• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çifte Standart ! Sizin tepkilerinizi merak ediyorum..

ben meşhur aslanla öküz fıkrasını anlatıyorum eşimin arkadaşlarına;

aslanla öküz barda içiyormuş aslan saat ilerleyince ben gideyim hanım bekler demiş öküz de amaan beklesin at bi kadeh daha demiş bir kadeh daha içmişler aslan gene ayaklanmış aman demiş gideyim öküz de aman demiş dur bi kadeh daha içelim ikinciyi de içmişler aslan kalkmış artık ben gidiyorum demiş öküz de ;
aman abi ne kılıbıksın gitcem gitcem deyince aslan patlamış;
tabi demiş seni evde inek bekliyor beniyse dişi aslan bekliyor :))

ben yeni evliyken eşime bunu anlatmıştım seni evde bekleyenin ne olduğuna dikkat et demiştim eşim şimdi arkadaşlarıyla çıkarsa geç kalmaz laf eden olursa beni evde dişi aslan bekliyor der :))

bir tek bu arkadaşı algılamıyor onu da artık az görüşmekle bertaraf ediyor eşim

benim yanımda konuşsalarda takmam
basit saçma erkek muhabbetleri bunlar
bence sende takma kafana sinirlenme

siyahinci (prens annesi opuyorumnanaktan ) ,mutnojmet harikasınız gerçektenalkisalkisalkis Ben neden bi türlü hazır cevap olamıyorum ya bilmiyorumkismile Sanırım kan beynime sıçrayınca kafam basmıyor :roflol:
Brownim, sen senin yanında konuşmalarına izin veriyor musun ? Ya da rahat edebiliyor musun ? Yok ben cevaplarını veremediğimde çat- lı - yo- rum resmen. İmkanı yok rahat duramam, onları iki ters bi düz yapmam lazım :hulya:

benımde basıma gelmedi değil hakkaten insan sinir oluyor yani...

esımın bekarken kaldıgı ev arkadası yenı bosanmıstı .. tesadufen karsılastık biyerde eşimde cok uzuldugunu dile getırdı..neyse adam manyak tabıı ne dese begenırsınız..
-ee kanka bari sen mutlumusun bu evliliği yaptğınına??? (sanki eşim benle evlendıgıne binpişman dercesıne)

eşimde ona gereken cevabı verdi zaten aynen soyle senın adına uzuldum ama ben gec bile kalmısım bu evlılıgı yapmakta dedi.. ohh canıma degsın.. sonra o arkadasıda bu cevabı duyunca bozulup gitti hemen.
gece vaktı sahılde kokorec yemek için cıkmıstık.. bi arkadası esıme yaklastı ve ooo evli barklı adam yengeyi uyuttun haa bakıyorum (benı gece cıkaramadı sanırım) senı senı dedi..
eşimde yengeni uyutmadım bak yanımda dedi :9: beni baskalarıyla karıstırma dedi..
gecen yaz yemek yedık eşimde toplamama yardım edıyor sofrayı bi yandanda lisede kız arkasıyla konusuyor ..kız dıyorkı ooo erkek adam yapmaz yaa sen iice kılıbık olmussun yenge elimasalı filan sanırım nıye yapıyosun yapmasana filan bişiler yazıyor bu.. ve bu kız benım okudugumuda biliyor yani..
bende eşimi mutfaga yolladım elınede tutusturdum ekmek tabak ne varsa :) basladım kıza yazmaya: benım oldugumu bılsın dıye : kocam sımdıde elınde ekmek ve tabakla gitti makıneye kırlılerı koymadanda gelmez.. Allah sanada boyle bi eş nasip etsın çok iyi oluyor dedım :52: :9::9: bana erkek adam yapmaz hıkayesını anlatmaya basladı..bende buyuk konusma bı kocan olur herseye karısır evdekı dedım ozaman ne yapacaksın dedım :34: bunun gibi seyler vs...

