• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir türlü param birikmiyor

Borca girmeden birikim yapmak zor vallahi. Ya da bireysel emeklilik gibi bir yatırım aracı düşünebilirsin. Her ay düzenli olarak bireysele para yatırıp, arada da toplu ödeme şeklinde koyabilirsin. Bunun bir olayı var hatta. 10 sene sonra bireyseli kapatıp tüm parayı çekip yeni bir bireysel hesabı açıyorsun tüm parayla. Yine aylık ödemelere devam ediyorsun. Böylece hem para birikiyor, hem devlet katkısını maksimumda alıyorsun, hem de ihtiyaç halinde toplu paran oluyor. Ayrıca bireyseli farklı fonlarda ya da dövizde de tutabilirsin. Bence bir araştır.

Biz geçen hafta yaşadığımız ilçede hayalimizdeki müstakil ev arsasını aldık. Nasıl aldığımızı söyleyeyim. Önce hiç paramız yokken belediyenin açtığı ihaleden yola sıfır 500 m2 bir arsa aldık. Bu arsa şehir merkezine çok uzak değildi ancak bizim için orda yaşamak konforlu olmayacaktı.

Kamu arazisi olduğu için %25’ini peşin verdik kalanı 24 aya faizsiz bölündü. Daha arsanın taksitleri bitmeden birisi şehir merkezinde deniz manzaralı 2+1 dairesi ile takas yapmak istedi. Arsanın üzerine cüzzi birşey ödeyip daireyi aldık.

2 ay sonra süper bir arsa geldi önümüze, ihtiyaçtan acil satılık. Bu daire ve daha önce aynı şekilde ortaklığın giderilmesi için ihalelerinden aldığımız küçük bir arsayla bu hayalimizdeki arsayı takas ettik. Uzun mu anlattım bilmiyorum ama böyle ufak ufak edinilmiş arsa, tarlalar ilerde size büyük yatırımlar olarak dönecektir. Küçük büyük demeyin paranız eve yetmiyorsa toprağa yatırın

Biz geçen hafta yaşadığımız ilçede hayalimizdeki müstakil ev arsasını aldık. Nasıl aldığımızı söyleyeyim. Önce hiç paramız yokken belediyenin açtığı ihaleden yola sıfır 500 m2 bir arsa aldık. Bu arsa şehir merkezine çok uzak değildi ancak bizim için orda yaşamak konforlu olmayacaktı.

Kamu arazisi olduğu için %25’ini peşin verdik kalanı 24 aya faizsiz bölündü. Daha arsanın taksitleri bitmeden birisi şehir merkezinde deniz manzaralı 2+1 dairesi ile takas yapmak istedi. Arsanın üzerine cüzzi birşey ödeyip daireyi aldık.

2 ay sonra süper bir arsa geldi önümüze, ihtiyaçtan acil satılık. Bu daire ve daha önce aynı şekilde ortaklığın giderilmesi için ihalelerinden aldığımız küçük bir arsayla bu hayalimizdeki arsayı takas ettik. Uzun mu anlattım bilmiyorum ama böyle ufak ufak edinilmiş arsa, tarlalar ilerde size büyük yatırımlar olarak dönecektir. Küçük büyük demeyin paranız eve yetmiyorsa toprağa yatırın
Bu ihaleler nereden takip ediliyor mesela 500 m2 arsa ne kadar

ben de mi bir sorun var artık gıcık oldum iyice.eee birikmiyor işte?
Size ilk defa tavsiye vereceğim belki ilk ve son olacak, nereden tavsiye verdim deyip pişman da olabilirim bilmiyorum :)))

Azıcık birikimim var demişsiniz, birikimi bankada herhangi bir fona vb koymadan tl bazında hesabınızda mı tutuyorsunuz?

Siz bildiğim kadarıyla hayatı da riskleriyle sevip yaşayan birisiniz o yüzden size birikim için de risk almanız gereken bir tavsiye vereceğim, birikiminizi döviz ağırlıklı yatırım yapan değişken fona koyabilirsiniz, kur yükseldikçe kazanırsınız ama kur düşerse kaybedersiniz, risk almanız gereken kısım da burası :))

Atıyorum 400 bin liranız var, acil durumlar için 100 bini kenara koyarsınız, 300 bin lirayı da “doğru bir” döviz ağırlıklı değişken fona yatırırsanız size bazen günlük 1 bin lira bazı gün 5 bin lira kazandırır, bazı günler 3 bin lira kazanırsınız ama günlük kaybedişleriniz de 3-5 bin olur belki bazen daha fazlası.

Velhasıl tl olarak hesabınızda tutuyorsanız paranız hem kur hem enflasyon karşısında her gün eriyor, bankanıza söyleyin onlar sizi yönlendirir getirisi yüksek kesintisi az döviz ağırlıklı fon almak istiyorum deyin.

