Bir vicdan meselesi.

Medusan

Were all mad here
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
1.804
802
648
Daha onceki konularımdan bilenler bilir yaklaşık iki ay once babamı kaybettim. 18 günlük hastane surecinde ekonomik olarak kardeslerimle ben dondürdük evi odemeleri ve odemeler ciddi boyutlardaydı babam normalde çok iyi kazanan bir adamdı ama pandemi sürecinde içeri girmiş resmen onları düşününce daha da kötü oluyorum. Sonrasında her sey güzel giderken kaybettik ve işleri aksadı babamın. Bir kira getirisi olan işi var (hat) ordan yaklasik 2700 lira eve giriyor bir de calistirdigi kiralik hat vardi onun olmayan sozlesmeli.. o surecte odemelere yetemedi kazanmiyordu zaten babamin da degildi borclar (kredi kredi kartlari faturalar ) kalinca sozlesmeli olan isini devretmeye karar verdi ailem nasilsa cok getirisi yok en azindan gelen parayla borclar kapanir rahatlariz diye.. disariya devretmesini istemedigimiz icin esimle ben devraldik kredi cekerek. Annem cok sevindi borclar odendi temizlendi simdi diger isin kirasi anneme temiz geliyor. Yalniz biz bu isi aldigimizda minimum bi yatirim olarak aldik ama bu ara isler yukseldi iyi getirmeye basladı. Fakat ben vicdanen rahatsiz olmaya basladim sanki eldeki isleri almisim gibi tuhaf bir psikolojiye girdim gerci ben almasam disaridan baskasi alacakti onu da dusununce rahatlatiyorum kendimi ama bazen kendime engel olamiyorum.

Daha onceki konularımdan bilenler bilir yaklaşık iki ay once babamı kaybettim. 18 günlük hastane surecinde ekonomik olarak kardeslerimle ben dondürdük evi odemeleri ve odemeler ciddi boyutlardaydı babam normalde çok iyi kazanan bir adamdı ama pandemi sürecinde içeri girmiş resmen onları düşününce daha da kötü oluyorum. Sonrasında her sey güzel giderken kaybettik ve işleri aksadı babamın. Bir kira getirisi olan işi var (hat) ordan yaklasik 2700 lira eve giriyor bir de calistirdigi kiralik hat vardi onun olmayan sozlesmeli.. o surecte odemelere yetemedi kazanmiyordu zaten babamin da degildi borclar (kredi kredi kartlari faturalar ) kalinca sozlesmeli olan isini devretmeye karar verdi ailem nasilsa cok getirisi yok en azindan gelen parayla borclar kapanir rahatlariz diye.. disariya devretmesini istemedigimiz icin esimle ben devraldik kredi cekerek. Annem cok sevindi borclar odendi temizlendi simdi diger isin kirasi anneme temiz geliyor. Yalniz biz bu isi aldigimizda minimum bi yatirim olarak aldik ama bu ara isler yukseldi iyi getirmeye basladı. Fakat ben vicdanen rahatsiz olmaya basladim sanki eldeki isleri almisim gibi tuhaf bir psikolojiye girdim gerci ben almasam disaridan baskasi alacakti onu da dusununce rahatlatiyorum kendimi ama bazen kendime engel olamiyorum.
Vicdanınızın kötü olmasina gerek yok. Sonucta siz bir ailesiniz. Disardan baska biri de alabilirdi. Eger bu ise cok ihtiyaciniz yok ise esinizinde fikrini alarak ailenizde isterse yeniden sizin elinizdeyken masraflarinizi da hesaba katarak kar elde etmeden geri satabilirsiniz. Yahut ailenizin durumu iyi degilse onlara kazandiginiz bu paranin bir bölümüyle destek olabilirsiniz elektrikti faturalardi alışverişti.

Çok merhametli ve vicdanlı birisiniz hayran kaldım açıkçası bu düşüncenize eşiniz de öyle lütfen içinizi ferah tutun sonuçta tam tersi de olabilirdi öyle düşünün işler Allah korusun kötüye gidebilirdi o zaman ailenizi mi suçlayacaktınız?

Hayır vicdan yapacak bir şey yok. Sonuçta siz kötü giderken almışsınız. Yani her türlü riski göze alarak borçla almışsınız. Allah da yüzünüze bakmış güzel kazanç getirmeye başlamış. Bir an önce o eldeki borcunuzu bitirebilirsiniz bu sayede.

Çok sağolun içimi rahatlattınız. Öyle zaten girerken riskleri de görüp korkarak girdik ama iyi olunca da böyle duygular olustu. Biz de oyle yapıyoruz şuan zaten borc kapatmaya calisiyoruz malum pandemi günün neler getireceği belli değil. Ama annem ve erkek kardesimi düşünmekten de alamiyorum kendimi her zaman destek oluyoruz maddi manevi olarak hep yanındayim ama bazen onlari dusunmekten yorgun dusuyorum.

