• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir yere ait hissedememek

Çalışma hayatındayım. İş arkadaşlarımla aram iyi. Ailemle aram iyi. Çoğu zaman kendi kendime bir şeyler yapmayı severim. Mesela yoga. Dinginliğe ihtiyacım oluyor. Duygularımı yoğun yaşarım.
Benim için ait olmak kuşku bırakmayacak şekilde sarılıp sarmalanmak. Bu bir kişi, bir şehir ya da herhangi bir rol olabilir. Sanki tiyatroda oynuyorum. Ve arada bunu fark ediyorum gibi.

Benim için ait hissetme kavramı, bulunduğum ortamda güvende ve huzurlu hissetmektir. O ortama girdiğimde sanki bütün kaygılarım korkularım yok olmuş da sıcak bir limana ulaşmış, sığınmış gibi bir his. Var oluş sebebimi ve hayattan zevk almamı arttıracak,anlamlı kılacak sebepler olması. Bu bir mekan ya da kişi de olabilir. Ben kendimi hiçbir evrene, kişiye ait hissedemiyorum mesela.

Peki birisi sizlere bu cevapları bu soru neticesinde verseydi o kişiye ait hissedebilmesi için ne tavsiye ederdiniz ?

Peki birisi sizlere bu cevapları bu soru neticesinde verseydi o kişiye ait hissedebilmesi için ne tavsiye ederdiniz ?
Kendimi psikoterapi seansında hissettim şuan. :KK70:Ayy düşünmem lazım şimdi böyle cevap veremiyorum.

İşte sıkıntı bu hissin bir çaba sonucu oluşmadığını biliyorum, bu his çok başından beri benimle. Bazı denemelerim oldu değişmesi için ama elimde kalan yine aynı his.

Kendimi psikoterapi seansında hissettim şuan. :KK70:Ayy düşünmem lazım şimdi böyle cevap veremiyorum.

psikolog değilim ama psikolojide fena sayılmam :)
gerçi kelin ilacı olsa başına sürer ama :D

düşün bakalımmm

İşte sıkıntı bu hissin bir çaba sonucu oluşmadığını biliyorum, bu his çok başından beri benimle. Bazı denemelerim oldu değişmesi için ama elimde kalan yine aynı his.

mesela ne zamandan beri seninle ?
Bu his ne zaman daha yoğun oluyor ?
Bu hissi yaşadığında vücudunun neresinde bir şey hissediyorsun ?
Omuzlar ? Ayaklar ? Göğüs ? Mide ?

mesela ne zamandan beri seninle ?
Bu his ne zaman daha yoğun oluyor ?
Bu hissi yaşadığında vücudunun neresinde bir şey hissediyorsun ?
Omuzlar ? Ayaklar ? Göğüs ? Mide ?
Kendimi bildim bileli ara ara hatırlatıyor kendini. Durduğum anda yoğunlaşıyor. Koşuşturmayı bıraktığımda. Karnımda göğsümde hissediyorum galiba.

@Neshesha ve @my hope

bende size ait hissetmek nedir kendi tanımımı yapmak isterim .

Bence ait hissetmek , kendini , şahsını , varlığını , benliğini , bedenini ve ruhunu bir yerde , bir konumda , bir toplulukta ,bir şehirde, bir evde, bir ilişkide , bir statüde anlaşılmış , değer bulmuş , görülmüş , güven verilmiş halde var olduğunu , var olabildiğin için kabul edebilmek .

mesela bir düşünün şuan da ben nereye aitim ?

Görülmek ve fark edilmek hatta değer görmek aidiyet hissini bence olumlu yönde arttırır.

Kendimizi göstermek ve fark ettirmek nedir mesela ?

Kendimizi bazen bir ruh haline veya duyguya bile ait hissetmiyoruz değil mi ?

ben size bunları söyleseydim ne söylerdiniz hadi cevaplarınız bekliyorum :)

@Neshesha ve @my hope

bende size ait hissetmek nedir kendi tanımımı yapmak isterim .

Bence ait hissetmek , kendini , şahsını , varlığını , benliğini , bedenini ve ruhunu bir yerde , bir konumda , bir toplulukta ,bir şehirde, bir evde, bir ilişkide , bir statüde anlaşılmış , değer bulmuş , görülmüş , güven verilmiş halde var olduğunu , var olabildiğin için kabul edebilmek .

mesela bir düşünün şuan da ben nereye aitim ?

Görülmek ve fark edilmek hatta değer görmek aidiyet hissini bence olumlu yönde arttırır.

Kendimizi göstermek ve fark ettirmek nedir mesela ?

Kendimizi bazen bir ruh haline veya duyguya bile ait hissetmiyoruz değil mi ?

ben size bunları söyleseydim ne söylerdiniz hadi cevaplarınız bekliyorum :)
Öncelikle senin de mi ait hissetmemek gibi bir hissin mi var?

