Bir servis meselesi

Ne güzel memleket. Almanya ve İsviçre'de bırak son haftayı, okul kapanmadan 1 gün önce tatile gidemezsin. Havaalanında soruyorlar ve okuldan alınmış izin kağıdı yoksa basıyorlar cezayı.
Canım suan bende eski bi öğretmen olarak bunların öyle bi yaralarına basmısım ki farkında oldun, 3 kuruşluk akılları ile 5 kurusluk fikir satıyorlar. Türkiye de en fazla devamsızlık yapan meslek “öğretmenlik”
Bunu da onların deyimi ile mabadımdan uydurmuyorum. He okulun son haftası okula gelip resmi islerini yapanı da var ama 100 öğretmenin 100 ü de dersliği girmez asağıdaki haberlere, araştırma verilerine göz gezdirin ztn niye bu kadar cenelerinin öttügünü anlarsınız😬 bakın orada bir ibare var bunu söyleyen de milli eğitim bakanı “okulun ilk gününden ilk dersten son son günü son derse kadar sınıfta olacağı kadar kesintisiz eğitim hayal ediyoruz “ “ OECD ülkeleri arasında öğretmenlerin devamsızlık oranı en yüksek ülke yine rapor alma, ise gitmeme, yine en yüksek ülke Türkiye deniyor.” … “ öğretmenlerin aldığı raporları ciddi olarak teftis ediniz denilerek bu görev valilere verilmistir”
Tüm bu bilgiler ısığında siz burada 3 kurusluk aklından 5 kuruşluk sallauanlara mı? Yoksa asağıdaki haberlere, meb bakanının valilerle yaptıgı toplantı değerlendirmesi, Dünya bankası verilerine ve öğretmen devamsızlıgı üzerine yazılan tezlere mi inanırsınız?
Ortada bu kadar somut deliller varken neden durmaksızın saldırdıklarını anladınız mı?
Malesef böyle bir tablo var ülkemde

Eklentiler

• DC4F53AD-685F-417D-A42E-55ACCC64D173.webp
    DC4F53AD-685F-417D-A42E-55ACCC64D173.webp
    48,5 KB · Görüntüleme: 32
  • E54B3310-60A7-4986-A7ED-56686980FE59.webp
    E54B3310-60A7-4986-A7ED-56686980FE59.webp
    55,6 KB · Görüntüleme: 35
  • 4B7C4BD8-B7A5-4E5D-86B2-16C31BFDA48F.webp
    4B7C4BD8-B7A5-4E5D-86B2-16C31BFDA48F.webp
    52,8 KB · Görüntüleme: 27
  • 4048F871-8524-417B-B35F-CCE2DC6464A4.webp
    4048F871-8524-417B-B35F-CCE2DC6464A4.webp
    48 KB · Görüntüleme: 28
  • E84C93D2-310F-41F5-9A07-B71F2ABC97DD.webp
    E84C93D2-310F-41F5-9A07-B71F2ABC97DD.webp
    61,7 KB · Görüntüleme: 26
  • 4E4549E1-0A36-4307-9F94-60ED7B71E179.webp
    4E4549E1-0A36-4307-9F94-60ED7B71E179.webp
    33,7 KB · Görüntüleme: 25
  • DB4A7675-2E20-4E08-9702-F2A5DC37DE74.webp
    DB4A7675-2E20-4E08-9702-F2A5DC37DE74.webp
    34,6 KB · Görüntüleme: 34
Vallahi cnm ya bende milli
Eğitim müdürünün yalancısıyım. Ama sey yap istersen cimer e sikayet et bakanı bize iftira atılıyor diye, mabadından uyduruyor böyle bisey yok fln diye
İftira yaz boşluk bırak gerekeni yaparlar ztn

Eklentiler

• 71BB32DE-1CB5-44AB-9BEF-540AEAF6BD12.webp
    71BB32DE-1CB5-44AB-9BEF-540AEAF6BD12.webp
    47,6 KB · Görüntüleme: 28
  • AC396064-5AD7-4DA0-B9E9-F6B741200173.webp
    AC396064-5AD7-4DA0-B9E9-F6B741200173.webp
    48,5 KB · Görüntüleme: 30
Burda da böyle bişey yok hanımefendi. Bu bayan mabadindan uyduruyor 😁🤦🤷
Aaa görüyor musun sen su isi öğretmen haberlerinden tut, bir cok haber kaynağı neler yazıyor. Mabadıma bak hele😬 sen bunları oku yetmezse sana daha onlarca kaynak atarım😬 resmen dersin son gününe kadar derslikte olmanjz icin yasal çerçevede adamlar önlem almıs baskı yapmıs.
Hadi Artık sacmalamayı bos atmaya son ver 👋

