- 9 Mayıs 2019
- 1.837
- 2.721
- 63
Vicdaninizin nicin rahat etmesi gerektigini zaten yazmışsınız. Risk almışsınız Allah ta yardim etmis insallah daha cok eder kendinize de ailenize de daha cok destek olursunuz.Ailem uğrasmak istemiyor bu isle. Biraz ilgi isteyen bir is.. annem kaldi bi bir de erkek kardesim o da universite okuyor ona destek olucaz biraz anneme marketti oyle destek olucaz. Acikcasi elimdeki altinlarimi satip bir de kredi cekip girdim ise yani elimde avucumda bir sey yok suan riskli de bir is yarini belli degil suan iyi ama karantina gelse yandık. Suan boyle devam ediyor :/
Başınız sağolsun ama öyle düşünmeyin, ömür bitmiş bu saatten sonra geride kalanlara destek olacaksınız babanız içinde bol bol dua edeceksiniz.Şimdilik öyle cok sükür sağolun. Karantina zamanı babam zora düştü sonrasinda da hastalandı rahatlayamadan kaybettik o cok uzüyor beni simdi biz iyi kazanınca acaba babamı borclardan para yuzunden mi kaybettik diye kahroluyorum.
Vicdaninizin nicin rahat etmesi gerektigini zaten yazmışsınız. Risk almışsınız Allah ta yardim etmis insallah daha cok eder kendinize de ailenize de daha cok destek olursunuz.
Başınız sağolsun ama öyle düşünmeyin, ömür bitmiş bu saatten sonra geride kalanlara destek olacaksınız babanız içinde bol bol dua edeceksiniz.
Bence başkası alsaydı ve işler düzelince de keşke biz alsaydık zamanında diye vicdan yapardınız. Anneniz de üzülürdü başkası sürüyor sefasını keşke siz alsaydınız diye düşünürdü. Çok da vicdan yapıyorsanız annenize de bir miktar hediye gibi para verin kendisine birşeyler alır.Daha onceki konularımdan bilenler bilir yaklaşık iki ay once babamı kaybettim. 18 günlük hastane surecinde ekonomik olarak kardeslerimle ben dondürdük evi odemeleri ve odemeler ciddi boyutlardaydı babam normalde çok iyi kazanan bir adamdı ama pandemi sürecinde içeri girmiş resmen onları düşününce daha da kötü oluyorum. Sonrasında her sey güzel giderken kaybettik ve işleri aksadı babamın. Bir kira getirisi olan işi var (hat) ordan yaklasik 2700 lira eve giriyor bir de calistirdigi kiralik hat vardi onun olmayan sozlesmeli.. o surecte odemelere yetemedi kazanmiyordu zaten babamin da degildi borclar (kredi kredi kartlari faturalar ) kalinca sozlesmeli olan isini devretmeye karar verdi ailem nasilsa cok getirisi yok en azindan gelen parayla borclar kapanir rahatlariz diye.. disariya devretmesini istemedigimiz icin esimle ben devraldik kredi cekerek. Annem cok sevindi borclar odendi temizlendi simdi diger isin kirasi anneme temiz geliyor. Yalniz biz bu isi aldigimizda minimum bi yatirim olarak aldik ama bu ara isler yukseldi iyi getirmeye basladı. Fakat ben vicdanen rahatsiz olmaya basladim sanki eldeki isleri almisim gibi tuhaf bir psikolojiye girdim gerci ben almasam disaridan baskasi alacakti onu da dusununce rahatlatiyorum kendimi ama bazen kendime engel olamiyorum.
Bence başkası alsaydı ve işler düzelince de keşke biz alsaydık zamanında diye vicdan yapardınız. Anneniz de üzülürdü başkası sürüyor sefasını keşke siz alsaydınız diye düşünürdü. Çok da vicdan yapıyorsanız annenize de bir miktar hediye gibi para verin kendisine birşeyler alır.
Siz ailenize destek olmuşsunuz, allah da sizin iyiliginizin karsiligini vermis
Vicdan azabi cekecek birsey yok , annenize arada sirada ufak tefek hediyeler alin o isten gelen kazancla
İyiliginizin karsiligini kisa surede almissiniz
O zaman vicdanınız rahat olsun.Evet dısariya gitmesi cok uzuyordu onu belli ediyordu zaten biz alinca sevindi gercekten. Cok sukur geliri var yine gelen. Evi var babamin geride biraktigi satsa ciddi anlamda para edecek yatirimi var. Biz de destek oluyoruz okuyan kardesime markete fln vesaire eline para cok vermedim bu zamana kadar utanirim biraz o hep verdi diye.. fatura ev ihtiyaci falan hallederiz kotu hissetmesini istemem cunku.
