Bir YGSzedenin Serzenişi

limonkiz

Ağlamam artık gidenlere ♫
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
1.064
93
163
İstanbul
Bu seneki ygs sınavına girecek bir lise son sınıf öğrencisiyim
Netlerim bu ara bi düşmeye başladı bu durum moralimi çok bozuyor
Evde deneme aldım kendime çözüyorum ortalama 100 net oluyor ama internetteki puan hesaplama sitelerine baktım puanım 360-390 arası gidip geliyor
Ben 400 puan olsun istiyorum ama cok zor 120 net yapınca bile 399 puan oluyor

Az önce bi deneme yaptım matematikte daha ilk sayfadan çuvallayınca sinirlendim bıraktım resmen ağlıyordum
Sayısal öğrencisiyim bu arada
Tamam lys daha önemli de ygsde de 360 puanla bir şey yapılmaz ki :/
Üstelik evdekilerde sağolsun bağırış çağırış

Annem bana olmasa bile başkasına bağırdığında yaşama sevincimi göyor resmen -ki bağırmak derken feci şekilde ses çıkarıp genellikle kalp kırmayı kastedıyorum geçen sabah kahvaltıya gelmedim diye 2 saat bağırdı benden bir şey olmazmış-
Şu an yine kardeşime bağırmakta kendisi
O bağırınca kime olduğu farketmeksizin içimi sıkıntı kaplıyor
Zaten denemelerim de kötü ağlamak istiyorum şu an
bi duygusallaştım stresten uçuk çıktı gözümde hem de
Annem hiç demiyor ki ben bu kıza senden bişey olmaz dersem nolur
Ya da sınava bir hafta kalmış bağırmayı bir haftalığına keseyim bari demiyor
(Bağırmak derken sırf bana bağırmasını kastetmıyorum ev halkına günde 5 posta bağırıyor kendisi bi kaç kere de ben nasibimi alıyorum tabi genelde fazla abarttıgı seyler çöp atmayı unuttu diye ağlatılmaz ki bir insan)

Öyle işte derdimi paylaşmak istedim
Eminim benim gibi istediği neti yapamayan arkadaşlar vardır gelin dertleşelim (sonra da ders çalışalım tabi)
Son sınıf olup da seneye tekrar girmeyi düşünen var mı?

Ya da ygsde 360 puan yapıp lysde iyi bişey yapsam diş hekmliği tutturabilir miyim?
Yoksa çok mu hayalperestim?
Annem bağırmayı ne zaman bırakıcak?
Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi?

Babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi :26:
Durumla dalga geçilebildiğine göre sizinkisi dert sayılmaz :97:

Babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi :26:
Durumla dalga geçilebildiğine göre sizinkisi dert sayılmaz :97:

Surekli melankolik takilmayayim dedim :)

He bir de dalga gecmiyorum durumumla
Okuyani dertlerimle bogarken belki yuzunde bir gulumseme olur diye de yazdim

Son düzenleme:
Bende lisedeyim bazen bende ayni seyleri duyuyorum eger boyle seylere takilirsan vay haline... sen kazanacagim diye dusun eminim yaparsın

Oncelikle sinavinizda basarilar dilerim.Onemli olan haziran ayindaki sinav degil mi o sinava daha iyi calisir yuksek puan cekersin ayrica okul puanida eklenir istedigin yeri tutturursun.

Oncelikle sinavinizda basarilar dilerim.Onemli olan haziran ayindaki sinav degil mi o sinava daha iyi calisir yuksek puan cekersin ayrica okul puanida eklenir istedigin yeri tutturursun.

Evet asil onemli olan o
Ama ygs de baya ine geciriyor
Insallah istedigim -hayirli- meslegi tutturabilirim
Tesekkurler yorumunuz icin

Bende lisedeyim bazen bende ayni seyleri duyuyorum eger boyle seylere takilirsan vay haline... sen kazanacagim diye dusun eminim yaparsın
Sen de mi son sinifsin? :)
Bu inanirsan basarirsin olayini gercekten inaniyorum
Ama bazen oyle anlar geliyor ki hicbir sey yapamayacagimi dusunuyorum karamsarlik yani
Mesela su an yasadigim olay :/
Sinavda strese girip hic bisey yapamiycam diye korkuyorum
Ya tuvalete gitmem gerekirse kagidima su dokulurse diye dusunmekten kafayi yemek uzereyim
Ustelik daha nufus kagidimda resim ve tc nosu yok
Streslerden stres begen modu

geçen sene bu tecrübeyi yaşamış biri olarak önerilerim şunlar;
öncelikle stres yapmayı bırak geçen sene ben de çok hassastım kimseyi takmamaya çalış dershaneye gidiyorsan orada da çalışabilirsin
bol bol deneme sınavı çöz yanlış çıkınca üzülme onlar senin doğruyu bulman için en gerekli şey ve yanlışlarını mutlaka öğren
heyecanını ve stresini kontrol etmeye çalış
en öemli sınav kesinlikle lys bu nedenle hemen pes etme ygs sonucun nasıl olursa olsun çalışmaya devam et
sınava sakin girmeye çalış ve bunun hayatın sonu olmadığını lys de toparlayabileceğini unutma
başarılar dilerim :)

Nufus kaginda neden tc no ve resim yok sinavda sorun cikarirlar.Yasiniz 17 dir buyuk ihtimal siz gidemezseniz bile babaniz ve anneniz sizin adiniza degistirir 5 dk lik bir istir sonra sinav zamani basin agrimasin.

