eskiden öyle idi 12 14 yıl evvel ama artık dul yazmıyor bekar yazıyor bayanda da erkekte değişen olmadı. Ama arkadaşımızın dediği gibi nüüfus dökümanlarında temiz kağıdında, muhtarlık vs belgelerinde boşanmış olarak geçiyor ilgili belgelerde..
Elbette eski uygulama yine kadını 2.plana atan aşağılayan bir durum yaratıyordu,ama şu da var ki,nüfusta değişen ibare,zihniyetlerde ne kadar değişebildi,önmeli olan zihniyetleri değiştirebilmek,bunu başarabilmek..dilerim kız ocuklarımız kadın eşittir namus kavramı ile ezilmezler,erkek çocuklarımızda bamyaları var diye bununla övünmezler...
hukukçu değilim ama nikah yapıp düğün yapmadan ayrılan birini tanıyorum dul yazılmaması için mahkemeden (bakire olduğunu ispatlayıp) bekar kararı aldırtmıştı.
Bana kalırsa çifte standartın alası tabi ki.
hukukçu değilim ama nikah yapıp düğün yapmadan ayrılan birini tanıyorum dul yazılmaması için mahkemeden (bakire olduğunu ispatlayıp) bekar kararı aldırtmıştı.
Bana kalırsa çifte standartın alası tabi ki.
erkeklerin soyadı değişmediği için bu tarz sorunlarla karşılaşmıyorlar,yaşamıyorlar.bayanların soyadı değişkliği dolayısıyla bu kadar ayyuka çıkabiliyor,tabii onlarda da ilgili evraklarda boşanmış ibaresi kullanılıyor..kimlikte her iki tarafta bekar yazıyor.nüfus kayıt örneğinde de boşanmış.bunu bildiğim için şaşırdım arkadaşımın dediğine.aklımı karıştıran bizim sistemlerimizde bekar boşanmısa dul yazıyor erkekte yazmıyor demesi oldu.yakın bir tarihte muhtarla ya da ne bileyim her hangi bir yerde bu tür bi işlemim olmamaıştı.sadece kimliği değiştirmeden önce faturalı hat almak için başvurdum.kızlık soyadımla beni hemen aradılar boşanma evrağınız lazım eşinizden ayrılmışsınız dediler.acaba erkek böyle birşey yapsa ondanda isteyecekler mi
sonuç itibari ile kurum ve kuruluşlar bakireliğin devamlılığına yada sonlanmasına bakarak değil,evlilik kurumunun resmi olarak onaylanmasına ve sonucunda boşanma ilamı ile sonlanmasından sonra resmi dökümanlara boşanmış olrak kayıt altına alınır.evlilik gerçekleşmişse imza atılmışsa değişen sonuç olmaz... birçok vatandaş var ki,nişanlılık sürecinde tayin dolayısyla resmi nikahları kıyılan,ama oysaki herşey nişanlı bir çift gibi yaşanılan,ki sonucunda ne yazık ki,yüzük atılmakla değil boşanmakla sonuçlanıyor dolayısyla sizinde bu duruma eş değer..onlarda aynı süreci ve sıkıntıları yaşıyorlar..ama şu da var ki, evlenip ayrılmış olmanız bir eksi olarak görülsede,bakire olmanız hala çok büyük bir artı günümüz türkiyesinde,ama değişmeyen gerçekleri ile beraber yaşanmaya mahkum..biz aynı evde yaşadığımız için bakire olsam bile fark etmiyor.her yerde karşıma çıkacak yani.ne komik bir durumdayım.evlendim ama bakireyim ama ama ama sistemlerde dulum
8 ay önce eşimden ayrıldım.ayrılırkende hala bakireydim.bunu önemsediğim için yazmıyorum.ayrılırken bakire olmam ya da olmamam önemli değil aslında.fakat dün bir arkadaşımdan şunu öğrendim.kendisi telekomda çalışıyor ve dediki bir bayan boşandığında kimliğinde bekar yazsa bile sistemlerimizde dul yazıyor.ama bir erkek ayrılmış olsa bile sistemde bekar yazıyor.ben nasıl yani oldum.ama öyle dedi.bunda bir yanlışlık mı vara yoksa gerçektende öylemi.neden bayanda yazıyorda erkekde yazmıyor.bu çifte standart değil mi.bilgisi olan varsa paylaşabilir mi
benim bildiğim medeni kanun değişikliğiyle bekar yazması zorunlu değil.
kişinin dul yazılmasını istemiyorum diye talep etmesi gerekli.
böyle birşey varsa yok artık diyorum!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?