Bir yakını crystal meth(uyuşturucu) kullanıpta bırakan var mı?

kendi istemediği için elimizi kolumuzu bağlayan o.. zorla bişey yaptırılmıyor.. evden gitti zaten konuştum defalarca kendimi toparlıycam bende bişey yok beni bu hale siz getirdiniz.. ama sürekli kötü haberlerini alıyoruz kendi evinden giden eşyaları saymıyorum artık, bizden gidenleride saymıyorumz başkarının mallarına kadar eli uzandı karakollardan topluyoruz defalarca ailemizin başını yere eğdi babam utanıyor yaptıklarından annem sinir hastası oldu ikisinide doktorlarla ayakta tutuyoruz sakinleştiriyoruz ama bitmiyor çektiklerimiz.. sen bana özelden o formu at canım belki bir umut bi kapı aralanır

kendi istemediği için elimizi kolumuzu bağlayan o.. zorla bişey yaptırılmıyor.. evden gitti zaten konuştum defalarca kendimi toparlıycam bende bişey yok beni bu hale siz getirdiniz.. ama sürekli kötü haberlerini alıyoruz kendi evinden giden eşyaları saymıyorum artık, bizden gidenleride saymıyorumz başkarının mallarına kadar eli uzandı karakollardan topluyoruz defalarca ailemizin başını yere eğdi babam utanıyor yaptıklarından annem sinir hastası oldu ikisinide doktorlarla ayakta tutuyoruz sakinleştiriyoruz ama bitmiyor çektiklerimiz.. sen bana özelden o formu at canım belki bir umut bi kapı aralanır
benimde abimin oğlu kullanıyo ama ne olduğunu bilmiyorum. gerçekten çok zor bi durum ALLAH herkesi bu pislikten kurtarsın. tedavi oldu koluna çip taktılar çıkardı attı ceza evinde bile yattı. ama hala akıllanmadı. ailecek çok üzülüyoruz.elimizden bişe gelmiyo başına gelmeyen gerçekten bilemez. :(

benimde abimin oğlu kullanıyo ama ne olduğunu bilmiyorum. gerçekten çok zor bi durum ALLAH herkesi bu pislikten kurtarsın. tedavi oldu koluna çip taktılar çıkardı attı ceza evinde bile yattı. ama hala akıllanmadı. ailecek çok üzülüyoruz.elimizden bişe gelmiyo başına gelmeyen gerçekten bilemez. :KK43:
Ne kadar kaldı cezaevinde peki? çıkınca yine mi başladı.. Niye böyle yapıyorlar anlamıyorum tedavi olduktan sonra yine mi başladı ? Siz maddi manevi büyük emek ve zaman harcayarak kim bilir ne zorluklarla tedavi ettirdiniz ama sonuç değişmedi dimi.. Acaba kendi isteseydi tedaviyi daha mı farklı olurdu.. Sizede çok geçmiş olsun Allah sabır versin tüm ailelere..

Ingilizce ama Meth'i bırakmış bir kadın.
yazıyı okudum kadının başına gelmeyen kalmamış zaten uyuşturucu bi annenin evladı olarak dünyayaya gelmiş 6 yaşına esrar 12 yaşında meth kullanmaya başlamış ve dahada devam etmiş. çok kötü şeyler yaşamış feleğin sillesinden geçmiş sonrasında pişman olmuş ama pişman olmak için bile çok geç kalmış bence. bu kadar kötülüğe çok geç kalınmış bir pişmanlık. benim kardeşim bu kadının yaşadığının onda birini bile yaşamadı.. kadının yaşadıklarıyla kardeşimin yaşadıklarını ortaya koyduğumda kardeşim haline bin kere şükretmeli..