Eklentiler

• 40BAF583-59DA-45E0-868A-C94CE141A72C.webp
    40BAF583-59DA-45E0-868A-C94CE141A72C.webp
    49,3 KB · Görüntüleme: 33
  • A18294EF-9BD4-498B-8FDE-9CA44426E118.webp
    A18294EF-9BD4-498B-8FDE-9CA44426E118.webp
    75,7 KB · Görüntüleme: 39
  • 97E308BA-9A4E-42EC-BBD9-9B76748FEC40.webp
    97E308BA-9A4E-42EC-BBD9-9B76748FEC40.webp
    49,6 KB · Görüntüleme: 26
  • 9927452A-FF4E-4493-B8FB-F76A88268918.webp
    9927452A-FF4E-4493-B8FB-F76A88268918.webp
    41,7 KB · Görüntüleme: 25
  • 044DA0EE-DE7E-451B-ADFA-A1CFB80FBD3E.webp
    044DA0EE-DE7E-451B-ADFA-A1CFB80FBD3E.webp
    47,7 KB · Görüntüleme: 36
Canım suan bende eski bi öğretmen olarak bunların öyle bi yaralarına basmısım ki farkında oldun, 3 kuruşluk akılları ile 5 kurusluk fikir satıyorlar. Türkiye de en fazla devamsızlık yapan meslek “öğretmenlik”
Bunu da onların deyimi ile mabadımdan uydurmuyorum. He okulun son haftası okula gelip resmi islerini yapanı da var ama 100 öğretmenin 100 ü de dersliği girmez asağıdaki haberlere, araştırma verilerine göz gezdirin ztn niye bu kadar cenelerinin öttügünü anlarsınız😬 bakın orada bir ibare var bunu söyleyen de milli eğitim bakanı “okulun ilk gününden ilk dersten son son günü son derse kadar sınıfta olacağı kadar kesintisiz eğitim hayal ediyoruz “ “ OECD ülkeleri arasında öğretmenlerin devamsızlık oranı en yüksek ülke yine rapor alma, ise gitmeme, yine en yüksek ülke Türkiye deniyor.” … “ öğretmenlerin aldığı raporları ciddi olarak teftis ediniz denilerek bu görev valilere verilmistir”
Tüm bu bilgiler ısığında siz burada 3 kurusluk aklından 5 kuruşluk sallauanlara mı? Yoksa asağıdaki haberlere, meb bakanının valilerle yaptıgı toplantı değerlendirmesi, Dünya bankası verilerine ve öğretmen devamsızlıgı üzerine yazılan tezlere mi inanırsınız?
Ortada bu kadar somut deliller varken neden durmaksızın saldırdıklarını anladınız mı?
Malesef böyle bir tablo var ülkemde
Yalnız ben öğretmenlere değil çocuğu son hafta diye okula göndermeyen veliler için yazdım. Sınıf tam kadro okuldaysa öğretmen niye olmasın? Gevşeklik ailelerde başlıyor. Ben liseden mezun olalı 25-30 sene geçmiş. O zamanlarda da lise son sınıflar üniversite sınavına hazırlanabilmek için doktor raporu alırdı. Kaç sene geçmiş, değişeceği yerde ana okulu seviyesine inmiş daha kapanmadığı halde okula gitmemek. Bahsettiğim ülkelerde bu tür izinler için çok önceden talepte bulunursun. Ders sınav dönemine göre verirler izni. Onlarda da son hafta ders olmaz ama gezi yaparlar, film seyrederler, pikniğe giderler vs. Çocuk hasta değilse gidecek okula. Sadece son cuma günü saat 11'de kapanır okul.

