bir şey hissedemiyorum

Hellen1330

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2014
165
4
48
İstanbul
arkadaşlar artık bi sorunum olunca direk buraya yazmak geliyor aklıma sizlerin fikirlerini almak iyi geliyor çok uzun süreden beri devam eden bir problemim var aslında bugun bunu paylaşmak istiyorum sizinle benim yaklaşık bir senedir hiçbirşey hissedememe problemim var ciddi anlamda ne mutluluk ne üzüntü ne acıma nede başka bir şey cidden mutlu bile olamıyorum ve bu çok kötü bir şey insanlara değer veremiyorum gerçekten yakın bi akrabam ölse ağlayamam mesela ailem hariç gerçi onlarlada sadece aile bağım var yani çok bağlı bir aile değiliz dağınık bir aile yapımız var neyse o konu biraz karışık yani durum böyle arkadaşlar en yakın arkadaşım yazsa artık seninle muhattap olmaycağım dese ve görüşmeyi kessek üzülmem mesela veya çok istediğim birşey olsa sevinemem bu büyük bi sorun sadece sinir duygusunu net bi şekilde hissediyorum

Benzer seyler bendede var. Zorunlu olmadikca kimseyle konusmuyor ve gorusmuyorum. Ne mutluyum ne mutsuz. Notr her sey.

Ben son 1 yilda muthis hayal kirikliklari yasadim insanliga dair. Sevgili, arkadas, aile ve is. Mutlu degilim, mutsuz da degilim. Hissiz, tepkisizim. Benzer seyler yasadin mi sende? Belki aynidir.

Benzer seyler bendede var. Zorunlu olmadikca kimseyle konusmuyor ve gorusmuyorum. Ne mutluyum ne mutsuz. Notr her sey.

Ben son 1 yilda muthis hayal kirikliklari yasadim insanliga dair. Sevgili, arkadas, aile ve is. Mutlu degilim, mutsuz da degilim. Hissiz, tepkisizim. Benzer seyler yasadin mi sende? Belki aynidir.

bir anda olmasada bende çok şey yaşadım belkide patlaması oldu bu yaşadıklarımın insanlara fazla güvenen biriydim çok fazla kırılgan ve şimdi gerçekten nötrm dediğin gibi hissizim ne mutlu olabilecekmişim ne de birine aşık olabilecekmişim gibi geliyor.

Uzun zamandır aynı hisler bende de var daha doğrusu his yok işte
Hiç bir duyguyu hissedemiyorum
Ne tam anlamıyla bir hüzün ne bir sevinç
Hatta bazen robot gibi hissediyorum kendimi
Bunun sebebi ne olabilir ki :S

Burda aynı problemim var diyen arkadaşlarda dahil olmak üzere herkese yazıyorum..bu bir savunma mekanizması..hisleriniz bloke yaşıyosunuz..aslında o hisler var ancak siz kendinizi hissedemiyosunuz..bu çok tehlikeli kanser kişiliği denilen kişiliklerin özelliği duygularına uzak olmalarıdır ve beden kanser gibi fiziksel alarmlar verir..bu sebeple hemen bir uzman yardımı almaya başlamalısınız

Burda aynı problemim var diyen arkadaşlarda dahil olmak üzere herkese yazıyorum..bu bir savunma mekanizması..hisleriniz bloke yaşıyosunuz..aslında o hisler var ancak siz kendinizi hissedemiyosunuz..bu çok tehlikeli kanser kişiliği denilen kişiliklerin özelliği duygularına uzak olmalarıdır ve beden kanser gibi fiziksel alarmlar verir..bu sebeple hemen bir uzman yardımı almaya başlamalısınız

nasıl yani kanser gibi fiziksel alarm verir? kansere yatkın mı oluruz, kansrmiş gibi mi oluruz anlamadım?

arkadaşlar artık bi sorunum olunca direk buraya yazmak geliyor aklıma sizlerin fikirlerini almak iyi geliyor çok uzun süreden beri devam eden bir problemim var aslında bugun bunu paylaşmak istiyorum sizinle benim yaklaşık bir senedir hiçbirşey hissedememe problemim var ciddi anlamda ne mutluluk ne üzüntü ne acıma nede başka bir şey cidden mutlu bile olamıyorum ve bu çok kötü bir şey insanlara değer veremiyorum gerçekten yakın bi akrabam ölse ağlayamam mesela ailem hariç gerçi onlarlada sadece aile bağım var yani çok bağlı bir aile değiliz dağınık bir aile yapımız var neyse o konu biraz karışık yani durum böyle arkadaşlar en yakın arkadaşım yazsa artık seninle muhattap olmaycağım dese ve görüşmeyi kessek üzülmem mesela veya çok istediğim birşey olsa sevinemem bu büyük bi sorun sadece sinir duygusunu net bi şekilde hissediyorum

hissiyatınız halen devam edıyor cunkü sinir duygunuz halen ayakta
bir gun bır degere kavrama kısıye vs önem verırsınız dıye ben dusunuyorm

ama bunun altında yatan sey sanırım aıle baglarınızın guclu olmamamasından kaynaklı

suda bır gercek bır arkadasım banada senle gorusmek ıstemıyorm deseeee gayet relax bende gorusmem sen bılırsın derım

hayattta insanlar,olgu ,ve degerler bır kayıp degıldır yada vs vs

:49:
belkı cocun olursa ya da bırını seversen ısler degısebılır mı dıye de dusunumuyır degılım :)

nasıl yani kanser gibi fiziksel alarm verir? kansere yatkın mı oluruz, kansrmiş gibi mi oluruz anlamadım?

