Bir Süre Ayrı Yaşamaya Karar Verdik..

NeKHBeT

Violet Is The Humblest Of Flowers :)
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2013
479
199
123
36
Merhaba kızlar,

Biraz içimi dökmeye biraz da fikrinizi almaya ihtiyacım var. Eski bir konumda durumu anlatmıştım. Eşimle cinsel hayatımız sıfır ve ailevi sorunlar da eklenince arkadaş gibi olduk aynı evde. 6 ay öncesinde boşanalım dedim son bir şans istedi. Terapiste gittik.

Terapist terapi sonucuna kadar ertlememizi önermişti. Terapist olayından sonra 6 ay geçti fakat herhangi bir düzelme olmadı. Malesef ki cumartesi günü boşanma konusu gündeme geldi. Sonuç olarak iyi biri. Ama aklım karmakarışık. Sırf biri iyi diye evlilik yürümüyor malesef. Annem deseniz torun baskısı modunda. Fakaz bizde cinsellik sıfır. Cinsel çekim de sıfır.

En nihayetinde kabullense de çok üzüldü ben de üzüldüm yalan değil. Bir süre ayrı yaşayalım boşanmayı erteleyelim dedi. Ben de kabul ettim. Bana akıl verir misiniz? Nasıl ilerlemeliyim. 6 ayda ir bu konular sürekli gün yüzüe çıkacaksa devam etmenin mantığı nedir. Kafamda deli sorular..

Siz mi eşinize karşı soğuksunuz yoksa eşinizde de mi aynı durum söz konusu?
Belli dönemlerde bizim evde de aynı sorun yaşanmıştı ama 2 hamilelik lohusalık filan ben kendimi anneliğe kaptırıp eşimi ihmal etmiştim.
Her zaman mı öyleydiniz sonradan mı oldu?

Siz mi eşinize karşı soğuksunuz yoksa eşinizde de mi aynı durum söz konusu?
Belli dönemlerde bizim evde de aynı sorun yaşanmıştı ama 2 hamilelik lohusalık filan ben kendimi anneliğe kaptırıp eşimi ihmal etmiştim.
Her zaman mı öyleydiniz sonradan mı oldu?

Aslına bakarsanız cinsel anlamda hiç soğuk davranmadım. Onun hep bahaneleri vardı. ev stresi borç stresi aile stresi vs vs derken ben de yaklaşmamaya başladım çünkü hiç bir zaman karşılık göremedim. Sonuç itibariyle arkadaş moduna döndük..

ne kadarlık evlisiniz acaba birde yaşlar kaç

4 yıl bitti.. 29 ben o 33 :)
terapinin işe yaramamış olmasına şaşırdım desem:KK61: doğru kişiyle mi görüşmediniz acaba ya :ukala: Birşey sorucam biz birbirimizi tanımıyoruz ama dürüst olun içinizden gelerek cvp verin olur mu :KK39: eşinizi seviyor musunuz

terapinin işe yaramamış olmasına şaşırdım desem:KK61: doğru kişiyle mi görüşmediniz acaba ya :ukala: Birşey sorucam biz birbirimizi tanımıyoruz ama dürüst olun içinizden gelerek cvp verin olur mu :KK39: eşinizi seviyor musunuz

Aslına bakarsan aşk ve sevgi değil yılların verdiği bir değer ve saygım var. Belki de alışmışlık bilemiyorum..

Aslına bakarsan aşk ve sevgi değil yılların verdiği bir değer ve saygım var. Belki de alışmışlık bilemiyorum..
şu aşamada ayrı yaşama fikri bence iyi . Bir süre ayrı kalırsanız özleyip özlemediğini vs anlarsınız daha iyi olur sanki

şu aşamada ayrı yaşama fikri bence iyi . Bir süre ayrı kalırsanız özleyip özlemediğini vs anlarsınız daha iyi olur sanki

Malesef öyle sevgiliden ayrılmaya karar vermek gibi olmuyormuş boşanmaya karar vermek. Ve bu kararı ilk dile getiren olmanın getirdiği yük te çok değişik. Ve yorucu. O yüzden fikirleriniz çok önemli.. Teşekkür ediyorum.

Malesef öyle sevgiliden ayrılmaya karar vermek gibi olmuyormuş boşanmaya karar vermek. Ve bu kararı ilk dile getiren olmanın getirdiği yük te çok değişik. Ve yorucu. O yüzden fikirleriniz çok önemli.. Teşekkür ediyorum.

evlilikte bir kadının isteksizliği normal ama erkeğinki çok normal görünmüyor. boşanmak istememesi dışarıya karşı evli kalma perdesi olabilir mi acaba? terapiler de işe yaramadığına göre farklı bir mevzu olabilir mi hiç aklınıza gelen?

merhaba, belli ki evliliğinizde yürümeyen birşeyler var. bence ayrı yaşamak sorununuzu çözmenize yardımcı olmayacaktır. belki sadece erteleyecektir.
benim önerim aynı evde yaşarak farklı bir terapist denemeniz yönünde olacaktır. çünkü iki tarafta evliliğini kurtarmaya bu kadar ılımlıyken terapiden sonuç almamamış olmanız sanırım yanlış bir tercih yaptıgınızı gösteriyor.
eşler arası malesef cinsel anlamda uzaklaşma geldiğinde birçok sorunlar çıkabiliyor malesef. ama ınanın sizin düşündüğünüz gibi ayrı yaşamak bu sorununuzu çözmeye yetmeyecektir.