Canım çalmadın çırpmadın babanın devam ettırdıgı bişeyı devır aldın.Annene bıraz para verenılırsın.Yada yardım kuruluşlarına yada hastalara ,Okuyamayanlara yardım edebılırsınDaha onceki konularımdan bilenler bilir yaklaşık iki ay once babamı kaybettim. 18 günlük hastane surecinde ekonomik olarak kardeslerimle ben dondürdük evi odemeleri ve odemeler ciddi boyutlardaydı babam normalde çok iyi kazanan bir adamdı ama pandemi sürecinde içeri girmiş resmen onları düşününce daha da kötü oluyorum. Sonrasında her sey güzel giderken kaybettik ve işleri aksadı babamın. Bir kira getirisi olan işi var (hat) ordan yaklasik 2700 lira eve giriyor bir de calistirdigi kiralik hat vardi onun olmayan sozlesmeli.. o surecte odemelere yetemedi kazanmiyordu zaten babamin da degildi borclar (kredi kredi kartlari faturalar ) kalinca sozlesmeli olan isini devretmeye karar verdi ailem nasilsa cok getirisi yok en azindan gelen parayla borclar kapanir rahatlariz diye.. disariya devretmesini istemedigimiz icin esimle ben devraldik kredi cekerek. Annem cok sevindi borclar odendi temizlendi simdi diger isin kirasi anneme temiz geliyor. Yalniz biz bu isi aldigimizda minimum bi yatirim olarak aldik ama bu ara isler yukseldi iyi getirmeye basladı. Fakat ben vicdanen rahatsiz olmaya basladim sanki eldeki isleri almisim gibi tuhaf bir psikolojiye girdim gerci ben almasam disaridan baskasi alacakti onu da dusununce rahatlatiyorum kendimi ama bazen kendime engel olamiyorum.
Canım çalmadın çırpmadın babanın devam ettırdıgı bişeyı devır aldın.Annene bıraz para verenılırsın.Yada yardım kuruluşlarına yada hastalara ,Okuyamayanlara yardım edebılırsın
Anladığım kadarıyla şuan getirisi iyi ama geleceği pek belli değil bu işin. Açıkçası vicdanlık bir durum yok ama sağa sola da saçmayın biriktirin derim ben. Gün olda devran döne. Siz bir ailesiniz ayrı gayrı yok. Annenizin maddi güvencesi zaten varmış
Daha onceki konularımdan bilenler bilir yaklaşık iki ay once babamı kaybettim. 18 günlük hastane surecinde ekonomik olarak kardeslerimle ben dondürdük evi odemeleri ve odemeler ciddi boyutlardaydı babam normalde çok iyi kazanan bir adamdı ama pandemi sürecinde içeri girmiş resmen onları düşününce daha da kötü oluyorum. Sonrasında her sey güzel giderken kaybettik ve işleri aksadı babamın. Bir kira getirisi olan işi var (hat) ordan yaklasik 2700 lira eve giriyor bir de calistirdigi kiralik hat vardi onun olmayan sozlesmeli.. o surecte odemelere yetemedi kazanmiyordu zaten babamin da degildi borclar (kredi kredi kartlari faturalar ) kalinca sozlesmeli olan isini devretmeye karar verdi ailem nasilsa cok getirisi yok en azindan gelen parayla borclar kapanir rahatlariz diye.. disariya devretmesini istemedigimiz icin esimle ben devraldik kredi cekerek. Annem cok sevindi borclar odendi temizlendi simdi diger isin kirasi anneme temiz geliyor. Yalniz biz bu isi aldigimizda minimum bi yatirim olarak aldik ama bu ara isler yukseldi iyi getirmeye basladı. Fakat ben vicdanen rahatsiz olmaya basladim sanki eldeki isleri almisim gibi tuhaf bir psikolojiye girdim gerci ben almasam disaridan baskasi alacakti onu da dusununce rahatlatiyorum kendimi ama bazen kendime engel olamiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?