Yalnız ben öğretmenlere değil çocuğu son hafta diye okula göndermeyen veliler için yazdım. Sınıf tam kadro okuldaysa öğretmen niye olmasın? Gevşeklik ailelerde başlıyor. Ben liseden mezun olalı 25-30 sene geçmiş. O zamanlarda da lise son sınıflar üniversite sınavına hazırlanabilmek için doktor raporu alırdı. Kaç sene geçmiş, değişeceği yerde ana okulu seviyesine inmiş daha kapanmadığı halde okula gitmemek. Bahsettiğim ülkelerde bu tür izinler için çok önceden talepte bulunursun. Ders sınav dönemine göre verirler izni. Onlarda da son hafta ders olmaz ama gezi yaparlar, film seyrederler, pikniğe giderler vs. Çocuk hasta değilse gidecek okula. Sadece son cuma günü saat 11'de kapanır okul.
Öyle mi ben anlamamısım, ben polonyada okudum, sizin anlattıgınız sistem orada öğretmenler icin vardıda. Yani bi öğretmen son ana kadar derslikte olur.. tıpkı öğrencinin olması gerektiği gibi. Bu arada benim hic bi rahatsızlıgım yok ne öğretmenşn gelip gitmemesi, ne öğrenciden yana.. cünkü Türkiye de son haftada konu bırakılmıyor. He ama genel bir tekrar yada cocuklara sınava hazırlık amacıyla bisey yaptırılabilir mi? Evet.. Fakat bizde en cok rapor kıllanan meslek kendileri oldugu icin öyle beklentilerimiz yok. Milli eğitim bakanının da dediğği gibi düzenli gelsinlerde devamsızlık yapmasınlar dönem icinde de baska bisey istemiyoruz. Son haftası kalsın

Gitmeyin. Doğum izni sizin yasal izniniz.
Siz gidiyorsunuz ama diğer taraftan en yogun rapor kullanılan meslek Dünya bankası verilerine göre öğretmenlik. Ben kafamdan uydurdugum biseyi konusmuyorum kaynakca ve linkte paylasıyorum.
Sizin yasal hakkınızsa tabiki kullanacaksınız
Tabii mi gitmemek yasal hakkım. Ama son sınavlar ben izne ayrıldıktan sonra yapıldı. Kimseyi zor durumda bırakmamak adına sınav günü okula gidip organize ettim. Ya da dün notları girmeye gittim, sistem bana kapalı çünkü. Evde kendim giremiyorum. Bugün de son haftaya özgü evrak işlerimi halletmeye gideceğim falan. İdareye ve öğretmene göre değişen bir şeyi genellemişsiniz, bu yanlış.

Tabii mi gitmemek yasal hakkım. Ama son sınavlar ben izne ayrıldıktan sonra yapıldı. Kimseyi zor durumda bırakmamak adına sınav günü okula gidip organize ettim. Ya da dün notları girmeye gittim, sistem bana kapalı çünkü. Evde kendim giremiyorum. Bugün de son haftaya özgü evrak işlerimi halletmeye gideceğim falan. İdareye ve öğretmene göre değişen bir şeyi genellemişsiniz, bu yanlış.
Yoo sonraki yorumumumda bunu ztn acıkladım idareye ve okıla göre değisir ben kendi öğretmenlik tecrübemi değil öğrencilikteki tecrübemi aktardım da dedim, cünkü benim 3 senelik öğretmenlik deneyimim oldu. Allaha şükür hayatımdaki en doğru kararım bırakmaktıda. Fakat gelismeleri takip ediyorum en fazla rapor alan meslek dalı öğretmenkiktir. Eğer ben burada söylediğim seyi ispatlayamıyor kaynak gösteremiyorsam ozaman linc edilsem anlarım. Ama ispatladıgım. Hususta linc edilmek bana sadece sunu gösteriyor “ bazı taşlar gediğe fena konmus”.. Bebeğinizi saglıkla kucağınıza almanızı tememi ederim🫶

Yoo sonraki yorumumumda bunu ztn acıkladım idareye ve okıla göre değisir ben kendi öğretmenlik tecrübemi değil öğrencilikteki tecrübemi aktardım da dedim, cünkü benim 3 senelik öğretmenlik deneyimim oldu. Allaha şükür hayatımdaki en doğru kararım bırakmaktıda. Fakat gelismeleri takip ediyorum en fazla rapor alan meslek dalı öğretmenkiktir. Eğer ben burada söylediğim seyi ispatlayamıyor kaynak gösteremiyorsam ozaman linc edilsem anlarım. Ama ispatladıgım. Hususta linc edilmek bana sadece sunu gösteriyor “ bazı taşlar gediğe fena konmus”.. Bebeğinizi saglıkla kucağınıza almanızı tememi ederim🫶
Teşekkür ederim, inşallah. ❤️ Sonraki yorumları okumadım, uyumuşum. Memurlar genel olarak özel sektöre göre daha fazla rapor alıyor olabilir, işten atılma korkusu olmadığından. Ama benim her zaman savunduğum bir şey var, tamamen performans ve liyakat gözetilecekse denetlensin bu tarz şeyler. Nasılsa ben alnımın akıyla çıkarım. Gerisini işini yapmayanlar düşünsün. :KK53:

