Bir yakınım ile ilgili, sağlık konusu

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
Bir yakınım adına soruyorum.
Ailesinde babası ve babasının tarafında akciğer kanseri varmış. Bu yakınının son zamanlarda kol, sırt ağrıları var ve grip. Tam geçiyor gibi oluyor tekrar başlıyor.sigara da içiyor. Kaç kez doktora gitmesini söylesem de gitmek istemiyorum. Belki sadece grip ama ailesinde de olunca endişe duyuyorum.
Merak ettiğim ailede kanser olunca çocuklarda da illaki oluyor mu?
Daha önce kanser atlatan yada yakını kanser olan var mı? Çok endişeleniyorum inşallah yoktur

Esimin ailesinde cok kanser hastasi olmus maalesef, bilimsel olarak cevabi bilmiyorum, ama ben de endiseliyim. Allahtan sigara icmiyor, sagligina dikkat ediyor. Arkadasiniz da umarim iyidir ama ne cesaret sigara iciyor.

Allah şifa versin ilk önce basit bir hastalıkta olabilir şimdi niye hemen kansere yordunuz ki hemen griptede benzer şeyler oluyor zaten doktora gidip görünsün belki bir antibiyotik bir iğne olarak gececek kafamıza göre aldıgımız ilaclar daha kötü yapabilir iyileşmeyi zorlaştırıyor

Bir yakınım adına soruyorum.
Ailesinde babası ve babasının tarafında akciğer kanseri varmış. Bu yakınının son zamanlarda kol, sırt ağrıları var ve grip. Tam geçiyor gibi oluyor tekrar başlıyor.sigara da içiyor. Kaç kez doktora gitmesini söylesem de gitmek istemiyorum. Belki sadece grip ama ailesinde de olunca endişe duyuyorum.
Merak ettiğim ailede kanser olunca çocuklarda da illaki oluyor mu?
Daha önce kanser atlatan yada yakını kanser olan var mı? Çok endişeleniyorum inşallah yoktur
Kanserden ziyade tüberküloz olma ihtimaline karşın bir kan testi ve akciğer grafisi çektirmeye ikna edin. Belki de şu an sadece bağışıklık sistemi zayıflamıştır. Kanserde genetik yatkınlık var diye biliyorum ama bu yüzde yüz olur demek de değil. Konusunda uzman bir doktora danışmakta fayda var.

Yaşı kaç?

Aile öyküsü olan durumlarda muhakkak gitmeli diye düşünüyorum kesin kanserdir kesin değildir hiç bir şey diyemeyiz ama gitmeli..

Genetik teste belli oluyor akciğer kanseri 1 derece akraba çıkıp çıkmayacağı
Sigara etkiler tabi
Geçmeyen grip bağışıklık çöktüğünü gösterir ve kanserli hücreler çoğalır

Back
X