• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir soru sormak istiyorum sizlere....

candannn

O BENİM DÜNYAMMM
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2009
473
3
96
Edirne
az önce eşinin asabiyetinden bahseden bir arkadaşımızın konusunu okudum.bugün bende böyle birşey yaşadım.benim eşimde çok sinirli özünde iyidir ama birşeye kızdığımı içinden yaratık çıkıyor sanki.o arkadaşta demiş babası asabiymiş aynen benim eşiminde babası k.valideme ve çocuklarına çok çektirmiş dövmüş :5: ve şimdi eşim öyle.maddi sıkıntımız iş değişikliği ihtimalimiz ve eşimin yorucu ve uzun saatler süren işi bunlara neden oluyor anlıyorum ama artık çok yoruldum.k.validem uzakta ama kendisi bir k.valide adeta herşeye mana buluyor evde yüksek ses çıkarmaya yemeğe oğlumun koşmasına bile.hiç mutlu değilim en kötüsüde insan yanı tanımıyor.onun ailesinin yanındada benim annemin yanında da hep yaşadık bunları.mesela bugün iş yerine gittik oğlumla eşim avm de bir dükkanda çalışıyor.zaten bizim dükkanda kalmamızı istemez hiç 5 dk durdum çıktık oğlumla gezdik sonra tekrar geldik oğlum biraz şımarık o arada eşiminde elinde işi var yemeğe çıkacaktık o yüzden bekliyorum bende eşim birden patladı dükkanda başkalarıda varken ya çık git şurdan gezin gibi birşey dedi bağırarak bende yemek yemiyecekmiyiz dedim şuan hayır diye yine tersledi bende insan gibi söyle diye tersledim bastım çıktım üstüne s...git diye bağırdı eve git diyor.hayır dedim başka dükkana yürürken arkamdan geldi ve kolumu sıktı ve eve git dedi sırf inadından onu orda tersledim diye.daha sonrada telde 1 saat kavga ettik şuan ayrı odalardayız ya ben nerde hata yapıyorum.o evt iş yapmaya çalışıyor ve orda patron konumunda ama beni aşağıladığında sesimi kesip gidemezdim biliyorum eşim hiç düzelmeyecek hergeçen gün daha kötü bizim için.boşanmayı düşünüyorum ama işim yok 3 yaşında oğlum var en önemlisi onu babasız yaşatmak istemiyorum.kadın hep mi susmalı iş yerime gelme diyor bumu hatam ne olur birşeyler söyleyin ...

az önce eşinin asabiyetinden bahseden bir arkadaşımızın konusunu okudum.bugün bende böyle birşey yaşadım.benim eşimde çok sinirli özünde iyidir ama birşeye kızdığımı içinden yaratık çıkıyor sanki.o arkadaşta demiş babası asabiymiş aynen benim eşiminde babası k.valideme ve çocuklarına çok çektirmiş dövmüş :5: ve şimdi eşim öyle.maddi sıkıntımız iş değişikliği ihtimalimiz ve eşimin yorucu ve uzun saatler süren işi bunlara neden oluyor anlıyorum ama artık çok yoruldum.k.validem uzakta ama kendisi bir k.valide adeta herşeye mana buluyor evde yüksek ses çıkarmaya yemeğe oğlumun koşmasına bile.hiç mutlu değilim en kötüsüde insan yanı tanımıyor.onun ailesinin yanındada benim annemin yanında da hep yaşadık bunları.mesela bugün iş yerine gittik oğlumla eşim avm de bir dükkanda çalışıyor.zaten bizim dükkanda kalmamızı istemez hiç 5 dk durdum çıktık oğlumla gezdik sonra tekrar geldik oğlum biraz şımarık o arada eşiminde elinde işi var yemeğe çıkacaktık o yüzden bekliyorum bende eşim birden patladı dükkanda başkalarıda varken ya çık git şurdan gezin gibi birşey dedi bağırarak bende yemek yemiyecekmiyiz dedim şuan hayır diye yine tersledi bende insan gibi söyle diye tersledim bastım çıktım üstüne s...git diye bağırdı eve git diyor.hayır dedim başka dükkana yürürken arkamdan geldi ve kolumu sıktı ve eve git dedi sırf inadından onu orda tersledim diye.daha sonrada telde 1 saat kavga ettik şuan ayrı odalardayız ya ben nerde hata yapıyorum.o evt iş yapmaya çalışıyor ve orda patron konumunda ama beni aşağıladığında sesimi kesip gidemezdim biliyorum eşim hiç düzelmeyecek hergeçen gün daha kötü bizim için.boşanmayı düşünüyorum ama işim yok 3 yaşında oğlum var en önemlisi onu babasız yaşatmak istemiyorum.kadın hep mi susmalı iş yerime gelme diyor bumu hatam ne olur birşeyler söyleyin ...

