Bir tavsiyeye ihtiyacım var

4 gün gecikmeli geldi zaten ama benim genelde max 5 6 gün gecikmeli gelir çok zayıf olduğum zamanlarda da gecikmeli geliyordu ama böyle koyu siyah gibi değildi daha önce gecikmeli geldiği için doktora gitmiştim Bi sıkıntı yok demişti ama osnra Bi daha gitmedim 1 yıldır evliyim evlendiğimden beri böyle Bi sorunum olmamıştı yani koyu renkli gelmesi gibi bii sıkıntım olmamıştı
Gecikmeli geldiği için siyah geliyor.
Ben 17 18 gün geciktiğimde simsiyah kanayıp ölüyorum sanmıştım :D

Muhakkak doktora gidin elbette ama bence önemli bir şey değildir. Kist olabilir belki.
Kist çıkar diye korkuyorum biraz Bi yakınım 2.çocuk istiyor senelerdir doktora gittiğinde kist var demiş bundan dolayı da hamile kalamıyorsunuz demiş. Benim daha çocuğum yok ve olmamasından çok korkuyorum. Evet şuan planımız da çocuk yok ama 1 1.5sene sonra planlarımız içerisine girecek Bi sağlık sıkıntısı olmasın istiyorum 😔

Kist çıkar diye korkuyorum biraz Bi yakınım 2.çocuk istiyor senelerdir doktora gittiğinde kist var demiş bundan dolayı da hamile kalamıyorsunuz demiş. Benim daha çocuğum yok ve olmamasından çok korkuyorum. Evet şuan planımız da çocuk yok ama 1 1.5sene sonra planlarımız içerisine girecek Bi sağlık sıkıntısı olmasın istiyorum 😔
Kötü düşünmeyin lütfen 🙏🏻 Bir arkadaşıma kistinin geçmesi için çocuk tavsiye etmişlerdi mesela, kistin türüne göre değişiyor. Çoğu zaten doğum kontrol haplarıyla kontrol altına alınabiliyor. Ciddi bir şey değildir inşallah, sıkmayın canınızı

Doğum kontrol hapı kullanmıyorum eşim korunuyor bende kistten şüphelendim ilk olarak
Kist canım.malesef evlendıkten sonra o bızı koruyan kızlık zarı gıdınce tum dısardan gelen bakterıler mıkroplar rahmımızde kıst yapıyor. Bende de senn gıbı camurumsu bır sekılde gelıyordu ılk 2 gun kan seklımde gelıyor ama pedde kahve rengı kahverenfı fekıyor camurgıbı. Kistmiş her kadında oluyor. Dogum kontrol hapıyla ya da sogan kürüyle erityolar. Ben sogan kürüyle erittim. Rahmın temızlennce 1 ay sonra gebe kaldım🤭

Bende evliligimiz 1.senesındeym son zamanlsr bende de kıst olustu. Hatta doktor pkolusun gebelıge engel degıl ama asırı buyujlukte olunca engel olabılıyor dedı. Dogum kontrol hapı verdı bı yandan onu kullandım bı yandan sogan kürü yaptım. Kistim 3 cm 12 milime dusurdum. Sonrada hıc takıp etmedım kıstım 12 mılımden sonra buyudumu noldu dıhe bı baktm hamıle kalmışım kiste ragmen

Bende evliligimiz 1.senesındeym son zamanlsr bende de kıst olustu. Hatta doktor pkolusun gebelıge engel degıl ama asırı buyujlukte olunca engel olabılıyor dedı. Dogum kontrol hapı verdı bı yandan onu kullandım bı yandan sogan kürü yaptım. Kistim 3 cm 12 milime dusurdum. Sonrada hıc takıp etmedım kıstım 12 mılımden sonra buyudumu noldu dıhe bı baktm hamıle kalmışım kiste ragmen
Kist canım.malesef evlendıkten sonra o bızı koruyan kızlık zarı gıdınce tum dısardan gelen bakterıler mıkroplar rahmımızde kıst yapıyor. Bende de senn gıbı camurumsu bır sekılde gelıyordu ılk 2 gun kan seklımde gelıyor ama pedde kahve rengı kahverenfı fekıyor camurgıbı. Kistmiş her kadında oluyor. Dogum kontrol hapıyla ya da sogan kürüyle erityolar. Ben sogan kürüyle erittim. Rahmın temızlennce 1 ay sonra gebe kaldım🤭