öncelikle başınız sağolsun.
sizinde dediğiniz gibi siz almasaydınız başkası alacaktı anneniz borçlardan kurtulduğu için memnun.içiniz rahat olsun

Çok merhametli ve vicdanlı birisiniz hayran kaldım açıkçası bu düşüncenize eşiniz de öyle lütfen içinizi ferah tutun sonuçta tam tersi de olabilirdi öyle düşünün işler Allah korusun kötüye gidebilirdi o zaman ailenizi mi suçlayacaktınız?

Sağolun aile baglarimız cok kuvvetli (insallah hic bozulmaz) ben aynı durumda olsam butun ailem seferber olurdu eminim o yuzden onlari suclamazdim asla. Zaten annemin o odemeleri sikintilari cekmemesi icin biraz da ben istedim esim de ayni sekilde yatirim da olur dedik girdik cok sukur iyi gidiyor. Keşke babam olsaydi başında diyorum bazen bizim ilgilenmemiz bile koyuyor bana.

farz edin ki ben aldım

o zaman kar mı etti zarar mı etti bilemezdiniz

vicdanlık durum yok

daha çok gelsin siz de güzel güzel ailenizle birlikte yersiniz

Amin inşallah. Babamı kaybetmenin psikolojisi o hep cok güçlü başımızdaydı simdi boyle bir duruma girince alışamadım. Biraz da kabullenemedim.

rabbım guzel kalbınızden yaptıgınız ıyılıkten dolayı bereket vermıs bence daha daha da cok versın ınsallah:)

Başınız sagolsun.
Siz fırsatçılık yapmamışsiniz ki. İçiniz rahat etmiyorsa annenize biraz maddi yardımda bulunursunuz.

Sağolun. Yok hic aklımizda yokken giristik bu ise. Bir de disaridan akrabalardan biri duyup bir sey diyecek diye de odüm kopuyor nedense. Uniye giden bi kardesim var. Egitimini kizkardeslerimle ustlendik her ay kirasi harcligi birimiz tarafindan odenicek. Giden kimse bos gitmiyor market ne eksik kim gorurse aliyor suan iyi gibi borc olmadigi icin cok sukur rahat. Aklim gozum hep orda zaten.

Vicdanınızın kötü olmasina gerek yok. Sonucta siz bir ailesiniz. Disardan baska biri de alabilirdi. Eger bu ise cok ihtiyaciniz yok ise esinizinde fikrini alarak ailenizde isterse yeniden sizin elinizdeyken masraflarinizi da hesaba katarak kar elde etmeden geri satabilirsiniz. Yahut ailenizin durumu iyi degilse onlara kazandiginiz bu paranin bir bölümüyle destek olabilirsiniz elektrikti faturalardi alışverişti.

Ailem uğrasmak istemiyor bu isle. Biraz ilgi isteyen bir is.. annem kaldi bi bir de erkek kardesim o da universite okuyor ona destek olucaz biraz anneme marketti oyle destek olucaz. Acikcasi elimdeki altinlarimi satip bir de kredi cekip girdim ise yani elimde avucumda bir sey yok suan riskli de bir is yarini belli degil suan iyi ama karantina gelse yandık. Suan boyle devam ediyor :/

Vicdan yapacak bir durum göremedim. Ailenizi zor durumdayken desteklemişsiniz refaha ermesini sağlamışsınız. Yaptığınız yatırım değerde kaybedebilirdi fakat kazandırmış sizin nasibiniz demek ki

Sağolun. Yok hic aklımizda yokken giristik bu ise. Bir de disaridan akrabalardan biri duyup bir sey diyecek diye de odüm kopuyor nedense. Uniye giden bi kardesim var. Egitimini kizkardeslerimle ustlendik her ay kirasi harcligi birimiz tarafindan odenicek. Giden kimse bos gitmiyor market ne eksik kim gorurse aliyor suan iyi gibi borc olmadigi icin cok sukur rahat. Aklim gozum hep orda zaten.
Daha ne olsun işte. Sizi tanıdığı halde biri bu konuda arkanızdan konuşursa, kendi kötü niyetindendir o. Bosverin.

Vicdan yapacak bir durum göremedim. Ailenizi zor durumdayken desteklemişsiniz refaha ermesini sağlamışsınız. Yaptığınız yatırım değerde kaybedebilirdi fakat kazandırmış sizin nasibiniz demek ki

Şimdilik öyle cok sükür sağolun. Karantina zamanı babam zora düştü sonrasinda da hastalandı rahatlayamadan kaybettik o cok uzüyor beni simdi biz iyi kazanınca acaba babamı borclardan para yuzunden mi kaybettik diye kahroluyorum.

Back
X