Bir yanım git diyor,bir yanım vicdanımın sesini dinliyor

birdelimuallime

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2016
2.769
6.331
158
Hayırlı akşamlar hanımlar. Şimdi hemen konuya girmek istiyorum çünkü vicdanımın sesiyle baş edemiyorum. Bilenler vardır belki çok zorlu süreçlerden geçerek evlendim ve çok şükür eşimle aramızda bir problem olmadan huzurlu bir hayat sürüyorum ve beş aylık da hamileyim. Evliliğimde her kadın gibi benim de sıkıntı yaşadığım kısım kv kısmı!! Yani şöyle ki bir araya geldiğimizde lay lay lom olup içten sürdürülen bir çekişmenin içerisindeyiz kv-görümce-ben üçgeninde devam ediyoruz. Benim üniversite sınavına hazırlanan bir tane kaynım var ayda bir illa ki bana bir iki hafta yatıya gönderilir, kv görümce gezmelere başka şehirlere giderler. Bu olay her gerçekleşeceği zaman evde huzursuzluk çıkar tartışmalar havada uçuşur, hamileyim ve kendime zor bakıyorum zaten bir de evde yatılı misafir ağırlamak bana fazla geliyor. Eşim tartışmalarda genelde susan taraf olur ben de içindeki öfkeyi dışarı atan dilinin kemiği olmayan taraf olurum. Benim bu konuda en büyük hatam eşimden bir şey beklemek oldu, yani kendi sıkıntımı anlatıp halletmem gerekirken eşimden bekledim, o da iki taraf arasında gerginlik olmasını istemeyen hep içine atan kimseye bir şey belli etmeyen kişi oldu hep. Ona da çok üzülüyorum yıpranıyorum ve yıpratıyorum çünkü.
Yine yine ve yine iki hafta ben de kalacak bir adet kayın var elimde, kvler memleketlerine gittiler bayram sebebiyle kaynim da ders çalışacakmış bizde sınava kadar.bu sefer eşime resti çektim ya arar annenlere eşim rahatsız ağırlayacak hali yok dersin ya da ben arar kendi derdimi kendim anlatırım dedim. Yok aramadı benim de aramama izin vermedi ben ilgilenirim evde sen elini sürme hiçbir şeye diyor (benim vicdanım el vermiyor bu sefer söylene söylene ben yapıyorum her işi) bu şekilde olmasını da istemediğimi, bir çözüm bulmamız gerektiğini söyledim çözüm yokmuş gelecekmiş.
Ben de madem herkes kendi keyfine göre yaşıyor ben de öyle yaparım deyip kaynımın kalacağı haftalara başka şehire bilet aldım gezmeye gidiyorum. Ben olmayınca el mecbur gelecekler çünkü çocuklarının yanına. Bana güvenip gelmemelerini hazmedemiyorum.Bayrama denk geliyor o haftalardan birisi ve ben bayramda eşimin yanında olamayacağım. Vicdanım sızlıyor onu yalnız birakiyourm diye ama bana başka yol da bırakmadı ben ne yapayım Allah aşkına yanlış mi yapmışım çok üzgünüm icim sızlıyor ama yapacak başka bir şey de bırakmadı bana eşim.
Karışık yazmış olabilirim allak bullak kafam çünkü kusura bakmayın şimdiden.

Kaynınız koca adam çocuk değil tek başına kalamıyor mu?
Evet işte benim de anlamadığım kısım o, gelmiş üniversite çağına ilkokul çocuğu gibi her olayda bize gönderiliyor. Diyorum gitsin kalsın kendi evlerinde diye, böbreklerinden rahatsızlığı var üşüttüğü zaman ciddi hasta oluyor tamam ama kendi çocuğunu düşünmeyip gezmeye giden kv nin yerine ben mi düşüneyim. Bir olur iki olur her ay istisnasiz aynı sorunu yaşıyorum ve artık tak etti canıma çektim resti.

