• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir yaşındaki oğlum yemek yemiyor

Bir anneye yapılacak en ağır bedduadır'çocuğun yemek yemesin'
Sizi çok iyi anlıyorum. Bugün yediğimiz tek şey karpuz ve saat 15.30 oldu neredeyse. Kahvaltisini sevdiği parkta yaptiriyorum, öğlen pepe aciyorum o ona bakarken yediriyorum, akşam başka bir yol vs. Bi ara eline verirdim bişeyler ısırır gezer döker yerdi şimdi oda yok. Doktoru zorlama der herdefasında 8 saat yemediğini bilirim, maalesef ısrar etmeden ama kandırarak yediriyorum bende 21 ayı bitirdik hala öyle devam.
Size şimdilik düzelir vs diyemiyorum kendi yasadiklarima istinaden (Inşallah düzelir, değişir sizin durum, biz aynıyız) ama sağlık problemi olmadığını tahlillerinin iyi çıktığını söyleyebilirim sadece. Yemek yemeyi sevmeyen bir bebeginiz var. Sizde bebeginize ve size uygun bir yol bulmalısınız.
Kolaylıklar dilerim.
Sağlıkla büyütün bebeginizi.

Terkencim
Oğlum 11 aylik bende Hicrana katılıyorum yoksa bir ömür geçmez böyle. Nival pekmez markasımi

evet canım pekmezin markası nival ve çikolata aromalı olduğu için çocuklar çok seviyor ve düzenli verdiğinde iştahı açılıyor

benımkı aksıne oyunla yemeyenlerden yanı yemeyecekse mumkun degıl asla yemez
ben kendım cok yemek secerım tavuk suyuna corba aclıktan olmuyorsam yemem , ıspanak pırasa bana gore yemek degıl zaten
lahana fılan suyunu banarım
gıbı
ona hıc oyle alıstırmıyım dedım noldu boynuz kulagı gectı
yemıyorsa yemıyor asla kusma huyu yok cunku zorlamıyorum sınır sıstemı dıye bısı var artık bıttı o bende ben bızım sorunumuzun su oldugunu dusunuyorum
bız ek gıdaya gecısı ıyı yapamadık gec oldu zor oldu acemılık oldu oylede surdu gıttı gayet

mesela yemek yedırırken ben hıc ekmek yedırmıyorum yanı zaten bı gıdım yıyor onunda yarısı ekmek olmasınd ıye dusunuyorum
yemek yemedıgı gıbı cıtos fılanda yemez yanı
bu sene gene daha ıyı bır 5 ayoncesıne kadar 3 ogun + yogurt + meyve fılan yıyen bır cocuk zaten olmadı 2 ogun yerse ara ogunsuz ne ala memlekettı bızım ıcın
kılosu normal onuda sadece ıctıgı sutlere baglıyorum
bıberonun canı cehenneme dıtyorum koparamadık gıttı

Bir anneye yapılacak en ağır bedduadır'çocuğun yemek yemesin'
Sizi çok iyi anlıyorum. Bugün yediğimiz tek şey karpuz ve saat 15.30 oldu neredeyse. Kahvaltisini sevdiği parkta yaptiriyorum, öğlen pepe aciyorum o ona bakarken yediriyorum, akşam başka bir yol vs. Bi ara eline verirdim bişeyler ısırır gezer döker yerdi şimdi oda yok. Doktoru zorlama der herdefasında 8 saat yemediğini bilirim, maalesef ısrar etmeden ama kandırarak yediriyorum bende 21 ayı bitirdik hala öyle devam.
Size şimdilik düzelir vs diyemiyorum kendi yasadiklarima istinaden (Inşallah düzelir, değişir sizin durum, biz aynıyız) ama sağlık problemi olmadığını tahlillerinin iyi çıktığını söyleyebilirim sadece. Yemek yemeyi sevmeyen bir bebeginiz var. Sizde bebeginize ve size uygun bir yol bulmalısınız.
Kolaylıklar dilerim.
Sağlıkla büyütün bebeginizi.

