Gebeliğe Hazırlık Bir türlü anlayamıyorum! (Ovulasyon)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

La querida

Ocean🧜🏻‍♂️
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2022
930
2.494
63
Kızlar allah aşkına bana salağa anlatır gibi anlatır mısınız şu işi Ben 28 günde bir adet oluyorum en son 1 martta oldum ve yarın ovulasyon testine başlayacağım testte net 2 çizgi çıktığında mı ilişkiye girmem gerekiyor, silik çıksa da hamile olma şansım var mı? İki çizgi de belirgin olunca mı yumurtlama zamanında oluyorum (ben zaten işimi garantiye alıp 10 gün boyunca deneyeceğim) bu yumurta çatlama olayları falan nedir 100 tane şey okudum beynim almıyor sinir oldum bana detaylı anlatabilecek var mı?

Merhaba, teste adet bitimi başlayın. Hergun aynı saatlerde ve test öncesi en az 2 saat önce sıvı alımını kesin. Teste C çizgisi belirgin T çizgisi silik çıkar. Ovulasyon gününuzde C ve T iki çizgi de koyu çıkar. Çift çizgi koyu gördüğünüzde gün aşırı yada hergun değerlendirin. Takıp eden günlerde tekrardan T çizgisi soluklasmaya başlar buda yumurtladiginiz anlamına gelir yani artık yumurtanız yumurtaliklardan tüplere salınmıştır.
2 adet arası 2 kez de yumurtlama görebilirsiniz tek seferde. Adet gununuze yakın yada gününüz geçmeye başlarken tekrardab iki çizgi de koyu çıkmaya başlarsa gebelik düşünülebilir.
Inşallah anlatabilmisimdir.
Gebe kalmak istiyorsanız ovü testinde çift gördüğünüz günden soluklasmaya başladığı gün ve sonrası 2 günü ilişki ile değerlendirin.

şimdi benim 4 tane testim var yarın bi tanesini yapıcam silik çıkarsa denememe gerek yok mu ikisi de koyu çıktığı andan itibaren mi yapmam gerek. Siz çok güzel anlatıyorsunuz da benim kafa almıyor bu aralar herşeyi araştırmaktan beynim yandı

4 test yetmez muhtemelen sizin adet bittikten itibaren her gün yapmanız gerek. T ve c çizgisi eşit koyulukta veya t çizgisi c den daha koyu olduğunda yumurtlama olmuş oluyor. O günden itibaren 3 gün arka arkaya değerlendirin sperm sorunu yoksa

10-15 gün boyunca her gün ilişki yaşamam bi sorun yaratır mı acaba sperm açısından. takip etmeksense her gün denesem bi sonraki adet tarihine kadar

10-15 gün boyunca her gün ilişki yaşamam bi sorun yaratır mı acaba sperm açısından. takip etmeksense her gün denesem bi sonraki adet tarihine kadar
Her gün yerine gün aşırı yapın içerde 72 saate kadar yaşayabiliyor spermler her gün beraberlik spermler için iyi olmaz kalite azaltabilir demişti doktorum.

Merhaba bende sizin gibi 28 gunde adet oluyordum , ovulasyon testleri hic yapmadim..mesela şoyle 1 marta adet gormeye basladiysaniz , 10 ,12 ve 14 mart degerlendirin hergun denemenize gerek yok zaten sperm 72 canli kalabiliyor veya 48 saat bu gunler yumurtlamis olacaksiniz ve bu gunleri degerlendirmeniz yeterli olacaktir..yani adetin görülen ilk kanamanın ardından gecen 14 günde gerçekleşir ve kanamayi takip ederek 9 günden itibaren cinsel ilişkiye girebilirsiniz :))

Regli bittiği gün ya da regli yaklaşırken hamile kalan birçok kadın var, yani böyle belirli gün aralığında ilişkiniz olsun demek yanlış yönlendirme olabilir, en gerçekçi yöntem ovulasyon ya da yumurtlama takibi yapılmıyorsa, regl bittiği günden bir sonraki regle kadar günaşırı düzenli ilişki, bence yanlış yönlendirmeyelim.

Tamda bunun üstüne adetimin 5. Günü bugün. Bitti diybilirim hani sonlara doğru 1 2 damla gelir ya öle oldu okadar. Şimdi lh test yaptım böyle koyu neden acaba ölesine denedim normalde adetin 8 9 günler yapmaya başlardım bi bilginiz var mı

Eklentiler

• 2AC21A68-58EE-4B11-A4D2-944A612C7933.webp
    99,9 KB · Görüntüleme: 56
Yanliş yonlendirmiyorum.Tabi ki kalinabilir ama adette yakin hamile kalma ihtimali azdır ama bu küçük bir olasılıktır. Yumurtlama oldugunda hamile kalma şansınız en yüksek olduğu günlerdir ve 28 günde bir düzenli olarak adet gören bir kişide yumurtlama adet periyodunda görülen ilk kanamanın ardından geçen 14. günde gerçekleşir.

Üzgünüm, hiç test yapmamış biri olarak bu konuda yanlış bilgi vermek istemem,daha tecrübeli olanlar yardımcı olacaktır umarım.

Düşük de olsa ihtimaller her zaman vardır bunu söylemek istedim, çok fazla denk geldim "reglim bittikten birkaç gün sonra yumurtluyormuşum aylarca o günlere olasılık verip değerlendirmemiştim" diye pişman olan insanlar var, ve o sabit 14 gün denilen de evet doktorlar öyle söylüyor ama herkeste aynı olmayabiliyor.

Ben hep ilk kanamadan sonraki 11. Gün başlıyorum denemeye yani bu gün başladım 17sine kadar her gün 17sinden sonra günaşırı yapmaya devam edeceğim bir sonraki reglye kadar umarım olur bu ay

Ben hep ilk kanamadan sonraki 11. Gün başlıyorum denemeye yani bu gün başladım 17sine kadar her gün 17sinden sonra günaşırı yapmaya devam edeceğim bir sonraki reglye kadar umarım olur bu ay
Umarım olur, test kullanıp ovulasyon gününü belirliyorsanız 11. gün başlamanız normal, ama bilmiyorsanız regl biter bitmez denemek daha iyi olabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…