Bir teselli verin...

ilginc Kiz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2017
2.834
9.781
158
Arkadaslar ben 4 seneye yaklasik universite mezunu issizim ve bekarim.Annem de cevresindeki insanlardan ise giremedi mi bekar mi biri yok mu gibi sorulara uzuluyor sinirleniyor ve bana patliyor.Ben de uzuluyorum.Yuzlerce yere tek tek CV gonderdim gorusmelere gittim olmadi gorustugum es adaylarini da sevemedim veya hayat gorusumuz farkli cikti olmadi.Haz etmedigim bize yanlislari olan bir tanidik bir yere CV gondermemi istedi o an nedense yeni mezun oldugumdan ben bulurum kendim dedim ve bulamadim.Annem onu da hatirlatarak belki o olucakti diyor bu da benim icime dert oldu.Buyuk bir yanlis mi yaptigim diyorum insanlar ne hatalar yapiyor duze cikiyor.Benim neden boyle oluyor?Kimsenin kalbini kirmamaya gunahina girmemeye calistim.Kaderde mi yoktu diyorum artik sorgulamaktan kendimi yiyorum.Benim yasitim akrabalarimin hepsi is guc aile sahibi oldugundan daha cok on plana cikiyorum ailem ve ben kotu hissediyorum.

Arkadaslar ben 4 seneye yaklasik universite mezunu issizim ve bekarim.Annem de cevresindeki insanlardan ise giremedi mi bekar mi biri yok mu gibi sorulara uzuluyor sinirleniyor ve bana patliyor.Ben de uzuluyorum.Yuzlerce yere tek tek CV gonderdim gorusmelere gittim olmadi gorustugum es adaylarini da sevemedim veya hayat gorusumuz farkli cikti olmadi.Haz etmedigim bize yanlislari olan bir tanidik bir yere CV gondermemi istedi o an nedense yeni mezun oldugumdan ben bulurum kendim dedim ve bulamadim.Annem onu da hatirlatarak belki o olucakti diyor bu da benim icime dert oldu.Buyuk bir yanlis mi yaptigim diyorum insanlar ne hatalar yapiyor duze cikiyor.Benim neden boyle oluyor?Kimsenin kalbini kirmamaya gunahina girmemeye calistim.Kaderde mi yoktu diyorum artik sorgulamaktan kendimi yiyorum.Benim yasitim akrabalarimin hepsi is guc aile sahibi oldugundan daha cok on plana cikiyorum ailem ve ben kotu hissediyorum.
yaş kaç?

Her şeyin vakti zamanı var. Siz gerekli çabayı gösteriyorsanız zamana bırakmalısınız. Etraftaki fısıltıları duymayın kapayın kulaklarınızı. Mücadelenizin karşılığını elbet bulursunuz.

Malesef ülkenin sorunu bu
İnşallah hayırlı bir iş bulursunuz
İşkuru takip etseniz

Nasip degildir.Dogru isi bulman icin zaman gereklidir.Kendine boyle dert etme eline gecen bir sey olmaz.

27ye giricem hersey bir anda olmicak biliyorum ama bir seye tutunsam yeticek isim olsa veya dogru insani bulsam.Kucuk seylerle mutlu olan biriyim bir de emek var ortada.
üzme kendini
ben de 34 de evlendım
iş bulsan evlensen de etrafın baskısı bitmeyecek buna emin ol
eviniz olmasa kirada olsanız ev alamayacak mısınız dıyecekler
arabanız olmasa araba almayacak msınız
cocuk olmasa ( hayattakı en buyuk baskı bu bence, resmen psikolojık şiddet) çocuk baskısı olacak
bi tane doğursanız ıkıncı yok mu dıyecekler

yasın guzel bır yaş, hersey olur zamanla merak etme
insallah rabbim önce iyi hayırlı bir iş nasip etsin

