Bir soru?

esmerkuzum

hamdolsun :)
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
1.060
328
323
Slm kızlar ben 1.5 senedir evliyim evlendigimizden beri bir kayinvalidemlere gidip gelme durumumuz sorun oldu
iki uç güne bir gideriz ama yetmiyor sanırım
hergün gitmemiz gerekiyor demkkki
onceleri esime şikayet ediyordu gelmio evde oturacağına benle otursun die
hamileyken esimin yengesine şikayet etmis tek basına oturuoda yanıma gelip benle oturmuo die
O zamanlar cok üzülürdüm cocukmuyuz nie ona buna şikayet edio die
Esim üzülmesin die her söylenmesinde giderdim
Artık onemsememeye çalışıyorum
Gecen esimin abisi geldiginde de ona da söylemiş gelip gitmiolar die o da esime demiş annem sizden şikayetçi die
Dediğim gibi 2 3 güne bir gidiyoruz
Sorum su sizce alıştırmamak mı lazım böyle durumlarda sürekli dediğini yapıp gidince bı kere gitmeyince sorun mü olur
Yoksa eskiden yaptıgım gibi aman esimin hatırına diyip sürekli her buyurduğunda gitmeli mı ?
Fikirlerinizi bekliyorum tskler..

her buyurduğunda değil, hem siz hem kayınvalideniz müsait olduğunuzda gidin.

sizin de çocuk, ev, eş, evlilik sorumluluğunuz var. bu sorumluluklarınızı yerine getirmek için zamana ihtiyaç var.

sürekli kayınvalidenize giderseniz bunları ne ara yapacaksınız?

bence 2-3 günde bir bile fazla.
siz artık evlendiniz ayrı bir eviniz düzeniniz var.
kayınvalidenizin bunu kabul etmesi lazım.
ama aradaki dengeyi sağlamak kocana düşüyor.
hergün gidemeyeceginizi onun söylemesi lazım annesine.
sen söylersen sıkıntı çıkar.
herkesin kendi evinde kendine göre uğraşları var.
temizliğidir odur budur.
hergün gidilmez gidipte alıştırma bence.

bence k.validenizin müsait olmadığı zamanları kollayın ve o zamanlar gidin
bu seferde ne çok geliyor bu gelin desin :)
böylelikle etrafa "gitmesem dert yanıyor gitsem dert yanıyor ne yapacağımı şaşırdım" der, durumu kurtarırsınız.

haftada bır gıdın bencee..

2-3 gun bıle cok bence

oldu olacak beraber kalın aynı vede

eşinde bu kadar annecı olmasın ya akendınınde bır yuvası var

bak canım eger sen ıstemıyorsan ki anladıgım kadarıyla ıstemıyorsun

kimse senı zorla goturemez

heo bır bahane bul gıdecegınız zaman

hastayım söle böle

veya esıne söle senınle vakıt gecırmek ıstıyorum vs senı ösledım falan de

eminim eşinde senınle vakıt gecırmeın guzel oldugunu anlıcak ve gıtme olayını azaltacaktırr

2-3 gün yetmiyor mu ?Aman sıkıcı ya,böyle zorla güzellik olmaz.İsteseydin giderdin zaten.

Herkesin yaşamı kendinde şekil alır. Bunu siz düzenleyeceksiniz.
Eşinizle aranızı bozmayacak bir çare bulmalısınız..

''Evde oturacağına burada otursun'' diyenlere çok sinirleniyorum. O kişi nasıl evinin hanımıysa sizde evinizin hanımısınız.
Gelenleriniz gidenleriniz oluyor. Belli bir düzeniniz oluyor.
Buna tahakkum kurmaya çalışmaları anlamsız.

İlk gelinsiniz sanırım. Genelde ilk gelinlerde bu sorunlar yaşanıyor.

biz bi ara her hafta sonu gidiyoruz diye söyleniyordum..2 haftada 1 ideal geliyor bana.madem her an yanlarında olmamızı istiyolar neden evlendikki :/

hergün hergün ne işim war cnm benimde ewim war işim gücüm war seninlemi uğraşıcam yüz wermekten kaynaklanıyo bugün gelmiyo der yarın kim bilir ne der millete hıhhh:1:

alıştırma yoksa başın çok ağırır ilerde
alıştırdıktan sonra da elınde bişi gelmez
kocana tavrını koy derım
bu ne yaa haftada 2 3 kez gidilir mi?
artık kabullensın siz de bir aıle oldunuz ve sızın de bır yuvanız var..