yahu o kız kımyaa eşim bana yardım edıyor dıye battı ona manyakmıdır nedir.. eşim bana yardım etmesın dıye dunya şey yazdı ona neyse... :47::47: daha aa ne guzel darısı basıma diyecegıne :23:

Eşinizin , erkek arkadaşları , ebirkek akrabaları vs yani etrafında erkek olan ne varsa , sizin yanınızda eşinize bu tür şeyler soruyor mu ? Soruyorsa da siz ne tür tepkiler veriyorsunuz yahut tepki veriyor musunuz ?
Ya eşimin bir erkek akrabası benim yanımda tv deki bir bayan şarkıcı için ;
- Ya dostum nasıl ama çok güzel kadın değil mi? diye sordu...
Yine başka bir örnek ;
Bir BEKAR erkek arkadaşı bir gün bizim tanıdığımız bir bayandan söz açılınca eşime ;
- Saçlarını boyatmış , yakışmış güzel olmuş .Sence kanka ? diye sordu...
Eşimin ,evli ama eşiyle mecburiyetten ayrı yaşamak zorunda kalan bir arkadaşı eşim tam gece göreve gideceği sırada ;
- Sen şimdi yengeye göreve mi gidiyorum dedin , ne görevi , nereye gidiyosun söylesene ...
gibilerinden kendince munzur munzur gülerek espri yaptı...
--------------------------------------------
Ya ben böyle saçmalıklar duymaya tahammül edemiyorum, vallahi boğasım geliyor ya , eşim gereken cevabı veriyor millete , ama gel gelelim aynı şekilde hangi evli bayana hangi arkadaşı böyle espriler yapabilir kocasının yanında ? Yapsa da kocası ne tepki verir , ne hisseder acaba ? Biz bayanlar böyle konularda şakalaşmazken, beyler ne rahat valla :mymeka: Bu çifte standart hakkında neler düşünüyorsunuz konuşalım .. Ben de rahatlıyayım ya , çıldırmamak elde değil :oklava:

Eşimin hiçbir arkadaşı veya akrabası böyle bir şaka yapmadı şu ana dek, hepsini aklımdan geçirdim de, sanmıyorum yapacaklarını.. Yapsalardı eğer, zaten eşimi zor durumda bırakmış olurlardı. Ayrıca ben de kendimi çok kötü hissederdim, saygısızlık çünkü düpedüz.
Ama ne yazık ki benim kuzenimin k.pederi olacak bir şahıs var, çok densiz ve saygısızca bu tür şakalar yapar. Bir defasında benim eşime de söyledi böyle bişey, ama alışkınız, herkesle böyle konuşuyor. Kuzenimin hatırı için ikimizde sustuk, ama o adamı 5 seneden bir defa ancak görürüm, canımı sıkmıyor, öyle kabul ediyorum onu da ne yapayım.:emir_bebek:

Bir gece servis arabasında iki "evli adam" yine evli bir arkadaşının "karısı" hakkında "konuşuyorlardı"

Ben muhabbetin tam sonuna gelmiştim gerçi bunlar konuşmuşlar konuşmuşlar sonra biri diyorki " yaaa oğlum dimi falancanın karısı da ne gzel, bebek gibi manken gibi hatun"

Yuhh lan yuh terbiyesiz ş....siz. Evli adam başkasının karısının muhabbetini yapıyor. Ben cık cık cık nasıl muhabbet bu dedim de ben sonra kestiler konuşmayı.

Böyle insanlarla aynı havayı solumak çok kötü gerçi beni her gördüklerinde başlarını eğerlerdi, tabi ben onlara öldürcek gibi bakardım hiç de muhattap olmazdım.

Son düzenleme:
Bir gece servis arabasında iki "evli adam" yine evli bir arkadaşının "karısı" hakkında "konuşuyorlardı"

Ben muhabbetin tam sonuna gelmiştim gerçi bunlar konuşmuşlar konuşmuşlar sonra biri diyorki " yaaa oğlum dimi falancanın karısı da ne gzel, bebek gibi manken gibi hatun"

Yuhh lan yuh terbiyesiz ş....siz. Evli adam başkasının karısının muhabbetini yapıyor. Ben cık cık cık nasıl muhabbet bu dedim de ben sonra kestiler konuşmayı.