üzme kendini
ben de 34 de evlendım
iş bulsan evlensen de etrafın baskısı bitmeyecek buna emin ol
eviniz olmasa kirada olsanız ev alamayacak mısınız dıyecekler
arabanız olmasa araba almayacak msınız
cocuk olmasa ( hayattakı en buyuk baskı bu bence, resmen psikolojık şiddet) çocuk baskısı olacak
bi tane doğursanız ıkıncı yok mu dıyecekler

yasın guzel bır yaş, hersey olur zamanla merak etme
insallah rabbim önce iyi hayırlı bir iş nasip etsin
Cok dogru soyluyorsunuz bir de insanlar ailemi etkilemese biz belki daha iyi olucaz.Allah bekleyisi olanlara hayirliyisiyla is,es,cocuk neyse nasip etsin.Yasayan anliyor ancak.

Bolumum ve universitem iyi ama bu devirde baska seyler daha onemli bir de kontenjanlar artinca her yerde mezun sayisi fazlalasti.

Bölümünüzü söyleseniz belki ona göre yönlendiren birileri çıkardı o yüzden sormuştum ben. Direk iş teklifi olarak olmasa bile bölümünüze uygun sektörlerde çalışanlar iş bulma ihtimalinizi arttıracak cv'nizi parlatacak öneriler verebilir diye düşündüm.

Teselli verin demişsin ama 4 senede hep evde miydin? Sadece eğitimin üzerine mi iş aradın?
Yani düzgün iş bulana kadar başka işle idare edip para kazanayım veya kpss ye hazırlanayım diye düşündün mü?

Teselli verin demişsin ama 4 senede hep evde miydin? Sadece eğitimin üzerine mi iş aradın?
Yani düzgün iş bulana kadar başka işle idare edip para kazanayım veya kpss ye hazırlanayım diye düşündün mü?
Hep evde degildim Kpssye calistim girdim olmadi.Bolumumun kpss puani cok yuksek.Ozellere basvurdum.Meslegim disinda asgari ucretli bir yere girdim iki ay calistim bekar olunca erkek is veren baska gozle bakti ben de karsilik vermeyince isten cikarildim.Tekrar Kpssyi denedim ailemde hastalik oldu evden cikamadim derslerle birlikte kaldiramadim ve psikolaga gittim.Yasamayan anlamaz tabi siz de haklisiniz.

Evlilikten önce mesleğinizi düşünün bence kaderinizde varsa evlilik olur zorlamakla olunca sonu kötü olabiliyor.

Hep evde degildim Kpssye calistim girdim olmadi.Bolumumun kpss puani cok yuksek.Ozellere basvurdum.Meslegim disinda asgari ucretli bir yere girdim iki ay calistim bekar olunca erkek is veren baska gozle bakti ben de karsilik vermeyince isten cikarildim.Tekrar Kpssyi denedim ailemde hastalik oldu evden cikamadim derslerle birlikte kaldiramadim ve psikolaga gittim.Yasamayan anlamaz tabi siz de haklisiniz.

Tabi ki anlamaz ve haklıyım çünkü konu başında sadece 4 senedir işsizim yazmışsın. Detayını sorunca belirttin.
Benim de işsiz gezdiğim zamanlar oldu ama istediğim gibi iş bulana kadar bekleseydim hiç bir şahsi işimi göremeyecektim. Çünkü babadan para istemek belli bir yaştan sonra çok zor.
Şimdi psikolojik olarak iyiysen yine geçici de olsa başka sektörde işlere bakabilirsin..
Allah yardımcın olsun ne diyeyim.

Evlilikten önce mesleğinizi düşünün bence kaderinizde varsa evlilik olur zorlamakla olunca sonu kötü olabiliyor.
Ben de zaten ilk once is dedim olmayinca sans taniyayim dedim.Insan yaninda destek icin ariyor yoksa tabi ki onceligim olmazdi.Hayatta hepsinden lazim herseyin yeri farkli.Sunda haklisiniz cok zorlamak da bela getiriyor.

Back
X