Ben ergenlik dönemimde 1 ay kadar kullandım arkadaş ortamında baktım ön dişimde çatlama oldu bıraktım bir daha da içmedim o aralar ortamda kullanan herkes hala bağımlı ben aynaya baktığımda korktum kendimden ve tövbe ettim Allah kimseyi düşürmesin berbat birşey ve maalesef herkes benim gibi şanslı olamıyor hayatlarını harcıyorlar

Arkadaşım kullanıyor. Hatta beraber çalıştığı iş arkadaşları olan ciftte kullanıyor. Arkadaşım ve çiftten kadın olan bağımlı ama bağımlı olduklarını kabul etmiyorlar. Hatta Övüyorlardı.yan etkisi yok sadece kafa yapıyor istedigimizde içmeyiz vs vs. Diye .Geçenlerde kadının eşi artık tam anlamıyla bağımlı olmuş. Arkadaşım ve kadın bıraktı. Tedavi gördüler kısa bir süre. icmediklerini söylediler. Suan adam için uğraşıyorlar. Adam kabul etmiyor. Çoluk çocuk var bilmiyorum. Tek diyebileceğim yazık... Allah size sabır versin..

Tamda benim arayış içinde olduğum konuya düştüm.
Kardeşim normalde esrar kullanırdı.bırakmadı bıraktıramadık.
Son bir senedir met içmeye başlamış.ayrı eve çıkmıştı zaten.
Son zamanlarda agresif, sinirli,paronaya, halüsinasyon lar başladı.evden değil odadan dışarı çıkamıyordu artık .
Babam annem biz perişan.bize düşman.bir babanın en zor kararı nı verip polise şikayet etti.ertesi gün aldılar ambulans ve polis ile birlikte hastaneye yatışı yapıldı.zaten heryer dolu.başka şehire gitti amblans ile.bu gece üçüncü gecesi.zehirsiz tertemiz üç gece.bu met,kristal,taş,ateş ,buz bir sürü ismi var.direk adamı bitiriyor.anlamıyor bile ve yatmadan tedavisi yok.ilk olarak beyine hasar a bakacak lar mış oda ancak yarın.haftasonuna denk geldiği için sadece ilaç verip uyutmuşlar.yarın Dr lar tetkikler ile durumuna bakacaklar

Ay uzaktan bir tanıdığım vardı benim cidden çok tatsız, karaktersiz tipler oluyorlar meth'e düştükten sonra. Adam evindeki kalorifer borularını söküp söküp satıyordu. Bir de uyarıcı olduğunu için rastgele sekse çok düşkün oluyorlar + günlerce uykusuzluktan beyinleri yandığı için sağlıklı düşünme kayboluyor tamamen. Sevgiliniz eşiniz ise filan hiç uğraşmayın gidin yeni bir hayat kurun kendinize.

Akrabanızsa yine kendi istemesi lazım ilk olarak. Rehabilitasyon sonrası, adsız narkotikler var Türkiye'de oradan destek alabilirsiniz düzenli toplantılarına katılabilir. Bir de Türkiye'de ne kadar bağımlı varsa bir Menzil'e götürüyorlar illa ve çok işe yaradığını iddia ediyorlar ama bence sanrılı adamı o tarz tarikat ortamlarına sokmak çok mantıklı değil. Son olarak o tanıdığımın ailesine yardımcı olmak için araştırırken bırakan insanların sonrasında depresyon ve yeniden beyin sinirlerini onarmaya yardımcı olmak için bazı vitamin takviyeleri aldığını okumuştum. İngilizce biliyorsanız uyarıcı maddeleri bırakanların birbirlerine destek olduğu, deneyimlerini neler yaptıklarını paylaştıkları bir forum var onu atarım size özelden.
Namada
Ay uzaktan bir tanıdığım vardı benim cidden çok tatsız, karaktersiz tipler oluyorlar meth'e düştükten sonra. Adam evindeki kalorifer borularını söküp söküp satıyordu. Bir de uyarıcı olduğunu için rastgele sekse çok düşkün oluyorlar + günlerce uykusuzluktan beyinleri yandığı için sağlıklı düşünme kayboluyor tamamen. Sevgiliniz eşiniz ise filan hiç uğraşmayın gidin yeni bir hayat kurun kendinize.

