Bir yardımcı olur musunuz

Bir kere kesinlikle iki kişinin arasında ilişkiye bu kadar müdahil olmayın. 20 yaşında çocuk değil artık. Siz de hepi topu 23 yaşındasınız. Bırakın ayrılmak istiyorsa ayrılsın. Barışmak istiyorsa barışsın. Hatalarını, doğrularını kendi yaşasın. Ve asla ama asla okul bitmeden bir evlilik düşünmesin.

İyi ihtimalle 6 yılda okul bitse 2 yılda tus kazansa 8 yıl Ada'm 38 kardeşin 28 yaşında olacak evlilik "düşünmeye" başladıklarında o Zaman sa çevre baskısı gelmeye başlayacak doktorla memur olmaz su bu. zaten o iş yaş bırakın ayrılsın karışmayın

Konu sahibi, ya sen nasıl bir ablasin.
kız daha üniversiteye yeni başlıyor.
Okul bitmeden ne evliliği diyeceğine evlensinler diyorsun. Neden kızı oldu bittiye getirmeye çalışıyorsun?

Neyse ki kardeşin kararını vermiş. Okula başlar. Ilk 1 2 sene zorlanir. Sonra sınıftan bir sevgilisi olur. Sonra ondan da ayrılır. Sonra yaşı 25 civarı olunca artık eş seçecek olgunluğa gelmiş olur ve kendi mesleğinden biriyle evlenir. Gayet sağlıklı bir durum olur bu da.

Artı kız büyümüş ve artık bambaşka bir insan olmuş olacak..beklentileri değişmiş olacak.

kız 20 yasında tıp okuyacak. hayatı degısecek tamamııyla, Pırıl pırıl bır gelcege adım atmak uzere. Bırak ne ıstıyorsa onu yapsın. Nıe baglanacak bu adama. Daha gencecık zaten. Ne dıye bıtmesını ıstemıyorsun. Bıtsın gıtsın, zaten tıp okurken bırak adamın ılgısını beklemeyı adama karsılık bıle veremeyecek:) Onunu kesmeyın, yol versın adama gıtsın. Kendının kafası karısmısken siz emin olamazsınız onun ilişki durumundan.

Ya bana göre ilgisiz değil Cidden işleri yoğun ve kardeşim aşırı ilgi istiyor diğe yönden iyi bir insan evlenirler beklemelerine de gerek yok yanı ben böyle düşünüyorum
Ama 20 yaşında zaten evlenmek için çok genç kardeşiniz, onu geçtim bu yaşlarda bir kız bir adamı ne kadar iyi tanıyabilir. Eee bir de doktorluk gibi bir kariyeri hedef etmiş, o yolda ilerliyor zaten.
Siz evliliğe yönlendirmeyin; sonra pişman olursa başını yakmış olursunuz. Evlenenlerin başı göğe mi eriyor sanki, daha çok rahat 7-8 yıl hayatın keyfini çıkarabilir. Ooo hem de doktor hanımın ne talipleri olur.

Çok yanlış düşünüyorsunuz.. gencecik, geleceği parlak bir kızı neden okul bitmeden evlendirme telaşındasınız ki?
o kız üniversite ortamını yaşasın, yaşıt arkadaşları olsun, aynı kültür ve eğitim seviyesindeki gençlerle takılsın
en basitinden bu adam onu kıskançlığa boğar kız üniversite ortamındayken
ne okuduğundan ne üni yıllarından bir şey anlar kızcağız

Yahu ne evlenmesi.

Oldu birde adam yasim geciyor diye cocuk ister.

Kardesinizde evli barkli coluklu cocuklu cok iyi bitirir tipi.

Birakin kiz okulunu okusun ne isi var 30 yasindaki adamla.

