Bir vicdan azabının anatomisi

parkbyull

Başlangıç:104 Güncel :65
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2012
21.403
32.063
598
38
İçimi dökmek için açıyorum bu konuyu zira akşam bu üzüntüyle panikatak krizimi atlattım bir güzel..

İki adet ellerinizden öper çapkınla maşuk isminde muhabbet kuşlarım var..çapkın kızım ve maşuk oğlum....

dün evi temizlerken eşime seslendim kuşları temizle yemlerini değiştir diye..dayanamadım yine eline yüzüne bulaştırır yapacağı işi diye bende gittim yanında...

kuşlar bi bizim olduğumuz tarafa geliyolar bi yemliğe konuyolar anlamadım oysa iki gündür bakıyorum yem var...

benim akıllı kocam kabuklu yem koymuş,bende kabukları yem sanmışım iki gündür kuşlarımı aç bırakıyormuşum...içim cızzz etti...eşim kuşlarıma kin beslediğinden çok iplemedi iki beni gazladı bak aç bırakıyorsun diye çekti gitti...

yemliği elime alıp yem koymamla beraber,hunharca yemeleri bir oldu...ağlayacaktım ,eeeeeeeeeeeeeee şimdi senin DERDİNİ ÖPEYİMCİLER meydanı boş bulmadan derdimin ne mi olduğuna geleyim....

1-kuşlarıma çok düşkünüm kabuksuz yem koyarım ki rahat yesinler yemin bittiğini çabucak anlayayımcı ben kabuklu yemin yanılsamasına kurban olarak kuşlarıma iki gündür resmen eziyet etmişim(beni tokatlayın kendime getirin)

2-bugün kuşlarına bu eziyeti istemeden de olsa reva gören ben yarın KENİ EVLADIM OLSA .............sanırım annelik güdülerim yok ha çocuk isterken artık fazla karamsar kalmaya başladım dünden beri ...Sanırım ben anneliği haketmiyorum ha.

deme öyle deme Annelik duygusu bambaşka olurr

Şu yazıdan anladığım kadarıyla gayet vicdanlı bir insansınız,
Vicdan sahibi bir insan, tam anlamıyla asıl anne olur bilemem ama,
iyi karakterli evlatlar kazandırır topluma eminim ki .

Deme öyle kız bilerek mi yaptin benmde muhabbet kuşlarım vardi,is yoğunluğundan bakamiyorum başkasına verdim. Ama hep gözüm petshoplarda anliyorum ne kadar cok sevdigini...

Kuşlarına bu kadar bağlı,sevgi dolu insan evladına kim bilir nasıl Iyı anne olur

Benimde bir tane dünyalar tatlısı muhabbet kuşum var , ve sayesinde bu kuşlarla ilgili neredeyde herşeyi biliyorum..
Bu kuşlar avusturalya kökenliler ve orada doğal yaşamlarında değil 2 gün , günlerce yemek bulamadıkları ,susuz kaldıkları oluyor. Sana bir tavsiyem var , youtubeda muhabbet kuşları doğal yaşam adıyla bi belgesel var , onu izle , o zaman yanlışlıkla yaptığının vicdanı hafifleyecektir. :)

Anneliği haketmiyorum derken
nasıl bağladın park bunları?
Gayet vicdanlı gördüm seni.
normaldir olur yani.
sen kocana kızmışın ki asıl zaten

Farkında olarak yada bosvererek gelmemissiniz ki bu noktaya. Hadi zor geldi yem koyamadım, üşendim vs deseniz anlarımda. Burada eşiniz hatali alenen. Yazık olmuş miniklere o ayri ama bundan sonra daha dikkatli olup, hiç kullanmayacağının kabuklu yemi ortadan kaldırarak başlayabilirsiniz.
Çocuk konusunda 28 aylık bir kız çocuk annesi olarak söyleyebilirim ki asla kendilerini unutturmuyor çocuklar. Bebekken ağlar acıkınca, konuşmaya baslasın meme, mama , su diye söyler mümkün değil unutmak yani. Kendinize bu kadar haksızlık etmeyin. Aynı değil yani çocuk, bambaşka bir sevgi ve içgüdüyle yaklasırsınız emin olun.
Rabbim gönlünüze göre versin inşallah.

