Kardeşinizin daha çok ihtiyacı olduğu için anneniz onunla çok ilgileniyor olabilir.
bir anne asla evlatlarını ayırmaz.
Ama kardeşiniz problemli ve görünürde desteğe daha çok ihtiyacı var. Anneciğiniz size çok güvendiği için ilgisini ona yoğunlaştırmış olabilir.
Güçlü çocuğunun çok da kendine ihtiyacı olmadığını düşünebiliyor bazı ebeveynler. Aslında çok büyük hata.
Çünkü tüm çocukların eşit oranda anne ve baba sevgisine ihtiyacı var.
Sİz evladısınız mutlaka seviyodur. Sizi güçlü görüp ona ihtiyacınız olmadığını düşünüyor olabilir.Belki duygularını gösteremiyor. Kırmayın bence annenizi.
Uzak durmayın annenizden. O hatalı diye siz de hata yapmayın.
Anennizi bu kadar sevmeseydiniz umursamazdınız yaptıklarını. İçiniz acıyor belli.
Ne kadar zamanımız kaldı bilemiyoruz.
Yaş ilerledikçe zamanımızın azaldığını daha iyi farkedebiliyoruz.
Siz de kalan zamanınızı iyi değerlendirin.
İyi anne olamadı diye iyi evlat olmaktan vazgeçmeyin.
Ne olursa olsun anneniz o sizin.
Kalbini kırmayın.
Sonraki pişmanlığınız ömür boyu yakar sizi yoksa...
ben zaten sonra pişman olmaktan korkuyorum yoksa aramıcam sormucam.Bir keresinde bana senin derdin olunca sabaha kadar uyuyamaıyorum sen kocanla barışıyorsun haberim olmuyor dedi..
ben zaten sonra pişman olmaktan korkuyorum yoksa aramıcam sormucam.Bir keresinde bana senin derdin olunca sabaha kadar uyuyamaıyorum sen kocanla barışıyorsun haberim olmuyor dedi.Bazı büyüklerim öldü arkalarından onlarla az zaman geçirdim diye çok üzüldüm.çocukluğum onlarla geçti.sonra yaşlı diye yanlarına uğrmadık.
Sizinle benzer duyguları yaşıyorum...Derine inmek istemiyorum.... Ben annemle bu konuları konuştuğumda farkında olmadığı şeylerin daha çok olduğunu hissettim..Bazı şeyleri üstüne basa basa söylesem,kırgınlıklarımı ifade etmek için çalışsam da pek işe yaramadı..Bazı pişmanlıkları yüzünden özür diledi tabi ama tavrı değişmedi..O yüzden annemin bazı sözleri bana yapmacık ve sahte geliyor malesef...Tabi bunun asıl nedeninin anneannem ,daha da inersem dedem olduğunu biliyorum...Dedem demek bile istemem ama dil alışkanlığı işte....Bir çok gerçeği yıllar sonra öğrenmek yıktı bizi ailece..Ama hala örtbas derdinde,aman duyulmasın derdinde bazı aile bireyleri...
Düşündüm ne yapabilirim ,nasıl davranabilirim diye...Ve tek bulabildiğim çözüm şu oldu...Anneden babadan beklentilerini yüksek tutmayacaksın..Böyle bir karaktere sahiplerse..Çünkü ne kadar çok beklenti içine girersen o kadar hayal kırıklığı oluyor..Beklentiden kastim maddi değil elbette....Ben anne olunca nasıl anne olmamak gerektiğini öğrendim..Şimdi 2 çocuk annesiyim ve onlar için elimden geleni yapmaya çalışıyorum..Sevildiklerini bilen 2 mutlu sağlıklı çocuk yetiştirebilme derdindeyim......Benim ailem eşim ve çocuklarım artık.....
arkadaşım anne babanızın hangi kardeşinize ne kadar para harcadağına kafa yormayın. anne babamız da olsa sonuçta onların parası ve istedikleri gibi harcarlar. tamam adil olsalar güzel olurda olmadılar diye bize yaptıkları tüm emekleri de görmezden mi gelecez?
