• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir yere ait hissedememek

Çalışma hayatındayım. İş arkadaşlarımla aram iyi. Ailemle aram iyi. Çoğu zaman kendi kendime bir şeyler yapmayı severim. Mesela yoga. Dinginliğe ihtiyacım oluyor. Duygularımı yoğun yaşarım.
Benim için ait olmak kuşku bırakmayacak şekilde sarılıp sarmalanmak. Bu bir kişi, bir şehir ya da herhangi bir rol olabilir. Sanki tiyatroda oynuyorum. Ve arada bunu fark ediyorum gibi.

Benim için ait hissetme kavramı, bulunduğum ortamda güvende ve huzurlu hissetmektir. O ortama girdiğimde sanki bütün kaygılarım korkularım yok olmuş da sıcak bir limana ulaşmış, sığınmış gibi bir his. Var oluş sebebimi ve hayattan zevk almamı arttıracak,anlamlı kılacak sebepler olması. Bu bir mekan ya da kişi de olabilir. Ben kendimi hiçbir evrene, kişiye ait hissedemiyorum mesela.

Peki birisi sizlere bu cevapları bu soru neticesinde verseydi o kişiye ait hissedebilmesi için ne tavsiye ederdiniz ?

Peki birisi sizlere bu cevapları bu soru neticesinde verseydi o kişiye ait hissedebilmesi için ne tavsiye ederdiniz ?
Kendimi psikoterapi seansında hissettim şuan. :KK70:Ayy düşünmem lazım şimdi böyle cevap veremiyorum.

İşte sıkıntı bu hissin bir çaba sonucu oluşmadığını biliyorum, bu his çok başından beri benimle. Bazı denemelerim oldu değişmesi için ama elimde kalan yine aynı his.

İşte sıkıntı bu hissin bir çaba sonucu oluşmadığını biliyorum, bu his çok başından beri benimle. Bazı denemelerim oldu değişmesi için ama elimde kalan yine aynı his.

mesela ne zamandan beri seninle ?
Bu his ne zaman daha yoğun oluyor ?
Bu hissi yaşadığında vücudunun neresinde bir şey hissediyorsun ?
Omuzlar ? Ayaklar ? Göğüs ? Mide ?

mesela ne zamandan beri seninle ?
Bu his ne zaman daha yoğun oluyor ?
Bu hissi yaşadığında vücudunun neresinde bir şey hissediyorsun ?
Omuzlar ? Ayaklar ? Göğüs ? Mide ?
Kendimi bildim bileli ara ara hatırlatıyor kendini. Durduğum anda yoğunlaşıyor. Koşuşturmayı bıraktığımda. Karnımda göğsümde hissediyorum galiba.

N Neshesha ve my hope my hope

bende size ait hissetmek nedir kendi tanımımı yapmak isterim .

Bence ait hissetmek , kendini , şahsını , varlığını , benliğini , bedenini ve ruhunu bir yerde , bir konumda , bir toplulukta ,bir şehirde, bir evde, bir ilişkide , bir statüde anlaşılmış , değer bulmuş , görülmüş , güven verilmiş halde var olduğunu , var olabildiğin için kabul edebilmek .

mesela bir düşünün şuan da ben nereye aitim ?

Görülmek ve fark edilmek hatta değer görmek aidiyet hissini bence olumlu yönde arttırır.

Kendimizi göstermek ve fark ettirmek nedir mesela ?

Kendimizi bazen bir ruh haline veya duyguya bile ait hissetmiyoruz değil mi ?

ben size bunları söyleseydim ne söylerdiniz hadi cevaplarınız bekliyorum :)

N Neshesha ve my hope my hope

bende size ait hissetmek nedir kendi tanımımı yapmak isterim .

Bence ait hissetmek , kendini , şahsını , varlığını , benliğini , bedenini ve ruhunu bir yerde , bir konumda , bir toplulukta ,bir şehirde, bir evde, bir ilişkide , bir statüde anlaşılmış , değer bulmuş , görülmüş , güven verilmiş halde var olduğunu , var olabildiğin için kabul edebilmek .

mesela bir düşünün şuan da ben nereye aitim ?

Görülmek ve fark edilmek hatta değer görmek aidiyet hissini bence olumlu yönde arttırır.

Kendimizi göstermek ve fark ettirmek nedir mesela ?

Kendimizi bazen bir ruh haline veya duyguya bile ait hissetmiyoruz değil mi ?

ben size bunları söyleseydim ne söylerdiniz hadi cevaplarınız bekliyorum :)
Öncelikle senin de mi ait hissetmemek gibi bir hissin mi var?

Hayır yok . Boşanma sonrası çok kısa bir süre sorguladığım bir konu idi.
Ayrılık gibi önemli bir süreçten sonra bu tarz sorgulamalar normal geliyor bana. Özellikle özel ilişkide beklenecek temel şeylerle ilgili sorgulamaların bu temel şeyleri bulamadığın için ilişkini sonlandırdığını düşündürttü bana. Değer görmek, kabul görmek, güven, görülmez, anlaşılmak senin ait olmayı tanımlarken kullandığın ifadeler. Bunları göremiyordun herhalde ilişkinde

Back
X