Bir yardımcı meselesi!

Hiç mantıklı değil. Bu vicdan meselesi değil bence, siz ikinci 300 ü verirken onun mahcup olup almaması gerek ama siz utanıyor mahcup oluyor yeniden veriyorsunuz. İnsanlar böyle. Hangi meslek dalı olursa olsun. Hadi beş cm daha gel dersin on cm gelir. E hadi on cm daha gel dersin çıkar kucağına oturur. Siz o 300 lira için kaç saat çalışıyorsunuz kimse size Haybeye para vermiyor o utanmıyorsa siz hiç utanmayın.

O kadar haklısınız ki...

Az eşyalı olan evde temizlik yapmak basit eşinizle yapabilirsiniz ama kediler için naparsiniz bilemem. 3 oda + salon ve balkon iki WC ve banyoyu saymiyorum bile dün mutfağa giriştim bugünde diğer odaları süpürüp silicem.

Benimki full eşyalı sizin azmis eşiniz ile girişin yarım günde işiniz biter zaten.

Ayda bir genel temizlige alin her haftada siz yapin cok mu zor ya temizlik yapmak.bende calisiyorum 2 yasinda kizim var ama evim piril piril.bu kadar tembel olmayin haftalik temizligi yapmakta ne var

Ayda bir genel temizlige alin her haftada siz yapin cok mu zor ya temizlik yapmak.bende calisiyorum 2 yasinda kizim var ama evim piril piril.bu kadar tembel olmayin haftalik temizligi yapmakta ne var

Tembellik değil hanımefendi zamanımın kendime kalmasını istiyorum örneğin bugün temizlik yapmadım haftalık yemeklerimi ayarlayacağım, kendime vakit ayıracağım gibi.

Tembellik değil hanımefendi zamanımın kendime kalmasını istiyorum örneğin bugün temizlik yapmadım haftalık yemeklerimi ayarlayacağım, kendime vakit ayıracağım gibi.

Ayrıca diabet hastasıyım yoğun ilaç kullanımına bağlı olarak vücudum B12 vitamininin emilimini yapmıyor, sağlık açısından da çok iyi sayılmam. Hani tembellik olarak yaftalamadan önce düşünün isterseniz.

Temizliği düzenli yaparsanız fazla vakit almaz ki.
15 günde bir yarım gün alın yardımcı hanımı, camlarınızı, kapılarınızı silsin.
İyi bir elektrik süpürgesi edinin, Dyson tavsiye ederim.Her akşam yatmadan lavabo/klozet dezenfekte edip yatın. Toz alıp tüm evi süpürmek en fazla 1 saatlik iş. Niye bu kadar vaktinizi aldığını ben de anlayamadım.
Yıllardır Ctesi yarım gün de dahil olmak üzere haftanın 6 günü mesaili çalışan biriyim.
Dağılanı hemen topla,döküleni hemen sil prensibiyle evim derli toplu ve temizdir çoğunlukla...

Ben de çok değiştirdim çok. En son gelen kişiyi denemek için mutfak dolabının içine küçük ölmüş sinek koydum ve dedim ki bu sefer mutfak dolaplarının içini de sil. Bana dedi ki sildim. Gitti ve baktım ki o sinek ve tozlar orda duruyor. Bir daha da asla çağırmadım. Ama bu gelenden çok memnumun da of bu da çok konuşuyor. Sabah 9da geliyor ince ince yapıyor her yeri tek tek ama akşam 9a kadar kalıyor. Ya artık git diyorum bıraksam yatacak :) evet çok temiz yapıyor ama 12 saat temizlik ne demek çok konuşuyor.

Ben de çok değiştirdim çok. En son gelen kişiyi denemek için mutfak dolabının içine küçük ölmüş sinek koydum ve dedim ki bu sefer mutfak dolaplarının içini de sil. Bana dedi ki sildim. Gitti ve baktım ki o sinek ve tozlar orda duruyor. Bir daha da asla çağırmadım. Ama bu gelenden çok memnumun da of bu da çok konuşuyor. Sabah 9da geliyor ince ince yapıyor her yeri tek tek ama akşam 9a kadar kalıyor. Ya artık git diyorum bıraksam yatacak :) evet çok temiz yapıyor ama 12 saat temizlik ne demek çok konuşuyor.

Benimki de konuşuyor, evde memnun olmadığı bir şey olursa söyleniyor, geçen gün kapının kolu elinde kalmış kırılmış bana demediği kalmadı bu nasıl ev diye. Ağzının endazesi yok işte.

Neden tembellik olsun..Kendine kalan vakitte güzel zaman geçirmek istiyor. Film izleyebilir,kitap okuyabilir..

Bence siz çok ama çok yüz vermişsiniz. Ki görümcemle küs olan birini ben baştan eve almazdım ne kadar iyi harika olursa olsun görümcenizin de bi bildiği var değil mi. En azından işveren olduğunuzu unutmayın 300 verdiğinizde diğer sefer çalışıp almayacak tabiki para. Neyse o ne konuşulduysa o. 150 vericem diyip 200 vermek falan çok çok yanlış işler yüz verip astarını kaptırmaya gitmiş olay. Bence değiştirin artık düzelmez bu durum

Ben yapamıyorum işte, çalışıcak yorulacak eli boş koyamam vicdanım el vermez. Yoksa salaklığım nı demeliyim?