öncelikle eşinizle bu konuyu açık açık konuşmalısınız.
çünkü herşeyden önce bu bir ihtiyaçtır. Neden bu anlamda birbirinizi tatmin etmek yerine sizden uzak duruyor.
bu ihtiyacını nasıl gideriyor ? yoksa tercihleri mi farklı ? yoksa sizi çekici mi bulmuyor ? yoksa bir rahatsızlığımı var bu durumda bir ürolog ile iletişime geçebilirsiniz
açık ve net bir şekilde bunları konuşup bence daha sağlıklı bir karar verirsiniz.

eşiniz boşanmak istemiyor ama sizi kazanmak ve evliliğinizi kurtarmak için bir atılımda da bulunmuyor.

eşinin fiziksel sorunu var mı erken boşalma, erekte olamama gibi?
ya da kadınlara mı ilgi duymuyor acaba?

Ayri yasamak ssorunu cozmeyecektir. Ayni evde baglar kopmusken birde ayri kalmak anca sizi ayriliga daha iyi hazirlar.

evlilikte bir kadının isteksizliği normal ama erkeğinki çok normal görünmüyor. boşanmak istememesi dışarıya karşı evli kalma perdesi olabilir mi acaba? terapiler de işe yaramadığına göre farklı bir mevzu olabilir mi hiç aklınıza gelen?

Fazlasıyla içe dönük sosyalleşme korkusu olan biri. Sessiz ve içe kapanık. Açıkçası çözemiyorum.

Farklı aktiviteler yapsanız.Beraber vakit geçirseniz.
Boşanmak istemiyor eşiniz ama çaba da harcamıyor anladığım kadarıyla.
Başka bir arkadaşın dediği gibi ayrı yaşamak sadece boşanma sürecini uzatır.Birbirinizden iyice soğursunuz.
Evliliğinizin ilk yıllarında gittiğiniz yerlere gitseniz,ne bileyim mutlu zamanlarınızı gözden geçirseniz.
Belki faydası olur.

merhaba, belli ki evliliğinizde yürümeyen birşeyler var. bence ayrı yaşamak sorununuzu çözmenize yardımcı olmayacaktır. belki sadece erteleyecektir.
benim önerim aynı evde yaşarak farklı bir terapist denemeniz yönünde olacaktır. çünkü iki tarafta evliliğini kurtarmaya bu kadar ılımlıyken terapiden sonuç almamamış olmanız sanırım yanlış bir tercih yaptıgınızı gösteriyor.
eşler arası malesef cinsel anlamda uzaklaşma geldiğinde birçok sorunlar çıkabiliyor malesef. ama ınanın sizin düşündüğünüz gibi ayrı yaşamak bu sorununuzu çözmeye yetmeyecektir.

öncelikle eşinizle bu konuyu açık açık konuşmalısınız.
çünkü herşeyden önce bu bir ihtiyaçtır. Neden bu anlamda birbirinizi tatmin etmek yerine sizden uzak duruyor.
bu ihtiyacını nasıl gideriyor ? yoksa tercihleri mi farklı ? yoksa sizi çekici mi bulmuyor ? yoksa bir rahatsızlığımı var bu durumda bir ürolog ile iletişime geçebilirsiniz
açık ve net bir şekilde bunları konuşup bence daha sağlıklı bir karar verirsiniz.

eşiniz boşanmak istemiyor ama sizi kazanmak ve evliliğinizi kurtarmak için bir atılımda da bulunmuyor.

Çokça konuşup çözüme yönelik telkinlerde bulundum ama 6 ay önce boşanma konusu patlak verene kadar çok ta dikkate almamıştı.. O an anladı birşeyler yapmaya çalıştı ama üzerinden zaman geçince yine dümeni boşa bıraktı..

niye evlendiniz?
evlenmeden önce nasıldı ki mesela cinsel çekiminiz? şahsen ben cinsel çekim duymadığım biriyle evlenmem.
ha bana kalsa ben cinsellik yaşamadığım adamla da evlenmem ama o bireysel bir karar sonuçta, herkes öyle değil.

Tedavi işe yaramadiysa farklı bir uzmandan destek isteseydiniz keşke :/ bu sonuca göre ,esin kadınlara ilgi duymadığı için mi yoksa psikolojik sebeplerle mi cinsellikten uzak duruyor ,anlamış olurdun ..

Sessiz sakin ve içe kapanık biri olması düşündürücü ,cinsellik de yoksa ..şüphe çeken farklı hareketleri var mı ?

Back
X