Eşiniz oğlunuzun hareketlerinden mi sinirlenip sizi tersledi?

Oğlum biraz şımarık demişsiniz mesela ne kadar?Ve bu şımarıklıkta BABASININ hiç mi payı yok?

Evet eşiniz kendisi uygun bulmadıgı sürece düzelmeyecek...Sizin yapacagınız en dogru şeu saygı yı yititrmeden sakinleşince münakaşa degil konuyu tartışma platformuna çekmeye çalışmak olabilir.İletişim erkeklerin çok bildigi bir konu degil.Zman içinde sakinleşince size neden ,ne şekilde rahatsız oldugunu güzelce söylerse düüzeltmeye çalışacagınız ifade edin.Tabii her istedigi düzelmeyecek bunun da altını çizin.Ve siz de aynı hakları isteyin.İstemesek de birer adım atarak uzalaşabiliriz.Böylece huzurlu ,saglıklı bir ortam olur evimizde ,çocugumuz güzel büyür diyebilirsiniz.
Asabiyet aileden geliyor olabilir.İş veya maddi durumlardaki zorlayıcı sebepler eşinizin çok çabuk parlamasına sebebiyet verebilir.
Şeker hastalığı gibi siniri zıplatan bir rahatsızlığı olabilir.Çok ve aşırı yorulmak ,dinlenememek onu sinirli yapıyor olabilir.
Başkaları önünde bağırma huyu varsa ben olsam ORTAM YARATMAZDIM.Mesela size davrandıgı gibi davransa degil iş yerine gitmek yemek yemek ,yüzüne bakasım gelmezdi.Allah kolaylık versin...

dikkatinizi çeken farklı davranışları var mı eşinizin
aranız hep mi böyle yoksa iş yerine gidince mi böyle oluyor

Eşiniz oğlunuzun hareketlerinden mi sinirlenip sizi tersledi?

Oğlum biraz şımarık demişsiniz mesela ne kadar?Ve bu şımarıklıkta BABASININ hiç mi payı yok?

Evet eşiniz kendisi uygun bulmadıgı sürece düzelmeyecek...Sizin yapacagınız en dogru şeu saygı yı yititrmeden sakinleşince münakaşa degil konuyu tartışma platformuna çekmeye çalışmak olabilir.İletişim erkeklerin çok bildigi bir konu degil.Zman içinde sakinleşince size neden ,ne şekilde rahatsız oldugunu güzelce söylerse düüzeltmeye çalışacagınız ifade edin.Tabii her istedigi düzelmeyecek bunun da altını çizin.Ve siz de aynı hakları isteyin.İstemesek de birer adım atarak uzalaşabiliriz.Böylece huzurlu ,saglıklı bir ortam olur evimizde ,çocugumuz güzel büyür diyebilirsiniz.
Asabiyet aileden geliyor olabilir.İş veya maddi durumlardaki zorlayıcı sebepler eşinizin çok çabuk parlamasına sebebiyet verebilir.
Şeker hastalığı gibi siniri zıplatan bir rahatsızlığı olabilir.Çok ve aşırı yorulmak ,dinlenememek onu sinirli yapıyor olabilir.
Başkaları önünde bağırma huyu varsa ben olsam ORTAM YARATMAZDIM.Mesela size davrandıgı gibi davransa degil iş yerine gitmek yemek yemek ,yüzüne bakasım gelmezdi.Allah kolaylık versin...

evt böyle bişey daha öncede başımıza gelmişti eşim işinde disiplinli hata bendeki hala gidiyorum yanına şımarık dedğim hareketli oğlum yerinde durmuyor ve lafta anlayacak yaşta değil henüz.bendemi acaba fazla tepki veriyorum ama gurur yapıyorum insan içinde tersleyince bende çıkışıyorum ve özür dileyeceğine beni suçluyor.gelmemeliymişim yüzünde sinirini stresini anlamıyormuşum efeleniyormuşum

evt böyle bişey daha öncede başımıza gelmişti eşim işinde disiplinli hata bendeki hala gidiyorum yanına şımarık dedğim hareketli oğlum yerinde durmuyor ve lafta anlayacak yaşta değil henüz.bendemi acaba fazla tepki veriyorum ama gurur yapıyorum insan içinde tersleyince bende çıkışıyorum ve özür dileyeceğine beni suçluyor.gelmemeliymişim yüzünde sinirini stresini anlamıyormuşum efeleniyormuşum

