ortalık karışır bu konu kapanır bence.
şimdi bombanın fitilini ateşliyorum
şahsen elhamdülillah müslümanım. mübarek 3 aylara da inancım var. ama ben ŞAHSİ İNANCIMDIR kadir gecesi dışındaki kandillere itibar etmiyorum. çünkü bir kaynağı yok.
sorunuza gelecek olursak dinde zorlama yoktur biliyorsunuz. siz ne kadar uyarırsanız uyarın üzülürseniz üzülün ama eşinizin saygısı inancı kadar. o yüzden herkes kendi içine bakmalı bence. eşinize de saygı duymalısınız. he kendinizce doğrusunu doğru bir kaynak belirterek aktarın. gerisi ona kalmış.
şimdi muhtemelen dini bütün(!) ablalar bana saldıracak burada ama bir anormallik yok bence.
ben alkol kullanıyorum. 3 aylara saygımdan dolayı 3 aylarda içmem. nişanlımla kandilden bir gece önce alkollü bir yere gittik bizde. içmesen daha iyi olmaz mı dedim. ramazanda mıyız ki dedi 2 kadeh içti ben içmedim. aynı günaha ortak oldum mu? allah bilir. ben içmedim sonuçta,uyardım da. şuuru da gayet yerinde olduğundan ertesi gün guslünü alıp abdestini alıp namazını kılmış.
allahla arasında, beni rahatsız eden bişi olmadı siz de olmayın. kul ile allah arasına girilmez.