Evet henüz türkiyede bilinmiyor ama kanser psikosomatik bir hastalık..birçok hastalık gibi..psikolojide de kanser kişiliği diye bir tabir var..kendini hissedemeyen ,kendine ve duygularına uzak insanlardır(sizin gibi) terapiyle kendinize yakın olmayı öğrenmeniz gerekir..evet kansere yatkınlık

cok yakın bır zamanda bende gitmek istiyorum yardım almak istiyorum çünkü aşamıyorum hiçbir şekilde :/

hissiyatınız halen devam edıyor cunkü sinir duygunuz halen ayakta
bir gun bır degere kavrama kısıye vs önem verırsınız dıye ben dusunuyorm

ama bunun altında yatan sey sanırım aıle baglarınızın guclu olmamamasından kaynaklı

suda bır gercek bır arkadasım banada senle gorusmek ıstemıyorm deseeee gayet relax bende gorusmem sen bılırsın derım

hayattta insanlar,olgu ,ve degerler bır kayıp degıldır yada vs vs

:49:
belkı cocun olursa ya da bırını seversen ısler degısebılır mı dıye de dusunumuyır degılım :)

belki değişebilir dediğin gibi aama bu çok tuhaf birşey öyle bi durum ki yapamıyorsun olmuyor yani her ne kadar seviniyomuş gibi görünsende sevinemiyorsun ya da birine üzülüyormuş gibi görünsemde üzülemiyorum kaldı ki her duruma kayıtsız biri olarak birilerine üzülmek çok daha zor kendim hakkında bile hiçbir düşüncem yok iyi veya kötü yeri geliyor sadece kendime acıyorum o kadar

Büyük bir üzüntü yaşadın mı? Ben çok üzüldüğüm bir olay yaşamıştım. Ondan sonra senin dediğin gibi duygusuz bir şey oldum. Ağlayamıyordum falan. Sonra çözüldüm. Normale döndüm.

Büyük bir üzüntü yaşadın mı? Ben çok üzüldüğüm bir olay yaşamıştım. Ondan sonra senin dediğin gibi duygusuz bir şey oldum. Ağlayamıyordum falan. Sonra çözüldüm. Normale döndüm.

çok üzüldüğüm bi olayla başladı esasen her şey sonra devamı geldi tahammül sınırlarımı zorlayan olaylar sonucu yani birike birike en son böyle bir insan oldum cook canım yandı tarif edemeyeceğim kadar duygusal bir insandım inanılmaz derecede ve her sevdiğim insandan aldığım ufak tefek darbeler sonucu böyle oldum ve hayatta para iş vs düzeltilebilir böyle şeylere çok takılmıyorum ama benim bu hayatta elde edemeyeceğim çok şey var bunları farkettiğimde artık birşeyler yoktu içimde soğumuştu içim nasıl anlatsam ki yalnız olduğumu hissettim bu hayatta ne anne ne baba ne abla nee kardeş hiçbirinin yanımda olmadığını hissettim geçici değil bunlar asla bunlara sahip olamayacağımı biliyorum sanırım en çok bu acıttı canımı . yani zamanında şimdi artık hiçbir duygu hissetmiyorum bu olaylara karşı

Bana bu durumunuz maneviyatinizineksik olmasindan geldi insanlardan uzaklasmissiniz ama Allaha da yaklasamamissiniz bir donem bende yasadim en ailevi konular etkiliyir ama ben Rabbime dayandim sığındım sizde bol bol dua edin insallah gecicidir Rabbim yardimciniz olsun..:6:

Bana bu durumunuz maneviyatinizineksik olmasindan geldi insanlardan uzaklasmissiniz ama Allaha da yaklasamamissiniz bir donem bende yasadim en ailevi konular etkiliyir ama ben Rabbime dayandim sığındım sizde bol bol dua edin insallah gecicidir Rabbim yardimciniz olsun..:6:

o konudada çok haklısın ama durum bu olunca ister istemez bir şeylere yakınlaşamıyor o duyguyu tam anlamıyla hissedemiyorsun inancım var yok değil belki tam anlatamadım derdimi ama Rabbim vazgeçmesin bizden tek temennim o :/

belki değişebilir dediğin gibi aama bu çok tuhaf birşey öyle bi durum ki yapamıyorsun olmuyor yani her ne kadar seviniyomuş gibi görünsende sevinemiyorsun ya da birine üzülüyormuş gibi görünsemde üzülemiyorum kaldı ki her duruma kayıtsız biri olarak birilerine üzülmek çok daha zor kendim hakkında bile hiçbir düşüncem yok iyi veya kötü yeri geliyor sadece kendime acıyorum o kadar

eskıden bu sekılde dıldınız sanırım sonradan olduysa bu tutum ve davranıs bence altında yatan sızi buna surukleyen sey neyse once onu dusunsek daha ıyı olur yanı nıe bu kız boyle oldu nedddeeeennn

sankı gecıcı olabılır ama oncelıgı nedenı

konu ilginç geldi
yorumları okurken bende kendimi irdeledim
tamamen hissizlik demeyelim sonrada ortaya çıkan bir durum da değil
sanırım bendeki mizaçla alakalı
sağduyu ve sakinliğimi her durumda koruyabiliyorum
hıçkırıkla ağlamak yada
kahkaha ile gülmek
benim tarzım değil
evet hislerim var ama bir şekilde baskı altında tutuyorum
bunun bir sorun olacağını hiç düşünmemiştim
arkadaşın yorumu çok dikkat çekti