Su an universitedesin yani ne guzel :)
Femin 25 matematik ve fen denemesini aldim onlari cozuyorum iste ama netlerim cok oynuyor
Tesekkurler tavsiyeler icin umarim kendimi sakinlestirebilirim
Gecen ygsde 100.000ci olan birinin lysyle 20.000 e girdigini okudum ama gercek mi bilmiyorum umarimmben de toparlarim

Nufus kaginda neden tc no ve resim yok sinavda sorun cikarirlar.Yasiniz 17 dir buyuk ihtimal siz gidemezseniz bile babaniz ve anneniz sizin adiniza degistirir 5 dk lik bir istir sonra sinav zamani basin agrimasin.

Soylemistim annemlere de unuttular bisey oldu kaldi pazartesi yaptiricaz sorun cikmazsa
Uzatmazlar degil mi o islemi? Sinava yetisir yani?

Canim 5 dk lik is hadi en fazla 10 dk olsun ama pazartesi yapsinlar mutlaka yoksa nufus kagidinda tc ve resim olmazsa sinava almazlar ki.Sinava giderken yaninda taki ,cuzdan gibi hicbirsey goturme.

Canim 5 dk lik is hadi en fazla 10 dk olsun ama pazartesi yapsinlar mutlaka yoksa nufus kagidinda tc ve resim olmazsa sinava almazlar ki.Sinava giderken yaninda taki ,cuzdan gibi hicbirsey goturme.
Insallah unutmayiz
Evet biliyorum onlari sadece su goturebiliyoruz
Sekerleri de onlar vericekmis
Bir de umarim korna sesi falan oyle biseyler olmaz
Cok duydum tavuk sesleriyle bile sinava girenleri
Ne cok sey dusnuyorum ya kafam doldu resmen :)
Allah sonumu(zu) hayir etsin

Hmm..
YGSde 376 mı ne yapmıştım..
Marmara Sigortacılık gelmişti. (LYS den alım yapmıyor, sadece YGS-6)
Diş Hekimliği için; yanlış hatırlamıyorsam YGSnin %30 - 40ı gibi bir puan ekleniyordu LYSye.
380 Yapsan ve %30 eklense; 110 küsür bişey yapar.
Bizim okulun diş h. 480 olduğunu hesaba katarsak.
Zor kardeşim.
1 haftan kalmış, daha makul şeyler düşünmeni dilerim..
Hedefler güzel ama, işte hepsi olmuyor.
Ben de hukuk istemiştim, olmadı.. :)

Annen ne düşüncesizmiş, neden bu halde acaba? Odan falan yok mu kendi başına kalıp çalışabileceğin? Bir daha bağırdığında desene "sen ne düşüncesiz kadınsın, benim moralimi bozuyorsun, daha az bağır" diye.

Seneye o zaman ancaka
O 110 puani direk lys puaninin ustune mi ekliyorlar ki nasil oluyor?

Annemin sinirleri cok yipranmis ailevi sorunlardan dolayi
Ama daha az bagirsa keske

Puanmış sıralamaymış bunlara şimdiden kafanı yorup da strese girme boşuna.
Önce sakin ol sonra kendine güven ve gir sınavına elinden geleni yap çık.
Olmadı hayatın sonu değil, azimli bir öğrenciye benziyorsun, bu yılki bilgilerinin üzerine önümüzde ki yıl sağlam bir çalışmayla istediğin yere girersin.

Bende bu sene sınava gireceğim. Bende sayısaldım son 1 ay kala bölüm değiştirdim. %50 burslu hukuk olsa çok iyi olacak

Benim babamda bundan önceki 3 sene senin annen gibiydi, bu sene bir şey oldu adama daha bana "Senden bir şey olmaz" gibi cümleler kurmuyor. Artık bu sene olursa olur olmazsa da seneye yine çalışıcam napıyım. Bende geçen haftayı ağlayarak geçirdim ama bi faydası olmuyor malesef. İnan ağlamakla bu sınav kazanılsaydı ben derece yapardım

Sınavda sana başarılar, inşallah istediğin puanı yaparsın.

sınavında başarılar dilerim arkadaşım, ben de iki kere girdim sınava ama benim ygs'em hep daha iyiydi lys de düşürürdüm. :)) bu biraz yapı meselesi senin ikinci bölüm sınavların nasıl? ve tabiki okul puanın nasıl gelecek? ben de sayısalcıydım 40 binden 12 bine çeken arkadaşlarım oldu ve dişe gittiler. :) dişe girebilirsin umudunu kaybetme hemen daha sınava bile girmedin.
annen senden çok stres yapmış olabilir bence ondan bağırıp duruyordur :)

ben iki yıl önce girdim üniye ygs2 galiba yüzde 40 etkiliyordu mf3 ü hala öyle mi bilmiyorum ama fen tekrarlarını çok iyi yap. benim mat çok kötüydü fenle toparladım resmen :)))

Son düzenleme:
Canım 360 puan ygs için gayet iyi lysnin önemi için sana bi örnek vericem bi tanıdığımız ygsde 100binlerdeyken lysde ilk bine girdi herşeyi belirleyen LYS ygs için canını sıkma benimde ygs hedefim 400 ama 350 bile yapsam üzülmem dediğim gibi ygsnin etkisi gerçekten az

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…