Teşekkür ederim, inşallah. ❤️ Sonraki yorumları okumadım, uyumuşum. Memurlar genel olarak özel sektöre göre daha fazla rapor alıyor olabilir, işten atılma korkusu olmadığından. Ama benim her zaman savunduğum bir şey var, tamamen performans ve liyakat gözetilecekse denetlensin bu tarz şeyler. Nasılsa ben alnımın akıyla çıkarım. Gerisini işini yapmayanlar düşünsün. :KK53:
Kesinlikle katılıyorum size performas ve liyaket esas alınarak denetleme mekanizması olusturulmalı. Benim kuzenim bir üniversite hastanesinde doktor pzt günü 4 tane öğretmenim rapor istemek icin geldiğini söyledi. Öğretmenlerin bu sekilde rapor almaları denetlenmeli. Tabi doktorlarında vermeleri engellenmeli. Zaten sizin gibi alnı ak öğretmenlerim yazdıklarımı üstüne alınmaz. Güzel feedbackiniz icin cok teşekkür ederim 🤍

Peşin çalışıyor.en baştan öyle anlaştık.dolayisyla evet verdik

peşin verdiğinizi defalarca yazmışsınızda senelik mi aylık mı? senelikse atlamış olabilirsiniz diye yazdım. zaten kastettiğiniz aylıksa bütün servisler öyle parayı verirsiniz çocuğunuzu taşırlar o yüzden ısrarşa peşin peşin yazınca senelik verdiniz diye düşündüm ben.

Vallahi cnm ya bende milli
Eğitim müdürünün yalancısıyım. Ama sey yap istersen cimer e sikayet et bakanı bize iftira atılıyor diye, mabadından uyduruyor böyle bisey yok fln diye
İftira yaz boşluk bırak gerekeni yaparlar ztn
Benim alıntıladıklarımla bunların ne alakası var?

Benim alıntıladıklarımla bunların ne alakası var?
İste alıntıladıklarına komple cvbım bu😀 yani sanki öğretmenlerin devamsızlıgını ben uyduruyormusum gibi bi tablo cizilmeye calısılıyor ya o yüzden alıntıladım ve konudan aşşşırııı sıkıldım. Ztn herseyi ile ortada olan bi konu Cünkü

İste alıntıladıklarına komple cvbım bu😀 yani sanki öğretmenlerin devamsızlıgını ben uyduruyormusum gibi bi tablo cizilmeye calısılıyor ya o yüzden alıntıladım ve konudan aşşşırııı sıkıldım. Ztn herseyi ile ortada olan bi konu Cünkü
Seminer döneminde rapor alan evet olur. Ama son hafta rapor alan olmaz. Tüm öğretmenler bunu söylüyor işte daha neyin inadı bu ay şiştik ya konuyu da başka yere getirdiniz.
Bilmiyorsunuz iddia etmeyin işte .
Dediğiniz raporu seminerde alan çok öğretmen oluyor ama son hafta tüm okul tam kadro okulda okur öğrenciler gelmediği için ders yapılmaz

Seminer döneminde rapor alan evet olur. Ama son hafta rapor alan olmaz. Tüm öğretmenler bunu söylüyor işte daha neyin inadı bu ay şiştik ya konuyu da başka yere getirdiniz.
Bilmiyorsunuz iddia etmeyin işte .
Dediğiniz raporu seminerde alan çok öğretmen oluyor ama son hafta tüm okul tam kadro okulda okur öğrenciler gelmediği için ders yapılmaz
Aynen abla tmm pzt günü öğretmen olup rapor almaya gelenler yurt dışında yasıyor ozaman ok allah icin yav he.. gözümüzle görmesek bu kadar defaatle savunmaya inancam

Aynen abla tmm pzt günü öğretmen olup rapor almaya gelenler yurt dışında yasıyor ozaman ok allah icin yav he.. gözümüzle görmesek bu kadar defaatle savunmaya inancam
Evet burda elli tane öğretmen bizim okulda rapor alan yok derken sizin üç sene yaptığınız öğretmenlikte tüm rapor alanlar gelmiş. Yani bilmediğiniz konuda aksi söylenince iddiacı olmak genelde cehalet belirtisidir. Normalde a öyle mi bilmiyordum der bilmediğimizi kabul ederiz biz normal insanlar