Akrabanızsa yine kendi istemesi lazım ilk olarak. Rehabilitasyon sonrası, adsız narkotikler var Türkiye'de oradan destek alabilirsiniz düzenli toplantılarına katılabilir. Bir de Türkiye'de ne kadar bağımlı varsa bir Menzil'e götürüyorlar illa ve çok işe yaradığını iddia ediyorlar ama bence sanrılı adamı o tarz tarikat ortamlarına sokmak çok mantıklı değil. Son olarak o tanıdığımın ailesine yardımcı olmak için araştırırken bırakan insanların sonrasında depresyon ve yeniden beyin sinirlerini onarmaya yardımcı olmak için bazı vitamin takviyeleri aldığını okumuştum. İngilizce biliyorsanız uyarıcı maddeleri bırakanların birbirlerine destek olduğu, deneyimlerini neler yaptıklarını paylaştıkları bir forum var onu atarım size özelden.
Bana da atabilir misiniz acaba ?

Lütfen benimle iletişime geçer misiniz aynı durumdayım eşim kullanıyor asla tanıyamıyorum kendisini bütün karakteri değişti birileri ile bu konuyu konuşmaya biseyler yapmaya ihtiyacım var nasıl yardımcı olucam hiç bilmiyorum 😔

Hiç uyuşturucu kullanmadım ve kullanan birine rastlamadım. Lakin bu gibi bağımlılıklar uzman kontrolü dışında bırakılacak bir illet değil. Kişinin kendisinin istemesi de ayrıca önemli. Requiem for a Dream adlı bir film vardı bu tür bağımlılıkları konu alan. O filmi izledim 3 gün etkisinden kurtulamamıştım ama bu filmin bir bağımlıya etkisi olacağını düşünmüyorum. Bırakanlar var bu illet bırakılmaz diye bir kural yok. İnşallah bu illet yakanızdan bir an önce düşer.

Öncelikle Allah yardımcınız olsun.birkac hafta önce oğlumun okulunda narkotik polisi uyuşturucular la ilgili seminer verdi.katildim.seminerden sonra inanın 3 gün kendime gelemedim.memurun söylediğine göre meth ten ömür boyu kurtulma oranı 60 binde bir imiş.cok korkunç bı rakam.bi tanıdığımızin oğlu düştü bu batağa.neredeyse 10 kez hastaneye yattı.her seferinde kaçtı.ablasinin altınlarını mi çalmadı.komsularin evine mi girmedi.yapmadigi kalmadı.en son ticaretini yapmaya başlamış.gasp yaralama adam kaçırma organize falan da var.birkac yıldır hapiste.temiz tabii.ama 25 sene hüküm giymiş.annesi uzulemedi bile 25 sene yediğine.rahatladi kadincagiz.hic olmazsa yasiyo diye seviniyo.

Öncelikle Allah yardımcınız olsun.birkac hafta önce oğlumun okulunda narkotik polisi uyuşturucular la ilgili seminer verdi.katildim.seminerden sonra inanın 3 gün kendime gelemedim.memurun söylediğine göre meth ten ömür boyu kurtulma oranı 60 binde bir imiş.cok korkunç bı rakam.bi tanıdığımızin oğlu düştü bu batağa.neredeyse 10 kez hastaneye yattı.her seferinde kaçtı.ablasinin altınlarını mi çalmadı.komsularin evine mi girmedi.yapmadigi kalmadı.en son ticaretini yapmaya başlamış.gasp yaralama adam kaçırma organize falan da var.birkac yıldır hapiste.temiz tabii.ama 25 sene hüküm giymiş.annesi uzulemedi bile 25 sene yediğine.rahatladi kadincagiz.hic olmazsa yasiyo diye seviniyo.
Benmkiside cezaevine girdi 1 ay yattı çıktı icmeyecegine söz verdi çıktığı gbi ilk işi meth içmek oldu ne yeminler ne sözler hiçbirini tutmuyor çok yalan söylüyor eskiden asla böyle bir insan değildi eski günlere nasıl döneceğiz hiç bilmiyorum hiç umudum kalmadı

