bir süre görüşmemek ilişkiyi toparlar mı ???

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
İlişkiyi toparlamak için verilen aralar ilişkiyi toparlar mı ???

yoksa dağıtır mı ???

Bazen mesafeler iyi gelir ; özlersin özlenirsin ilişki kuvvetlenir diyenler mi yoksa mesafe soğukluğu sırtında taşır diyenlerden misiniz ???

ben biraz mesafenin iliskiye iyi gelecegine inaniyorum...
daha fazla yipratmaktansa bazi seyleri biraz mesafe iyidir...
yani insan daha iyi anlar bu arada nerde yanlis yaptigini...
daha kolay karar verir ve sevgisini daha iyi anlar...

Bana göre ilişki öyle ara vermek ile toparlanmaz ...

Ara verildiğinde sorun ortadan mı kalkıyor hayır..

Yeniden birlikte olmaya başlandığında sorun yine ortaya çıkacak...

Ne dağıtır ne toparlar olduğu gibi bırakır bence

İlişkiye ara vermek bana iyi gelmez..
Soğurum ben..:dilcikar:
Zorunlu olmadıkça sadece ilişkimiz iyi gitmiyor diye kurduğumuz mesafe daha çok uzaklaştırır beni sevdiğimden..
Eğer bir sorun varsa oturup tartışmalı,insanlar kendi ve yanındakinin kusurlarını bilmeli,gerekirse çözmeli gerekirse kabullenmeli... Olmuyorsa da bitirmeli..:delphin:

Hayatta bir insanın karşılaşabileceği en büyük sıkıntılardan birisi ne istediğin bilmemektir. Ne istediğine karar veremeyen kişi olduğu yerde saymaya, yanlış adımlar atmaya ve bir sorunu çözmek isterken iyice içinden çıkılamaz bir hale sokmaya mecbur bırakır kendini. İş hayatında ya da hangi arabayı almak istediğinde, tatile nereye gideceğinde, hangi eve taşınacağında vb. kararsız kalmak ve aslında istenilmeyen bir karar vermek hayatımızı çok da olumsuz etkilemez belki ama, söz konusu olan aşksa, atılan her yanlış adım yüreğimize bir çizgi daha atmamıza, biraz daha pes etmemize sebep olabilir.

Çoğumuz yolunda gitmeyen ilişkimizi düzeltmek için elimizden geleni yaptığımızı düşünürüz, çabalar, bir çok yol dener, eskiye dönebilmek için uğraşır dururuz. Ve tüm bu çabalar sonuç vermediğinde de ayrılmanın yapılabilecek en doğru şey olduğuna ikna ederiz kendimizi. Kestirip atar, ayrılırız. Yüreğimizin bir kısmını birinin eline verir, sessizce uzaklaşırız içimiz yana yana.

Oysa denenmesi gereken her şey denenmemiştir henüz. İşte ilişkiye ara verme mefhumu tam olarak da bu kararın verildiği anda devreye girmesi gerekendir. Yoğun duygusallık barındıran, ciddi ilişkilerde en son çare olarak her zaman mutlaka denenmesi gerekendir. Ne istediğine gerçekten karar verebilmek için son ve tek çaredir. İlişkiyi çıkmaza sokan şeylerin boyutları hakkında fikir verebilecek, gerçek soruna işaret edebilecek en doğru yöntemlerden biridir.

Bu ayrılıkta "hayır...bu değildi benim istediğim..ben onu istiyormuşum, onsuz yapamam" da denebilir; "evet...işte aradığım istediğim şey tam olarak da buymuş" da denebilir.

Ama bu karar beraberken, yüz yüzeyken, sorunlarla kuşatılmış ve objektif bakamazken, üstelik de durumdan haberdar 3. şahısların her birinin kafasından ayrı bir ses çıkarken maalesef verilemez işte. Bilinmesi ve emin olunması gereken odur ki, verilen ara sonrası alınan nihai karar her zaman doğru olanı yansıtacaktır. İleride geriye dönüp acaba dememizi engelleyecektir.

Dolayısıyla ilişkiye ara vermek her zaman ayrılık demek, aşka veda etmek demek değildir.

Çoğu zaman aşkın asıl başladığı nokta tam olarak da bu ayrılığın bittiği gündür.

bence araya sogukluk girer ayrı kalarak sorunu ortadan kaldırmış olmuyorsunuz ki sadece bi dönem rafa kaldırıyorsunuz.ara verilmeden üstüne gidilmeli konuşup sorun çözülmeli

**Malesef,mesafe soğukluğu sırtında taşır .......................

Ara vermek olanıda soğutur farklı düşünce ve eylemlere iter.!!!