Böyle insanlarla aynı havayı solumak çok kötü gerçi beni her gördüklerinde başlarını eğerlerdi, tabi ben onlara öldürcek gibi bakardım hiç de muhattap olmazdım.

Ne adilermiş onlar yahu, çift taraflı ahlaksızlık, iğrenç şeyler..!!:47:
Benim de en nefret ettiğim şey eşime "evlilik nasıl gidiyor, evlendiğine memnun musun, tavsiye eder misin" tarzı sorular sorulması.
Nedense bana sorulmuyor da, eşime soruluyor hep bunlar, hem de benim yanımda.. Ve çok sinirleniyorum, tepkimi de veriyorum. Valla en son "memnun değilse yenisiyle değiştirme kampanyanız var mı" dedim, eşim de bozuldu ama napiyim:19:

Benim de en nefret ettiğim şey eşime "evlilik nasıl gidiyor, evlendiğine memnun musun, tavsiye eder misin" tarzı sorular sorulması.
Nedense bana sorulmuyor da, eşime soruluyor hep bunlar, hem de benim yanımda.. Ve çok sinirleniyorum, tepkimi de veriyorum. Valla en son "memnun değilse yenisiyle değiştirme kampanyanız var mı" dedim, eşim de bozuldu ama napiyim:19:

Hiç sorma. Aklıma geldikçe kan beynimde.

Sen de ağır ama iyi yapıştırmışsın :1:

süperrr bi cevap olmus yaaa... :52: :1: bıdahakine bende diyecem bakam ne olacak :23::47:

Yaklaşık 5 yıldır birlikteyiz 1 yıldır da evliyiz.Ne evliyken ne bekarken böyle bir sohbete şahit olmadım.
Ne akrabaları ne arkadaşları hele de benim yanımda böyle bir laf etmeye cesaret edemezler.
Adamı yerin dibine sokarım o saniyede.
Eşinizin bu şakalara karşı yumuşak bir yüzü olduğunu düşünüyorum yoksa farklı farklı kişilerden benzer aptal şakalar duymanız tesadüf olamaz.
Ya da berbat bir arkadaş grubu var ki böyleyse kaçarak uzaklaşmak gerek bu tip arkadaşlardan.

eşimin evli bir iş arkadaşı var dı,acaip patavatsız biriydi nerde nasıl konuşulur nasıl davranılır bilmez di üstüne üstlük buna dobralık derdi.
eşimin hatırına katlanıyordum,gelip gitmelere ki yatıya da kaldıkları oluyordu çoğu zaman..
sabahtan eşini yanıma bırakır akşam iş çıkışı da eşimle birlikte gelirlerdi yemek çay faslı benim sabır eforumla geçerdi muhabbetten gına gelirdi rabbim affetsin arayıpta size geliyoruz dediklerin de moralim çökerdi resmen,hanımı çok tatlı biriydi ama kadının resmen iflahını söküyordu akıl yoksunu sersem kocası, kızcağız boşanmayı bile düşünüyordu o kadar beter bir patavatsız dı yani.
bir gün gene böyle ona göre bana takılıp duruyor du,işte eşime sen çok kılıbıksın,hanım köylü olmuşsun iplerini kaptırmışsın diye,sebeb ise eşim çay servisine yardım ediyormuş o olsa yapmazmış,ama napsın adam sillent dominant almış kukla gibi oynatıyor adamı diyor.eşimde zoraki gülüyor ben içimden la havle çekiyorum.
süreli böyle imalar benim ona yakışmadığım,çok alakasız çift olduğumuzu falan gibi laflar edip duruyor du .eşimle onlar gittiğinde yada başbaşa kaldığımız da SABRET hayatım derdi birgün artık eşimede patladım yeter bizi ya kendin savun bu terbiyesiz kendini bilmeze haddini bildir yada ben artık senin hatrın falan dinlemiyeceğin fene bozacağım ipleri koapracağım dedim.
bu konuşmamızın akabinde bir başka akşam yine böyle çay içilirken pat diye VAR YA BEN OLSAM SENNLE EVLİ OLAN SENİ 3 GÜNDE BOŞAR YENİSİNİ ALIRDIN DEDİ:53: ben nasıl sinirlendim anlatamam bende dedim ki sen benim eşim olamazdın ki boşayasın derken eşim de ya bundan sonra eşimle düzgün konuş bu tarz şakalar yapma yada gitme gelme olayını rafa kaldıralım arkadaş dedi:21: tabi oda eşimden böyle bir çıkış beklemediği için şook oldu ve eşine hadi kalk miyadımız dolmuş dedi kadın da oh olsun sana hakettin dedi :) adam kapıdan giderken hala şaka diye söylediğim herşey de haklıymışım burda imparator sillent yazıklar olsun vs diye diye gitti....ha birde hiç şaka kaldıramıyormuşum ben öyl söylemiş bi kaç gün sonra eşime oda haddini bileceksin o zaman demiş.....