Bende duymuştum bu bedduayi gerçekten öyle :-) kendimce bazı yöntemler buldum onlar sayesinde yedirebiliyorum ancak yeterli değil işte yinede ümidimi kaybetmedim sizede kolaylıklar diliyorum inşallah düzelirler şu devirde kansere bile çare var istahsiz bebeğe çare yok

Bende duymuştum bu bedduayi gerçekten öyle :-) kendimce bazı yöntemler buldum onlar sayesinde yedirebiliyorum ancak yeterli değil işte yinede ümidimi kaybetmedim sizede kolaylıklar diliyorum inşallah düzelirler şu devirde kansere bile çare var istahsiz bebeğe çare yok

Aynen.
Birde yemek yememesinin zaafınız olduğunu keşfederse yandıgımizin resmi oluyor maalesef.
Bu arada konu dışında ama çocuk felci salgını var ek aşı yapılıyor İstanbulda bazı ilçelerde anneler okuyordur burayı, aile hekimlerine danissinlar.

canım ben bebekken nazar değmiş çok hasta olmuşum hiçbirşey yememişim sporcu mamaları yedirmişler zar zor o da ayakta tutcak kadar babanem bırakın yedirmeyin nasılsa acıkır demiş gece 2 olmuş annem artık yiyecek birşeyler getirince yine mi yemek diye bağırıp ağlamışım düşün yanı sonra biraz büyüyünce bu düzelmiş şimdilik sabır et benim gibi olucaktır :)

Canım bıldırcın yumurtası bronşit için iyiymis ondan sordum çiğmi yoksa pişmiş mi diye

Biliyorum benim kızımda da alerjik astım var onun için ve birde tavuk yumurtasına oranla daha çok protein içerdiği için yediriyorum.
Çiğ olarak tüketse keşke ama çiği içmediği için bende haşlayarak veriyorum, yağmasa da damlar misali.

Yazmayi unuttum. Belki faydası olur.
Cocugum yemek yemiyor- Carlos Gonzales bu kitabi almanizi tavsiye ederim.
Yani cocugun yemek yemesini saglayan bir kitap degil ama bununla yasamayi ogretiyor en azindanazinda.n.
Hem siz rahatladikca belki cocuk da inatlasmaktan vazgececek.
Bizdeki negatif elektrigi anliyolar sonucta.

Yazmayi unuttum. Belki faydası olur.
Cocugum yemek yemiyor- Carlos Gonzales bu kitabi almanizi tavsiye ederim.
Yani cocugun yemek yemesini saglayan bir kitap degil ama bununla yasamayi ogretiyor en azindanazinda.n.
Hem siz rahatladikca belki cocuk da inatlasmaktan vazgececek.
Bizdeki negatif elektrigi anliyolar sonucta.

Faydasıni gördüysen alalım aden..

Biliyorum benim kızımda da alerjik astım var onun için ve birde tavuk yumurtasına oranla daha çok protein içerdiği için yediriyorum.
Çiğ olarak tüketse keşke ama çiği içmediği için bende haşlayarak veriyorum, yağmasa da damlar misali.

Benim oğlumada alerjik astım dediler ilk kez duydum çocuklarda. koruma Amaçlı birseyler yapıyormusun bildiğin birseyler varmı bende bileyim

canım ben bebekken nazar değmiş çok hasta olmuşum hiçbirşey yememişim sporcu mamaları yedirmişler zar zor o da ayakta tutcak kadar babanem bırakın yedirmeyin nasılsa acıkır demiş gece 2 olmuş annem artık yiyecek birşeyler getirince yine mi yemek diye bağırıp ağlamışım düşün yanı sonra biraz büyüyünce bu düzelmiş şimdilik sabır et benim gibi olucaktır :)

Haklisin sayenizde biraz daha sabırlı oldum tek değilmisim diye bugün biri yine dedi yüzü çok zayıflamis. Bende dedimki oğlum geleceğin Behlülû olacak böyle daha fit duruyor kiloyu sevmiyorum dedim

CiciBebe yide deneyecem sabah ilk işim onu almak olacak gerçi ben biraz doğalciyim hersey evden olsun doğal olsun ama yemeyince raziyim artık. Balık yağı markası ismi varmı nasıl kullanılacak bilginiz varmı. Bir umut onuda deneyeyim.