Sen haklısın ama biraz Altan mı alsan acaba
Evdede mi böyle oluyor sürekli yoksa sadece iş yerine gidince mi oluyor

dikkatinizi çeken farklı davranışları var mı eşinizin
aranız hep mi böyle yoksa iş yerine gidince mi böyle oluyor

aldatma anlamında söylediysen kesinlikle yok teli ortada maillerini şifrelerini biliyorum dışarı bile çıkmaz.normaldede asabi yeri zamanı yok sinirlendiğinde susayım istiyor bende beni sindirmesin diye karşılık veriyorum iş büyük kavgalara kadar gidiyor.aslında 5.yılımız bu yıl böyle şeyler yaşıyoruz.yani lafları daha ağır küfürleri ve hakaretleri var.benimde hatalarım illa var bende onu ilk yıllarda çok bunalttım ben düzeldim ama şimdi o bana tahammül edemiyor.ve hemen geriliyor lafını esirgemiyor

Sen haklısın ama biraz Altan mı alsan acaba
Evdede mi böyle oluyor sürekli yoksa sadece iş yerine gidince mi oluyor

hep oluyor gerildiği anda susarsam bişey yok bende gerilirsem kıyamet kopuyor.evde yine susuyorum ama dışarda insan içinde yapınca gurur yapıyorum o an nasıl tepki vereceğimi bilemiyorum.

ev neyse de
başkalarının yanında bağırmayın eşinize
eve gelsin orda verirsiniz ayarını
haklıyken haksız olmuşsunuz
işyerinde çalışanların yanında bağırmasaydınız keşke
işyerine de gitmeyin
yalvarsa da gitmeyin artık
anca böyle öğrenir

hep oluyor gerildiği anda susarsam bişey yok bende gerilirsem kıyamet kopuyor.evde yine susuyorum ama dışarda insan içinde yapınca gurur yapıyorum o an nasıl tepki vereceğimi bilemiyorum.

sen de tam tersini yapmışın
dışarıda susup evde konuşacan
hiç mi görmedin

Ya bu erkeklerin genelinde var sinirlendiğinde asla cevap vermeyecen yoksa konu daha çok büyüyor başka boyuta geçiyor sen eşin sinirlendiğinde o ortamdan uzaklaş ozaman konu kapanıp gider bide böyle dene bence

ev neyse de
başkalarının yanında bağırmayın eşinize
eve gelsin orda verirsiniz ayarını
haklıyken haksız olmuşsunuz
işyerinde çalışanların yanında bağırmasaydınız keşke
işyerine de gitmeyin
yalvarsa da gitmeyin artık
anca böyle öğrenir

yalvaracağını sanmam zaten.aslında durduğum 5 dk ama oğlum durmuyor oda geriliyor patlıyor.ben bağırmadım ama tersledim insan gibi söyle falan diyip bastım çıktım tavırla ama ne yapmalıydım .defelarca dedim insan yanında yapma diye.aynen belki sussam o üzülürdü buna ama neye yarar ben rezil olmuş olacaktım.bide terbiyesiz şimdi yatakta yatmıyor neymiş onu rezil etmişim orda abi gibi gördüğü biri uyarmış eşimi insan içinde yapma diye ben sebep olmuşşum bekarkende o işteydi eşim en ufak bi yanlışını görmemiş kimse ben sebepmişim herşeye

aldatma anlamında söylediysen kesinlikle yok teli ortada maillerini şifrelerini biliyorum dışarı bile çıkmaz.normaldede asabi yeri zamanı yok sinirlendiğinde susayım istiyor bende beni sindirmesin diye karşılık veriyorum iş büyük kavgalara kadar gidiyor.aslında 5.yılımız bu yıl böyle şeyler yaşıyoruz.yani lafları daha ağır küfürleri ve hakaretleri var.benimde hatalarım illa var bende onu ilk yıllarda çok bunalttım ben düzeldim ama şimdi o bana tahammül edemiyor.ve hemen geriliyor lafını esirgemiyor

benimde 5yıllık bi ilişkim var emin olun ki 4senedir hep saygımı sükunetimi korudum
hoş öyle aman aman asabiliği yada kötü lafı olmamıştır ama en büyükten en küçüğe sustum
alttan aldım o yüzden şimdi hep onu söyler baş tacı eder sağolsun

ha ama şu da varki son 1yıldır bazen ister istemez sert çıkıyorum sanki rolleri değiştik
bakıyorum ki yitiriyoruz yavaş yavaş üzülüyor yada o da atağa geçiyor

o yüzden bence sizde alttan alın bırakın ilk lafıda son lafıda söyleyen o olsun
bir de bunu deneyin bakalım
malesef oğul baba gibi oluyor babasıda öyle asabi demişsiniz ya modeli babasıymış işte..

