• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir sorunum yok ama mutsuzum

aysimaaaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2013
219
7
68
8 aylik evliyim hamileyim esimle ve esimin ailesiylede bi sorunum yok ama cok mutsuzum biseyler eksik ve o eksigi tamamliyamiyorum bi turlu ciddi ciddi bosanmayi bile dusunuyorum ama esiminde sucu yok uzerime titriyo ne desem yapiyo ama hep bi yanim eksik ailem coook uzakta benden belki onun etkisi olabilir bi care bulamazsam boyle devam edemem :( cogunuz rahat batiyo diyebilirsiniz ama kendimden nefret etmeye basladim hic bisey mutlu etmiyo beni

Hamılesınız muhtemelen bununla ılgılı duygularınız degısıyor
normaldır zaman zaman olabılır, bır taraftanda daha cok yenı evlıyken 2 aylık hamılesınız Allah tamamına erdırsın ama kadın olmadan anne oluyorsunuz canım bende bebeklerı cok severım ama ben herhalde boyle dusunurdum Allah sıze bagıslasın bebegınızı yanlıs anlamayın

ben asiri bebek istiyodum uc aylik evliydim doktor doktor gezdim olsun diye sonunda oldu ama evlendigimden beri kendimi caresiz kimsesiz hissediyorum bi ara antidepresan kullandim suan oyle bi sansimda yok belki bebegim dogunca onunla oyalanirim ins duzelirama kimsem yok tek basima bilmedigim bi yerdeyim agir geliyo sanirim :(

o eksik hissettiğin şey şu anda karnında cnm :)
Allahın izniyle doğduğunda herşey çok daha güzel olacak merak etme..
boşanmayı düşünüorum falan demişsin de, bu topicde bunu söyleyebilecek en son kişi sen olmalısın...
iyi bi eş, evlilik, size katılmak için gün sayan bi bebek..
kendini sıkıntıya sokma, sürekli ailemden uzaktayım diye düşünme..
senin gibi evlenip başka bir memlekette kendi yuvasını kuran binlerce insan var..
onlar da senin mutsuz olmanı istemez di mi ama :)

a
o eksik hissettiğin şey şu anda karnında cnm :)
Allahın izniyle doğduğunda herşey çok daha güzel olacak merak etme..
boşanmayı düşünüorum falan demişsin de, bu topicde bunu söyleyebilecek en son kişi sen olmalısın...
iyi bi eş, evlilik, size katılmak için gün sayan bi bebek..
kendini sıkıntıya sokma, sürekli ailemden uzaktayım diye düşünme..
senin gibi evlenip başka bir memlekette kendi yuvasını kuran binlerce insan var..
onlar da senin mutsuz olmanı istemez di mi ama :)

tabiki oyle ama iste bi gorsem ailemi gecicek sikintim ama evlendigimden beri gormedim biliyorum rahat batiyo bnde kendime kiziyorum ama alisamadim daha 4ay snra gelicekler buraya ama cok var belkide cocukluk yapiyorum bilmiyorum burda bu kadar derdi olan varken bnm bunlari soylemem cocukluk ama elimde degilki mutsuzlugum gecmiyo bi turlu

Hamilelik hormonları ile ilgili sanırım ( henüz anne değilim ama) bol bol dua edin içiniz ferahlasın. İnsan bazen böyle kendine vesvese ediyor. Eminim faydasını göreceksiniz.

sanirim gecici bisey ama bazen aglama krizleri geliyo o zmn kotu oluyorum onun disinda iyiyim allahima sukur kizlar dua edin babamin tayini buraya ciksin o zmn gecicek eminim

Canım biliyor musun benim yaşadıklarımın aynısını yaşıyorsun sebebi gebelik hormonları ve kullanamadığın anti depresan bende gebelik dolayısıyla antisepresanımı bırakmak zorunda kaldığımda senın yaşadıklarını yaşadım davada kötüsü herşeyden ve herkesden nefret ediyordum merak etme geçecek ben o dönem psikiyatristime gittim 3 ay bitmeden ilaç veremem dedi o 3 ay nasıl geçti sorma ama sonra gidip ilaç almadım Allah'a sığındım dua zikr derken hamdolsun iyiyim geçecek İnan ki Allah'a sığın canım

allaha sukur gecmis cnm seninki insallah en yakin zmnda duzelirim bende tek sorunum ailemi ozlemem tayinleri buraya cikarsa bi sorunum kalmiycak allahim hayirlisini versin bebegmde dogarsa yalniz hissetmem kendimi

Öncelikle doğacak bebeğini Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Bende senin durumunu hamileliğe veriyorum ilk 3 ay bu tarz sıkıntılar yaşanabiliyo. Benim henüz bi bebeğim yok ama aynı durumu ablam yaşadı ani duygu değişikliği yaşanması çok normal ilk aylarda. Bide ailenden uzakta olmanda seni etkiliyodur muhakkak ama içini ferah tut bebeğini düşün ona alıcağın cicileri düşün onunla geçireceğin vakitleri düşün canım. Zaten hamileliğin vermiş olduğu bi stress var bide mutsuz olduğunu düşünerek iyice yıpratma kendini.