Markasi ocean (orjin) karisik meyveli. Sabahlari ac karnina bi tatli kasigi. Bak ben oglumu cok iyi bi doktora goturuyorum sehir disindan hastalari var bebeklerini hep getirirler bana verdigi yemek planini sana yazayim ama yemek istemezse zorlama tadini bikere alsin alisir zamanla.
9.30 . Balikyagi
10:00 . Kahvalti ( peynir pekmez yumurta sarisi findik ezmesi aptamil bes meyveli biraz ekmek az da tereyagi)
12:30 meyva ( 1 adet muz 3 kayisi 1 seftali blendirdan gecirip veriyorum)
17:00 corba ( uykudan yeni kalkmis oluyor o yuzden bukadar ara)
19:30. Yogurt ( icine biraz bal birazda ekmek dogruyorum)
22:00. Corba ( icine ekmek dogruyorum)
03:00. 1 bardak ilik sute 5 adet cici bebe koyup veriyorum
Sizin bebeginiz belki bunlarin hepsini yiyemez. Mesela ben benimki yemeyince ekmegi blendirdan gecirip koyuyodum. Bazen komple kahvalti tabaginida blendrdan geciriyordum. Eger kahvalti etmezse hazir satilan meyva purelerinden veriyordum. Corba icmezse bebekler icin cok lezzetli corbalar satiliyor aptamilin filan onlardan alip icine biraz su koyup tavada isitip veriyordum. Umarim yardimci olabilmisimdir.

Markasi ocean (orjin) karisik meyveli. Sabahlari ac karnina bi tatli kasigi. Bak ben oglumu cok iyi bi doktora goturuyorum sehir disindan hastalari var bebeklerini hep getirirler bana verdigi yemek planini sana yazayim ama yemek istemezse zorlama tadini bikere alsin alisir zamanla.
9.30 . Balikyagi
10:00 . Kahvalti ( peynir pekmez yumurta sarisi findik ezmesi aptamil bes meyveli biraz ekmek az da tereyagi)
12:30 meyva ( 1 adet muz 3 kayisi 1 seftali blendirdan gecirip veriyorum)
17:00 corba ( uykudan yeni kalkmis oluyor o yuzden bukadar ara)
19:30. Yogurt ( icine biraz bal birazda ekmek dogruyorum)
22:00. Corba ( icine ekmek dogruyorum)
03:00. 1 bardak ilik sute 5 adet cici bebe koyup veriyorum
Sizin bebeginiz belki bunlarin hepsini yiyemez. Mesela ben benimki yemeyince ekmegi blendirdan gecirip koyuyodum. Bazen komple kahvalti tabaginida blendrdan geciriyordum. Eger kahvalti etmezse hazir satilan meyva purelerinden veriyordum. Corba icmezse bebekler icin cok lezzetli corbalar satiliyor aptamilin filan onlardan alip icine biraz su koyup tavada isitip veriyordum. Umarim yardimci olabilmisimdir.

Çok yardımcı oldun çok teşekkür ederim evet hepsini yiyemez ama saatleri ve miktarları hakkında bilgi sahibi oldum en azından bende azaltarak deneyecem. bir an önce almak istiyorum.çorbasını evde yaparım hazirlarını hiç almadım ama yemeyince bilmem belki alırım. Bu arada boyu nasıl kısami acaba kimse yorum yapmamış sence 75 cm nasıl 11 aylik bebek için

Çok yardımcı oldun çok teşekkür ederim evet hepsini yiyemez ama saatleri ve miktarları hakkında bilgi sahibi oldum en azından bende azaltarak deneyecem. bir an önce almak istiyorum.çorbasını evde yaparım hazirlarını hiç almadım ama yemeyince bilmem belki alırım. Bu arada boyu nasıl kısami acaba kimse yorum yapmamış sence 75 cm nasıl 11 aylik bebek için