Ah evli olsalar ya da karılarını görsem dicem ama CADIARZU

Karısı yanında olmayan bekar adamın sizin ev,nizde ne işi var???
Eşimin arkadaşları bu tür konuşmalar yapmaz zaten biz yalnızca evli olanlarıyla görüşürüz, bekar arkadaşlarıda var ama onlarla dışarıda görüşür. Bekar adamın benim evimde işi yok, ancak özel durumlarda gelebilirler mesela eşim askere gideceği zaman bekar arkadaşlarıda evimize gelmişti.
Neyse konunun özüne döneyim bende o çok geniş nitelendirilen kadınlardanım sanırım zira bu tür laflara hiç takılmam. Ama bana bu gibi şakalrı yapacak insanlar bellidir, samimiyetim olan hukukum olan insanlar ancak bu cesareti bulur bende onların ne amaçla söylediğini bilirim.
Ayrıca bir arkadaş yazmış açıkçası esefle kınadım. Yanlış amlamadıysam birisi televizyonda ki kaıdnalra güzle demiş bu hanımda erkek artistler hakkında yorum yapmış şimdi tam hatırlayamıyorum ama bence çok münasebetsi bir diyalog olmuş. Lütfen alınmayın kırılmayın asla hakaret etmek değil niyetim ama bir erkek bu tür konuşmalar yapıyorsa o onun basitliğindendir elbette hoş değil ama erkek der geçilir fakat bir bayana hiç mi hiç yakıştıramadım. Çifte standar diyeceksiniz ama ben böyle bir konuda kaba tabirler erkeklerler sidik yarıştırılmaması gerektiğini düşünüyorum. Allah muhafaza ben es kaza böyle bir şey desem ağzımdan kaçsa utançtan eşimin yüzüne bakamam.
Bana yapılan şakalara verdiğim tepkilere gelince, çoüunlukla eşiin amcası yapar, yapardı 5 yıllık evliyim evliliğimin ilk zamanları çok maruz kaldım. Eşim saati belli olmayan bir meslekle uğraşıyor bazen erkenden geliyor bazen gece yarısı. Eşimin amcası da sürerkli aynı espiriyi yapıyor çalışıyorum diye geziyor v.s. yok şurda gördüm, şuradan geçerken yanında ki güzel kadına yol verdi gibi. Bende oohh yarasın tosunuma diyorum ve gülüyorm. Netice artık bu tür şeylere takmadığımı bildiklerinden hiç kimse bir şey demiyor. Eşimin kuzeni mesela çok takılırdı ama bir samimiyetimiz var onların espirileri hiç beni kırmaz, bilirim maksatlarını. Ama doğru düzgün muhabbetim olmayan adamın biri gelip saçmalarsa ne gerezek adam derim içimden ama alaycı bir gülümseme yerleşir yüzüme.
Hatta anlatmadan geçmeyeyim, ben İstanbul Aksarayda çalışıyorum burada gece hayatı oldukça hareketlidir, özelllikle kadınlar konusunda her milletten hatun var. Gün içerisinde alışveriş v.s. için çıkıyorlar hakikaten taş gibi kadın denir ya öyleler. Bir gün kuzenler eşim falan muhabbet ediyoruz. Laf lafı açtı eşim alıcam sana bir yardımcı şöyle moldovyalı falan dedi bende dönüp ona, canım sen nasıl bir şey istediğini söyle ben işten gelirken getireyim dedim. Eşim; sen biliyorsun işte zevkimi bak bir şeyler dedi gülüştük. Ben eğer burada kızıp belli etseydim hala aynı muhabbetlere maruz kalıyor olurdum. Bir çoğunuz yuh be ammada rahat kadın dieybilir ama buda benim yapım. Belki güleceksiniz inanmayacaksınız ama bunca yıllık eşim hiç beni kuşkuya düşürecek bir hareketi olmadı, sadece dillinde olduğunu bilirim, belkide rahatlığımın sebebi budur. Allah razı olsun ondan.

