Bir yıllık evliyim mutsuzum

• Konu Sahibi Konu Sahibi kub8
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arada kaçırmış olabilirim öyleyse kusura bakmayın ama sevgililik döneminde böyle değil miydi? Yani dışarıda buluşmuşsunuzdur illaki, ondan mı geldi bu buluşma teklifleri? Genelde hareketsiz, pasif aktiviteler mi yaptınız bu süreçte?

O kısımdan pek bahsetmemişim. Arkadaşlarımız sayesinde tanistik. Hep beraber bir şeyler yapardık toplu dolayısıyla pek bu kadar bu konu da gozlemleyememistim. Ama ortamlarda da durağan birisi tabii o zaman bu kadar rahatsız etmiyordur yalniz olmadığım için. Birde aşık olup sevince başı şeyler tolere edilir ya sanırım bu durumu biraz görmezden gelmişim aynı evin içine girince durum öyle olmadı tabii.

Bebeğim olduktan sonra fark ettim. Bebek yokken çıkmazda değiliz pek bence. Bebek olduktan sonra çok çok daha zor işler. İnşallah o andan sonra dank etmez. Şu an hiçbi şey geç değil ve çıkamazda değilsiniz. Eşiniz de değişmez. Zaten her şeyi bi bahaneye bağlamış öyle gidiyor

Çocukları çok severim, ama çocuk düşünmüyorum sırf bu yüzden. Psikolojim bozuldu çünkü bu sebeplerden kafama çok fazla takıyorum maalesef takan biriyim bu huyumu hiç sevmiyorum. 3 gün çok iyiyiz ama durup düşündüğümde gerçekten mutlu olmadığımı farkediyorum. İyiyiz dediğim de ben ne istersem onların yapıldığı günler herhalde. Hakkını yiyemem iyi birisi beni hiç kırmaz bir kere kötü söz söylemişliği yok. Ama
beni anlamıyor oluşu beni hircinlastiriyor ona karşı istemediğim şeyler yapıyorum bağırıp çağırıyorum sinirlendiğim zamanlar öfkemi kontrol edemiyorum.

Yani kusura bakmayin da 2 yil sevgililikte farketmeniz lazimdi. Surekli mi arkadaslarla bir arada bulustunuz, hic mi yalniz kalmadiniz?
Evli misiniz bilmiyorum ama sevgililik ve evlilik çok farklı sevgiliyken bir çok şeyi farketmek mümkün mü sizce? Mutluydum o zaman her şey güzel gidiyordu ve farketmemistim bazı şeyleri, tabii ki başbaşa da görüşüyorduk ama aynı evin içinde yaşama deneyimimiz olmamıştı. suanda beni rahatsız eden şeylerin farkında olsaydım sizce bu yazıyı yazmakla uğraşıyor olur muydum?

Tamamını okumadan soruyorum, nikahta mı tanıştınız?

Anlattığınız şeylerin büyük kısmı adamın temel özellikleri. Yani beraber yaşamadan anlaşılabilecek şeyler. Bence çok da önemli değil, bunlar büyük bir sorun değil diye düşünmüşsünüz. Veya görmezden gelmişsiniz o özelliklerini. Yoksa öyle evlenmeden anlaşılamayacak şeyler değil anlattıklarınızın çoğu.

Sonuçta beraber şehir dışı gezilerine gitme, konser, sinema, avm dolaşması, değişik restoranlar deneme gibi aktiviteler bunları evlenmeden önce yapmanız gerekirdi. Dümdüz cafede buluşan adam evlenince farklı bir şey yapmaz, siz sevgiliyken de evden işe işten eve, arada bir cafelerde takılmış belli ki. Üyelere kızıyorsunuz ama pek paylaşım olmadan evlenmişsiniz adamın pasifliği belliydi bence hep.

Vurdumduymazlık ve isteksizlik ilaçlardan kaynaklanıyor bence . Bı de 7 yıl çok uzun bı sure değil mi. Doktora gidip ilaçları değiştirmesi gerekiyor sanırım ya da bırakmayı düşünmüyor mu

Keşke evlenmeden önce bu durumu farketseydiniz, görücü usulü mu evlendiniz

Kendine istediklerini yapacagin bir grup bul. O istemiyor diye hayatini kisitlama. Hayatina aynen devam et. Zorlama da yapma. Zamana birak ve Zaman ne getiriyor, tekrar herseyi gozden gecirirsin

Evliyim, esinizle bu kadar uyumsuz oldugunuzu anlamak icin ayni evde yasamaniza gerek yok.

Şimdi ilişkilerin ilk zamanları harikadır. Dümdüz duvara aşık olsanız yine size heyecan verir tutku dolu olursunuz ama sevgi azaldıkça o eksiği başka şeylerle örtmeye çalışır insanlar. Siz o eksileri kapatacak bir şey, sizi tekrar alevlendirecek bir sebep bulamıyorsunuz bu adamda, sevginizin azaldığını veya bittiğini düşünüyorum

Yedi yıldır ilaç kullandığından bahsetmissiniz. Benim annemde panik atak hastası bes yıldır ilaç kullanıyor. İlaç kullanmaya başladığından beri o kadar gamsız, dünya yansa içimde yorganım yok tarzında düşünen bi insan oldu . Sizin söylediklerinizin aynısı. Asla kendisi düşünüp bisey yapmaz bu herhangi bi konuda yani .
Bence ilaçlar eşinizin böyle olmasını çok fazla tetikliyor olabilir

Panik atak ağır bir hastalık ve en başından beri biliyormuşsun. Ben de atlattım ordan biliyorum. Adam değişmemiş aslında. Sadece sen kabul ettiğin durumu aynı eve girince kabullenememişsin.
Ben ağır evlilik travması yaşadığım için bunlar boşanılacak şeyler gibime gelmedi.
Terapi alın birlikte belki orta noktada buluşursunuz. Zaten uyumlu biriymiş eşin teklif et terapiyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…