Ben pek boydan anlamam ama iydir diye tahmin eediyorum. Cunku benimki bir yasindayken o civarlardaydi doktor gelisimi normal dedi suan 1.5 yasinda en son 83 santimdi. Ben soyle yapiyorum hemsireye rica ediyorum bilgisayardan gelisim tablosuna bakiyolar onlar zaten normal yada normal degil diye soylerler. Mesela benimki prematureydi ve 5 cm geriden geliyordu sonra boy atti. Mesela kuzeniminkiyle normalde aralarinda 1 ay vardi ben erken dogum yaptim 47 cm dogdu o zamaninda yapti 52 cm dogurdu sonra bundan 2 ay once ikisinide ozel doktora goturduk onunki 82 benimki 83 cm cikti doktor yani bizimki onu gecti. Doktor balikyagi cocugu gelistirir dedi belki ondandir. Cunku hic konusmayan cocuk suan derdini anlatir duruma geldi cok sukur.

Allah kolaylik versin birşeyi farkettim ceylin bazı anneler yanımda çocuğunu beslemiyor sanırım nazar olur göze gelir bende kimseyi rahatsız etmiyorum artık

Götürmediğim doktor kalmadı keşke dermani olsa nerde olsa giderim

Bebekler çok acımasız olurlarmis bir yerde okudum ama bu kadar da olamaz derdim

Bebekler acımasız mı olurmuş :44:

bir yaşındaki çocuk zaten pek fazla birşey yiyemez.Sanırım emzirmiyorsunuz, benim kızımında kilosu az 15 aylık 11 kilo şuan ama emziriyorum diğer gıdaları bazen yer bazı günlerde ise sadece tadımlık yer:) fakat hiç hastalanmadı şimdiye kadar antibiyotik hiç içmedi.Bebeklerde yeme sorunları olabiliyor bu yüzden en az iki yaşına kadar emzirilmesi öneriliyor.Son yorumları okumadım ama kaşıkla besleme konusunda ısrarcı olmayın isterseniz.Sebze çorbaları, kemik suyu, açık sütten yapılmış ev yapımı yoğurt verin derim biberon ile.Damak tadı gelişsin biraz alışsın.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bir yaşındaki çocuk zaten pek fazla birşey yiyemez.Sanırım emzirmiyorsunuz, benim kızımında kilosu az 15 aylık 11 kilo şuan ama emziriyorum diğer gıdaları bazen yer bazı günlerde ise sadece tadımlık yer:) fakat hiç hastalanmadı şimdiye kadar antibiyotik hiç içmedi.Bebeklerde yeme sorunları olabiliyor bu yüzden en az iki yaşına kadar emzirilmesi öneriliyor.Son yorumları okumadım ama kaşıkla besleme konusunda ısrarcı olmayın isterseniz.Sebze çorbaları, kemik suyu, açık sütten yapılmış ev yapımı yoğurt verin derim biberon ile.Damak tadı gelişsin biraz alışsın.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Çok ugrastim ama olmadı iki aylıkti bıraktığında anne sütü de almadı yani.ben zaten çok doğalciğim belkide ondan kilo almıyor meyve sebze ile gün geçiriyor hazir vermemeye özen gösteriyorum hazır mamalar kilo aldırıyor kusmasinida engelliyor diyorlar ama onlarda benim içimë sinmiyor doğduğundan beri 6 defa antibiyotik tedavisi aldı bizi en çok sarsan onlar oldu zaten yoksa ilk 4 ay çok tombsti bazen diyorum nazar.. neyse herseyin hayırlısı

Bebekler acımasız mı olurmuş :44:

Aynen tvde bir doktor demişti bebekler acımasızdir diye gerçekten öyle ama. bebeğin varmı bilmiyorum bazı bebekler çok zormus acımasızdan kastımiz o. açlıktan şekeri düştü hastahanelik oldu yemegi gördüğü an çığlığı basti daha kasik gitmeden kusmaya başladi.en sevdiği yemek bile olsa ağlamadan yemez

Aynen tvde bir doktor demişti bebekler acımasızdir diye gerçekten öyle ama. bebeğin varmı bilmiyorum bazı bebekler çok zormus acımasızdan kastımiz o. açlıktan şekeri düştü hastahanelik oldu yemegi gördüğü an çığlığı basti daha kasik gitmeden kusmaya başladi.en sevdiği yemek bile olsa ağlamadan yemez

Allah allah ne ilginç ya allah yardımcınız olsun :26:

Back
X