eşimin evli bir iş arkadaşı var dı,acaip patavatsız biriydi nerde nasıl konuşulur nasıl davranılır bilmez di üstüne üstlük buna dobralık derdi.
eşimin hatırına katlanıyordum,gelip gitmelere ki yatıya da kaldıkları oluyordu çoğu zaman..
sabahtan eşini yanıma bırakır akşam iş çıkışı da eşimle birlikte gelirlerdi yemek çay faslı benim sabır eforumla geçerdi muhabbetten gına gelirdi rabbim affetsin arayıpta size geliyoruz dediklerin de moralim çökerdi resmen,hanımı çok tatlı biriydi ama kadının resmen iflahını söküyordu akıl yoksunu sersem kocası, kızcağız boşanmayı bile düşünüyordu o kadar beter bir patavatsız dı yani.
bir gün gene böyle ona göre bana takılıp duruyor du,işte eşime sen çok kılıbıksın,hanım köylü olmuşsun iplerini kaptırmışsın diye,sebeb ise eşim çay servisine yardım ediyormuş o olsa yapmazmış,ama napsın adam sillent dominant almış kukla gibi oynatıyor adamı diyor.eşimde zoraki gülüyor ben içimden la havle çekiyorum.
süreli böyle imalar benim ona yakışmadığım,çok alakasız çift olduğumuzu falan gibi laflar edip duruyor du .eşimle onlar gittiğinde yada başbaşa kaldığımız da SABRET hayatım derdi birgün artık eşimede patladım yeter bizi ya kendin savun bu terbiyesiz kendini bilmeze haddini bildir yada ben artık senin hatrın falan dinlemiyeceğin fene bozacağım ipleri koapracağım dedim.
bu konuşmamızın akabinde bir başka akşam yine böyle çay içilirken pat diye VAR YA BEN OLSAM SENNLE EVLİ OLAN SENİ 3 GÜNDE BOŞAR YENİSİNİ ALIRDIN DEDİ:53: ben nasıl sinirlendim anlatamam bende dedim ki sen benim eşim olamazdın ki boşayasın derken eşim de ya bundan sonra eşimle düzgün konuş bu tarz şakalar yapma yada gitme gelme olayını rafa kaldıralım arkadaş dedi:21: tabi oda eşimden böyle bir çıkış beklemediği için şook oldu ve eşine hadi kalk miyadımız dolmuş dedi kadın da oh olsun sana hakettin dedi :) adam kapıdan giderken hala şaka diye söylediğim herşey de haklıymışım burda imparator sillent yazıklar olsun vs diye diye gitti....ha birde hiç şaka kaldıramıyormuşum ben öyl söylemiş bi kaç gün sonra eşime oda haddini bileceksin o zaman demiş.....
Afedersin ama şeyini çıkarmış artık bu. Ne münasebet ya sen kimsin ki öyle konuşuyorsun. Nasıl bir densizlik bu, sen benim karım olsan mış, çok bile dayanmşsın. Şakanında bir adabı var.

Son düzenleme:
Back
X