Ne kadar kaldı cezaevinde peki? çıkınca yine mi başladı.. Niye böyle yapıyorlar anlamıyorum tedavi olduktan sonra yine mi başladı ? Siz maddi manevi büyük emek ve zaman harcayarak kim bilir ne zorluklarla tedavi ettirdiniz ama sonuç değişmedi dimi.. Acaba kendi isteseydi tedaviyi daha mı farklı olurdu.. Sizede çok geçmiş olsun Allah sabır versin tüm ailelere..
cezaevinde 1 yıl falan kaldı çıktı ama yine içiyo herhalde tam bilmiyorum. eve herzaman gelmiyo tedaviyide yarım bıraktı işte :(

Lütfen benimle iletişime geçer misiniz aynı durumdayım eşim kullanıyor asla tanıyamıyorum kendisini bütün karakteri değişti birileri ile bu konuyu konuşmaya biseyler yapmaya ihtiyacım var nasıl yardımcı olucam hiç bilmiyorum 😔
Allah sabır versin öncelikle ne kadar zamandır kullanıyor biliyor musunuz?

Bu meth illetiyle uğraşıp kurtulmayı başarabilen var mı lütfen yardımcı olun. Neler yaptınız bu süreçte bir insanın karakteri bu kadar değişir mi? bıraktıktan sonra eski haline geri dönebilen var mı lütfen yardım edin ne yapmamız gerekiyor..
Eşimin ikizi bağımlıydı ve sadece bu madde de değil içki de beraberinde ve başka türlü maddeler de vardı ne bulsa onu içer hale gelmişti . Çok çok zor oldu onlar için bizim sevgililik ve evlilik öncesi hazırlık zamanlarına denk gelmişti artık en çekilmez halleri.evde kim varsa annesi babası kardeşi saldırıyor bıçak cekmeler hakaretler küfürler kavgalar ağzı alınmayacak şeyler . Eve zarar verme arabaya zarar verme babasına bile bıçak çekip kolunu yaralamıştı . Ama bunların etkisinde değilken de söz veriyorum bırakıcam sizi çok seviyorum fln fln hep . Kaç kere hastaneye yattı bıraktı çıktı geldi yine başladı .özel klinikte yattı devlette yer olmadıgı için fln . En son işte bizim evlilik olayları olacağı sırada öyle yoldan çıkmıştı ki artık babası polis çağırdı babaya darptan işlem başlatıldı kamu davasına dönüştü bu da o arada evden kaçtı bulunamadı aylarca polisin aramalarında da eşimin tcsini fln veriyor herşey aynı doğum tarihi vs. Kimliğim evde diyerek hep öyle polisten kaçtı araması var ve en sonunda üstünde yüklü miktarda kendinden geçmiş şekilde bulundu ve tutuklandı tam da bizim nikah günümüz de düğünden önce nikah yaptık çok kötü bir gündü biz evet dedik ve telefon çaldı yakalandı dediler . Şimdi içerde baya da ceza aldı üstünde fazla bulundugu için satıcı konumunda oldu . Kilit nokta şu eşimin ailesi çok düzgün çok iyi insanlar maddi durumları da çok iyiydi bu her istediğinde para verildi ne istenirse yapıldı hatta babası yeterki ne kendine ne başkasına zarar vermesin diye ne gerekiyorsa yaptı maddi olarak borclandilar krediler çekildi hırsızlık yapmasın ne isterse bizden istesin diye . Şimdi o içerde bizimkiler hâlâ borç ödüyor . İyiyim akillandim temizim diyor ama çıkınca anlıycaz ailesi de pek guvenemiyor .Allah kurtarsın kim bu illete alıştıysa