Daha önce soğan kürü yapmıştım ben evlenmeden önce gecikmeli adet olduğum için iş yerinde arkadaşlar önermişti soğan kğrğnden mi oldu yoksa denk mi geldi bilmiyorum ama böbrek taşı düşürdüm hayatımın en zor günleriydi 1 haftayı buldu düşürmem ama ölüyorum sandım o yüzden soğan kürüne biraz korkulu bakıyorum 🙄

Hanımlar merhaba değerli vaktinizi alıyorum kusura bakmayın lütfen. Ama tavsiyeye ihtiyacım var.

Anlatacağım konumda doktora git demeden önce bende doktora gideceğimi biliyorum ve randevu alacağım zaten birazdan. Sadece gitmeden önce kafamdaki soru işaretlerini biraz dindirmek istiyorum.

1 yıllık evliyim. Şuan planımız da çocuk yok fakat 2 ay önce regl olduğum da afedersiniz normal adet kanı gibi değildi siyah siyah Bi akıntım vardı. Çok üstüne düşmedim. Geçen ay normal adet kanı olarak geldi hatta sanki 1 önceki ayın gelmediği de geliyormuş gibi ilk 2 günüm yoğun geçti sonra normal regl süresinde bitti yani 5 6 gün. Bu ay yine siyah akıntı şeklinde geliyor. Çok afedersiniz wc de hacet giserirken kan şeklinde düşüyor görüyorum ama pedde yine siyah olarak görüyorum. Bugün 5 yada 6.günüm bitmek üzere regl sürem ama kafama takılıyor. Az önce anneme çıtlattım hani normal gelmiyor falan diye. İhmal etme doktora git dedi Bi sıkıntı olur da geç farkedersen çocuk olmazsa içinden çıkmaz dert olur dedi. Son zamanlarda da çok kilo aldın falan dedi.
Sizce normal mi yani Bi sıkıntı olursa başka ne gibi Bi belirti olur?
Son zamanlarda kilo almamı da şuna bağlıyorum düğünden önce hep spor yapıyordum neredeyse 2 3 senedir kendimce pilates yapıyordum 1 senedir evliliğimden beri spor falan yapmıyorum bir de eşim vardiyeli çalıştığı için vakitli vakitsiz yemek yiyoruz ona bağlıyorum. Aslında kilo artışımda şöyle düğün zamanımda 64 kiloydum şuan 70 kiloyum 170 boyundayım.

Fikir öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
Bana bazen koyu başlıyor öyle adet, ama gecikme olursa oluyor.
Bu dediğin buamaçımsı bi koyu renk kan değil mi? Çamur gibi?
Ağrın sızın yok ama değil mi ?
İçerde önce akıp sonra kurumuş kan aslen öyle olur.
Şimdi spor hareket yapmadığın için aşağı inişi geç oluyor olabilir mesela?
Yada kanın koyulaşmış olabilir?
Seni acilen haftada 2 spora davet ediyorum , salma kendini . Sonra ilerde çocuk istediğinde bi de öncesinde kilo vermen gerekecek. Sana gereksiz gerginlik olacak.

Bana bazen koyu başlıyor öyle adet, ama gecikme olursa oluyor.
Bu dediğin buamaçımsı bi koyu renk kan değil mi? Çamur gibi?
Ağrın sızın yok ama değil mi ?
İçerde önce akıp sonra kurumuş kan aslen öyle olur.
Şimdi spor hareket yapmadığın için aşağı inişi geç oluyor olabilir mesela?
Yada kanın koyulaşmış olabilir?
Seni acilen haftada 2 spora davet ediyorum , salma kendini . Sonra ilerde çocuk istediğinde bi de öncesinde kilo vermen gerekecek. Sana gereksiz gerginlik olacak.

Evet koyu renkli çamurumsu gibi ama kan wcde görüyorum pedde kan gibi değil yada pedde çektiği için mi öyle görüyorum bilmiyorum . Aslında haftada en az 2 kez spor yapmaya çalışıyorum ama tam Bi istikrar sağlayamadım.
Evet gebelik öncesi kilo vermem gerekiyor farkındayım ufka ufak zayıflama namına bişiler yapmaya çalışıyorum.