Evet burda elli tane öğretmen bizim okulda rapor alan yok derken sizin üç sene yaptığınız öğretmenlikte tüm rapor alanlar gelmiş. Yani bilmediğiniz konuda aksi söylenince iddiacı olmak genelde cehalet belirtisidir. Normalde a öyle mi bilmiyordum der bilmediğimizi kabul ederiz biz normal insanlar
Okudugunuzu daha anlamıyorsunuz insallah öğretmen değilsinizdir. Belki 30 kez yazdım 31. Kez yazıyorum ben öğretmenlik değil öğrencilik tecrübeme istinaden yazdım dedim.. okudugnu anlamamak ama anladıgını sanmak cok cahilce değil mi? Tamam kardesim son hafta tüm öğretmenler okulda ok hadi ben bunu kabul ettim. Ama derslikte olmuyorlar dimi? Türkiye de en cok rapor alan en devamsızlık gösteren meslek de “öğretmenlik” sende bunu kabul edeceksin. Cünkü bınu söyleyen ben değil, milli eğitim müdürü valiler ve dünya bankası raporu. Ok miyiz ?

Sayfalarca ders yok öğretmen yok muhabbeti okudum ve kızımın öğretmeninden mesaj geldi.

"Kitapların bitmiş olması derslerin bittiği gibi yanlış düşüncelere yol açmasın lütfen. Öğrencilerim normal düzende gelmeye devam etmeli..."

Birinci sınıftalar, dün alırken baktım 5-6 kişi yoktu sadece kalabalıklar yine. Haftalardır da "uçak bileti/otobüs bileti vs almayın, tarihlerinize dikkat edin" diye uyarıyordu bizi.

Bizim servisler de tam kadro çalışıyor. Hatta aynı yere giden 2-3 servis olan yer var mesela. Birleştirmeye bile gitmemişler dolu çünkü.

(Devlet okulu)

Okudugunuzu daha anlamıyorsunuz insallah öğretmen değilsinizdir. Belki 30 kez yazdım 31. Kez yazıyorum ben öğretmenlik değil öğrencilik tecrübeme istinaden yazdım dedim.. okudugnu anlamamak ama anladıgını sanmak cok cahilce değil mi? Tamam kardesim son hafta tüm öğretmenler okulda ok hadi ben bunu kabul ettim. Ama derslikte olmuyorlar dimi? Türkiye de en cok rapor alan en devamsızlık gösteren meslek de “öğretmenlik” sende bunu kabul edeceksin. Cünkü bınu söyleyen ben değil, milli eğitim müdürü valiler ve dünya bankası raporu. Ok miyiz ?
Çünkü öğretmenlerin idari izni olmadığı için mecbur rapor alıyorlar. Eğitim dönemi içinde ölüyor olsa amirine bildirip gelmemezlik yapamıyor.
Hasta olduğunda, çocuğu hasta olup okula gitmediğinde, tapu işi olduğunda ne yapacak?
Normal memurlar bu tip bir iki günlük acil işlerinde müdürünü arar idari izin alır ve bu doğal olarak resmiyette görünmez. Öğretmen ölüyor olsa gitmek zorunda yada rapor almak zorunda. Bunu bile idrak edemiyorsunuz geldiniz konuyu öğretmen düşmanlığına çektiniz.
Öğretmenler zaten çocuk gelsin ders yapalım istiyor. Göndermeyen velilerin kabahati mi öğretmende?
Biraz akıl mantık biraz vicdan diliyorum size.

Sayfalarca ders yok öğretmen yok muhabbeti okudum ve kızımın öğretmeninden mesaj geldi.

"Kitapların bitmiş olması derslerin bittiği gibi yanlış düşüncelere yol açmasın lütfen. Öğrencilerim normal düzende gelmeye devam etmeli..."

Birinci sınıftalar, dün alırken baktım 5-6 kişi yoktu sadece kalabalıklar yine. Haftalardır da "uçak bileti/otobüs bileti vs almayın, tarihlerinize dikkat edin" diye uyarıyordu bizi.

Bizim servisler de tam kadro çalışıyor. Hatta aynı yere giden 2-3 servis olan yer var mesela. Birleştirmeye bile gitmemişler dolu çünkü.

