Bir soru?

suç kaynanalarda değil aslında
evlatlarında
tavırlarını ortaya koysalar
bu tarz sorunlar olmayacak
sankı bı tek kendı annelerı var

Ammaaan konuşur konuşur susar. Oldu olacak beraber oturun. Haftada 1 gün neyine yetmiyor da 2-3 günü beğenmiyor. Zaten geriye hafta sonu hariç kaç gün kalıyor. İnsaf.. Elini versen kolunu kurtaramazsın canım. Bide bebek geliyor. Bir an evvel tavrını koy ne derse desin bildiğini yap. Bebek doğduktan sonra hiç başedemezsin.

Slm kızlar ben 1.5 senedir evliyim evlendigimizden beri bir kayinvalidemlere gidip gelme durumumuz sorun oldu
iki uç güne bir gideriz ama yetmiyor sanırım
hergün gitmemiz gerekiyor demkkki
onceleri esime şikayet ediyordu gelmio evde oturacağına benle otursun die
hamileyken esimin yengesine şikayet etmis tek basına oturuoda yanıma gelip benle oturmuo die
O zamanlar cok üzülürdüm cocukmuyuz nie ona buna şikayet edio die
Esim üzülmesin die her söylenmesinde giderdim
Artık onemsememeye çalışıyorum
Gecen esimin abisi geldiginde de ona da söylemiş gelip gitmiolar die o da esime demiş annem sizden şikayetçi die
Dediğim gibi 2 3 güne bir gidiyoruz
Sorum su sizce alıştırmamak mı lazım böyle durumlarda sürekli dediğini yapıp gidince bı kere gitmeyince sorun mü olur
Yoksa eskiden yaptıgım gibi aman esimin hatırına diyip sürekli her buyurduğunda gitmeli mı ?
Fikirlerinizi bekliyorum tskler..
Kimsenin hatrına değil içinizden geldiği gibi davranın.

Ya Allah aşkına bırak buyursun siz artık anladığım kadarıyla çocuklu ailesiniz (yada bebiş yolda)İlgilenmeniz gereken başka konular var,kendinize zaman ayırın.2-3 gün değil hergün gitseniz yine de yetmez yetiremezsiniz.Kendinizi yıpratmayın bu durumlar için.Onlar istiyor ki 7-24 yanlarında olalım,hayatımız da neler olup bitiyor yakınen takip etsinler,yediğimizden içtiğimizden haberleri olsun vs vs.Bence işi hatır gönüle bırakırsanız gün gelir eşinize de yaranamazsınız.Bir zaman gelir ki eşinizin size"sende gitmeseydin,ne zaman haydi desem sesin çıkmadan gidiyordun şimdi de sesini çıkarma"demeyeceği.Yine de siz bilirsiniz keşke sizin gibi uzakta oturabilme imkanım olsa da o çağırsada ben gitmesem.(İnşAllah oda olacak)

sizde kendinize bi is bulun evde oturmayin , kayinvalideler öyledir , kontrol etmek isterler ondan hergün gelmenizi isterler.
birde eski insanlar komün halinde yasamaya alismis , yalniz vakit gecirmeyi bilmezler , bu sepepten de gelmenizi isteyebilirler. bastan nasil alsitirirsaniz öyle gider.

Ya Allah aşkına bırak buyursun siz artık anladığım kadarıyla çocuklu ailesiniz (yada bebiş yolda)İlgilenmeniz gereken başka konular var,kendinize zaman ayırın.2-3 gün değil hergün gitseniz yine de yetmez yetiremezsiniz.Kendinizi yıpratmayın bu durumlar için.Onlar istiyor ki 7-24 yanlarında olalım,hayatımız da neler olup bitiyor yakınen takip etsinler,yediğimizden içtiğimizden haberleri olsun vs vs.Bence işi hatır gönüle bırakırsanız gün gelir eşinize de yaranamazsınız.Bir zaman gelir ki eşinizin size"sende gitmeseydin,ne zaman haydi desem sesin çıkmadan gidiyordun şimdi de sesini çıkarma"demeyeceği.Yine de siz bilirsiniz keşke sizin gibi uzakta oturabilme imkanım olsa da o çağırsada ben gitmesem.(İnşAllah oda olacak)