Evet işte benim de anlamadığım kısım o, gelmiş üniversite çağına ilkokul çocuğu gibi her olayda bize gönderiliyor. Diyorum gitsin kalsın kendi evlerinde diye, böbreklerinden rahatsızlığı var üşüttüğü zaman ciddi hasta oluyor tamam ama kendi çocuğunu düşünmeyip gezmeye giden kv nin yerine ben mi düşüneyim. Bir olur iki olur her ay istisnasiz aynı sorunu yaşıyorum ve artık tak etti canıma çektim resti.
Yaz günü niye üşüyecekmiş. Gece kalkıp üstünüde örtmeyeceksiniz nasıl olsa haa sizde kalmış haa evinde. Kv arayıp kendisine söyle bence bunları

Haziran ayında, 18 yaşında genç kendini üşütmeyecek kadar kendine bakar yahu, abartmasınlar.
Hani epilepsi hastası falan olur, o zaman anlarım. ama böylesi saçma... Üşütmesin diye napıyorsunuz, çorap mı giydiriyorsunuz? Terlik mi koyuyorsunuz ayagına?

Haziran ayında, 18 yaşında genç kendini üşütmeyecek kadar kendine bakar yahu, abartmasınlar.
Hani epilepsi hastası falan olur, o zaman anlarım. ama böylesi saçma... Üşütmesin diye napıyorsunuz, çorap mı giydiriyorsunuz? Terlik mi koyuyorsunuz ayagına?
Valla hiç birisini de yapmıyorum kışın soğuğunda da geldi biz nasılsak o da öyleydi hani ekstra bir şey yapılmıyor. Ama yine bana geliyor yine bana geliyor

Bence, terleyince havlu koyuyordur sırtına :))

Kaynım dediğiniz kişi 17 - 18 var sanırım en az. Neden tek kalmıyor? Hamile insan rahat edemez yani normalde de bana sizde kalması mantikli gelmedi. Ben de istemezdim gelmesini kocaman oğlan gitsin kalsın evinde. Yok bırakmıyorlarsa da otursun anası evinde oğluna baksın. Resmen saçmalık yaptıkları. Gitmekle çok iyi ediyorsunuz valla gezin. Bir daha da kabul etmeyin. Herkes doğurduğuna sahip çıksın!

Yaz günü niye üşüyecekmiş. Gece kalkıp üstünüde örtmeyeceksiniz nasıl olsa haa sizde kalmış haa evinde. Kv arayıp kendisine söyle bence bunları
Eşim aratmıyor ki, öyle söylersek bir daha evimize gelmezmiş ne yapayim yani derdimi anlattığım halde gelmeyecekse gelmesin diyorum yok istemiyor aramamı. Baktım hem eşim arada kalıyor hem evde huzursuzluk oluyor hem ben dışında herkes keyfine bakıyor aldım bileti gidiyorum.

Eşim aratmıyor ki, öyle söylersek bir daha evimize gelmezmiş ne yapayim yani derdimi anlattığım halde gelmeyecekse gelmesin diyorum yok istemiyor aramamı. Baktım hem eşim arada kalıyor hem evde huzursuzluk oluyor hem ben dışında herkes keyfine bakıyor aldım bileti gidiyorum.
Git canım git dinlen. Bi daha ki geleceğinde yine aynısını yao belki anlarlar

Kaynım dediğiniz kişi 17 - 18 var sanırım en az. Neden tek kalmıyor? Hamile insan rahat edemez yani normalde de bana sizde kalması mantikli gelmedi. Ben de istemezdim gelmesini kocaman oğlan gitsin kalsın evinde. Yok bırakmıyorlarsa da otursun anası evinde oğluna baksın. Resmen saçmalık yaptıkları. Gitmekle çok iyi ediyorsunuz valla gezin. Bir daha da kabul etmeyin. Herkes doğurduğuna sahip çıksın!
Hayır ben olmasam ne yapacaklardı mesela paşa paşa gelip onunla kalacaklardı, ee şimdi de ben yokmuşum gibi davranın dimi ama yok eşşek olana semer vuran çok olur hesabı herkes halinden çok memnun. Bu gitmemden de anlamamaya yatıp tekrar böyle bir şey yaparlarsa zaten kimse engel de olamaz bana. Umarım anlarlar

Back
X