Bir şey ikram edilince fazlasıyla eve getirmek

Ruzgarli Tepe

Guru
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
4.171
8.832
358
Evet annemle babam hep bunu yapıyor. Akrabalar meyve sebze verince fazlasıyla getirip eve diziyorlar sonra bir kısmı bozuluyor haliyle.şimdi de annem bir sürü kova getirmiş .niye getirdin bu kadar kovayı deyince bir şey getirip götürürken kullanırız diyor.o kadar kova arabanın neresine sığsın. İnsan bedava diye her şeyi çokça eve getirmek zorunda mi

Güldüm.
Yani gözümde canlandı bian.
Ne komik bi çiftmiş.
Cilalı taş devrinde avlıcık ve toplayıcılıkla geçinilirmiş.
Aklıma o geldi.

Sanırım sinirle biraz abarttım ama bir sürü kova görünce insan şaşırıyor. Arabayla gidip gelirken içine birşeyler koyarız diye getirmiş ama çok fazla getirmis

İnsanın gözü aç olunca böyle oluyor genelde. Yanlış anlamayın ama genelde böyle deniyor :)

Aslında bunu yapan insanlara kızıyorum.
İnsan gönülden ikram ediyor veriyor ama karşı tarafı sömürürcesine alıp götürmek görgüsüzce geliyor.
Evde iki çocuk var mesela giderken götürün diyoruz geçen cenazede idik.. adamlar tüm tepsiyi alıp gidiyor diğer misafirlere verilecek ikramı düşünmeden..

Aslında bunu yapan insanlara kızıyorum.
İnsan gönülden ikram ediyor veriyor ama karşı tarafı sömürürcesine alıp götürmek görgüsüzce geliyor.
Evde iki çocuk var mesela giderken götürün diyoruz geçen cenazede idik.. adamlar tüm tepsiyi alıp gidiyor diğer misafirlere verilecek ikramı düşünmeden..

Yok meyve sebze getiriyorlar.

İyi güldüm :dondurma:
Annenler tedarikli davranıyor, napsınlar:kk77:

Trakya Bölgesi'nde "göz hakkı" diye birşey duymuştum.
Yoldan geçiyorsun birinin bahçesinde gördün bir meyve.
Alıp yiyebilirsin o anda oradakilerle bu göz hakkın.

Ama poşete atıp götürdün mü ayıplanıyormuşsun.
Çok hoş En Büyük TÜRKİYE

İyi güldüm :dondurma:
Annenler tedarikli davranıyor, napsınlar:kk77:

Trakya Bölgesi'nde "göz hakkı" diye birşey duymuştum.
Yoldan geçiyorsun birinin bahçesinde gördün bir meyve.
Alıp yiyebilirsin o anda oradakilerle bu göz hakkın.

Ama poşete atıp götürdün mü ayıplanıyormuşsun.
Çok hoş En Büyük TÜRKİYE

Annemgil söylemeden almazlar ama alınca da biraz abartiyorlar iste:oops:

Canım biz dede aynı şey köye gidiyoruz iki çuval şeyle geliyoruz köyde yaşayan insanlar vermeyi seviyorlar ondan çok da sesini çıkarma iyi olmuştur ama çürümesi biraz sıkıntılı

Çok az:KK53:

Biri birşey der moralleri bozulur yazık
Ya da millet arkalarından konuşur kulaklarına gelir üzülürler.
Uyar bence.

Millet dedikodunuzu yapar, arkanızdan güler de çok korkarlar:skandal:

Gördüğüm kadarıyla vermek istiyorlar ama dolapta koyacak yer bulamıyoruz. Masanın üstüne falan yayıyorlar

Back
X