yalvaracağını sanmam zaten.aslında durduğum 5 dk ama oğlum durmuyor oda geriliyor patlıyor.ben bağırmadım ama tersledim insan gibi söyle falan diyip bastım çıktım tavırla ama ne yapmalıydım .defelarca dedim insan yanında yapma diye.aynen belki sussam o üzülürdü buna ama neye yarar ben rezil olmuş olacaktım.bide terbiyesiz şimdi yatakta yatmıyor neymiş onu rezil etmişim orda abi gibi gördüğü biri uyarmış eşimi insan içinde yapma diye ben sebep olmuşşum bekarkende o işteydi eşim en ufak bi yanlışını görmemiş kimse ben sebepmişim herşeye

bağırmana gerek yok zaten
adama insan gibi davranmıyosun demişsin
yani
o kadar insanın içinde hayvan demişin sinirli bacım
o da haketmiş ama
gene de demiyecen
çok gururlular
gururları batsın:ssz:

yani haklısın boyun egdikce insan kendini tuketir erkektir birsey deme ses cıkarma erkegin huyu boyle diye kendimizi kandırıyoruz her erkek boyle degil bazen goruyorum canım cicim erkekler eslerinin pesinde degişmiycegini kendinizde demişsiniz zaten zor degişmesi siz ona ayak uydurup onu sallamamaya baslayın vurdumduymaz olun en guzeli

Benim esimde sinirlidir malesef hatta sinir kupudur desem daha dogru olur olmadik herseye anahtari koybolur bagirir cagirir sanki ben saklamisim gibi oglum duser bi yerini acitir bagirir cagirir yani akliniza gelebilecek herseyi stres yapar bu stres yuzunden sackiran oldu gobek gobek saclari dokulmeye basladi nisanliyken hic boyle degildi evlendikten sonra cok degisti o sinirlenince ben altan aliyorum cunku cevap verdigim zaman olay buyuyo yapacak bi sey yok ben artik alistim onun bu sinirli hallerine ama ona hep sunu soylerim kavgamizi evde yapalim kimsenin yaninda bana bagirip rencide etmeni istemiyirum eger sen bana bunu yaparsan ayni seyi bende yaparim 4 seneyi bitiriyoruz temmuzda 1,5 yasinda oglum var ilk evlendigimizde daha sinirliydi ozellkle kv yaninda erkeklik taslamaya bayilirdi kv bizdeyken daha cok tartisirdik sanki guc alirdi annesinden en azindan ben kv varken sesimi yukseltmezdim ama sunu ogrendim kocanin iyisinede kotusunede yaranilmiyor kendini paralamayacaksin bosvereceksin zor olsada benim kocam birazda olsa degisti ama saclari halada dokuluyor sarimsak suruyo doktora git diyincede ben cocukmuyum diye bana bagiriyor ben onun iyiligini dusunurken o ..... Neyse cok yazdim ama inanin bu konuyu gorunce kendimden bir seyler gorunce dayanamadim cevap yazmak istedim insallah kocaniz biraz da olsa degisir ama sizinde surekli altdan almaniz gerek cocugunuz icin bide ona en azindan oglunuzun yaninda bagirmasin bunu anlatin cunku olumsuz etkileniyor babasini ornek almasin bari allah hepimize kolaylik versin isimiz zorrr

Kuran okumayi biliyosan allahim evimin huzuru icin diye niyetlen yasin oku faydasi olur belki huzurunuz icin hem sende rahatlarsin insallah allahtan her seyin hayirlisi senin icin

Allah kolaylık versin canım
erkekler genel itibari ile sinirli olabiliyorlar
sen de sinirlenmekte ve ona karşılık vermekte haklısın ama yeri ve zamanını
iyi ayarlamak gerekiyor herhalde

benim sana başka bir önerim var başıma
gelen bir durum
geçtiğimiz bahar eşim aşırı sinirliydi
3.5 yaşındaki oğlumu tartaklamalar bağırıp çağırmalar
ne olduğunu anlayamıyorduk
sürekli saçma sapan şeylere
sinirleniyordu

Allahım ne oluyor diyordum