(Devlet okulu)
İlkokulda perşembe günü dahil ders yapılır çünkü öğrencilerin geneli okuldadır.

Bilmediğim değil bildiğim konuda konusuyorum. Ve kesinlikte belirtmiyorum üstelik eski bi öğretmen olarak eski bir öğrenci olarak kendi okulumdaki gözlememi söylüyorum. Bak arada fark var. Ve bazı okullar esnek bazıları ise yönetici farkından bu konuda 0 imtiyazlı calısıyor olabilir. Ben tüm bunlara acık pencere bırakırken, aslaa her zaman full gidiyor öğretmenler diye diretene derim ki bir dakika orada kal meb bakanı dahi öğretmenlerin aldığı rapordan dolayı basım eğik geziyorum niye desin? Koskca Dünya bankası raporu yalan mı söylüyor? En cok rapor alan, devamsızlık yapan mesleğin öğretmenlik oldugu bildirisini yayınlamıs? Öğretmen devamsızlıgı üzerine tez yazılmıs.
Bunları mı anlatim ille. Kaldı ki en basta da belirtmisim öğretmen idareden izinli olabilir, raporlu olabilir veya resmi evrak islerinden ötürü okulda fakat derslşkte bulunmayabilir. Ben okulun son haftası 30 öğretmenin 30 unında derslikte oldugunu görmedim kendi devlet okulunda okudugum dönemde. Buna hala futursuzca karsı cıkana derim ki, “nicin Yapılan arastırmalar ve Dünya bankası verisine göre ise en cok devamsızlık yapan meslek onlarca yüzlerce meslekten öğretmenlikdir” bunu bi acıklayabilir misin bana? Yoksa meb bakanı yalancı, bu veriler yalan, bu tezi yazanlar ahmak mıdır? Amac öğretmen mi karalamaktır. Söyleyin lütfen meb bakanı yalan söylüyor diyebilir misiniz? Diyin isterseniz. Ben senin aysenin fatmanın söylediğini baz almam, varsa yetkin bu kurulusın arastırması açar okurum. Aksini iddaa edecek bir tezin arastırman yada haber kaynağın varsa paylaş. Yoksa daha beni etiketleme
Alıntıladığınız yazılara bakma gereği bile duymadım çünkü iddia ettiğiniz şekilde öğretmen olmadığınız mesajlarınızdan o kadar belli ki! Gerçekten öğretmen olsanız eğitim takviminin ne olduğunu , öğretmenlerin öğrenci olmasa bile okulda olmak zorunda olduğunu bilirdiniz. Burda mesleği yapan 50 tane öğretmen yalan söylüyor bir siz doğrusunuz! Bak ne diyorum git ilçendeki okullara bak bu hafta öğretmenler odası boş mu? Hadi gidemedin etrafında öğrenci kardeş akraba vardır onlara sor öğretmenler okulda değil mi? Okulda 30 öğretmen varsa 30 u da her gün okulda olmayabilir bunun da sebepleri vardır. Öğretmenin boş günü olabilir raporlu olabilir ama keyfi gelmeme durumu O - LA - MAZ! En çok rapor alan meslek grubu olmasının sebebi de başka mesleklerde olduğu gibi ben bugün gelemiyorum diye bildirip gelmeme gibi bir durumu yok eğitim dönemi içinde. Ya rapor almak zorunda ya da mazeret izni olmalı. Bu insanlar da demirden yaratılmadı. Okul dönemi içinde kendisi ya da çocuğu hasta olabiliyor. Zaten öğretmene de öyle çat dye kolay rapor vermiyorlar. Mazeret izni alabilmek için de doğum ölüm evlilik gibi belli şartlar gerekiyor o izinler de kaymakamlık onayından geçtikten sonra veriliyor. Son hafta ders yok bugün okula gelmeyeyim dye bir izni lüksü yok öğretmenin. Bir öğretmen arkadaşın kardeşi evleniyordu düğün farklı şehirde. Kına nikah vs kızın bir hafta önce orda olması gerekiyordu. Üç günden fazla izni onaylamıyordu kaymakamlık. Nikaha katılamadı. Birinci derece yakını yani. Sahada işin içinde olanlardan ziyade gördüğünüz her veriye kopyala yapıştır inanmayın. Tuik de enflasyon işsizlik rakamları açıklıyor ama gerçekler çok daha farklı hepimiz biliyoruz. Sizin iddia ettiğiniz durumlar eğitim camiasında söz konusu değil!

Back
X