Bir şey sormak istiyorum.

zaten ben bu konuda tartışmak niyetinde değilim
regl iken ibadet etmemeni Allah senin rahatlığın için hoş karşılıyor
ama bu konudaki tek "yasak" cinsel ilişkide bulunmaktır
kuran okudun oruç tuttun diye günah olmaz hele ki kuranı eline aldın dua ettin diye hiç olmaz
bu benim uydurduğum bir şey değil kaç tane din adamı da söyledi

ayrıca kuranı okuduğunuzda da bunun böyle olduğunu anlıyorsunuz.....

neden tartışalım ki bu konuda fikirleşmek bence gayet güzel
ama ben sizin gibi düşünmüyorum yani hadislere dayanarak da aklıma yatmıyor
yine de Allah bilir. herkesin düşüncesi farklı elbette
:34:

canım namaz kılmıyorsan kılmanı öneririm. yani regl bitince
ben de aynı senin gibi sıkıntılı dönemimde başladım ve inanki her şey yoluna girdi.
sıkıntım da geçti şükür.

namaz kıldığın için adetliyken de o namazların etkisiyle sıkıntı çekmiyor insan
inşallah huzura kavusursun

Kılmıyorum maalesef canım ama başlamayı çok istiyorum yakın zamandada başlıycam inş.
Çok teşekkür ederim amin.

neden tartışalım ki bu konuda fikirleşmek bence gayet güzel
ama ben sizin gibi düşünmüyorum yani hadislere dayanarak da aklıma yatmıyor
yine de Allah bilir. herkesin düşüncesi farklı elbette
:34:

tabii ki bu fikir alışverişidir ben de senin düşündüğünün tam aksi şekilde düşünüyorum ama burda özellikle böyle konularda çok tartışma yaşanıyor ondan dedim ....kendi gördüğüm ve duyduğum şeyi konu sahibiyle paylaşmak istedim sadece
içi rahat etmeyen yapmaz dediğim gibi
ama ben gönlüm rahat şekilde kuranı elime alıp okuyorum
o yol gösterici bir kitap neticede kutsallığı maddesinde değil manasındadır
şimdiye kadar bize öğretilen bu şekildeydi aman adetliysen eline alma abdestli değilsen eline alma belinden aşağıda tutma vs diye aslında bir bakıma onu putlaştırmaya giden düşünceler aşılandı ne yazık ki çok üzülüyorum bu duruma....
oysa O okuman öğrenmen için vvardır istediğin her an her durumda okuyabilirsin son olarak bunu söyleyeyim :)

regl iken kuran okuyabilirsin namaz kılabilirsin oruç tutabilirsin hiç bir sakıncası yok
Allah sadece kadını hasta saydığından onun rahatlığı için ibadetten muaf tutmuştur
yapmanda bir sakınca yok...
kadın adetliyken ibadet edemez saçmalığının yahudilikten geldiğini ve bunun bizim dinimizle alakası olmadığını pek çok ilahiyatçı da söylüyor artık
lütfen itibar etmeyin böyle şeylere
istediğiniz zaman istediğiniz şekilde duanızı edin

arkadaşım sana saygı duyuyorum fakat doğru olmayan birşweyi sırf senn aklına mantıgına yatıyor diye doğruymuş gibi söyleyip insanların kafasını karıştırman cok yanlış . sen ve diğer arkadaşlardan rica ediyorum böyle konularda kesin bilgi sahibi olmadan fikrinizi beyan etmeyin . cünkü bilmeyenler sizin lafınızla kalkıp bir yanlişi yapuıcaklar ve belkide sisizn yüzünüzden günaha giricekler . bu cok ağır bir vebal . buarada tv cıkan her konuşan adam da din adamı değil . her söyledi,kleri doğru değil yani . on doğru söyleyip arada bir yanliş koyup insanların gözünü boyuyolar . lütfen bu konularda dinlediğimiz hocalara ve söylediğimiz fikirlerimize! dikkat edelim . dua tabiki edebilirsin ama onun dişinda kur anı kerim temizdir ve temizliği sever adet hali bir pisliktir ve pis olanlar ona dokunamaz.

ayrıca unuttum söylemeyi o kadar okumak istiyorsan adetliyken türkçe mealini okumalıymışşın

kurana dokunulmaz ve kuranda gecen ayetler okunmaz diye biliyorum bende...helekı ayetel kursı mumkun degıl

adetliyken namaz abdesti almak sünnet diye biliyorum ben.. Peygamber Efendimiz in hanımlarının yaptığı bir durum diye biliyorum..yani nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz olduğundan abdestli yaşarsanız da sürekli abdestli gezmeye çalışırsanız o şekilde ölme ihtimali yüksek.. ama Kur'an-ı Kerim ayetleri okunamıyor.. dinlenebiliyor ama.. adetliyken Kur'an-ı Kerim dinlenebilir dua edilebilir salavat getirilebilir.. dini kitaplar okunabilir H. Muhammed(sav) hayatını okuyabiliriz yada islam büyüklerinden..

Kızlar konuyu yanlış yere açmış olabilirim kusura bakmayın ama relg iken hangi duaları okuyabiliriz ve abdest tutmaz diye biliyorum ama almak gerekir mi ?

merhaba ezbere bildiğin her dua ve sureyi okuyabilirsin.. ve kuranı okumak için hükümler duruma göre değişir 1. kesinlikle eline alamazsın gusül abdesttsiz 2. hoca isen alırsında okursunda 3. eğer sürekli kuran okuyan biriysen ve okumadığında imanın tehlikede ise lohusa iken bile okunur. ................... şimdi edeben abdestli olmak daha iyi.. ezber bildiklerini istediğin zaman okursun.

Kızlar konuyu yanlış yere açmış olabilirim kusura bakmayın ama relg iken hangi duaları okuyabiliriz ve abdest tutmaz diye biliyorum ama almak gerekir mi ?

selam aleyküm
regl iken her duayıo okuyabilirisn, hatta kuranda okursun, kadınlar regl iken kurana dokunmasın diye bi ayet yok hadiste yok, neymiş efendim buna mezhep imamları karar vermiş güya kadınlar adet iken kurana dokunamazmış, bunlar kadınları dinden kurandan uzaklaştrımak için uydurulmuş iftiralardır, kadınlar regl iken sadece namaz kılamaz. ha müslüman olmak için illada mezhebe bağlı olmak gerekmez, benim herhangi bi mezhebim yok, sadece müslümanım, kuran beni aydınlatan tek rehberidr, birde sahih hadisler önmelidir benim için. mezheplerde kuarana ters olan uymayan bi sürü fetva verilmiştir. malesef bunlar yüzünden gerçek dinimizi yaşayamaz olduk.

Back
X