onların sizin üzerinizde emeği çok. bunu reddemezsiniz. eğer size kasıtlı olarak zulüm de etmemişlerse böyle nefret etmeye hakkınız yoktur. cahiller diye küçümsemeye de hakkınız yoktur. imkanları olmamıştır, okuyamamışlardır ama en azından sizi okutmuşlar, size bu şansı sunmuşlar. bunun için şükredip onları yargılamayı bırakın.
insanları birer sorun ya da sorunun parçası olarak görmek yerine herkesi olduğu gibi kabul etmeye çalışırsanız hem nefret hissetmezsiniz hem de beklentilerinizi de düşürdüğünüz için hayal kırıklığı yaşamazsınız. onları da olduğu gibi kabul edin ve beklentilerinizi azaltın. bırakın nasıl istiyorlarsa öyle davransınlar, sevsinler, ilgisinler. siz kendi hayatınızla ilgilenin. onlarla da arada konuşun, gönüllerini hoş tutun. size ne kadar eziyet etmiş ya da haksız davranmış olsalar da ne de olsa anne babadır. hakları o kadar çoktur ki üzerimizde bunların lafı bile olmamalı.
ben ne hissettiğinizi anlıyorum. çünkü ben de ergenlikte anneme bu konudan dolayı çok kızardım. erkek kardeşlerime daha ayrıcalıklı davranır, onlara sevgisini gösterir oysa bana hiç göstermezdi. kendimi fazlalık gibi hissederdim çoğu zaman. sonra düşündüm kendi kendime. bu düşüncelerimin bana faydası var mı? yok yere kendimiz üzüp hırpalıyorum ve anneme de kızıyorum. en iyisi onu olduğu gibi kabul edeyim dedim. çünkü o da nasıl görmüşse ailesinden nasıl yetişmişse onu gösteriyor. böyle düşünüp bakışımı değiştirmeye çalıştım. ve sonra annemle ilişkimiz daha iyi oldu. ona karşı olan duygularım değiştiği ve yargılamayı bıraktığım için kendimi daha iyi de hissettim. ve annemde zamanla sevgisini gösterdi. onun yetişme tarzı sevgisini göstermeyi zorlaştırıyordu ve yıllar yıllar sonra zor da olsa bunu, beni de diğer kardeşlerim gibi sevdiğini görebildim...
bu yüzden en başta kendiniz ve sonra da yaşlı anneniz için bu yargılamaları bir kenara koymanızı öneririm. kabul edin ve beklentilerinizi azaltın. anneniz sizi seviyordur, sadece göstermekte zorlanıyordur,ya da belki de nasıl göstereceğini bilmiyordur. belki de dediğiniz gibi kendi başına ayakta durduğunuz için buna ihtiyaç duyduğunuzu bile bilmiyordur. bu yüzden kafanızda bunu büyütüp annenizden uzaklaşmayın. affedin ve sevgisini gösterme tarzını kabul edin...
Demek ki sizi düşünüyormuş..... Ben hastanede erken doğum tehlikesi yüzünden yatarken kolumda serumlarlaydım ve uykusuzluktan ölüyordum anneme tv yi kapatalım dedim..Malum günlerdir,aylardır hastanede yatıyordum..Her saniye doğum yapıcam korkusu içindeyim...Saat gece yarısı yarımdı ,annemin vediği cevap "kaç gündür haberleri izleyemiyorum,dünyadan bir haber kaldım..." Çok rahattır hem de fazlasıyla rahat....
saol canım yaramı kaşıdın.Benim annem doğumuma gelmedi.Diğerlerine gitti.
Benzer durum olduğunu öyle hissettim ki.Sağ olun.onların öyle olmsını sağlayan bir kültürleri,düşünce sistemleri de var.Ama insan ektiğini biçer.Çok yakın olamam.onlarda bunu sindirecek.Bende sizin gibi en azından ailemi kendi çekirdek ailemi kurtarma peşindeyim.Akrabalarım,dostlarım sağolsun.
Doğumunuza gelmemesine gerekçe ne gösterdi merak ettim.
Durum gittikçe değişiyor...
Sıradan bir ilgi ayrımı değil sanki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?