Bir şey sormak istiyorum.

ya aslında bu konuda herkesin bildiği farklı olabiliyor.
o yüzden siz güzel bir ilmihalden ya da din kitabından araştırsanız daha sağlıklı olabilir

az önce baktım bir yerde de Kuran hariç her yerden okunur(yani ayet okunamaz)
yazıyor.
Fâtiha, Âyetü’l-kürsî, Felâk, Nâs ve İhlâs Sûrelerini zikir maksadıyla, Allah’ı hatırlamak düşüncesiyle okumak haram değildir.de yazıyor

biraz karışık işler.
bana sorarsanız ben de bu şekilde bu duaları okuyorum elime almadan,ezbere

Herkes farklı farklı şeyler söylüyor zaten bu konuda. Bende o yüzden doğru olanı yapmak istedim.
İnternetten bu şekilde araştırdım anneannemede sordum oda aynen bunları söyledi. Ayetel kürsiyi ezbere bilmediğim için kitabı elime almam lazım.

regl iken kuran okuyabilirsin namaz kılabilirsin oruç tutabilirsin hiç bir sakıncası yok
Allah sadece kadını hasta saydığından onun rahatlığı için ibadetten muaf tutmuştur
yapmanda bir sakınca yok...
kadın adetliyken ibadet edemez saçmalığının yahudilikten geldiğini ve bunun bizim dinimizle alakası olmadığını pek çok ilahiyatçı da söylüyor artık
lütfen itibar etmeyin böyle şeylere
istediğiniz zaman istediğiniz şekilde duanızı edin

Ben yanlış bişey yapmak istemediğim için öğrenmek istedim sadece ama tabi herkes farklı farklı şeyler söylüyor hangisi doğrudur bilemedim :44:

Herkes farklı farklı şeyler söylüyor zaten bu konuda. Bende o yüzden doğru olanı yapmak istedim.
İnternetten bu şekilde araştırdım anneannemede sordum oda aynen bunları söyledi. Ayetel kürsiyi ezbere bilmediğim için kitabı elime almam lazım.

yani insan kendini güvende hissetmek istiyor.
bu yüzden okuma ihtiyacı duyuyor.
eline alma durumunun %100doğrulugundan emin değilim ama
siz de elinize almadan bakıp okuyabilirsiniz belki..

canım benim eniştem hoca istersen onada sordurabilirim ama benim bildiğim okuduğum kadarıyla adetliyken kuran okunmaz ama fatiha ve kısa ayetler besmelesiz olarak dua niyetine okunabilir..ayrıca adetliyken abdest alınabilir ve tesbih duaları okunabilir sadece her ne okuyorsan onlarla hatim yapıcaksan o olmaz

bende kurana dokunulmaz ve kuranda gecen ayetler okunmaz diye biliyorum.fatiha okunmaz mesela.ama esmaül hüsnadan zikir çekmek salavat cekmek bunlar yapılabilir diye biliyorum.

İnternette fatiha,ayetel kürsi vs okunur diyordu ama tabi ne kadar doğru bilemiyorum.

:53::53::53:bunlara itibar etmeyin dediğiniz kime oluyor anlayamadım ama
konu sahibi vicdanın bunları yapmaya elveriyorsa bir şey diyemem.
çünkü din vicdanla çok yakından alakalıdır ve vicdanınız rahatsızsa yapmayın denmiştir..

Ben dün abdest alıp kitaptan ayetel kürsi vs okudum ama içim rahat etmedi o yüzden doğrusunu öğreneyim diye düşündüm ama bu durumda din kitabından araştırmak gerekiyor gibi.