İlişkimize ara verelim lafı bana çok klişe geliyor artık.
Ayrılmak istediklerini eşler birbirine söyleyemiyor da böyle bahaneler üretiyorlar gibime geliyor. :1closedeyes:
Ara verildikten sonra ilişki düzelmez ki :delphin:

bencede ara vermek lafı hadı ayrılalımın bıraz daha kıbarı...
hanı şey gıbı alıştıra alıştıra soylıyelım gıbı...
araya mesafe koymak yerıne sorun neyse oturup konuşulmalı....
her sorun oldugunda ilişkiye ara verılırse ilişki yürümez...
ilişki olmaktanda uzaklaşır....
bence konuşmak daha mantıklı...

benim fikrimde ara vedikten sonra ilişkinin düzeleceğini sanmyorum

ara vermek degil de , bazen sorun ciktiginda o sorunu surekli tartismak yerine biraz karsimizdakinin kendisiyle basbasa kalip kafasini toparlamasina, sakin bi sekilde dusunup olayi degerlendirmesine, hataliysa hatasini yalniz kaldiginda farketmesine izin vermeliyiz...

Yani gel bu sorunu cozucez deyip surekli karsilikli konusmayla da cozulmuyor sicagisicagina...Biraz o insanin veya kendimizin kafamiza dank etmesi gerekiyor ve bu genelde de birbirimizden uzaktayken olabilir. Bu belki 1 gundur en fazla ama iliskiye ara vermek demek degildir.

bence bir ilişkinin uzatma dakikalarıdır .. iki kişinin arasındaki sorun konuşarakta halledilebilir
ara vermek ise sanki sen bu sürede öylece kal ben belki senden daha iyisini bulabilirim, bulamazsam kaldıgı yerden devam ederiz .. gibi birşey demek gibi geliyor bana ..

ilişkilere zaman vermek,kişilerin birbirinden uzaklaşmasını sağlıyor...
ve bana çok saçma geliyor...
ne demek biraz ara verelim...bu oyun değil ki,
hadi yoruldum,biraz dinlendikten sonra kaldığımız yerden devam ederiz gibi...
ki oyunda bile kaldığın yerden devam edemiyorsun...
bu ikili ilişkilerde madem bir problem var,bence
o problemin ortadan kalkması için çaba gösterilmesi gerekiyor...
çevremde 1 yada 2 kişi böyle ilişkilerine ara verdiler,
sonrada o ara o kadar uzun oldu ki,fikirleri,düşünceleri ve en önemlisi duyguları değişmişti...
bence mantıklı düşünüp karar vermek lazım...
direk söylemek lazım...
devam mı???? tamam mı???? diye...
sevgiler...

zaten benim canım uzakta...ama bu ilişkinin durumuna göre değişir tabi..kurtarılacak taraftanmı yoksa bozulacak taraftanmı ii bakmak gerekir..

Gözden ırak olan,gönüldende uzak olurmuş!!!
Bunu bilir bunu söylerim,bana mesafeler ters gelir.
Soğurum,o ilişkinin artık eski tadı tuzu kalmaz..Eskisi gibi asla olamam..

ilişkilere zaman vermek,kişilerin birbirinden uzaklaşmasını sağlıyor...
ve bana çok saçma geliyor...
ne demek biraz ara verelim...bu oyun değil ki,
hadi yoruldum,biraz dinlendikten sonra kaldığımız yerden devam ederiz gibi...
ki oyunda bile kaldığın yerden devam edemiyorsun...
bu ikili ilişkilerde madem bir problem var,bence
o problemin ortadan kalkması için çaba gösterilmesi gerekiyor...
çevremde 1 yada 2 kişi böyle ilişkilerine ara verdiler,
sonrada o ara o kadar uzun oldu ki,fikirleri,düşünceleri ve en önemlisi duyguları değişmişti...
bence mantıklı düşünüp karar vermek lazım...
direk söylemek lazım...
devam mı???? tamam mı???? diye...
sevgiler...

bence taraflardan biri bi süre ara verelim diyorsa aslında demek istediği ilişkinin bittiğidir. seven özler, sevdiğini yanında ister. ara vermek saçma bir ayrılık bahanesi bana göre.a.s.

ilişkide yaşanan duruma bağlı..ağır bi tartışma yaşanıp sonra görüşmeme kararı alınmışsa o
zaman bağı tamamen koparmak demketir bu...

bu durum iki kişinin sevgisine baglı ve durumun ciddiyetine baglı diye düşünüyorum çünkü sevdiği kişiyi en iyi tanıyan kişinin kendisidir ara vermelimi yoksa vermemelimi diye düşünmek lazım.belki ara verildiği zaman daha çok sogumasına neden olacaksın?

hepsini okudum ama ben zaten bu durumu yaşadığım için ne yorum yapcamı bilmiyorum:)

ilişkiya ara vermek,ayrılığa yakın davetiye çıkarmak bence,konuşarak yan yana aşamadığımız şeyleri,zaman araya girince ve şoğuklukta araya girince,ipler tam kopma noktasına gider bence.

Back
X