• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir sorun olur mu sizce?

lavitabella1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2017
1.043
1.208
133
Merhaba, yeni mezunum işe yeni başlayacağım ancak maaş konusunda en son 7 binde anlaşabildik. bu sıralarda başka bir kurumdan arandım ve görüşeceğm orayla da.
Anlaştığım yerde ağustosun son haftası gibi çalışmaya başlayacağım.
Bu süreçte en azından diğer yerde daha iyi koşullar sağlanırsa orda başlamayı düşünüyorum.
Sigorta girişimi önceden yapacağını söyledi ilk Anlaştığım yer sizce diğer kurumla anlaşırsam bir problem olur mu işe başlama konusunda.ve özel sektörde ilk 2 ay deneme süreci mi nasıl ilerliyor bu süreç?

Sonradan görüşeceginiz yerde ise baslarsaniz ilk yere haber verirsiniz olur biter.
Deneme süreci kurumdan kuruma değişiyor.
Hangisi olursa olsun hakkınız da hayırlısı olsun ❤️

SSs
Merhaba, yeni mezunum işe yeni başlayacağım ancak maaş konusunda en son 7 binde anlaşabildik. bu sıralarda başka bir kurumdan arandım ve görüşeceğm orayla da.
Bu süreçte en azından diğer yerde daha iyi koşullar sağlanırsa orda başlamayı düşünüyorum.
Sigorta girişimi önceden yapacağını söyledi ilk Anlaştığım yer sizce diğer kurumla anlaşırsam bir problem olur mu işe başlama konusunda.ve özel sektörde ilk 2 ay deneme süreci mi nasıl ilerliyor bu süreç?
SSK girişi nasıl önceden oluyor? Öyle şey mi olur. Çalışmadan çalışıyor gosterileceksiniz...o iş yerinde birşey olsa o an ordasiniz kabul edilecek farkında mısınız?

Kurum evraklarınızı teslim etmeden sigorta girişi yapamaz. Sözleşmeye deneme süresi maddesi eklenirse deneme süresi olur yoksa deneme süresi diye bişey yoktur. Tekli sözleşmelerde en çok 2 ay toplu sözleşmelerde en çok 4 ay deneme süresi eklenebilir.

Yani yanlış anlamış olabilirim o kısmı bana da saçma geldi. Maaş da beni tatmin etmedi açıkçası umarım diğer yerle anlaşabilirim.
Mezuniyetiniz nedir ?
ülkede mühendisi bile çoğu yer asgari ücretle başlatıyor maalesef
Yeni mezunlara tecrübesizlere yaklaşım bu çok yanlış
sizin yine iyi
Diğer şartlar nasıl saat yemek yol ?

Yani yanlış anlamış olabilirim o kısmı bana da saçma geldi. Maaş da beni tatmin etmedi açıkçası umarım diğer yerle anlaşabilirim.
maaşı diğer şartları bilmeden değerlendirmek yanlış. hafta sonu çalışacak mısın, uzaklık durumu nedir, görevin nedir, çalışma saatlerin nedir, yemek ücreti nedir bak 60-70 lira altında doyurucu yemek kalmadı ki bi hamburger menü bu civarda zaten falan filan yani bunları öğrenmek lazım. asgari ücret 5500 oldu, sana 7 bin demişler. genelde yeni mezuna asgari teklif edilir. diğer yerin maaşı ve şartları nedir?

SSs

SSK girişi nasıl önceden oluyor? Öyle şey mi olur. Çalışmadan çalışıyor gosterileceksiniz...o iş yerinde birşey olsa o an ordasiniz kabul edilecek farkında mısınız?
Bazı yerlerde çalıştırmak zorunda olunan eleman veya eleman sayısı oluyor ya. Acaba öyle bi durum mu var

Eczacılık mezunuydunuz değil mi? Yeni mezuna göre maaşı fena değil ama erken sigorta girişi hiç duymamıştım. Hatta işe başladığında bile 10 gün yapmayıp geri doğru yapabiliyorlar. Diğer yerle görüş uygunsa orada başlarsın eğer sigorta başlattılarsa da çıkarırlar.

Erken sigorta girişi dedikleri şey.. Mesela 1 ağustosta işe başlayacak olanın girişi 31/07 tarihinde yapılır büyük ihtimal ile onu söylemek istemişlerdir. İşe başlamadan sigorta yapılır ki işe başladığı ilk gün sigortalı olsun.. İş kazası ya da benzeri durumlar yaşanırsa işçinin avantajına bu durum.. İşe başlandığı gün sadece istisna pazartesi başlandıysa aynı günde giriş yapılabiliyor.. Ama salı başlanacaksa onu işveren pazartesiden bildirmek zorunda ... Eğer sigortasız işe başlayıp diyelim ki 1 ağustosta işe başladınız 1 ay deneme süresi çalıştınız, sigorta girişine karar verildi ki bu kanunen yasak... sizi geriye dönük sigortalı bildiremezler.. 1 eylüle önceden giriş yaparlar. Anlatabilmişimdir inşallah..
Hakkınızda hayırlısı olsun..

Back
X