• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir sorum olacak

Bu arada arkadaşınız muhtemelen nikahtan sonra işinden ayrılmıştır. Bu düşünce yapısındaki bir kadın kıdem tazminatını almadan düğün hazırlığı yapmak için işinden ayrılmaz bence

Nişanlandıktan sonra işyerinde kavga ederek arıldı

İşten çıkarılmış olabilir mi ? Böylece kıdem + ihbar tazminatını almış olması söz konusu mu ?

bir bankacı için 5000 tl çok büyük bir borç değildi, bence eşi bozdurmakla hata etmiş, bikaç ayda ödeyebilirlerdi, 3 ayda filan bir maaş ikramiye alıyor bankacılar ordan bile ödenirdi, bende kadın haklı, kimse çalışmak zorunda değil, evde de yemek bulaşık şu bu herşeyi yapıyordur, yani kimse armut piş ağzıma düş yaşamıyor bence, öle rahatlıkta bi kadın olsa eve de temizlikçi tutardı bencee....

Bu şekilde düşünen kadınlara hiç saygı duymuyorum. Hatta nefret ediyorum. Hemcinsim olmalarına rağmen, rahatsız oluyorum bu düşünceye sahip insanlardan. Lütfen kusura bakma.

Bu düşüncede arkadaşım olamaz, çocuklarımı böyle yetiştirmem. Büyük konuşmayayım, ama böyledir benim için.

Arkadaşının eşi en doğrusunu yapmış. Keşke hepsini bozdursaymış.

NOT: Hayat müşterektir, kadın çalışmak istemeyebilir ama altını vermemesi doğru değil. Sonuçta kendi borçları, aileye akrabaya verilmiyor para. Al hayatım, durumumuz düzelince tekrar yaparsan sevinirim diyerek verebilirdi. Evlilik böyle bir şey.

Bankacıları o kadar da çok maaş alıyor sanmayın.Çalışıp çalışmamak herkesin kendi fikridir.Ancak çalışılmadığı zaman da bir elin yağda bir elin balda yaşayayım istediğim olsun mevzusu olamaz.Sonuçta bir borç vardır ve ödenmek zorundadır.Arkadaşımın eşi de bir an önce bitsin ve önümüze bakalım.Sonra da arkadaşımın eşinin dediği gibi ev ve araba ne ise onu alalım.

Bugünki şartlarda tek maaşla geçinmek inanılmaz zordur.

Şu kadınlar neden kendini böyle düşürüyor ki, kimse bana bakmak zorunda değil, kocamda olsa, kimsenin de bakımına muhtaç değilim. Şuna da karşıyım "erkek karısına bakmak zorunda" bu ne demektir Allah aşkına. Evlilik demek ortak hayat demektir, hayatın güzelliklerini paylaşmak gibi sıkıntılarına da beraber göğüs germektir. Kadınlar neden kendini bu kadar korunmaya muhtaç- bakıma muhtaç göstermeye çalışıyor anlamış değilim. Hem sırtlarını bir erkeğe dayayıp yaşamayı kendilerine layık görüyorlar, sonrada kadın-erkek eşit efendim diye feministlik yapıyorlar. Hiç bir erkek bir kadına evlendi diye bakmak zorunda değildir. Kadın da bakıma muhtaç değildir. Ayy sinir oldum..

Ben o bayanın eşi olsam, hiç düşünmem daha yolun başındayken çoluk çocuk yokken ayrılır , kendini bana yaslayacak değil hayatın herşeyini benimle paylaşacak birini bulurum.

geçmiş nedir ne değildir aslında birazda fıtratlardan belli oluyor.Her ikisini de tanıdığım için sadece bu kısmını anlatmak yeterli olduğunu düşündüm.

Siz ikisini de tanıyorsunuz ama biz hiç bir şey bilmiyoruz. Siz ne kadar iyi tanıyorsunuz. Misal belki çocuk ihtiyaçları olmadığı halde ailesine para veriyor. Kız da bunu nişanda gördü. O yüzden işi bıraktı sen de bana bakacaksın altınları da bozdurmayacağım dedi. Biz de burda boşu boşuna kıza sallayıp duruyoruz. Siz tanıyorsunuz da her gün evlerinde misiniz? Belki çocuk dışardan melek ama evin içinde neler dönüyor. O yüzden ben hala arkadaşınız burdaki konuyu okuyup da birebir katkı sağlayamayacaksa başkalarının hayatları üzerine konu açılmasına sıcak bakmıyorum.