Ben ibadet ne kadar doğru bilmiyorum aslında kendi yaptığım da ne kadar doğru bilmiyorum.Ama aklıma takılan bir şey varsa ya da içimden okumak geliyor açıp okuyorum açıkçası Kur'an-ı Kerim mealini ve vicdani açıdan da rahatsız hissetmiyorum.Çünkü o an öğrenmek istediğim bir şey oluyor belki sonra unutcm onu riske atmaktansa açıyorum okuyorum

Son düzenleme:

:53::53::53:bunlara itibar etmeyin dediğiniz kime oluyor anlayamadım ama
konu sahibi vicdanın bunları yapmaya elveriyorsa bir şey diyemem.
çünkü din vicdanla çok yakından alakalıdır ve vicdanınız rahatsızsa yapmayın denmiştir..

gönlü rahat etmeyen yapmaz kendi bilir elbet ama kadın regl iken kuran okuyamaz vs. gibi şeylerin bizim dinimizde yeri olmadığını söylüyorum
başka inançlardan geçmiş şeyler ne yazık ki....
oysa biraz akıl yürüttüğümüzde kendimiz de cevabı bulabiliriz
Allahın huzuruna çıktığımızda regl halindeyken kuranı elimize aldık oruç tuttuk diye suçlanır mıyız yoksa o haldeyken dahi ibadetimizi yerine getirdiğimiz için duamızı ettiğimiz için hoş mu karşılanırız?
mantıklı düşününce sonuç ortada oluyor zaten...
yine de herkesin kendi düşüncesidir insanların kanaatlerini değiştirmek çok zor......

yani insan kendini güvende hissetmek istiyor.
bu yüzden okuma ihtiyacı duyuyor.
eline alma durumunun %100doğrulugundan emin değilim ama
siz de elinize almadan bakıp okuyabilirsiniz belki..

Kesinlikle katılıyorum dediğiniz gibide olabilir tam bi öğrenmek lazım.

Kızlar konuyu yanlış yere açmış olabilirim kusura bakmayın ama relg iken hangi duaları okuyabiliriz ve abdest tutmaz diye biliyorum ama almak gerekir mi ?

Merhaba canim :) ezbere okuyabilirsin.
Ayetel kursi - fatiha -nas felak vs.bunlar seni korumak icin yeticektir.
Abdest alman gerekmez ama kendini oyle rahat hissediyosan alabilirsin..
Zikir cek tovbe istigfar cek...

Allah yardimcin olsun :))

gönlü rahat etmeyen yapmaz kendi bilir elbet ama kadın regl iken kuran okuyamaz vs. gibi şeylerin bizim dinimizde yeri olmadığını söylüyorum
Allahın huzuruna çıktığımızda regl halindeyken kuranı elimize aldık oruç tuttuk diye suçlanır mıyız yoksa o haldeyken dahi ibadetimizi yerine getirdiğimiz için duamızı ettiğimiz için hoş mu karşılanırız?
yine de herkesin kendi düşüncesidir insanların kanaatlerini değiştirmek çok zor......

Oruç tutmak çok sağlıksız ve yıpratıcı olabilir ama :26: Kendine zarar vermek de neticede günah o sebepten karışık mevzular sanırım :44:

benim kanaatimi sorarsanız ben yahudilerin ortaya çıkardıgını bile bilmiyorum
mantıgıma dayanarak düşünüyorum ve adetliyken oruç tutmak namaz kılmak olmaz diye düşünüyorum
ki zaten adetliyken Allah biz bayanları bu tür ibadetlerden muaf tutmuş ve günah da yazmamıştır yapmıyoruz diye.
regli insana hayızlı denir ve zaten gusül alırken de hayzın hükmünü kaldırmaya diye niyet ederiz.

ve bu dönemde eşlerin ilişkiye girmesi dahi yasak iken namaz nasıl kılınsın?oruç nasıl tutulsn?
bu benm düşüncem başkarından öğrendiklerim değil..

