'' Bir yuvayı yıkmak bu kadar basit mi ?''(2008 yılı konusu)

Merhaba yazdıklarını okudum ve sana birkaç şey söylemek istedim bilmiyorum düşüncelerime katılırmısın ama üzüldüm evliliğinin bitiyor olmasına
Hayat tecrübelerime göre (çok yakınlarım yaşadı böyle durumları)maalesef
bence eşinin bir sevgilisi var ilişkisi yeni değil evlenmeden öncede vardır büyük ihtimalle onu bırakamadığı için çıkıyor bütün tartışmalar eşin doğru olanı eninde sonunda yapacak evine dönecektir
Madem ölümüne seviyorsun tahsilini,çevreni,gururunu at bir kenara eşine sahip çık boşanma derim ben
Zaman her derdin ilacıdır pişman olacaktır yaptıklarına birsürü kadın evliliğinin ilk yıllarında problem yaşıyor evliliğin kıyısından dönüyor yok öyle vazgeçmek yuvayı kadın yapar evli bir çift boşanırsa yer gök inlermiş Allah sevmez boşanmayı sabret biraz daha lakin eşini sıkmadan sabret Rabbim yardımcın olsun

cnm aynı yorumu şimde yaptı bende hak verdim büyük ihtimalle biri var cnm hakkında hayırlısı olsun zaten bu durum da mahkemede tazminat davasını sen kazanırsın

canım inan durumuna cok üzüldüm,cok benziyo seninle hikayemiz,insallah sonun benim gibi olmaz
bende 6aylık evliydim ve maddi sıkıntılar yüzünden eşim beni ailemin yanına bıraktı gitti çalışmaya,sonra ne aradı ne geldi güya calışıyodu.ve bizde cok severek evlenmiştik.birsürü borcumuz vardı bende calışıp onları ödüyodum ama ondan 5kuruş görmüyodum.ve inan ben onun için cok sey fedakarlık gösterdim,gelinliğimi bile kendim almıştım,hiçbi eşya,ev hiçbişi istememiştimneyi alabilirsek razı oldum,hiç istemediğim bi ev tuttum,cünkü seviyodum....
ama o evlendikten sonra bi değişti,tuhaf oldu,sanki ben onun karısı değilim...
neyse tabi ben 6aylık evliyim ve ailemin yanındayım cok agır bişi herkes konusmaya basladı,aglıyodum telefonda gel diye,gelmiyodu.derken 3ay sonra ayrıldık onun isteğiyle
bende senin gibiydim ölürüm diyodum onsuz..
ve ben o beni ailemin yanına bıraktığı zaman,hani çalışmaya gitmişti ya kredi kartımı vermiştim ona lazım olur diye,ayrıldıktan sonra kredi kartımı bana getirdi bi bakarım bi dünya borc bırakmış,annemin üzerinden kredi çekmiştik onuda bıraktı, ki ödicem demişti ve ben mahkemede ne tazminat ne bişi istemedim
esyalarımı almaya gittik eve,bi gittik bütün evi boşaltmış,herseyi almış herseyi,benim çeyizime kadar
ve ben borçlarla,üstüne üstelik donuma kadar herseyim alınmış sekilde kalakaldım.Allah annemden razı olsun,onun sayesinde toparlandım,o kadar zor günler gecirdimki,cok şükür halime.1seneyi gecti ayrılalı,onunla evlendiğim güne lanet ediyorum,iyiki cocuk falan olmamış,hayatımı mahvetti...
heee bide kredi kartıma bakarım onun kullandığı zamanlarda kuyumcudan alışveriş yapmış baya yüklü ama bana hiçbişi getirmedi,bide benim kartımla ve hepsini hala ödemeye calışıyorum 1 sene gecmesine ragmen hala bitmedi borc...
ama yinede senin kocan benimki gibi davranmamış dur bakalım biraz yalnız kalsın
hakkında hayırlısı hayatım...

nazcım inan hep aklımdasın ve duamdasın.eşininhayatında başka birinin olma ihtimali nedir sence.ondan mı böle davranıyo.ailesi seni istemeyerek mi aldı şimdi ondan mı destek olmuyolar sana.

yok güselim ben sanmıyorum amaa bilemem şuan hayatında biri yok. sadece anlaşamadığmız için bitioo bunu biliyorum ailesii nişanlıyken hergün kanyananam olcak kadın söylüodu benim iki oğlum var allah yıllar sonra kız evladı verdi diye annesi de babası da hep öle derdi bi kötülüğüm olmadı allah bilio... birden böyle olmalarna bende anlam veremiyom cnm az önce annemin yanına gittim gidin getirin oadamı dedim bitsin gelsin nikahını alsın eşyalarını alsın ewmiden bitirsin bu acı dedim ben niye ariim dedi annem kızlar aklımı oyntcam aklımı nolur dularınızı eksik etmeyin:S kadına o kadar hakaret ettim çok içim acı dı amaa 35 günden beri kocamdan hbr alamıyorum hergün 5 te sabaha karşı uyuyorum ruh gibiyim napcam bilmiyorum dayanma güncüm kalmadı napcam ben yaaa nefret ediorum herşeyden en çokta onsuz yaşamaktan:'(:'(:'(