Hayır yok . Boşanma sonrası çok kısa bir süre sorguladığım bir konu idi.
Ayrılık gibi önemli bir süreçten sonra bu tarz sorgulamalar normal geliyor bana. Özellikle özel ilişkide beklenecek temel şeylerle ilgili sorgulamaların bu temel şeyleri bulamadığın için ilişkini sonlandırdığını düşündürttü bana. Değer görmek, kabul görmek, güven, görülmez, anlaşılmak senin ait olmayı tanımlarken kullandığın ifadeler. Bunları göremiyordun herhalde ilişkinde

Yazdıklarını okumak bana yalnız değilim hissi yaşattı. Acaba neden böyle hissediyoruz? Ne olması gerekiyor bu hissin değişmesi için? Ya da bu his normal mi? Ne olması gerekiyor?
Bence bu his arada bir çoğu insanda oluyordur. Ama depresif olmaya meyilli kişilerde daha sık yaşanıyordur diye düşünüyorum. Ben mesela kpss ile atansam ,çalışsam ayrı ve tek yaşadığım bir evim olsa, ailemden farklı şehirde yaşasam her şey çözülecek gibi hissediyorum. İçimdeki kargaşa o zaman biter.

Merhaba kızlar. Çocukluğumdan beri yaşadığım bir hissi sizlerle paylaşmak istiyorum. Hiçbir yere, hiç kimseye ait hissetmiyorum. Sanki uzayda kendi kendime uçuyorum gibi hissediyorum. Dönem dönem bu hissimin yoğunluğu artarken bazen de azalıyor. Anlamsızlık hissediyorum. Dertleşmek istedim.
Normal sandığınız çocukluğa yoğunlaşın bir yerlerde bir eksik olduğu kesin.Ama siz farkında değilsiniz farkında olsanız çözmeye çalışırsınız

Ben de böyle hissediyordum. Ama bi oğlum olduğundan beri bu hissi unutmuştum, şimdi sizin yazdığınızı görünce hatırladım.
Ailemden uzak büyüdüm ben hep kalabalık ortamlardaydım ama çok yalnızdım.
İlla anne olmanıza gerek olduğunu düşünmüyorum, bağ kurabileceğin bir kedi bir evcil hayvan çok iyi gelir bence.

Merhaba kızlar. Çocukluğumdan beri yaşadığım bir hissi sizlerle paylaşmak istiyorum. Hiçbir yere, hiç kimseye ait hissetmiyorum. Sanki uzayda kendi kendime uçuyorum gibi hissediyorum. Dönem dönem bu hissimin yoğunluğu artarken bazen de azalıyor. Anlamsızlık hissediyorum. Dertleşmek istedim.
Bu ait olamama hissi çocukluğunuzdan beri var olan bir hismiş.. özellikle annenizle yahut bakim veren birinci derece yakininizla ilk 2 yastaki guvenli baglanma durumunuz nasildi? acaba o dönemlere ait bi travma mi var altinda yatan? siz nasil bir eve nasil bir aileye doğmuştunuz diyerek katarsise bağlamayalım ama cidden ilk 2 yas cok mühim.
misal ben aidiyet hissini düşündüğümde cok cok kucukluk anılarımdan annemin sıcak kucağı , evimizin kendine has o kokusu, yanibasimda uyuyan pamuk kedim geliyor gözümün önüne ve en üzgün anlarımda bile sımsıcak oluveriyorum... hatta anneme kızgın ve kırgın olduğum cok baska konular oldugu halde; cocuklukta bana verdigi sevgi, sıcak kucaginin ve sevildiğimi göstermesinin o guzel hissiyatı bambaşka hissettiriyor ... belki sizde ve sizin gibi düşünenlerde bu konularda biraz eksik duygular yasanmistir....

Son düzenleme:
Çok guzel bir çocukluk geçirdim. Lisede evden çıktım yatılı okula, hala dışarıdayım. O yüzden ben de asla bir yere ait hissetmem ama bu hoşuma gider. Yarın başka bir şehre taşınsak tek derdim su sipariş edeceğim damacanacı bulmak olur :KK53: bağlılığım yalnizca çekirdek ailemedir. Mala mülke, eve, şehre, özel anlam yüklenen mekanlara asla bağlılığım yoktur. Çok kolaylaştıran ve hafifleten bir duygu. Bunu sev

daha gençsin sanırım, asosyallik ve depresyon olabilir. iş arkadaşlarınızın olması ve bir birinizi gün içinde ısırmıyor oluşunuz sosyal biri olduğunuz anlamına gelmiyor.

bir tavsiyem yok. belki sadece akışına bırakıp bu boşluğun içinde süzülürken etrafı izlemeniz daha iyi olur.

Eğer gerçeklik algınızı kaybediyorsanız en kısa sürede psikiyatriye gidin.

Belki ailenizle güvenli bağ kurumamış da olabilirsiniz. Her ne kadar hayatınızda bir sorun yokmuş gibi görünse de sizin şu an farkına varamadığınız bebeklik travmalarınız olabilir. Her halükarda terapi de alın.

Valla şuan elektrikler kesik bende kendimi hıc bıyere ait hissedemiyorum 😬

Eğer gerçeklik algınızı kaybediyorsanız en kısa sürede psikiyatriye gidin.

Belki ailenizle güvenli bağ kurumamış da olabilirsiniz. Her ne kadar hayatınızda bir sorun yokmuş gibi görünse de sizin şu an farkına varamadığınız bebeklik travmalarınız olabilir. Her halükarda terapi de alın.
Gerçeklik algımla ilgili bir sorun yaşamıyorum ama dediğin şeyi anladım. Psikolojik desteğin insanı ne kadar olumlu etkilediğini biliyorum. Ben kendime bir yardımım dokunur mu onu anlamaya çalışıyorum ve bu sitede benimle benzer yaşantısı olan varsa onun deneyimlerini merak ettim açıkçası

Back
X