Bana kadınların çalışması gerekir mi deseniz kesinlikle gerekir. Erkek evi geçindirmek zorunda mıdır derseniz. Hayat müşterektir. Ev işi de evin geçimi de ortaktır derim. Ama burda sorduğum sorulara birebir muhatap olamayacak bir insanın arkasından da saydırmak istemiyorum.

• Beğen
Reactions: 2k1
Bu şekilde düşünen kadınlara hiç saygı duymuyorum. Hatta nefret ediyorum. Hemcinsim olmalarına rağmen, rahatsız oluyorum bu düşünceye sahip insanlardan. Lütfen kusura bakma.

Bu düşüncede arkadaşım olamaz, çocuklarımı böyle yetiştirmem. Büyük konuşmayayım, ama böyledir benim için.

Arkadaşının eşi en doğrusunu yapmış. Keşke hepsini bozdursaymış.

NOT: Hayat müşterektir, kadın çalışmak istemeyebilir ama altını vermemesi doğru değil. Sonuçta kendi borçları, aileye akrabaya verilmiyor para. Al hayatım, durumumuz düzelince tekrar yaparsan sevinirim diyerek verebilirdi. Evlilik böyle bir şey.

Ha tabi kocası evine bağlı, boşa para harcamayan bir adamsa yorumum geçerli. Eğer ailesine para veriyorsa, kötü bir eşse, bir şey diyemem. Maaşının büyük kısmını ailesine verip, borç var altın bozduralım diyorsa, vermemekle iyi yapmış. Ama arkadaşınız fırsatçı bir insansa kocası iyi yapmış.

Siz ikisini de tanıyorsunuz ama biz hiç bir şey bilmiyoruz. Siz ne kadar iyi tanıyorsunuz. Misal belki çocuk ihtiyaçları olmadığı halde ailesine para veriyor. Kız da bunu nişanda gördü. O yüzden işi bıraktı sen de bana bakacaksın altınları da bozdurmayacağım dedi. Biz de burda boşu boşuna kıza sallayıp duruyoruz. Siz tanıyorsunuz da her gün evlerinde misiniz? Belki çocuk dışardan melek ama evin içinde neler dönüyor. O yüzden ben hala arkadaşınız burdaki konuyu okuyup da birebir katkı sağlayamayacaksa başkalarının hayatları üzerine konu açılmasına sıcak bakmıyorum.

Bana kadınların çalışması gerekir mi deseniz kesinlikle gerekir. Erkek evi geçindirmek zorunda mıdır derseniz. Hayat müşterektir. Ev işi de evin geçimi de ortaktır derim. Ama burda sorduğum sorulara birebir muhatap olamayacak bir insanın arkasından da saydırmak istemiyorum.

Dediklerinizde kesinlikle haklısınız.Herkesin ortak tanıdığı olmadan kimse kimsenin arkasından yorum yapamaz.Ama sizin dediğiniz gibi olursa bu forumun bu kısmı tamamen kapatılmalı.KV KP ve GÖRÜMCElerinden sıkıntısı olupta burada çare arayan çok arkadaşımız var.Ancak bunları bizde tanımıyoruz ve asla yorum yapmamalıyız değil mi :) . Saygıyla karşılıyor ve sizi destekliyorum.Bende yalnızca tuhaf karşıladığım bir olayı paylaştım arkadaşlarla.

Ayrıca nişanlılık zamanında ailesine destek olmak suç değil zannımca.Nice arkadaşımız bay/bayan farketmez herkes ailesine bir nebze olsun yardımcı olmuştur.Ayrıca bunu yapmayan bile yoktur,herkes gücü ölçüsünde yapar.Ki yapmamak ayıptır.Sonuçta o yerlere o ailenin fedakarlığı ile gelindi , gökten zenbille inilmedi.