Arkadaşların da tespiti gibi hamilelikle alakalı bir durum canım.. (;
Yaşadığın yerde yalnızsın ve hamilelik kaynaklı hormonel değişim bu sıkıntıyı gözüne gözüne sokup iç sıkıntısı yapıyor..
Dua et, bebeğini düşün, kucağına aldığını hayal et, seni ne iyi etkileyecekse onu o şekilde hayal et yani.. (;
Komşun-arkadaşın varsa onlarla gelip gidip vakit geçirebilirsin.. İnsanlarla konuşmak, onlarla vakit geçirmek iyi gelecektir, en azından yalnızlığını bir nebze olsun unutturacaktır..
Bebeğini kucağına aldıktan sonra bu tür gel-gitleri yaşamak için de zaten vakit bulamayacaksın muhtemelen.. (:
Bu süreçte eşinle olan diyaloğuna dikkat etmelisin, yapıcı bir eşin var ve onu kırmamalısın.. Özellikle boşanma vs. bu tür fikirlerinden bahsetmemelisin.. Bunların hepsi hormon değişiminden kaynaklanıyor..

bi uc ayi bitse cinsiyeti belli olsa biseyler kiyafet besik falan alirim alisverisle oyalanirim zaman gecer bide yasadigim yer cok kucuk dedikodusu bol evden cikamiyorum oda bunaltti beni galiba insallah gecer

kocam cok iyi allah razi olsun da ama gorusemiyoruz gunde on dk anca goruyorum tartiscak vaktimiz bile olmuyo 5de gidiyo 11de geliyo hemen yatiyo hamilelik hormonlari bide yalnizlik eklenince sonuc boyle oldu bugun konustum eger izin alabilirse bi kac gun tatile gidicez ikimizede iyi gelir oda cok mutsuz ben uzuluyorum diye hatayi kendinde ariyo mutlu edemiyorum seni diyo onada uzuluyorum benim icin ickiyi sigarayi gece hayatini hepsini birakti bencillikmi yapiyorum acaba allah herseyi verdi ama yetinmeyi bilmiyorum

Okumak için şehir değiştirdim her hafta git-gel yapıyorum o halde hala mutsuzum.Arkadaşlarım var ve onlarla eğlenmiyorum sizi o kadar iyi anlıyorum ki.
Size güçlü olduğunuzu söylemek için yorum yapıyorum aileden uzak kalmak zaten zorken hamilelikle gelen psikolojik durumlar sizi yıkamamış,gücünüzü keşfedin.
İnşallah aileniz yanınıza gelir.
Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı ve biran önce içinizi ferahlatmayı nasip eder inşallah.

Duygusal dalgalanmalar malesef hamilelik durumunuzdan kaynaklanıyor.eşiniz iyi biriyse destekte veriyorsa boşanmayı düşünmek manasız.demek ki işin içinde mantık degil hamilelik- annelik hormonları yüzünden allak bullak olan hisleriniz var:(
geçer arkadaşım.bebiş bir doğsun allahın izni ile canınızın sıkılmasına fırsat vermeyecek.

Onun kokusu yetecek sizi mutlu etmeye yada susup size bir kaç saat uyumanız fırsatı vermesi.
Yeni doğmuş bir bebekle taze anneye herşey muhteşem kıymetli gelir.uyku,yemek,dost muhabbeti,vs...
Ailenizde doğumda gelebilir inşallah...böyle bakın.doğurunca eksik olan her yanınız** tam **olacak inşallah.

Sadece şu notu düşmek isterim.doğum sonrası kendinizi bu şekilde hatta daha sıkıntılı hissederseniz lütfen önce kadın doğum dr.nuza sonra psikolog yada psikiyatr a başvurun.doğum sonrası depresyon geçirmek gayet normal bir durumdur.en başında bu tarz bir ihtimali cebe koyarsanız yardım alıp sıyrılmanız bu tarz bir sıkıntıyı geride bırakmanız kısa süre alır ve bebegin keyfini çıkartabilirsiniz.
Allah a emanet olun ikinizde .dilerim sadece doğuma kadar süren sebepsiz sıkıntılar o tatlı melekle son bulur ...

haklisiniz galiba eskidende ailemi ozlerdim amabugun icim cikti aglamaktan bugun ilk kez boyle oldum insallah bıdaha ollmaz hepiniz ciok saolun burda konu acmasamda birileriyle konusup dertlesmek ıyi geliyo bana iyiki varsiniz

sakin ol ve bu gunlerinde gececegine inandir kendini...suan o karnindaki var ya??? onu kucagina aldiginda dunya umrunda olmayacak sana garanti veriyorum :1: suan muhtemelen ailende uzakta oldugundan, gebelik hormonlari birde evdeyse bos vakitlerde cok fazla kafana doluyorsundur bu durumu...bebek dogsun bos vaktin kalmayacak ve gun gectikce bebegin buyudukce bunlara sahit oldukca dunyalar senin olacak inan bana...sadece biraz sabir...belki biraz kendini oyalayacak hobiler edinebilirsin..boylelikle kafaya takmazsin..birde bakmissinnn zaman gecmis ve hooop bebisin kollarinda :16::16:

1.) Ailenden uzak olman ve yeni evli olman etkili
2.) En önemlisi hamile olman ve bu tür geçişler yaşaman çok doğal ama boşanmayı bile düşünecek kadar olmamalı bunlar.. daha başka şeyler mi var üstünü örttüğün?
3.) Kendini arıyorsun. Bir boşluk??? Belki dua iyi gelir denedin mi? Ya da sokak kedilerini beslemek.. gizliden muhtaçlara yardım etmek. Bunlar kendi fikrimce hem maneviyatını besler hem de iyilik yapmış olursun.

Back
X