Eşimin ikizi bağımlıydı ve sadece bu madde de değil içki de beraberinde ve başka türlü maddeler de vardı ne bulsa onu içer hale gelmişti . Çok çok zor oldu onlar için bizim sevgililik ve evlilik öncesi hazırlık zamanlarına denk gelmişti artık en çekilmez halleri.evde kim varsa annesi babası kardeşi saldırıyor bıçak cekmeler hakaretler küfürler kavgalar ağzı alınmayacak şeyler . Eve zarar verme arabaya zarar verme babasına bile bıçak çekip kolunu yaralamıştı . Ama bunların etkisinde değilken de söz veriyorum bırakıcam sizi çok seviyorum fln fln hep . Kaç kere hastaneye yattı bıraktı çıktı geldi yine başladı .özel klinikte yattı devlette yer olmadıgı için fln . En son işte bizim evlilik olayları olacağı sırada öyle yoldan çıkmıştı ki artık babası polis çağırdı babaya darptan işlem başlatıldı kamu davasına dönüştü bu da o arada evden kaçtı bulunamadı aylarca polisin aramalarında da eşimin tcsini fln veriyor herşey aynı doğum tarihi vs. Kimliğim evde diyerek hep öyle polisten kaçtı araması var ve en sonunda üstünde yüklü miktarda kendinden geçmiş şekilde bulundu ve tutuklandı tam da bizim nikah günümüz de düğünden önce nikah yaptık çok kötü bir gündü biz evet dedik ve telefon çaldı yakalandı dediler . Şimdi içerde baya da ceza aldı üstünde fazla bulundugu için satıcı konumunda oldu . Kilit nokta şu eşimin ailesi çok düzgün çok iyi insanlar maddi durumları da çok iyiydi bu her istediğinde para verildi ne istenirse yapıldı hatta babası yeterki ne kendine ne başkasına zarar vermesin diye ne gerekiyorsa yaptı maddi olarak borclandilar krediler çekildi hırsızlık yapmasın ne isterse bizden istesin diye . Şimdi o içerde bizimkiler hâlâ borç ödüyor . İyiyim akillandim temizim diyor ama çıkınca anlıycaz ailesi de pek guvenemiyor .Allah kurtarsın kim bu illete alıştıysa
Kaç yıl aldı canım meth özellikle karakteri bu kadar değiştiren meth.. diğer zikkimlari kullananlar bu kadar kötülük yapmıyor arastirdigim kadarıyla..

8 yıl aldı 3ü gitti bile . Evet Sevgi Dolu herkesin bayıldığı biriydi neşeli eğlenceli tamamen. Değişmişti artık can güvenliği kalmamıştı evdekilerin öyle diyim.

Kardeşim bir haftadır meth kullanımı sonrası halüsinasyon ve sinir halinden sebep hastanede yatıyor.burda 20 günlük süreçmiş.sadece şuan normal sigara içiyor.heralde hayatında temiz geçirdiği bir haftası.ama aklı ordadır çıkayım içeyim.ordan çıkış amatem.ki istemeyecek yatmak,napılır o zaman bilmiyorum.çok zor bir süreç.kullanıp bırakan,yada tedavisi sağlam olan bir klinik.sonrası şehir değişimi.şuan için umut bu bize.birde şok ile hafıza silme okudum formlarda en son raddeye gelince yapılıyormuş sanırım.aile bu kdr zor süreç yaşadıktan sonra yine ona dönerse büyük sıkıntı

Kabul etmeleri imkansız.etmesi için artık hangi raddeye gelmeyi bekliyor lar.etrafındakiler arkadaş,aile eş dost üzmüş kırmış inanın umrunda değil.nasıl bir maddeyse.bu bağımlılık harici artık beyin hastalığı na dönüyor.ve bu zorlada olsa tedavisi olması lazım.ve çok okudum internet te bıraksalar bile onu içtiği anın keyfini hiç unutmazlarmış.kardeşimin yattığı hastanede çoğu meth kullanıp beyin de sinir ile alakalı sıkıntı yaşayan insanlar.4 aydır orda olan bile varmş.diyorum bende dışarıda olup bu zıkkımı içip herkese ateş püskürüp ,düşman edinip,doz aşımından sonunu beklemekten se yatsın orda tedavi olsun.belki üç ay belki beş ay.

Back
X