Ha tabi kocası evine bağlı, boşa para harcamayan bir adamsa yorumum geçerli. Eğer ailesine para veriyorsa, kötü bir eşse, bir şey diyemem. Maaşının büyük kısmını ailesine verip, borç var altın bozduralım diyorsa, vermemekle iyi yapmış. Ama arkadaşınız fırsatçı bir insansa kocası iyi yapmış.

Çok fazla özellerini bilememekle beraber zaten alınan maaş belli,kira+mutfak masrafı+faturalar(elektrik,su,doğalgaz,eşinin ve arkadaşımın tel faturaları),+aidat gibi harcamalardan ne kalırsa geriye belli zaten.Öyle aman aman 2500 ve üzeri maaş alsa tamam ama şu anda bankada çalışan birisi ort. 1500-2000 arası ( ikramiyeler dahil edildikten sonra) maaş alır

Burada kimseyi savunmuyorum sadece durumu açıklamak istedim.Sakın yanlış anlamayın beni

E kaldırıp poposunu çalışmıyorsa bileziklerini bozdurur tabi adam

Dediklerinizde kesinlikle haklısınız.Herkesin ortak tanıdığı olmadan kimse kimsenin arkasından yorum yapamaz.Ama sizin dediğiniz gibi olursa bu forumun bu kısmı tamamen kapatılmalı.KV KP ve GÖRÜMCElerinden sıkıntısı olupta burada çare arayan çok arkadaşımız var.Ancak bunları bizde tanımıyoruz ve asla yorum yapmamalıyız değil mi :) . Saygıyla karşılıyor ve sizi destekliyorum.Bende yalnızca tuhaf karşıladığım bir olayı paylaştım arkadaşlarla.

Ayrıca nişanlılık zamanında ailesine destek olmak suç değil zannımca.Nice arkadaşımız bay/bayan farketmez herkes ailesine bir nebze olsun yardımcı olmuştur.Ayrıca bunu yapmayan bile yoktur,herkes gücü ölçüsünde yapar.Ki yapmamak ayıptır.Sonuçta o yerlere o ailenin fedakarlığı ile gelindi , gökten zenbille inilmedi.

Bakın ben nişanlılık olsun evlilik olsun aileye destek olunmasını tamamen destekleyen biriyim. Benim verdiğim örnek onu ifade etmiyordu.
Burdaki konuların büyük çoğunluğunda en azından konu sahibi olayın içinde. Bir kaç tane kardeşi için bir şeyler soran çıkabiliyor. Görümce-elti bir şey yaşandıysa da konu sahibi de bu olayın içinde olduğundan cevap verebiliyor. Ben aslında onu kastettim ama tam anlatamadım sanırım.

Bakın ben nişanlılık olsun evlilik olsun aileye destek olunmasını tamamen destekleyen biriyim. Benim verdiğim örnek onu ifade etmiyordu.
Burdaki konuların büyük çoğunluğunda en azından konu sahibi olayın içinde. Bir kaç tane kardeşi için bir şeyler soran çıkabiliyor. Görümce-elti bir şey yaşandıysa da konu sahibi de bu olayın içinde olduğundan cevap verebiliyor. Ben aslında onu kastettim ama tam anlatamadım sanırım.

O zaman tatlıya bağlayalım :) :) :)

Çok fazla özellerini bilememekle beraber zaten alınan maaş belli,kira+mutfak masrafı+faturalar(elektrik,su,doğalgaz,eşinin ve arkadaşımın tel faturaları),+aidat gibi harcamalardan ne kalırsa geriye belli zaten.Öyle aman aman 2500 ve üzeri maaş alsa tamam ama şu anda bankada çalışan birisi ort. 1500-2000 arası ( ikramiyeler dahil edildikten sonra) maaş alır

Burada kimseyi savunmuyorum sadece durumu açıklamak istedim.Sakın yanlış anlamayın beni