Bu ihaleler nereden takip ediliyor mesela 500 m2 arsa ne kadar
O arsa milli emlak ihalesine çıkmıştı ama genelde üyap e-satıştan takip ediyoruz. Ortaklığın giderilmesi ihalesi olarak seçim yapabiliyorsunuz. Biz icralara girmeyi tercih etmediğimiz için sadece ortaklığın giderilmesi ihalelerini listeliyoruz

Merhaba ben devlet memuruyum.5 senedir çalışıyorum.başlıktan anlaşılacağı üzere 5 seneye göre o kadar az o kadar az param var ki.hiç öyle her sene tatillere, gezmelere para harcayan biri değilim.alkolüm yoktur( vardır aslında da arkadaşlar ödüyor sağolsun), sigaram yoktur, öyle çok masraflı bir hobim yoktur.param gerçekten çok az.hatta yazmaya utanıyorum.çünkü ne zaman söylesem millet şaşırıp kalıyor çok az diye.eee diyorum ki birşey yapmadım ki ne yapacağım sanki? Normal, standart bir hayat.tamam ilk atandiğımda bir takım özel hastane masraflarım olmuştu ama 4 sene o masrafın toparlanmaması da benim sorunum değildir heralde artık.sürekli bir ev almıyor musun, araba almıyor musun muhabbeti.ee diyorum o kadar parayı nereden bulayım.diyorlar ben senin yerinde bekar çocuksuz olsaydım şimdi Mercedesle geziyordum.yok evimi arabamı almiştım.ben de mi bir sorun var artık gıcık oldum iyice.eee birikmiyor işte? Sokağa mı atıyorum sanki parayı? Delirttiler beni bu konuda.sizin nasıl oluyor?
Ev neyse hadi diyelim de araba alamamak ilginç , üstelik doğudasın.

Buda kim miş aa ben mişim :70:
Lütfen saman alevi öfkeyi de unutmayalım, o öfke anında herkes toz olsun arkasına bakmadan kaçsın, dünyayı yakabilecek patlama yaşanacaktır az sonra :KK70: yalnız nasıl bir anormalliktir ki yarım saat sonra bir şey kalmaz az önce gırtlağını sıkmayı düşlediğin insana çay koyayım mı tatlım dersiniz 😵‍💫

Savaş tanrısı Mars
Element Ateş 😬

O arsa milli emlak ihalesine çıkmıştı ama genelde üyap e-satıştan takip ediyoruz. Ortaklığın giderilmesi ihalesi olarak seçim yapabiliyorsunuz. Biz icralara girmeyi tercih etmediğimiz için sadece ortaklığın giderilmesi ihalelerini listeliyoruz
Gerçekten piyasaya göre uygun mu peki

Lütfen saman alevi öfkeyi de unutmayalım, o öfke anında herkes toz olsun arkasına bakmadan kaçsın, dünyayı yakabilecek patlama yaşanacaktır az sonra :KK70: yalnız nasıl bir anormalliktir ki yarım saat sonra bir şey kalmaz az önce gırtlağını sıkmayı düşlediğin insana çay koyayım mı tatlım dersiniz 😵‍💫

Savaş tanrısı Mars
Element Ateş 😬
Bu yüzden sürekli sonrasında maskaralık yapmak zorunda kalan me 🙋🏼‍♀️ 🤣 neyseki senle dövüşüyorsam seni seviyorumdur 🫠 sorun sessizliğim 🤫 hanımefendi konu dışindan banlaniciz sizi bilmem ama benim cezam çok mune duymasın 🤣

Bu yüzden sürekli sonrasında maskaralık yapmak zorunda kalan me 🙋🏼‍♀️ 🤣 neyseki senle dövüşüyorlar seni seviyorumdur 🫠 sorun sessizliğim 🤫 hanımefendi konu dışindan banlaniciz sizi bilmem ama benim cezam çok mune duymasın 🤣
Yok yok banlanmayız çünkü konu bdvde değil:)
Koçlar için geyik mi açsak makarası yapılacak çok şey var😂

Aa bizim arsalari siz mi aliyorsunuz :D

Yok yok banlanmayız çünkü konu bdvde değil:)
Koçlar için geyik mi açsak makarası yapılacak çok şey var😂
Ne ara finansa geldik ya 😁 yok yok bizi gömecek çok kişinin sırada beklediğini biliyorum ama ispatlayamam 🤣 siteden atılmaya hazır değilim 😈😈

Konu bdvlikten ziyade yatırım tavsiyelik diye ekonomiye pasladık :)))
Gıcıklıktan sevilmediğimizi ekmek kuyruğu gibi kuyruk olacağını biliyorum da kimin umurunda 😂
Burcun yanında bende genetik gamsızlık var :KK70: dikkate aldığım insan sayısı bir elin parmağını geçmez😬

Gerçekten piyasaya göre uygun mu peki
Kesinlikle çok çok daha uygun. Arsaların bilirkişi ücreti genelde piyasanın çok altına oluyor. Bir sürü kişi parasını faizde ya da dövizde tuttuğu için 5 milyonluk bir arsayı 2-3 milyona almanız çok çok mümkün

Kesinlikle çok çok daha uygun. Arsaların bilirkişi ücreti genelde piyasanın çok altına oluyor. Bir sürü kişi parasını faizde ya da dövizde tuttuğu için 5 milyonluk bir arsayı 2-3 milyona almanız çok çok mümkün
Ben 2-3 milyonda elendim....

Cok uzuyorsunuz ama beni cok.
Daha yeni 4 milyonluk arsamiz satildi mahkeme kanaliyla.
Ben gidip yastigima sarilip agliycam biraz izninizle.

Back
X