gördü ve yaklaşık 20 yıldır bir tarafı felçli ama yatalak değil çok şükür, WC olayını kendi halleder, tek elle çamaşır katlar, ufak tefek bir şeyler yapıp anneme yardımcı olmaya çalışır, yemeğini kendi yer vs.
Bu mesaj bana o kadar umut oldu ki ! Sevgili konu sahibi çok özür dilerim kendi derdimi yazarak konunuzu zaptetmek istemiyorum ama duyacağım iki çift umut verici lafa çok ihtiyacım var. Sevgili S Sahinys Anneannenize Geç müdahale olduğu halde, şu anda kendi işini halledecek kadar toparlamasına çok sevindim 🤲🏻 Allah bize de nasip etsin inşallah. Benim annem de 4 hafta önce beyin kanaması geçirdi. Beyninin sol tarafında büyük bir kanama gerçekleşmiş fakat tek tesellimiz çabuk müdahale edilmesi. Yani sabaha karşı kendisi farkedip bana seslendi, sonra fenalaşınca hemen ambulansı aradım toplamda 1,5-2 saat içinde ameliyata alındı annem.
Şu anda rehabilitasyon merkezinde, sağ tarafı felçli ve konuşma bozukluğu mevcut. Kafası gidip geliyor sanırım.
Söylediklerini kah anlıyorum kah anlamıyorum.
bazen de anlıyorum ama alakasız konuşuyor..

Ek hastalıkları da durumu tabi ki biraz daha zorlaştırıyor.
dilerim Allah anneannenize yaşattığı mucizeyi bize de yaşatır 😔 kalbim yangın yeri . Allah kimseyi sevdikleri ile sınamasın.

Bilinci açik olmasi farkli, üstünü basini çikartip agresif olmak farkli. Bir neden ile yogun bakimda oluyorlar. Normalinde insanin basi agrir, fazla sese dayanakli olmaz,..

Hadi bunlari geçtim, doktorun sakinlestirici vermemesi ve yerine kizini çagirmasi ayri bir tuhaf. Sakinlestirici ille narkoz degil ki. Birçok insan yakinini görünce daha çok çildiriyor hatta. Kadinin yakini olmasa doktor ne yapacakti? Bu tibbi bir eylem degil ki.

Doktorun bide "haptan oldmu bilemem" demesi. O hapin bir tani olmadan verilmesi, ki vaka agir dururken,.. Bilmiyorum çok tuhaf geliyor hepsi.

Gerçekten götürmek zorundaydım. Çok şiddetli hezeyanları vardı. Gerçek olmayan şeylere inanıyordu. Bu kadar şiddetli olmasa zorlamazdım. Ilacı kendi isteğiyle alınca nasıl havalara uçtuk eşimle çok sevindik. Nereden bilelim gece gözümüzü felakete açacağımızı.
Annenizin beyin filimi çekildi mi? Yani korkutmak istemem ama yakınımızinda psikolojik sorunları var zannediyorduk meğerse beyninde portakal büyükluğünde kitle varmış.

Belki o ilaç da o yüzden yan etkiye sebep oldu.

Annenizin beyin filimi çekildi mi? Yani korkutmak istemem ama yakınımızinda psikolojik sorunları var zannediyorduk meğerse beyninde portakal büyükluğünde kitle varmış.

Belki o ilaç da o yüzden yan etkiye sebep oldu.
Filmi çekildi çok defa. Gençliğinden beri psikiyatri hastası.

Bu mesaj bana o kadar umut oldu ki ! Sevgili konu sahibi çok özür dilerim kendi derdimi yazarak konunuzu zaptetmek istemiyorum ama duyacağım iki çift umut verici lafa çok ihtiyacım var. Sevgili S Sahinys Anneannenize Geç müdahale olduğu halde, şu anda kendi işini halledecek kadar toparlamasına çok sevindim 🤲🏻 Allah bize de nasip etsin inşallah. Benim annem de 4 hafta önce beyin kanaması geçirdi. Beyninin sol tarafında büyük bir kanama gerçekleşmiş fakat tek tesellimiz çabuk müdahale edilmesi. Yani sabaha karşı kendisi farkedip bana seslendi, sonra fenalaşınca hemen ambulansı aradım toplamda 1,5-2 saat içinde ameliyata alındı annem.
Şu anda rehabilitasyon merkezinde, sağ tarafı felçli ve konuşma bozukluğu mevcut. Kafası gidip geliyor sanırım.

dilerim Allah anneannenize yaşattığı mucizeyi bize de yaşatır 😔 kalbim yangın yeri . Allah kimseyi sevdikleri ile sınamasın.
Aminnn inşallah. Rabbim sevdiklerimizi korusun.

Az kanamali beyin kanamasimi oluyor da? Neticede beyin kanamasi, insanin mecali kalmiyor. Sakinlestirici vermek ile "kendinde olmak ile bakmaya" alakasi yokki. Bu standart bir uygulamadir agresiv hastalarda. Her hastanin sanki cocugumu var? Onu geçtim, onu sakinlestirecek biri olacak bide. Evladi olmayan hastalara ne oluyor?

Ve banyoda düsmek ile hemen beyin kanamasi olmuyor ki? Bayilmak ile öyle küt diye kafa gitmiyor ki.

Kusura bakma ama konu bana hiç inandirici gelmiyor artik. Baska bir üyenin annesi beyin kanamasi geçirip, herkesin o konuyu yorum yapilmasindan sonra açilmis bir konu gibi duruyor.
Bu kadar kötü olmayın ya. Cidden olmak zorunda değilsiniz. Yorum yapmak zorunda da değilsiniz. İnanmıyorsanız yazmazsınız olur biter. Şu an gerçekten annesi beyin kanaması geçirmiş bir insana, “dikkat çekmek için gelip konu açmışsınız” demiş olma ihtimaliniz sizi hiç üzmüyor mu merak ediyorum!