offf ya offff.ya insanlar nedenbu kadar acımasız ya.neden.eşinin ailesi eşin hiç mi düşünmezler senin neler yaşadığını nası acı çektiğini.neden bir araya getirmek için bişi yapmazlar da ayırmak için bişiler yaparlar.halbu ki oğullarına akıl verseler oğlum böle olur mu yazık kıza durun bakalım evliliğiniz oturmadı olur böle şeyler deseler.Ama sana bişi deyim mi ALLAH büyük.O her şeyi görüyo.kim ne hak ediyosa onu verir ne fazlasını ne eksiğini.sen ALLAH'a dua et sabır ve hakkın da hayırlısını iste.bazı bela ve musibetleri ALLAH kendisine yaklaşmamız için bir vesile olarak verir....

öle bitanem doğru diyosun şimdi bişeyler yiyip abdest alcam dua okucm inşllh kabul olur dualrımm allah büyükk o herkezin rabbio ona açılan elleri geri çevirmez.... sende çok saol kaderşim allah razı olsun hepinizden herkes elinden geleni yapioo saolsun...

yok güselim ben sanmıyorum amaa bilemem şuan hayatında biri yok. sadece anlaşamadığmız için bitioo bunu biliyorum ailesii nişanlıyken hergün kanyananam olcak kadın söylüodu benim iki oğlum var allah yıllar sonra kız evladı verdi diye annesi de babası da hep öle derdi bi kötülüğüm olmadı allah bilio... birden böyle olmalarna bende anlam veremiyom cnm az önce annemin yanına gittim gidin getirin oadamı dedim bitsin gelsin nikahını alsın eşyalarını alsın ewmiden bitirsin bu acı dedim ben niye ariim dedi annem kızlar aklımı oyntcam aklımı nolur dularınızı eksik etmeyin:S kadına o kadar hakaret ettim çok içim acı dı amaa 35 günden beri kocamdan hbr alamıyorum hergün 5 te sabaha karşı uyuyorum ruh gibiyim napcam bilmiyorum dayanma güncüm kalmadı napcam ben yaaa nefret ediorum herşeyden en çokta onsuz yaşamaktan:'(:'(:'(

Anlaşamadığımız için bitiyor, öyle diyorlar.Benim eşimde aynısını söylüyor.
Onsuz yaşamak tahmin edebiliyorum ne demektir çünkü suan seninle aynı duyguları yaşıyoruz.Lütfen kendini yıpratma, ben herkese sahte gülücükler dağıtıyorum kimseye huzursuz olduğumu hissettirmiyorum.Aileme bile gidip gelmiyorum.
İçinde hep geri dönecek umudunu yaşat o zaman bir süre belki biraz da olsa faydası olur sana, sana hiç mi acı yaşatmadı onları düşün lütfen.Hep iyi düşünürsen hep onu ne kadar sevdiğini düşünürsen atlatamazsın, atlatamayız unutma lütfen..

bastan beri yazdıklarını okudum.gercekten yasadıgın durum cok zor..evlilik yeni umutlara kapı acmaktır.sevdiginle herseyi paylasamaktır.onun tek bir damla göz yasına kıyamamaktır.ee bunları göremiyncede insan kahroluyorr...hatta sen intihara bile kalkısmıssın ..en cok ta buna üzüldüm ben yazdıkalrının arasındaa..anladıgım kadarıyla inanclı birisin.ve buna dayanarak diyorum ki Rabbim in affetmeyecegi günahlardan biridir cana kıymak..bagıslanmamak ne kadar zor olur bir kul için. o yüzden asla va asla düsünme böyle birr sey lütfen.
evinde yasamaya devam ediyormussun bence en kötüsünü yapıyorsun.evinin her yanındaa hatıralar var.borcluymussun ama yinede tatile cıkmayı dene.ama tek basına değil.kendini düsünmeden alıkoycak işler ile mesgul et.hatta bence psikologtan yardım almalısın.
ve lütfen yuvayı dişi kus yapar gibi düsünme. eger dört duvar yuva sıcaklıgına dönüseceksee bu dişi ve erkegin birbirine destekleri ile olurr.sen tek basına bekleme. ayrıca dönse bilee senin zaafım orataya cıkacak ve hayatın boyunca kullanılacaksın..geliyorsa buyursun gelsin affettirsin kendini sana. ama gelmiyorsa da kendi bilir.
son olarak Rabbim kimseye tasıyamacagı yükü vermezz.Allah a inancın icin daha güclü olacaksınn.dualarım seninlee...

ben kendini üzme derim arkadaşım
hiç değmez verdiğin emeğe döktüğün gözyaşına yazık