Yoo yap

Biz bozuk olmadığında bile iki haftalık bırakıyoruz

Ya da birazı haftaya kalıyor

Hatta bir iki kere para bırakmayı unutmuşum

Akşam getireyim diye ısrar ettim bebeği var maması bezi biter bana güvenir diye vicdan yaptım

Sorun değil dedi kredi kartı ile alırım hiç olmasa param

zaten sende hakkım kalmaz dedi

Siz de ödemesi var diye bu hafta 300 verirseniz haftaya vermeyin öbür türlü olmaz ayıp olur

Herkes temizlik yapmak zorunda değil.
Seveni var sevmeyeni.
Zorla olmuyor. Bazı işler.
Maddi durumu el verenlerin yardımcı almaları mantıklı bir durum ki zaten bütün hafta milletin afrasını tafrasını çekiyorsun bi hafta sonun var kafa dinlemek için onu da temizlik yaparak bitiriyorsun ne ala memleket. Neyse kadına çok yüz vermeyin diyeceğim de sizz her dediğine "he"demişsiniz. Bu saatten sonra dizginlenir mi bilmem. Karşınıza alıp konuşun bir şans daha verin baktınız yola gelmiyor yol verin.

Bence siz çok ama çok yüz vermişsiniz. Ki görümcemle küs olan birini ben baştan eve almazdım ne kadar iyi harika olursa olsun görümcenizin de bi bildiği var değil mi. En azından işveren olduğunuzu unutmayın 300 verdiğinizde diğer sefer çalışıp almayacak tabiki para. Neyse o ne konuşulduysa o. 150 vericem diyip 200 vermek falan çok çok yanlış işler yüz verip astarını kaptırmaya gitmiş olay. Bence değiştirin artık düzelmez bu durum

Yani değil mi? Ben mesela bu ay 500 tl maaş avansı aldım bir sonraki ay işveren “vivenin de borçları var” diyip o 500’ü kesmeden maaşımı vermiyor. Aynı hesap. Ben bu kez geldiğinde öyle yapacağım bakalım tepkisi ne olacak.

Herkes temizlik yapmak zorunda değil.
Seveni var sevmeyeni.
Zorla olmuyor. Bazı işler.
Maddi durumu el verenlerin yardımcı almaları mantıklı bir durum ki zaten bütün hafta milletin afrasını tafrasını çekiyorsun bi hafta sonun var kafa dinlemek için onu da temizlik yaparak bitiriyorsun ne ala memleket. Neyse kadına çok yüz vermeyin diyeceğim de sizz her dediğine "he"demişsiniz. Bu saatten sonra dizginlenir mi bilmem. Karşınıza alıp konuşun bir şans daha verin baktınız yola gelmiyor yol verin.

Hay ağzınıza sağlık.

8 senede belki 10 temizlikci degistirdim. Suankinden cok memnunum. 4 yila yakin beraberiz.

Anladim ki iyi davranmayacaksiniz. Tabi ko kotu davranmayin ama ekstra iyilik yapmayin.
Para ne konusulduysa onu verin. Asla 1 kurus fazla vermeyin. Sizin patronunuz odemeniz var diye size maasinizin uzerinde para veriyor mu? Bana hic vermediler. Hastalik cenaze yoksa erken cikmaya izin vermeyin. Yemek parasi verin evden yemesin. O zaman cok iyi oluyor. Cunku alinan dogumgunu pastasini dogumgunu sahibinden once kesen, recel yapmak icin evdeki meyveyi goturen... bir oturusta 4 muz yiyen... oglumun esyalarini ihtiyacli biri var diye alip satan mi dersiniz ne isterseniz denk geldim.
Siz hic patronunuzun kiyafetini istiyor musunuz? Canta manta vermeyin.

Gunde 150 aliyorsa aya vurun maddi durumu cok da kotu olmuyor. Belki sizden bile fazla kazaniyor :) tepeye cikmaya musaittir genelde ev calisanlari.
Yuz vermeyin. Herkes aldigi para karsiliginda isini yapsin gitsin.
sen old. degil ama bakici konusunu hatırladim hemen yazmıştın sen de

Valla ben bu kadin mevzusundan yildim. Ciddi ciddi bi temizlik sirketi acmayi düsündüm alayim 2-3 kadin askeri disiplinle egiteyim dedim ama cok zormus sartlari simdilik vaz gectim valla.
Gecen hafta birisi geldi beni bi güzel calistirdi üstünede 100tl aldi gitti :)))

Türkiyeye temelli yerlestigimde bi arkadasimla ortak yatili kadin alicaz haftada 3 gün onda 3 gün bende caliscak bin o vericek bin ben vericem problemi cözücez yani insallahhh

Ayrıca diabet hastasıyım yoğun ilaç kullanımına bağlı olarak vücudum B12 vitamininin emilimini yapmıyor, sağlık açısından da çok iyi sayılmam. Hani tembellik olarak yaftalamadan önce düşünün isterseniz.
Hasta oldugunuzu belirtmediniz k.bakmayin niyetim kotulemek degildi.sadece normal sartlarda zaman konusuni ayarlayip yapabilirsiniz dedim

Yani 300 çok fazla sizi sömürüyor gibi geldi kadın bana. Gećenlerde bizim eve 2 kadın geldi temizleyemeye ikisi toplam 240 aldı sizinki yumusak tavrınızdan yüz bulup abartmış.

Back
X