• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir türlü söyleyemiyor..

olucakemel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2017
225
157
33
Merhaba hanımlar kayınvalidemin annesi babası vefat edeli 5 yıl oldu. 50-60 dönüm değerli arazi 4 kardeş arasında bölüşülücek ama çok değerli olduğu için gizli bir paylaşamamazlık söz konusu kayınvalidemin 2 abi ve bir erkek ikizi var. Onlar ekip biçiyorlar.Fındık tarlalarından güzel gelirleri oluyor. Kayınvalidemede 1sıra fındık ocağı ve icara verdikleri tarladan gelen geliri bölüp 250tl gibi komik rakamlar veriyorlar. Kayınvalidem 75 metrekare eski bir evde yaşıyor abileri baba malında en az 3-5dönümlük çok değerli yerlerde müstakil evlerde oturuyorlar. Kadıncağızıda her hafta 5kilo süt 2 kilo biber getirip hoş tutuyorlar. 1 senedir görümcemin maddi sorunları var bizde kirada oturuyoruz.Kayınvalidem malını isticek ortanca abiyle konuşuyor büyük dayıya söylesin diye( büyük dayı biraz asabi en çok yeri kendi almak istiyo) bu seferde görümceye sırayla para gönderiyorlar. (sırf malını istemesin diye) Bir türlü söyleyemiyor kadın! Kayınvalidem tapuları kendi üstüne almadan direk çocuklarına bölüştürecek ama ha bugün ha yarın 5 sene oldu nerdeyse ben söylicem. Mahkeme yolu harici nasıl bir yol önerirsiniz zira herkes sevgi pıtırcığı gözler dolar euro.

Aynı şey geçen hafta başımıza geldi. Bizim ki çok değerli değil ama kv ye düşen bi miras. Herkes hareketli hararetli konuştu falan. Eşimin ailesi de benim fikirlerime çok saygı duyar tek üni mezunuyum diye olabilir. Dayılar yengeler bana sesi kızım sen ne diyorsun diye. Dedim ki yanlış anlamayın ama ben karışmam mal benim değil derdini de kavgasını da üstüme almak istemem herkes elini vicdanına koysun ona göre bişiler yapsın

Kesinlikle Karışma, paragöz gelin durumuna düşersin

Eşinize söyleyin madem. Sizin laf söylemeniz hata olur.

Sonuçta yine kadına kalan bişi yok gelse de çocuklara gidecek :) bu işler akraba bölen İşler sen hiç karışma bence
karışsam ağzımın payını alıp oturucağım kesin eşim bişeyler yapabilir. Kayınvalidemde üzerine mal yapar büyük çoğunluğu 2 çocuğuna bölüceğini söylüyo

kayınvalidem anlatıp ağlıyo yanımda

o zaman kendi hakkını kendi arasın..
siz sakın karışmayın sakın..
bak benim dedem öleli 25 sene oldu hala 5 kardeş paylaşamadılar fındıklıkları.. bide bizim köy dağda resmen sanırsın fındıkla geçiniyorlar.. rezillik resmen ..

o zaman kendi hakkını kendi arasın..
siz sakın karışmayın sakın..
bak benim dedem öleli 25 sene oldu hala 5 kardeş paylaşamadılar fındıklıkları.. bide bizim köy dağda resmen sanırsın fındıkla geçiniyorlar.. rezillik resmen ..
işte bizim araziler merkeze çok yakın acayip değerli 6dönüme 40 daire veriyolar dayılar mütahit kovuyo dahada değerlensinmiş.

Back
X