Balik bastan kokar.Sükür et ki bu adam kendini bastan göstermis.Ya seni hamile bir halde yada minicik bebelerinle tek basina birakip gitseydi.Bosver artik biliyorsun onun nasil bir adam oldugunu.

kızlarr akşam bi hocaefendiye gittim arkadşımla gerçekten iyi bi zat banaa bir sürüü duallar verdi, ben çok açık biriyim ama içimden allah inancı hiç kaybetmeyen biriyim şimdii abdest alıp o dulları tek okucam allah izin verirse. içimde bi umut var kızlar sevdiğim kocam döncek biliyorum. buna kalben inanıyorum.. herkes söyler evililiğin ilk yılı hep çok zor geçer diye bende öle diyorum bu da bizim için bi sınav imtahan rabbim sonucunu işllh ii verir.başka diyecek söylecek bişey bulamıyorum hepinize yürekten dua ediyorum allahım kimsenin yuvasını bozmasın düşmanımın bilee sizlerde dullarınızı hiç eksik etmeyinn rabbinize sığının o en iyisini en güzelini verir inşlhhh

kızlarr akşam bi hocaefendiye gittim arkadşımla gerçekten iyi bi zat banaa bir sürüü duallar verdi, ben çok açık biriyim ama içimden allah inancı hiç kaybetmeyen biriyim şimdii abdest alıp o dulları tek okucam allah izin verirse. içimde bi umut var kızlar sevdiğim kocam döncek biliyorum. buna kalben inanıyorum.. herkes söyler evililiğin ilk yılı hep çok zor geçer diye bende öle diyorum bu da bizim için bi sınav imtahan rabbim sonucunu işllh ii verir.başka diyecek söylecek bişey bulamıyorum hepinize yürekten dua ediyorum allahım kimsenin yuvasını bozmasın düşmanımın bilee sizlerde dullarınızı hiç eksik etmeyinn rabbinize sığının o en iyisini en güzelini verir inşlhhh

canım dua ediyorum hep sana ve senin gibi çaresizlere.inşallah bu dualarımız yerine ulaşır.

uzme kendını arkadasım bukadar yıpratma kendını umarım hersey gonlunce olur senı ve ıcınde bulundugun durumu anlaya bılıyorum uzulme ve kendını toparlamaya calıs

şuan daha iyiyim sabırlı olmaya çalışıyorum... rabbimden dayanma gücü istiyorum yaşadıklarım çok ağır inşllah anlımın akıylaaa bundan çok güsel bi şekilde çıkcam inşllh... hepinizii çok seviyrumm allah hepminizden razı ossun hakkınız çok geçti inşllh bu emeklerii rabbim boşa çıkarmaz kızlar son5 GÜN lütfen dua edinn bi gün sonra da doğum günüm inşllh rabbim eşimi tekrar bana hediye olarak lutfeder aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn:'(

Ya güzelim daha 5 aylık evliyken böyle sorunlar yaşıyorsun, bunun 5 senesi hatta allah kısmet ederse 50 senesi de var hiç bunları düşündün mü? Sence seninle daha 5 ayda bunca sorun yaşayan bir adam seni mutlu eder mi? Sana hakaret ediyormuş, hiç insan aynı yastığa baş koyduğu kadına hakaret eder mi? Ediyorsa sana saygı duyuyor mu sence? İlerde çocukların olduğunu düşün, onları sürekli kavgalı, hakaretli bir ortamda mı büyütmek istiyorsun?
kızlar bence evliliğin amacı sevdiğin adamla mutlu olmak olmalı eğer bu mutluluk yoksa e evi tımarhaneye çevirmenin hiç bir anlamı yok.
5 aylık evlisin belli ki gençsin de, hayatını yeniden sana değer veren briyle kurabilirsin. Belli ki çok da seviyorsun eşini ama, sence sana değer vermeyen biri için ona ne kadar değer?

canım haklısın ama bende zamanın da eşimi çok kırdım ve şuan çok fazla pişmanım. sen bekarsın şuan da sanırım amaa inan güselim evlenincee herşey o kadar farklı olu kii inan bi evi yuvayı dağıtmak içler acısı benim annemle babam 7 sene önce boşandılar ben çocuklarımı babsız büyütmek istemiyorum onun hatası olduğu kadar benimdee belkii bu kadar kapris yapmasaydım bunlar olmıcaktı ama inan diyorum inşllh sende evlendiğin zaman bu sorunları yaşama ama bi eve girince anlyısoun herşeyin ne kadar değerli olduğunu ben evine eşine ço fazlaa değer veren biriym o yüzden bu kadar mücadelem yoksa ben de bilirim kıça tekmeyii vurmayı amaa evlenince olmuo derler ya bekara koca boşamak kolay inan aynı evin içine girincee öle olmuyoo... yine de çok teşekkür ederim düşüncen için....i

Back
X