Bir tüpü kapalı olup doğal yolla hamile kalan var mı?

ftmaxx

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2025
11
3
1
30
kızlar merhaba benim sol tüpüm kapalı 2 kez hsg çektirdim doktor açılmadığını söyledi yumurta çatlatma ve aşılama öneriyorlar, içimde bir umut var doğal yolla hamile kalabilirim diye ama yaklaşık 1.5 yıldır evliyiz deniyoruz olmadı başta eşimin değerleri düşüktü şuan iyi ne yapmalıyım. bir dahaki reglimde doktora gidip tavsiyesini denemek istiyorum ama kararsızım benim gibi olup hamile kalan varsa bilgi verebilir mi

Merhaba bende tek tüplüyüm ve 5 gebeliğim oldu malesef düşükle sonuçlandı pcosum var tedaviyle bir kızım oldu tek tüplü olmak çocuk sahibi olmaya engel değil Rabbim hayırlısını sağlıklısını versin kucağını boş bırakmasın

Amin Teşekkür ederim Umut olduğunuz bana Ben de farklı bir şey tespit edilmedi hormonlarım da dengeli ama olmadı sizin de beklediğiniz süre oldu mu hemen hamile mi kaldınız, Rabbim size de tez zamanda nasip etsin hayırlı sağlıklı bir evlat

8 senin sonunda kızım tedaviyle oldu önceki 5 gebeliğim doğal oldu şimdi ikinciyi istiyoruz bi kaç aydır ama olmuyor kısmet siz yeni evlisiniz ovulasyon testleriyle takip yapabilirsiniz inşallah güzel sonuç alırsınız

Benim de dış gebelikten dolayı sol tüpüm tıkandı 1 sene sonra doğal yollardan hamile kaldım

Hemen gebelik istiyorsanız doktorunuzun tavsiyesine uyun derim yumurta çatlatma ya da aşılama o kadar zor bi süreç değil belki hemen hamile kalırsınız

Sag tupum tıkalı hsg çekildiğim ay hamile kaldım

İnşallah teşekkür ederim

İnşallah gelecek reglimde tekrar gideceğim teşekkür ederim

3 ay sans yüksek oluyor bildiğim kadarıyla en kısa zamanda hamile kalırsınız umarım
İlk rahim filmi üzerinden 10 ay geçti kalamadım maalesef bu ay ovülasyonumu takip ediyorum, şuan eşimin Doğu görevi sebebiyle hastane imkanları kısıtlı izini bu sürece denk getirip doktora gitmeyi düşünüyorum açıkçası, bir dahaki sürece denk getirirsek süreç daha çok uzayacak onun için kararsızım. lakoroskopi yapıyorlarmış ama iyileşme süreci zor oluyormuş

Bende olacaktım ameliyat günü bile almıştım hamile kaldığımı öğrendim ki benim yumurtalık rezervim de düşük kafa olarak ta rahat olun bize doğal yolla olmaz demişlerdi bebeğiniz tup bebek deneyecektik bu şekilde tup bebekte tutmaz denmişti süreci kabullendik esimle nasıl olsa doğal yolla olmayacak dedik kafa olarak rahatladık tup bebege kendimizi hazırlıyorduk ki kafamın rahat olduğu ay hamile kaldım sizde kendinizi rahatlatin lütfen. Bize 2 ay sonra tup bebek tedavisine başlayabiliriz demislerdi ameliyattan sonra belki daha hızlı oluyodr iyileşme süreci. Diğer tupunuz açık değil mi ?kesinlikle bi doktora gidin eğer aceleniz varsa bebek konusunda bize ilerde hiç olmaz dediler yumurtalık az olduğu için o yüzden ben hemen ameliyat olayım.diye düşünmüştüm

Bir tüpüm açık ilk gittiğimizde bir yıl tam dolmamıştı tüm değerlere baktılar eşimin değerlerde biraz düşüktü böyle de hamile kalabilirsin dedi istersen klomense başla çatlatma yapalım dedi bizim izin tarihi uymadı birde acaba olur mu düşüncesiyle çıktık takviye kullandık 2 yıl dolmadan özelde tekrar ayrı doktorlara gittik bende yine tüm değerlere baktılar hamile kalırsın istersen bir daha rahim filmi çekelim açabilirse açalım dediler tayin sürecimiz olduğu için ücreti veremedik geldik eşiminde değerleri öncekine göre gayet iyiydi sizin çocuğunuz olur dediler tayin yerimize geldik tabi geldikten sonra bulunduğum ilde rahim filmi çeken devlet hastanesi yok özel hastane hiç yok yakın ile için alarak gittik rahim filmi çektirmek için onlara da durumu anlattım girdim çıktım açılmadı çok önceden enfeksiyon ile tıkanmış olabilir dedi özeldeki doktor farklı bir doktora yönlendirdi o ilde sadece infertilite ile ilgilenen muayenehaneye yani sadece aynı şeyleri duymak için doktora gidiyorum gibi hissediyorum onun için planlı olarak kendi memletimde giderek çatlatma mı yapsam yoksa doktorların dediği gibi olur mu kendiliğinden bilemiyorum onun için sormak istedim varmı acaba benim gibi olup hamile kalabilen diye. Bu arada çok teşekkür ederim sürecinizi paylaştığını bilgi verdiğiniz için. Bende hiç hamilelik olmadığı için telaşlıyım 30 ay girmek üzereyim ne yapacağımı bilemez durumdayım

Ben dış gebelik geçirdim sağ tüpüm alındı ve sonrasında hemen hamile kaldım yani tek tüplede hamile kalmak gayet mümkün. Üstelik sağ tüpüm olmamasına rağmen sağdan yumurtlayıp gebe kaldım bu ay

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah, Umut oldunuz bana acaba yaşımdan mı kaynaklı bilemedim amh ve diğer hormanlarım normal ama yaklaşık 2 yıldır bekliyorum bende onun için kararsız kaldım biraz daha beklemem mi mantıklı olur sizce

Bu size kalmış bence eğer daha fazla beklemek istemiyorsanız catlatma deneyebilirsiniz ya da bi süre daha kendiliğinden hamile kalmayı da deneyebilirsiniz biraz daha beklerim diyorsanız ama kesinlikle stres yapmayın bazen hiç bir sebep yokken bile bu kadar hamile kalinmayabiliyor biraz akışına bırakın stres çok etkiliyor çünkü ..Çok haklısınız insna her ay hayal kırıklığı yaşıyor bu çok yorucu bi süreç ben her ay adet olmadan test yapardım ki ben çok kısa bi sürede hamile kalmış olmama rağmen en son ay test almayacağım artık diye kendime söz verdim o ay hamile kaldım anlatmaya çalıştığım kafanızın kesinlikle rahat olması lazım artık Allah bi an önce evladınız sizi sağlıklı bi şekilde kavuştursun:)

Çok haklısınız, imkansız olmadığını öğrendim en azından bu şekilde hamile kalan arkadaşlar da yorum yaptı sizin gibi Allah razı olsun, inşallah

Sorunu tek tüpe bağlamayın diye belirtmek istedim sonrası size kalmış elbette . Belki altta yatan başka sebepler olabilir çatlama aşılama vs deneyebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…