Regli olmadan önce lekelenme seklinde siyaha benzer bir kan gelir öyle mi acaba?koyu sonra da birkac gün içinde sokülürsün zaten bu bahsettiğimse bişey yok tatlım

Hanımlar merhaba değerli vaktinizi alıyorum kusura bakmayın lütfen. Ama tavsiyeye ihtiyacım var.

Anlatacağım konumda doktora git demeden önce bende doktora gideceğimi biliyorum ve randevu alacağım zaten birazdan. Sadece gitmeden önce kafamdaki soru işaretlerini biraz dindirmek istiyorum.

1 yıllık evliyim. Şuan planımız da çocuk yok fakat 2 ay önce regl olduğum da afedersiniz normal adet kanı gibi değildi siyah siyah Bi akıntım vardı. Çok üstüne düşmedim. Geçen ay normal adet kanı olarak geldi hatta sanki 1 önceki ayın gelmediği de geliyormuş gibi ilk 2 günüm yoğun geçti sonra normal regl süresinde bitti yani 5 6 gün. Bu ay yine siyah akıntı şeklinde geliyor. Çok afedersiniz wc de hacet giserirken kan şeklinde düşüyor görüyorum ama pedde yine siyah olarak görüyorum. Bugün 5 yada 6.günüm bitmek üzere regl sürem ama kafama takılıyor. Az önce anneme çıtlattım hani normal gelmiyor falan diye. İhmal etme doktora git dedi Bi sıkıntı olur da geç farkedersen çocuk olmazsa içinden çıkmaz dert olur dedi. Son zamanlarda da çok kilo aldın falan dedi.
Sizce normal mi yani Bi sıkıntı olursa başka ne gibi Bi belirti olur?
Son zamanlarda kilo almamı da şuna bağlıyorum düğünden önce hep spor yapıyordum neredeyse 2 3 senedir kendimce pilates yapıyordum 1 senedir evliliğimden beri spor falan yapmıyorum bir de eşim vardiyeli çalıştığı için vakitli vakitsiz yemek yiyoruz ona bağlıyorum. Aslında kilo artışımda şöyle düğün zamanımda 64 kiloydum şuan 70 kiloyum 170 boyundayım.

Fikir öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

Mevsim geçişleri, hava değişikliği, kilo alma hepsi farklılık yaratabilir. Bazen koyu kahve gelen adetim, bazen normal renkte geliyor. Aklıma bu geldi 🤷🏻‍♀️

Doğum kontrol hapı kullanmıyorum hatta korunma için herhangi birşry kullanmıyorum eşim korunuyor bu ara biraz üşüttüm hatta şuan gribim üşüttüğüm için mi oldu diye düşünüyorum bu hafta içine randevu alıcam doktor araştırıyorum şuan

Anladım canım.
Ben korunuyorum bizde de eşim korunmuyor ama benim yıllarca reglim çok sancılıydı.
Ben ondan korunmak istedim, düzene girsin diye.
Şimdi de işte rengi çok koyu ve daha öncesine göre azalma yaşadım.
Sonuçları benimle paylaşırsan çok sevinirim.

Anladım canım.
Ben korunuyorum bizde de eşim korunmuyor ama benim yıllarca reglim çok sancılıydı.
Ben ondan korunmak istedim, düzene girsin diye.
Şimdi de işte rengi çok koyu ve daha öncesine göre azalma yaşadım.
Sonuçları benimle paylaşırsan çok sevinirim.

Tamam canım mutlaka haber vericem yarın sabah randevum var doktor çıkışı yazarım sana

Kızlar şimdi doktordan geldim rahim yolunda 12 mm kist varmış adet sonunda lekelenmeler olması normalmiş adet kanı biriktiği için bekleyince koyulaşıp geliyormuş yavaş yavaş. Bir de polikistik over var dedi. Tedavi düzeyinde değil dedi gebeliğe engel olup olmayacağını sordum engel olmaz dedi korunmayı bırakıp 1 yıl içerisinde hamile kalmazsan o zaman gelirsin tedavi başlarız dedi şuan tedavilik bişeyin yok dedi kızlar korkuyorum çocuğum olmazsa diye

Back
X