Konu sahibi, çok geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur.

Ben katılıyorum, anne sanki panik atak krizi geçirmiş. Belki acil servis doktoru yanlış teşhis koydu. Sadece ufak 1 doz ilaçtan beyin kanaması olmaz bence, konu sahibesi uzman nroloğa görünün.

Daha çok yeni, kafasının gidip gelmesi vs çok normal. Zamanla toparlayacak inşallah. Mutlaka fizik tedavisini yaptırın. Siz ona moral olun, sadece biraz zaman, her şey güzel olur inşallah 🙏

Bilinci açik olmasi farkli, üstünü basini çikartip agresif olmak farkli. Bir neden ile yogun bakimda oluyorlar. Normalinde insanin basi agrir, fazla sese dayanakli olmaz,..

Hadi bunlari geçtim, doktorun sakinlestirici vermemesi ve yerine kizini çagirmasi ayri bir tuhaf. Sakinlestirici ille narkoz degil ki. Birçok insan yakinini görünce daha çok çildiriyor hatta. Kadinin yakini olmasa doktor ne yapacakti? Bu tibbi bir eylem degil ki.

Doktorun bide "haptan oldmu bilemem" demesi. O hapin bir tani olmadan verilmesi, ki vaka agir dururken,.. Bilmiyorum çok tuhaf geliyor hepsi.
Hastanın genel durumu, hikayesini bilmeden bu tarz ilaç vermek istememiş olabilirler. Belki aileden birini görürse kendini güvende hisseder sakinleşir diye düşünmüş olabilirler. Haptan olup olmadığı genel tahliller değerlendirilir, gerekirse konunun uzmanı hekimlerle konsultasyon yapılır o şekilde netleşir, bazen de netleşmez, bir çok şey neden olmuş olabilir. Ben olayın verilen ilaca bağlı olduğunu düşünmüyorum, zaten kalp hastası kan sulandırıcı kullanıyor, tansiyonu yükselip yaşamış olabilir yada düşmeye bağlı olmuş olabilir, hapı alması denk gelmiş bence tabi bu sadece tahminim. Verilen hafif düzeyli antidepresanın beyin kanaması yapması pek olası gelmedi bana, bilemiyorum tabi

Daha çok yeni, kafasının gidip gelmesi vs çok normal. Zamanla toparlayacak inşallah. Mutlaka fizik tedavisini yaptırın. Siz ona moral olun, sadece biraz zaman, her şey güzel olur inşallah 🙏
Almanya’da yaşıyorum. Burda zaten yoğun bakımdan çıkar çıkmaz fizik tedaviye yolluyorlar orada kalıyor. Pazartesi-cuma her gün günde 2 saat konuşma , 2 saat fizik terapisi var.
Dilerim toparlar annem 😢

Genel olarak yazıyorum. Evet her beyin kanaması farklı. Beyinin neresinde olduğuna ve ne kdr etki ettiğine göre de sonuçları değişiyor. Bazı insanlar hiçbir sonuç göstermeden ayakta bile beyin kanaması geçirebiliyor.

Diğer yandan, Tıp zannettiğimiz kadar net bir alan değil. Özellikle beyin hiç net değil ve kan-beyin bariyeri beyne birçok ilacın etki etmesini engelliyor. Mesela benim babamın bir beyin ameliyatı sonrası sağ tarafı felç oldu. Ancak Türkiye’nin farklı farklı hastanelerdeki en iyi doktorları bu felç için bir sebep bulamıyor. Sebepsiz şuan. Bunun dışında eğer iki olası sebep arka arkaya meydana gelmiş ve bir hastalık ortaya çıkmışsa sebebinin net belirlenememesi çok olası ( ki bence burda kullanılan psikiyatri ilacı çok olası bir sebep değil, ağır bir kan sulandırıcı kullanan her birey en basit çarpmada bile beyin kanaması geçirebilir) .

Evet her banyoda düşme beyin kanamasına yol açmaz, ancak sağlıklı bir birey için bile düşerken herhangi bir kontrol olmadan ( mesela önce elini yere koyamadan düşmek gibi) direkt kafanın sert zemine çarpılması ve bu durumda beyin kanaması gerçekleşmesi de çok çok olası.

Beyin kanamalarında hastanın yakından takip edilmesi gerekir. Mesela hastanın hareketlerinde bir yavaşlama olursa bu bir alarm sebebidir, çünkü yeni bir kanamayı işaret edebilir. Bu nedenle sakinleştirici, yatıştırıcı gibi ilaçlar verilmez.

Psikiyatristin verdiği hapın basit bir sakinleştirici olduğunu düşünüyorum. Cip…x, lust…l gibi. Bunlar ilk aşama ilaçlar. Özellikle ağır anksiyete veya panik atak geçiren bir hastayı ilaçsız göndermek mümkün değil, çünkü kişinin terapi ile tedavi edilebilmesi için de belli bir sağlık düzeyine ulaşması lazım.

Gerçekten götürmek zorundaydım. Çok şiddetli hezeyanları vardı. Gerçek olmayan şeylere inanıyordu. Bu kadar şiddetli olmasa zorlamazdım. Ilacı kendi isteğiyle alınca nasıl havalara uçtuk eşimle çok sevindik. Nereden bilelim gece gözümüzü felakete açacağımızı.
Bu kadar kötüydü durumu nasıl doktor hafif bi ilaç verdi.

Back
X