Son düzenleme:
Oruç tutmak çok sağlıksız ve yıpratıcı olabilir ama :26: Kendine zarar vermek de neticede günah o sebepten karışık mevzular sanırım :44:

zaten bu yüzden muaf tutulduk bu bir hastalık hali neticede...
ama kendini iyi hissediyorsan tutmak istiyorsan kabul olmaz diye bir şey yok bunu anlatmaya çalışıyorum

canım benim eniştem hoca istersen onada sordurabilirim ama benim bildiğim okuduğum kadarıyla adetliyken kuran okunmaz ama fatiha ve kısa ayetler besmelesiz olarak dua niyetine okunabilir..ayrıca adetliyken abdest alınabilir ve tesbih duaları okunabilir sadece her ne okuyorsan onlarla hatim yapıcaksan o olmaz

sen ne için okuyacaktın canım

Bir şey için değil canım sadece zor günler yaşıyorum sürekli kabuslarla uyanıyorum sıkıntılı bi dönemdeyim yani her gün olmasada dua okurum ama yeterli görmüyorum bundan sonra daha çok bilgi sahibi olmak ve devam ettirmek istiyorum.
Eğer öğrenmek şansın varsa gerçekten iyi olur.

Ben ibadet ne kadar doğru bilmiyorum aslında kendi yaptığım da ne kadar doğru bilmiyorum.Ama aklıma takılan bir şey varsa ya da içimden okumak geliyor açıp okuyorum açıkçası Kur'an-ı Kerim mealini ve vicdani açıdan da rahatsız hissetmiyorum.Çünkü o an öğrenmek istediğim bir şey oluyor belki sonra unutcm onu riske atmaktansa açıyorum okuyorum

Haklısın sonuçta içimizden okumak geliyorsa bunu her şekilde yapabiliriz benim içim rahat etmediği için öğrenmek istedim sadece.

Bir şey için değil canım sadece zor günler yaşıyorum sürekli kabuslarla uyanıyorum sıkıntılı bi dönemdeyim yani her gün olmasada dua okurum ama yeterli görmüyorum bundan sonra daha çok bilgi sahibi olmak ve devam ettirmek istiyorum.

canım namaz kılmıyorsan kılmanı öneririm. yani regl bitince
ben de aynı senin gibi sıkıntılı dönemimde başladım ve inanki her şey yoluna girdi.
sıkıntım da geçti şükür.

namaz kıldığın için adetliyken de o namazların etkisiyle sıkıntı çekmiyor insan
inşallah huzura kavusursun

benim kanaatimi sorarsanız ben yahudilerin ortaya çıkardıgını bile bilmiyorum
mantıgıma dayanarak düşünüyorum ve adetliyken oruç tutmak namaz kılmak olmaz diye düşünüyorum
ki zaten adetliyken Allah biz bayanları bu tür ibadetlerden muaf tutmuş ve günah da yazmamıştır yapmıyoruz diye.
regli insana hayızlı denir ve zaten gusül alırken de hayzın hükmünü kaldırmaya diye niyet ederiz.

ve bu dönemde eşlerin ilişkiye girmesi dahi yasak iken namaz nasıl kılınsın?oruç nasıl tutulsn?
bu benm düşüncem başkarından öğrendiklerim değil..

zaten ben bu konuda tartışmak niyetinde değilim
regl iken ibadet etmemeni Allah senin rahatlığın için hoş karşılıyor
ama bu konudaki tek "yasak" cinsel ilişkide bulunmaktır
kuran okudun oruç tuttun diye günah olmaz hele ki kuranı eline aldın dua ettin diye hiç olmaz
bu benim uydurduğum bir şey değil kaç tane din adamı da söyledi

ayrıca kuranı okuduğunuzda da bunun böyle olduğunu anlıyorsunuz.....

Merhaba canim :) ezbere okuyabilirsin.
Ayetel kursi - fatiha -nas felak vs.bunlar seni korumak icin yeticektir.
Abdest alman gerekmez ama kendini oyle rahat hissediyosan alabilirsin..
Zikir cek tovbe istigfar cek...

Allah yardimcin olsun :))

Bende böyle biliyorum sağol canım teşekkür ederim :)

ayetel kürsi hakkında sorucam canım çünkü o uzun baya okunurmu tam bilemiyorum buraya yazarım

Back
X