Bir yanlışlık mı var bilmiyorum ama bu çifte standart olmuyor mu?

ahgs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2010
177
2
96
Antalya
8 ay önce eşimden ayrıldım.ayrılırkende hala bakireydim.bunu önemsediğim için yazmıyorum.ayrılırken bakire olmam ya da olmamam önemli değil aslında.fakat dün bir arkadaşımdan şunu öğrendim.kendisi telekomda çalışıyor ve dediki bir bayan boşandığında kimliğinde bekar yazsa bile sistemlerimizde dul yazıyor.ama bir erkek ayrılmış olsa bile sistemde bekar yazıyor.ben nasıl yani oldum.ama öyle dedi.bunda bir yanlışlık mı vara yoksa gerçektende öylemi.neden bayanda yazıyorda erkekde yazmıyor.bu çifte standart değil mi.bilgisi olan varsa paylaşabilir mi

hukukçu değilim ama nikah yapıp düğün yapmadan ayrılan birini tanıyorum dul yazılmaması için mahkemeden (bakire olduğunu ispatlayıp) bekar kararı aldırtmıştı.
Bana kalırsa çifte standartın alası tabi ki.

yok canım bekar yazıyor.medeni kanunda zorunlu.nüfus dökümünden çıkıyor sadece

eskiden öyle idi 12 14 yıl evvel ama artık dul yazmıyor bekar yazıyor bayanda da erkekte değişen olmadı. ama arkadaşımızın dediği gibi nüüfus dökümanlarında temiz kağıdında, muhtarlık vs belgelerinde boşanmış olarak geçiyor ilgili belgelerde..
elbette eski uygulama yine kadını 2.plana atan aşağılayan bir durum yaratıyordu,ama şu da var ki,nüfusta değişen ibare,zihniyetlerde ne kadar değişebildi,önmeli olan zihniyetleri değiştirebilmek,bunu başarabilmek..dilerim kız ocuklarımız kadın eşittir namus kavramı ile ezilmezler,erkek çocuklarımızda bamyaları var diye bununla övünmezler...

Son düzenleme:
benim babam vefat etti ve kimliklerinde o zamanlar yenilenme yılıydı.anneme sormuşlardı dul mu bekar mı yazalım diye.boşanmalarda nasıl oluyor bilmiyorum ama sanırım vefat edilmişle aynıdır

kimlikte her iki tarafta bekar yazıyor.nüfus kayıt örneğinde de boşanmış.bunu bildiğim için şaşırdım arkadaşımın dediğine.aklımı karıştıran bizim sistemlerimizde bekar boşanmısa dul yazıyor erkekte yazmıyor demesi oldu.yakın bir tarihte muhtarla ya da ne bileyim her hangi bir yerde bu tür bi işlemim olmamaıştı.sadece kimliği değiştirmeden önce faturalı hat almak için başvurdum.kızlık soyadımla beni hemen aradılar boşanma evrağınız lazım eşinizden ayrılmışsınız dediler.acaba erkek böyle birşey yapsa ondanda isteyecekler mi

biz aynı evde yaşadığımız için bakire olsam bile bir işe yaramıyor.yani her zaman karşıma çıkacak.ne komik bir durumdayım.evlendim ama bakireyim ama ama ama sistemlerde dulum

biz aynı evde yaşadığımız için bakire olsam bile fark etmiyor.her yerde karşıma çıkacak yani.ne komik bir durumdayım.evlendim ama bakireyim ama ama ama sistemlerde dulum

erkeklerin soyadı değişmediği için bu tarz sorunlarla karşılaşmıyorlar,yaşamıyorlar.bayanların soyadı değişkliği dolayısıyla bu kadar ayyuka çıkabiliyor,tabii onlarda da ilgili evraklarda boşanmış ibaresi kullanılıyor..

biz aynı evde yaşadığımız için bakire olsam bile fark etmiyor.her yerde karşıma çıkacak yani.ne komik bir durumdayım.evlendim ama bakireyim ama ama ama sistemlerde dulum
sonuç itibari ile kurum ve kuruluşlar bakireliğin devamlılığına yada sonlanmasına bakarak değil,evlilik kurumunun resmi olarak onaylanmasına ve sonucunda boşanma ilamı ile sonlanmasından sonra resmi dökümanlara boşanmış olrak kayıt altına alınır.evlilik gerçekleşmişse imza atılmışsa değişen sonuç olmaz... birçok vatandaş var ki,nişanlılık sürecinde tayin dolayısyla resmi nikahları kıyılan,ama oysaki herşey nişanlı bir çift gibi yaşanılan,ki sonucunda ne yazık ki,yüzük atılmakla değil boşanmakla sonuçlanıyor dolayısyla sizinde bu duruma eş değer..onlarda aynı süreci ve sıkıntıları yaşıyorlar..ama şu da var ki, evlenip ayrılmış olmanız bir eksi olarak görülsede,bakire olmanız hala çok büyük bir artı günümüz türkiyesinde,ama değişmeyen gerçekleri ile beraber yaşanmaya mahkum..

O dediğiniz şey yıllar önceydi. Artık boşansanız da nüfus cüzdanınızda bekar yazıyor. Bir çok boşanan arkadaşımdan biliyorum.
Muhtemelen arkadaşınız konuyu yanlış biliyor.

Benim bildigim kadinda erkekte bekar yaziyor.ama vukuatli nüfus örneginde bosanmis yazmasi normal gibime geliyor.ben ikinci esim.Yalnis hatirlamiyorsam erkektede bosanmis yaziyor.babam öldügünde anneme sormuslardi yeni kimlik yapilirken bekar yazalim mi diye de anneme tuhaf gelmisti.ben dulum bakar denmesi cok tuhaf bu yastan sonra demisti.

yanlış biliyorsun canım , boşanmış olan erkektede medeni durum kısmında boşanmış yazıyor yani çifte standart yok , ben daha geçen hafta bir akrabamın nüfus kayıt örneğini çıkardım orda gördüm

Ayrıldıktan sonra nüfus cüzdanınızı değiştirirken soruyorlar "boşanmış mı yazalım bekar mı" diye.

ıyıde arkadas medenı durumu bekar yazıyor
en altta oncekı soyadı kısmında esın soyadı yazıyor
ne anladım ben bu ayrım yapılmaması ısınden ya

Daha önce evlenip ayrılmış birinin nüfus cüzdanında bekar, vukuatlı nüfus kaydında boşandığı yazması bence de çok normal. Muhakkak erkeğin vukuatlısında da bu belirtiliyordur. Bunda bir ayrım yapıldığını sanmıyorum. Boşanmış olmak utanç duyulacak bir durum olmadığına göre çok da önemli olmamalı bence...

kanun değişti..
artık erkek de kadın da boşansalar bile nüfus cüzdanlarında bekar yazmalı kanuna göre..

benim bildiğim medeni kanun değişikliğiyle bekar yazması zorunlu değil.
kişinin dul yazılmasını istemiyorum diye talep etmesi gerekli.
böyle birşey varsa yok artık diyorum!

benim bildiğim medeni kanun değişikliğiyle bekar yazması zorunlu değil.
kişinin dul yazılmasını istemiyorum diye talep etmesi gerekli.
böyle birşey varsa yok artık diyorum!

sormuyolar bekar yazıyolar
ama en altta oncekı soy adı kısmına eşinin soyadını yazıyolar
bence buda kaldırılmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…