Bir yürüteç meselesi.

sKsEsLsEsBsEsK

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2015
1.417
1.237
133
Merhaba hanımlar fikir danışmak istedim sizlere ..
Benim 5 aylık bebeğim var .
Sürekli kucak kucağayız (bu durumdan gayet memnunuz ikimizde bu durumdan)
Oturabiliyor yatmaktan fazla hoşlanmıyor .
Oyun halısından oyun oynarken kaldırıyorum ayaklarının üstüne basabiliyor ( çokta hoşuna gidiyor )
Bebeğimin yemek yaparken en fazla yarım saat oyalanması için birşeyler araştırıyorum ..
Normalde bugüne kadar anakucağına koyuyordum konuşa konuşa oğluma hikaye anlatırken yemek hazırlıyordum ..
Ama bu aralar kendini ittire ittire ucuna gelip ayaklarını sarkıtmaya başladı ..( küçük geliyor artık )
Annemler yürüteç alalım dedi ama .
Araştırmak istedim sizlere danışmak istedim ..
İlk bebeğim olduğu için acemiyim ..
Bebeğimin sağlığı için gelişimi için en iyisi olsun istiyorum .
Sizce 5 aylık çokmu küçük yürüteç kullanabilir miyim ? ( kafasını dik tutabiliyor)
Yürüteç gelişimini engellermi?? ( geç yürümek gibi ..
Gün içerisinde fazla kullanmayı düşünmüyorum zaten yarım saatlik bir süreçte binicek en fazla ..
Yada yürüteçten ziyade başka tavsiyesi olan varmı aceba ?
Mutfağım geniş mutfakta kullabiliceğim bişey olsun istiyorum .. ( birde bebeğim erkek )
Erkek bebeklerde yürüteç kullanımı sorun olurmu aceba ?
Yada önerebiliceğiniz güzel bir yürüteç modeli varmı ? hoppalada olabilir sizin fikirleriniz neler lütfen tecrübeli anneler fikirlerinizi bekliyorum

Yürüteç geç yürümeye neden oluyor ve yanlış yürümeye neden oluyor diye biz almadık. Ben ama sandalyesine oturttururdum, hala da öyle yaparım (16 aylık). Önüne de oyuncak koyunca güzel oyalanıyorlar.

6 ayına girmesine 15 gün kaldı ek besine gecicez aslında mama sandalyeside olabilir ( hatta salıncaklı olanları çok kullanışlı duruyor aslında ) mama sandalyeside alıcaz ama yürüteçte oyalanması daha eğlenceli olur gibime geldi ( yanlış yürümesine sebeb olacaksa tabiyki almamda )

5vaylik yurutec ocin erken en az 8 aylik olmasi lazim. iki cocugumda da kullandim gunluk 1 saati gecmeyecek sekilde. cok zararli oldugunu dusunmuyorum. cok merakli olduklari bir donem zaten ozgur oluyorlar belli bir sure. ikisinin de yurumesini geciktirmedi ikisi de bir yasina 3 gun kala yuruduler.

7 aylıkken ıkı oglumuda yurutece koydum. Ama hakketten az hatta bazen hıc koymadan günler gecıyor dıyebılırım
Ilk oğlum 10 aylık yurudu
Ikıncı oğlum 2 adım atıyor oda 10 aylık

Ben 4 aylıkken destekli oturtmaya başladım (doktorumuz da destekli hafif oturtabilirsiniz dedi, kendisi de oturmak için dirseklerini arkasına atıyordu :) ). 4 aylıkken aldım mama sandalyesini. Eşim 0-2 yaş riskli bebeklerde çalışıyordu o zaman (fizyoterapist/akademisyen), yürüteç kullanmadık dediğim gibi, ayakta da tutmadık, kendisinin kalkmasını bekledik. Aynı şekilde elinden tutup da yürütmedik, kendisi istediği zaman yürüdü ki 14.5 aylık falandı yürüdüğünde, maşallah hiç düşmeden sıkıntı yaşamadan yürüdü. Yani biz kontrolü bebeğimize bıraktık diyebilirim.:) bence siz de yürütece boşa para vermeyin. Onun yerine vakti gelince aktivite masası falan alırsınız. Daha makbule geçer diye düşünüyorum.

Doktorum 9 aydan once koymayin demişti. Fakat cok hareketli bir bebek oldugu icin ben oglumu 8 aylik gibi koydum. 13 aylık yürüdü.

Oğlumu 7 aylıkken yürütece bindirmeye başladım az az, 9 aylık yürüdü. Geç yürür dediler ama bence 9 ay erken. hopala kullandım öncesinde bir ay kadar, çok eğleniyorduk.

Hem oğlumun kendi doktoru hemde eşim (cocuk doktoru) karşı çıktı. Hem yalnis basmalarina sebeb oluyor, hem daha gec yürümeyi öğreniyorlar ama en büyük sebeb riskli olmalari. Çocuklar bir yere takılıp düşerler kendilerini koruyamiyorlar o yaşta. Kafa travmalara yol açabilir. Oğlumun doktorunun bir küçük hastasını öyle kaybetmiş. Kız düşüp kafadan yaralanmış. Tüm müdahelere rağmen kurtaramamislar. Hem faydasiz hem riskli diye karşı çıkıyor hep

Yürütec güya geç yürümesine sebep olabiliyormuş veya kalça çıkigi riski varmış. Uzun süre değil günde 15 dk yine geçmeyecek şekilde koyarsanız acayip keyif alabilir. Çünkü yürütecek ile çocuklar kaymaya bayılıyorlar.

Aktivite masamız var ayaklarını çıkarttık bebeğim otururken ben oynuyorum bebeğim seslere ışıklara bakıyor
Bizde bebeyatmaza 4 aylıkken ara ara oturtmaya başladık destekli bir şekilde .
Bizimki şuanda ellerinden hafif tutunca zaten hemen doğrulmaya çalışıyor oturmak istiyor hep teşekürler fikirlerinizi paylaştığınız için

Ayyy Allah korusun .
Kullanıyorsada zaten göz önünden hiçbir şekilde ayrılmamalı Zaten .

Yürüten değil hoppala bakın. Ben fisher price kullaniyirum 6 aylik oğluma. Hem güvenli ve çok eğlenceli.

Kullanmayın.
Anne tecrübesi ile mesleki tecrübe bir arada :)
8-9 aydan önce zaten kullanılmaz.
Madem 6 aya yaklaştınız ve oturabiliyor, mama sandalyesi kullanın.

İkea antilop mama sandalyesi. 60 lira falan fiyatı.
Ayakları çıkınca normal oturak gibi de kullanabilirsiniz yerde falan.. Ben tek başına banyo yaptıracağım zaman bile ayaklarını çıkarıp banyoda onun içine oturtuyordum çocukları.

Ya yürüteç kullanmayın lütfen , benim kızım halıya takıldı yüz üstü betona çakıldı yürüteçle .
Benim kızıma bişey olmadı ama allah korusun kime ne olur bilemeyiz.
+ 5 ay çok Erken.

Yurutec omurga yapisini bozduğu icin önerilmiyor,yürütec kullanan cocuklar parmak uçlarında yürüyormus. Ayrica 5 aylik bebek icin zTen cok erken.yuruteci cok gerkeli bulmuyorum ben olmazsa olmaz birşey değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…