- 25 Mayıs 2015
- 1.417
- 1.237
- 133
- Konu Sahibi sKsEsLsEsBsEsK
-
6 ayına girmesine 15 gün kaldı ek besine gecicez aslında mama sandalyeside olabilir ( hatta salıncaklı olanları çok kullanışlı duruyor aslında ) mama sandalyeside alıcaz ama yürüteçte oyalanması daha eğlenceli olur gibime geldi ( yanlış yürümesine sebeb olacaksa tabiyki almamda )Yürüteç geç yürümeye neden oluyor ve yanlış yürümeye neden oluyor diye biz almadık. Ben ama sandalyesine oturttururdum, hala da öyle yaparım (16 aylık). Önüne de oyuncak koyunca güzel oyalanıyorlar.
6 ayına girmesine 15 gün kaldı ek besine gecicez aslında mama sandalyeside olabilir ( hatta salıncaklı olanları çok kullanışlı duruyor aslında ) mama sandalyeside alıcaz ama yürüteçte oyalanması daha eğlenceli olur gibime geldi ( yanlış yürümesine sebeb olacaksa tabiyki almamda )
Aktivite masamız var ayaklarını çıkarttık bebeğim otururken ben oynuyorum bebeğim seslere ışıklara bakıyorBen 4 aylıkken destekli oturtmaya başladım (doktorumuz da destekli hafif oturtabilirsiniz dedi, kendisi de oturmak için dirseklerini arkasına atıyordu :) ). 4 aylıkken aldım mama sandalyesini. Eşim 0-2 yaş riskli bebeklerde çalışıyordu o zaman (fizyoterapist/akademisyen), yürüteç kullanmadık dediğim gibi, ayakta da tutmadık, kendisinin kalkmasını bekledik. Aynı şekilde elinden tutup da yürütmedik, kendisi istediği zaman yürüdü ki 14.5 aylık falandı yürüdüğünde, maşallah hiç düşmeden sıkıntı yaşamadan yürüdü. Yani biz kontrolü bebeğimize bıraktık diyebilirim.:) bence siz de yürütece boşa para vermeyin. Onun yerine vakti gelince aktivite masası falan alırsınız. Daha makbule geçer diye düşünüyorum.
Ayyy Allah korusun .Hem oğlumun kendi doktoru hemde eşim (cocuk doktoru) karşı çıktı. Hem yalnis basmalarina sebeb oluyor, hem daha gec yürümeyi öğreniyorlar ama en büyük sebeb riskli olmalari. Çocuklar bir yere takılıp düşerler kendilerini koruyamiyorlar o yaşta. Kafa travmalara yol açabilir. Oğlumun doktorunun bir küçük hastasını öyle kaybetmiş. Kız düşüp kafadan yaralanmış. Tüm müdahelere rağmen kurtaramamislar. Hem faydasiz hem riskli diye karşı çıkıyor hep
Yürütecek değil de yürüme arkadaşı var.
Aşağıda linkini vereyim. Bunun onu aktiftir masasi otururken çok güzel oynar. Sonra ayağa kalktığı zaman arkasından itmeye başlayabilir
https://img-trendyol.mncdn.com//Assets/ProductImages/oa/86/747512/1/8058664056569_1_org.jpg
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?