Canım uzak diiliz ki aramız 10 dk:)) 10 aylik bı kuzum var hamileyken de ayniydi ben uzanıyorum evde sürekli gelsin burda yatak yokmu burda uzansın Dioduu ama bı arkadasın dediği gibi annelere suc bulmam esim de suc keskin çizgi cizemedi hala bı iki laf ettiginde gidelim de gönlü olsun sussun Dio anlamioo yada anlamak istemiyor

valla canım her istediklerini yaptıklarında kıymetli mi oluyorsun sanki?
her istediğinde git, bir istediginde gitme bak neler oluyor

ben alıştırmadım valla zaten farklı şehirlerdeyiz
gerektiği sıklıkta gidiyoruz
ama 2 günde bir telefonla ararım, konuşurum o ayrı

Aynen oyle bende esime onu diorum şimdi her dediğinde gitmeyelim kafan biraz ağrır ama susar bı zaman sonra farklı şehirdeki eltim e de aramioo sormuyor demiş ilk zamanlarda o dahil istifini bozmamış 2 haftada bir aramaya devam etmis hatta şimdi bile eşi geldiginde o ısını bahane edip gelmioo ondan iiisi yok cok yoruluomus isten gelince hemen yatıyormuş ben 2 aylik ti oğlum dogum yapmıştım benden evini supurmemi beklemiş ben yapmadım die eltim yapmamış cok yazık eltim bayramda geziooo benim 2 aylik oğlum sevioooo die gel yaprak saralım götürsün dio saka yapar gibi

Tekrar bı konu acmak yerine tekrar buraya yazayım istedim dün dayimlara gittim
ailemle esim ise gideceği icin gelmedi
k.validem koyde di koy 1 saatlik yer yolda donuolarken esimle konuşmuş beni sormuş napioo die o da dayısına gitti deyince
koy e gelemiyor ama oralara gidio demiş gezmeye başladım diegozune battı cok üzüldüm gecen gün dde esim abisi ilekonuşurken abisi teftiş edio anneme gidiomusunuz bak darılıoo gidin gelin 2 güne 1 câya felan die çocuğuzz ya ya ben napiyim Allah askına

Slm kızlar ben 1.5 senedir evliyim evlendigimizden beri bir kayinvalidemlere gidip gelme durumumuz sorun oldu
iki uç güne bir gideriz ama yetmiyor sanırım
hergün gitmemiz gerekiyor demkkki
onceleri esime şikayet ediyordu gelmio evde oturacağına benle otursun die
hamileyken esimin yengesine şikayet etmis tek basına oturuoda yanıma gelip benle oturmuo die
O zamanlar cok üzülürdüm cocukmuyuz nie ona buna şikayet edio die
Esim üzülmesin die her söylenmesinde giderdim
Artık onemsememeye çalışıyorum
Gecen esimin abisi geldiginde de ona da söylemiş gelip gitmiolar die o da esime demiş annem sizden şikayetçi die
Dediğim gibi 2 3 güne bir gidiyoruz
Sorum su sizce alıştırmamak mı lazım böyle durumlarda sürekli dediğini yapıp gidince bı kere gitmeyince sorun mü olur
Yoksa eskiden yaptıgım gibi aman esimin hatırına diyip sürekli her buyurduğunda gitmeli mı ?
Fikirlerinizi bekliyorum tskler..

Bence alıştırmamalı , her dediğinde gidilmemeli. şu kayınvalidelerin gelinden arkadaş yapma merakını , sebet gibi koluna takıp taşıma hevesini anlayamıyorum. Senin akranın var otur konuş , dertleş , gez eğlen.

Kayınvalideye saygı duyulur. hürmet edilir. Hastalığında yemeği , işi yapılır. haftalık ziyaretler yapılır. Her gün dip dibe oturma mümkün olmadığı için ben haftada bir eşimle çocuğumla gidiyorum. isteyen istediğine şikayet etsin. Zihinlerimiz uymuyo , yanlarındayken hafiften patlayacak kıvama geliyorum ne yapayım. Sırf bu sebepten tüm gemileri yakabileceğimi anlayan eşim de ses çıkarmıyor.

Biz en son iki tarafa da aynı miktar gitme kararı almıştık. Ben öyle kurtuldum bak şimdi hatırlıyorum. E 3 gün orda 3 gün orda olamayacağına göre... Her kes eşimde dahil bir güne alıştı. Bir gün kayınvalidemlerdeyiz. Bir gün annemlerde. 5 gün de evdeyiz.

Back
X