Bu dünyada çeşit çeşit insan var. Ben çok hoşlanmasam da eşinin çalışmasını istemeyen erkekler var. O zaman o erkekler evlenmeden önce şartlarını söylüyorlar. Kadın da kabul ediyorsa evleniyorlar. Alan razı satan razı. (Çok amiyane tabirle) Ben kesinlikle tasvip etmiyorum ama onlar bu şekilde anlaştıktan sonra ben ne diyim.
Sizin durumunuzda erkek bu duruma baştan rıza göstermeyecekti. Çünkü 2000 lira ile geçim zor. Baştan eğer ben senin çalıştırmayacağım gibi beylik laflar ettiyse, önünü göremeyip tutamayacağı sözler verdiyse şu anda da sonuçlarına katlanıyor demektir. Ben kızın burdan öğrendiklerim kadarı ile seçimlerine saygı duymuyorum. Ama süpriz yumurtadan da çıkmamış. İsteklerini en başta belirtmiş.

Anladım canım benim. Valla ben öğrenciliğim boyunca harçlığım çıksın diye ufak tefek işler yaptım. Mezun oldum çalışcam elbette. Evlendiğimde de evde oturmam asla. Allah güç kuvvet versin. Eşime de destek olcam. Adam bana bakmak zorunda da değil yani. Hayat müşterek.

Ben inanmam o safsatalara. Koca parası da yiyemem. Dediğim gibi kocası sorumluluklarını bilen bir adamsa cidden ayıp etmiş. İlişki güven üzerine kuruludur ve bu güveni baştan yıkmış arkadaşın. Bide maaşı 2500 falansa bu devirde ev geçirdirmek için az bir para. Çalışsın işte, eline mi yapışır? Ev alırlar, gezerler, eğlenirler, yeni ülkeler görürler. Arkadaşın çok yanlış düşünüyor.

Tüm arkadaşlarla aynı düşüncede olduğuma sevindim :) Hepinizin ellerine , yüreklerine ve gözlerine sağlık.

Bu dünyada çeşit çeşit insan var. Ben çok hoşlanmasam da eşinin çalışmasını istemeyen erkekler var. O zaman o erkekler evlenmeden önce şartlarını söylüyorlar. Kadın da kabul ediyorsa evleniyorlar. Alan razı satan razı. (Çok amiyane tabirle) Ben kesinlikle tasvip etmiyorum ama onlar bu şekilde anlaştıktan sonra ben ne diyim.
Sizin durumunuzda erkek bu duruma baştan rıza göstermeyecekti. Çünkü 2000 lira ile geçim zor. Baştan eğer ben senin çalıştırmayacağım gibi beylik laflar ettiyse, önünü göremeyip tutamayacağı sözler verdiyse şu anda da sonuçlarına katlanıyor demektir. Ben kızın burdan öğrendiklerim kadarı ile seçimlerine saygı duymuyorum. Ama süpriz yumurtadan da çıkmamış. İsteklerini en başta belirtmiş.

Yok öyle tipte çalıştırmayacağım etmeyeceğim diyecek bir insan değil.Aksine ayakları üzerinde durmasını isteyen , özgüven sahibi olmasından yana olan ve hak olan ölüm geldiğinde - eşi kendisi için diyor- elin ayağın birbirine dolanmasın ve afallamasını istmeyip çalışmasından yana olan bir kişilik.Dediğin gibi türlü türlü insan var.

Arkadaşım nişanladıktan sonra düğün hazırlıkları kolay olsun diye çalışmayacağım diyip daha sonra da çalışmaktan vazgeçen ama daha sonra da evde çok sıkılıyorum eşim ilgilenmiyor ve duvarlar üstüme üstüme geliyor diyen birisi

Tüm arkadaşlarla aynı düşüncede olduğuma sevindim :) Hepinizin ellerine , yüreklerine ve gözlerine sağlık.

yok hepimiz aynı fikirde değiliz aslında.. bir-iki saate buraya gelip "tabisi adam kadına bakmakla yükümlü, her dediğini yapacak, kadın çocuğuna bakmak zorunda bile değil" diyenler çıkacak :27:

yok hepimiz aynı fikirde değiliz aslında.. bir-iki saate buraya gelip "tabisi adam kadına bakmakla yükümlü, her dediğini yapacak, kadın çocuğuna bakmak zorunda bile değil" diyenler çıkacak :KK53:

Onlara da saygı duyarım ve yarışmada başarılar dilerim :D

Back
X