Beklemelerine gerek yok mu? Tıp gibi ağır bir bölüm okurken bir de evlilik sorumluluğu binsin yani kardeşinizin üzerine? Siz de bir abla olarak rıza mı göstereceksiniz buna?? Vallahi benim kardeşim 26 yaşında doktora yapıyor ve akademisyen ben bile ona doktoranı bitir yardımcı doçent ol ondan sonra diyorum. Öğrenciliğin tadını çıkarmak, ufkunu açmak, rahat rahat öğrenci değişim programlarına erasmusa katılmak varken neden evliliği empoze ediyorsunuz kıza anlamak zor. Daha bu kız 20 yaşında ve tıp gibi bir bölümü kazanan donanımlı bir kız. Bence de kardeşiniz haklı. Hem şimdi onun çevresi o kadar değişecek ki yeni birileriyle tanışacak ve belki de onlardan etkilenecek. 6 yıl beklenmesi çok uzun bir süre. Ayrılması gerekir diye düşünüyorum ben de. Ya da ayrılmasa bile muhakkak süreçte kopacaklardır. Ama sakın ama sakın ha okul bitmeden de evlilik olur gibi şeylerle kızın kafasını karıştırmayın ne olur. Tıp okurken evlilik ne demek ya

Bence çocuk korksun artık!
Yalnız beceriksiz olduğunuz da çok aşikar!

sizin düşünceniz biraz saçma ayrılsınlar tabikii bu kadar ilgisizlikte normal değil.30 yaşında biri evlilik için bile baskı yapabilirdi

Yazamadan edemiyorum konunuza yorumları okudukça da daha da yazasım geliyor. Hiç kimse bulunmaz hint kumaşı değildir. Çocuk iyi olabilir Allah yolunu açık etsin ama bak canım senden 7 yaş büyüğüm ablan sayılırım bu iş olmaaaaazzzz. Hepimiz aynı evrelerden geçtik.

Ben işe girdiğimde sevgilim öğrenciydi okulu bitirmesine de 4 yılı daha vardı, sürekli sınıfta kalmıştı, yaşı benden de 5 yaş büyüktü. EE sürekli ailem nolucaksınız bu çocuk tembel okul okumuyor vs vs vs derken içten içe ben de soğudum. Ve bir de Baktım kendi ortamımdaki insanlarla bir birlikteliğe adım atanlara. Ben sürekli depresif huzursuzken onlar gayet mutlu gelecek planları yapıyorlar fln. Ben 4 yıl bekleyemedim açıkçası 4 yılın 1ini bekledim ve ayrıldım. Şimdi iyi ki de ayrılmışım diyorum. Kısacası bir ilişki için 6 yıl çok uzun bir süre ve kardeşin doktor olduğunda zaten çocugu beğenmeyecek. Doktor kızın hem ne talipleri olur ileride. Kardeşin ayrılmakla iyi ediyor.

Serbest bir şekilde başlasın üniye. Gezsin tozsun, bir sevgilinin kıskançlık tripleriyle de uğraşmasın. Sen de sakın ay şöyle iyi çocuk fln deme. Hele evliliği hiç aklına sokma. O yazdığına ayrıca çok sinirlendim de neyse. Ne var bu evlilikte anlamıyorum ki . Ben de evliyim başınız göğe ermiyor hanımlar.

Ayrılmalarını neden istemiyorsunuz?
Sadece iyi bir insan olmak sevgili olmak için yeterli değil.
Kaldı ki 10 yaş da çok fazla.

Ayrılmaları istemem ama ayrılmasınlar diye de çabalamam kendi kararı saygı duyuyorum sizlerde haklısınız çoğu konu da

Yabu ablaya bile size ne yazmissiniz :))

Abla kardes kavrami denen birsey var.
Bazen bizler gormeyiz disardan bir goz daha iyi görur.
Yani kardes kardese fikrini soylemeyecekse destek olamicaksa. Akil veremicekse ne diye kardes bunlar.

Umarim dogru bir karar verir. Gercektende kardesinizin dedigi gibi ilisizse sevgi biter gerçektende. Yogunsa kizin yaoacak birseyi yok gibi. Ilgi görmek isteyen biri bir iki gun katlanir ancak ilgisizlige. Daha fazlasi yipratirm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…