bilerek yapmamışsınki.merak etme aç kalmamışlardır.dipte köşede kabukların arasında bulup yemişlerdir.bi dahaki sefer eşinize emanet etmeyin ama.erkek milleti sorumsuz oluyor

kocama göre ben bakamıyormuşum ilgilenmiyormuşum aç bırakmışım sabileri..(evlenmeden önce kuşlarımı kabul edersen evlenirim demiştim kendisine ,kuşlarımı atamadı ya hiçbir fırsatı kaçırmıyor..gerçi çapkını seviyor ama onun karşısına kim geçerse sevmiyor bir insan kuşa neden kin besler ki çapkını tek beslemeye kalkar eline alır hey Allahıııım

sağol canım izleyeceğim gerçi çok video izledim ama bu gözümden kaçmış..

Kardes sen herhalde burdaki "sen ne bicim annesincilerden" cok etkilenmissin...
Iste bunlar hep dış mihraklar.

çok sağolun hanımlar ,kocama emanet eder miyim hiç yavrucaklarımı evde dipte köşede kalmış bir kabuklu yemi dökmüş yemliklerine dün ilk işim gidip iki kutu birden kabuksuz yem aldırdım ama o bi bana zıplayıp bir yemliğe kondukları an gözümün önünden gitmiyor..bir de doğal ortamlarında değil kafeste doğup büyünce ne anlasınlar 2 gün açlığı..ben beş dk aç kalsam şeker düşüyor..işin içinde açlık kısmı olunca daha bir vicdan yaptım işte.

yok artık üzülme,bana kalırsa tabii ki anneliği hakediyorsun park Unutkanlık,dalgınlık adı her neyse herkesin başına gelebilir ..Benim anlamadığım eşin neden kuşlara kin besliyor,kuşları mı kıskanıyor

çapkına ısındı ama çapkının partneri kim olursa sevmiyor bunlar yabani diyo çapkın ele geliyor kuş gibi diyo ,hayvanları sever bi yapısı yok açıkçası en seviği hayvanlar kuzu tavuk dana onlarda fırında evlenmeden önce kuşlarımı kabul edersen tamam bu iş demiştim sağolsun kabul etti ama pek ilgilenmez ..sağolsun ilgilendiğinde de kabuklu yem koydum ben demez ,aslında bahanesi olamaz onlar benim,ve benim sorumluluğumda..oyy kuuzm kıymam onlara tüm sülale aforoz edecek beni bunlara sevgimden sabri beyin kedi babası muhabbeti gibi eşime babası anneme anaannesi deyince çıldırıyolar

Çok vicdanlı, merhametli bir insansınız ve bence mükemmmel bir anne olacaksınız. Yalnız eşinize kuşlar konusunda güvenmeyin

Bu olayın aynısı 2009 da haziranda benım başıma geldi.
kızım anne kuş anne kuş gittik yavru kuş aldık.
hayatımda hiç kuşa bakmadım bilmiyorum.
yemliğe yemi koydum kuşu koyduk odaya arada güneşe çıkarıoz felan ,
neyse kuşu kafsten çıkardık kuş bir oraya bir buraya yatıo.
eyvah dedim hasta herhalde ölecek komşunun kızı geldi
tam bir kuş uzmanı onlar.
aayyyyyyy fallen abla kuş ölüyo yemi yok dedi
kız nasıl yok yemlik doluya dedim ay o kabuklu yem dedi.
hemen yem su koydum ay hayvan nasıl yiyo,
o zaman bende çok üzülmüştüm.
Aama panik atağım yoktu o zaman atak felan geçirmedim
şimdi bolllll bolll geçiriyorum.

demem oki bilinçli yapılmış bişey değil.
üzülmeeee canım Rabbim herşeyi biliyor.

Çok vicdanlı, merhametli bir insansınız ve bence mükemmmel bir anne olacaksınız. Yalnız eşinize kuşlar konusunda güvenmeyin
güvenir miyim hiç aldım salona koydum kuşları,kendi odalarındaydılar,bundan sonra gözümün önünde olacaklar dedim

ahahaha eşinizin fırında hayvan sevgisine bayıldım onunda önüne kabuklu ceviz verin ,bakalım yiyebiliyor mu Neyse geçmiş olsun ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…