cnmm alıştırmışın her mızızlandığında gitmeye.... alıştırma böyle zararın neresinden dönsen kar bence :34:

canın ne zaman isterse ozaman git eğer eşin böyle böyle demiş derse cnmm evimle orada oturmak bir mi ayrıca evimde otura kalka iş yapıyorum oraya gidince günüm ölüyor bitanem de zaten eşin ısrarcı olmayacaktır diye düşünüyorum

Biz yeni evliyken yolumuzu gözlemişler o da saat 12 de gidioduk söylenmişler bu saate kadar napio bunlar die ;) esim gidip gelmeyi cok aramaz ama sürekli laf ettigi icin birilerine gel gidelim de gönlü olsun sussun Dio cok hossunuz bayıldım haftada bı gitsem bı soz vardır bizde tefe koyarvalla :p ;)). Bir gün gidiyoruz ertesi gün gitmiyoruz arioo tavırla sesiniz soluğunuz çıkmadı herhalde cok isniz vardidie imalı iste orda bitiorum;)) bilmiyorum nolcak böle

cnmm alıştırmışın her mızızlandığında gitmeye.... alıştırma böyle zararın neresinden dönsen kar bence :34:

canın ne zaman isterse ozaman git eğer eşin böyle böyle demiş derse cnmm evimle orada oturmak bir mi ayrıca evimde otura kalka iş yapıyorum oraya gidince günüm ölüyor bitanem de zaten eşin ısrarcı olmayacaktır diye düşünüyorum

İlk evlendiğimde esim üzülür die her sizlandiginda gittim şimdi bakıyorum aptalmisim ;)) anlamıoo mübarek nasıl anlatsam bilemedim ;)

her buyurduğunda değil, hem siz hem kayınvalideniz müsait olduğunuzda gidin.

sizin de çocuk, ev, eş, evlilik sorumluluğunuz var. bu sorumluluklarınızı yerine getirmek için zamana ihtiyaç var.

sürekli kayınvalidenize giderseniz bunları ne ara yapacaksınız?

Kayınvalidem her dem müsait canım yeterli yanında olalım ;))

bence 2-3 günde bir bile fazla.
siz artık evlendiniz ayrı bir eviniz düzeniniz var.
kayınvalidenizin bunu kabul etmesi lazım.
ama aradaki dengeyi sağlamak kocana düşüyor.
hergün gidemeyeceginizi onun söylemesi lazım annesine.
sen söylersen sıkıntı çıkar.
herkesin kendi evinde kendine göre uğraşları var.
temizliğidir odur budur.
hergün gidilmez gidipte alıştırma bence.

Valla bı ara o kadar bunaltmistiki tavır yapıyordu konuşmadı esimle o da o zaman beraber otursaydık dedi oyle demiyorum ama hergün bı gelip yoklamak zormu diyodu 10 dk mesafemiz var ya yakın die herhalde

Son düzenleme:
bence k.validenizin müsait olmadığı zamanları kollayın ve o zamanlar gidin
bu seferde ne çok geliyor bu gelin desin :)
böylelikle etrafa "gitmesem dert yanıyor gitsem dert yanıyor ne yapacağımı şaşırdım" der, durumu kurtarırsınız.

Hep müsait anaam napsam bilmiyorum artık sinirden gülüyorum artık ;) sürekli birilerinden hayirsizligimi öğreniyorum ;)

Biz yeni evliyken yolumuzu gözlemişler o da saat 12 de gidioduk söylenmişler bu saate kadar napio bunlar die ;) esim gidip gelmeyi cok aramaz ama sürekli laf ettigi icin birilerine gel gidelim de gönlü olsun sussun Dio cok hossunuz bayıldım haftada bı gitsem bı soz vardır bizde tefe koyarvalla :p ;)). Bir gün gidiyoruz ertesi gün gitmiyoruz arioo tavırla sesiniz soluğunuz çıkmadı herhalde cok isniz vardidie imalı iste orda bitiorum;)) bilmiyorum nolcak böle

eşin bir ananın kuzusuysa
sen neymişsin acaba??

sanki küçük çocukları evcilik oynamaya göndermişler, ayyy saat kaç oldu nerde kaldı bunlar ..ayyyy birileri bunları şekerle falan kandırmasın sakın bey :27::27::27:
işin zor gibi geldı bana cnm..

Devamlı gitme gibi bir zorunlulugun yok ki.
Bir arkadas kaynananın müsait olmadıgı zamanlarda git demis.
Bence de öyle yap canım. Laf söylemeye hakkı kalmaz.

Back
X