• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir soru

elifff_____

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2015
3.641
1.322
63
Mrb herkese
Dert değil ama çok merak ettim
kuzenimin kız arkadaşı benim çalıştığım fakültede doktora öğrencisi,kızla arada bir yemeğe gidiyoruz beraber.
Şimdi kız kuzenimle aynı yaşta yani herkes öyle biliyo kuzenimde dahil.Yemek dönüşü fotokopi çektirirken kimliğini gördüm tesadüfen,oradaki doğum tarihine göre kuzenimden 3 yaş büyük oluyo, oda tarihi gördüğümü farketti , "benden önceki kardeşime çıkarmışlar kimliği o ölünce bana kalmış" gibi bişey dedi.
Beni ilgilendirmez tabi ama ben çok merak ettim öyle bişey olabiliyo mu

olmaz öyle bir durum.
kişilik hak ve hürriyetleri yalnızca o kişiye aittir.
ve bir kişinin kişi olması için sağ doğması yeterlidir (1 dakika yaşamış olsa bile)

Bizim dönemden bir arkadas vardi o da öyle soylemisti. Ic anadoluda olsa da ücra bir köyde doğmuş o sekilde yapmışlar.

Eskiden yapıldığını duymuştum ben. Hatta akrabamız var öyle. Kadın 50 yaşındayken 65 aylığı almaya başlamıştı. Çok eski yıllardan bahsediyorum ama.

Maalesef oluyor. Ama cok sacma ve sinir bir durum. Kim olmus kardesinin kimligini kullanmak ister ki.

Seksen sene önce anneannem ölen kardeşinin kimliğine kaydedilmiş ama o eskidenmiş, kız yalanı ortaya çıkmasın diye sıvamış bence. Kuzeniniz böyle şeylere önem verir mi?

Maalesef eski zamanlarda boyle seyler cok oluyordu.
ama canım bunun için birşeylerin nüfusa bildirilmemiş olması gerek.
ilk çocuk ölür bildirilmez ikinci çocuk olur nüfus cüzdanı ona kalır. ikinci çocuğun doğum belgesi yoktur evde doğurmuştur falan gibi

yani devlet eli ile, resmi bir şekilde konu sahibinin sorduğu durum asla ve asla olamaz.

Seksen sene önce anneannem ölen kardeşinin kimliğine kaydedilmiş ama o eskidenmiş, kız yalanı ortaya çıkmasın diye sıvamış bence. Kuzeniniz böyle şeylere önem verir mi?
O önem vermez aslında ama tabi yalandan dolayı belki kızar,teyzem çok önem verir kesin bi huzursuzluk çıkar yani

Mrb herkese
Dert değil ama çok merak ettim
kuzenimin kız arkadaşı benim çalıştığım fakültede doktora öğrencisi,kızla arada bir yemeğe gidiyoruz beraber.
Şimdi kız kuzenimle aynı yaşta yani herkes öyle biliyo kuzenimde dahil.Yemek dönüşü fotokopi çektirirken kimliğini gördüm tesadüfen,oradaki doğum tarihine göre kuzenimden 3 yaş büyük oluyo, oda tarihi gördüğümü farketti , "benden önceki kardeşime çıkarmışlar kimliği o ölünce bana kalmış" gibi bişey dedi.
Beni ilgilendirmez tabi ama ben çok merak ettim öyle bişey olabiliyo mu
Hukuken olmamasına rağmen ülkemizde olabiliyordu çok eskiden köylerde. Ama ben 50 yaş altı olup da bu durumu yaşayan kimseyi tanımıyorum.

Eskiden köylerde özellikle çok oluyormuş şehre sık sık gidemedikleri için çocuk öldüğünde beyan edilmediyse kardeşi olunca ona veriyorlarmış kimliği.
Aynı şekilde çocuklar doğunca aradan 2-3 yıl geçmiş bile olsa nüfusa bildirilmeyen tüm çocukları topluca bildiriyorlarmış. Bu yüzden genelde eskiler daha küçük görünür nüfusta.
Ama bu zamanda hala var mıdır böyle şeyler çok ücra bir köyde yaşamıyorlarsa takıntılıysa uydurmuş da olabilir.

Konu sahibinin sordugu sekilde olabiliyor maalesef. Zaten bahsi gecen kiz nasil bir ortamda dogdu bilmiyoruz. Evde, koy gibi bir yerde vs. dogmus olabilir. Ailelerin usenip olmus bir bebegin kimligini yeni dogan cocuklarina vermeleri uzucu. Imkanlar kisitliydi ya da bilmiyorum. Cok elestirmiyeyim.
ama canım bunun için birşeylerin nüfusa bildirilmemiş olması gerek.
ilk çocuk ölür bildirilmez ikinci çocuk olur nüfus cüzdanı ona kalır. ikinci çocuğun doğum belgesi yoktur evde doğurmuştur falan gibi

yani devlet eli ile, resmi bir şekilde konu sahibinin sorduğu durum asla ve asla olamaz.

Doktora yapiyormus 25-30 yas araligindadir mumkun bence bazi koylerde hala telefon bile cekmiyor.
Eskiden köylerde özellikle çok oluyormuş şehre sık sık gidemedikleri için çocuk öldüğünde beyan edilmediyse kardeşi olunca ona veriyorlarmış kimliği.
Aynı şekilde çocuklar doğunca aradan 2-3 yıl geçmiş bile olsa nüfusa bildirilmeyen tüm çocukları topluca bildiriyorlarmış. Bu yüzden genelde eskiler daha küçük görünür nüfusta.
Ama bu zamanda hala var mıdır böyle şeyler çok ücra bir köyde yaşamıyorlarsa takıntılıysa uydurmuş da olabilir.

Back
X